2016. április 4., hétfő

NapiSzer - 2016 Szelek hava

104 megjegyzés:

  1. Na tessék, itt a manhack a Half-life 2-ből:

    https://youtu.be/6Viwwetf0gU

    Persze, tudom én, minden csak eszköz, és mi döntjük el mire használjuk (mint egy kés esetében..), de az ember már csak ilyen hülye: amiből csak tud fegyvert gyárt.
    Nem véletlen hogy hóemberek fején mutatták be mit tud ez a láncfűrésszel felszerelt drón.

    VálaszTörlés
  2. "Kiss László előbb lefogta, majd..." - Privatkopo.hu
    Hát... - ilyen világban élünk. Egy ilyen kiss "Klein"-ischkeit látni-valóan nem akadálya a karriernek, no meg a máig reflektorfényben való "fürdőzésnek" sem.
    A feltámadó magyart amolyan koncentrációs táborba zárnák a poli-ti-kus/s/-OK. Most már a trianoni román határon is felhúzzák a szögesdrótot. Azonban Jézus nem kéri már újra a tövises koronát.
    Un. "Európa erőd" ellen tüntettek "polgári jogi aktivisták" az osztrák-olasz határon. Valójában nem Brüsszel ellen, hisz az ugyanazt akarja mint ők. Sokkal inkább az Európa szíve/Kárpát medence magyarsága ellen folyik fél-elem-ből a tiltakozás. Egész Magyarország - mihelyst leereszkedik a terembura - hamarosan valóban egy áthatolhatatlan erőd lesz sokak számára. Népességcsere is lesz, csak fordított mint a mostani. Magyarok > haza - idegenek > el. Kár is idejönni hisz lehet majd alijázni - egy szál fogkefével.
    Asszuán mellett a nílusi Elefantine szigetén "Dávid-csillagot" talált egy német? régész. De persze ezt az ősi teremtési jelkép merkabát a zsidó csak kisajátította magának. Még csak nem is olyan rég, cirka 150 éve. Dávid egyébként sem létezett, mint ahogyan Salamon sem. Ez utóbbi, melynek neve magyar: salAmon = szól Ámon, jelentése az az ember aki által Ámon - az egyiptomi főisten - szól. Teljesen nyilvánvaló hogy ez egy egyiptomi elnevezés, s halványlila köze sincs semmilyen zsidó királyhoz.
    Mária országa + Jézus királysága > Egész Magyarország.
    Ahogy haladunk visszafelé az időben és térben Máriának Ízisz, Jézusnak Hórusz felel meg. Mária Magdolna meg persze Hathor - HatHorUs = HORizonton/dimenzióhatáron HATó US/ŐS. Íziszt /ISIS/ nem véletlen próbálják a fekete mágiával negatív kontextusba helyezni. Meg persze Szíriuszt is/Syria/ aki mindig Oriont követi az égen. A magyarok szíriuszi eredetű orioniak/nimrudiak. Ami folyik a Földön az az un. végidei - szíriuszi-orioni - hal-ászat/Halak korszakbeli emberek szét-választása. A 153 hal = 9-es /nov/ember "kifogása" a tengerből. Akiből a 10-es /dec/ember, centa ur/nő válik. A magyar /madár nyilas kentaurnak - mivel tud repülni is - nem akadály a kerítés, meg persze semmi más sem.
    Thüringiában 10 centis hó, Vietnamban 15 centis jég esett, kitört a Popocatepetl, itthon pedig tombol a tavasz eleji nyár...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Élnek most is magyarok az Orion övnél? Nem néznek át hozzánk valamikor egy amolyan megismételt Árpádék - "avarok" találkozóra?

      Törlés
    2. Mazsola .

      Ilyen időkben a kérésed ( a találkozóra kondolva ) kicsit
      utópisztikus óhaj : A felkészülés már erre is megtörtént ;
      http://ufo.zug.hu/galeria/kepek/img_98.jpg
      Ez a manőver is úgy működne, mint a hirtelen megjelent
      I. József Nimród Bátor Atilla - Én pl. vele találkoznák szí -
      vesen ... Megkérdezném tőle hol anyaközvezték az apos -
      tolimagyarkiralysag-hu lapon kívül { Másik társ-lapnál ?! }

      Törlés
    3. Kerion .

      Az utolsó mondatra reagálva : Jó a meglátásod ; De a glo -
      bális természeti történésekhez viszonyítva csak amolyan
      halvány említés - Lesz ez még olyanabb is { Az *összeha -
      sonlítás* viszont passzol - Mikor már nem fog, akkor biz -
      tos segít majd Bátor Attila kitalálója ... A barlangba bújva }

      Törlés
    4. Az Orion Öv-béli Mintaka/Delta Orionis 3-as csillagrendszer 2. csillagának 7. bolygójáról vannak itt "repülő" magok - madarak/magyarok. Ez egy sokkal magasabb rezgéskiterjedésű világ mint a Föld-felszíni "tanoda". Az itt keringő 11 bolygóból 7 "lakott", csak a 4 csillagközeli nem.
      A Mintaka-beli létezést persze nem úgy kell érteni mint a Föld-i létezést, hisz onnan bárki bármerre "közlekedhet" gondolati sebességgel. Úgy hogy az Ott-Hon inkább egyfajta kiinduló bázis és nyaralóközpont. Ide a Földre is jöhet onnan bárki. De csak leszületve tud megtestesülni az alacsony rezgésű anyagi világban és minden alkalommal végig kell járnia a karmikus "sulit" - mint a többieknek.
      Az un. "7 bolygó" eredetileg a Mintaka-beli ősi 7 bolygó, innen a szám mágikussága és a földi teremtésre való kihatása is. Például: 7 csakra, 7 mirigy, 7 világ, a 7 7 napja, 7 folyó, 7 vezér, 7 szentség, 7-ed 7 ország stb-stb.
      A Mintaka-rendszerbeli 7 bolygó szerepel az ősmagyar/sumér/ pecséthengereken és Szenenmut titkos "sírjának" falfreskóin is, tehát sok minden mással együtt - nem újdonság. Még a cirka 65 millió földi évvel ezelőtti szíriuszi kataklizma - Szíriusz B összeomlása, vörös óriás csillagból fehér törpévé válása - előtt ide települtek át a "szíriusziak". Majd innen kiindulva "hódították meg a Tejút galaxis Orion kar-béli ezen szekciójának világait - összességében 15 csillagrendszer 24 bolygóján "elvetve" az élet virágát. Ezen "terület" központja az Omikron Tauri óriáscsillag 2-ős-rendszerében van, itt van egy úgymond "Teremtési Tanács" 15 világkirállyal/csillagrendszerúrral és magával a regionális Teremtővel, aki természetesen végső soron a világkirályokban HAT-HAT. A földi viszonylatban 2-ős teremtői megnyilvánulást mindig egy 3. HATás alakítja-formázza 1-é, mintegy EGY-s-ég-es-íti: 1 > 2 > 3 > 1 /=7/ - a lényeg mindig az hogy 1-ből 1 lesz !

      Törlés
    5. Kerion,

      Orion („Régi csillagtérképeken Kaszás, Scytus - vagyis „szkíta” -, Ozirisz vagy Nimród néven is említik.) csillagkép – Árpádvár, Rám-hegy, Magas-hegy összefüggéseiről mit tudnál mesélni nekünk? Köszönöm!

      Egy az Isten, avagy további „emlékmorzsák”:
      http://emf-kryon.blogspot.co.uk/2013/08/egy-galaxis-kivulrol-nezve-az-os-jelkep.html?_sm_au_=iVV4F0RrHB0sPzjk

      Törlés
    6. Kedves Kerion, elolvastam a Privátkopo cikkét, és az első döbbenet és hányinger után lassan eszembe jutottak abból az időből hasonló természetű botrányok, amiről a felnőttek beszéltek /nich vor dem Kind :-)), tehát fokozottan érdekelt./Bara Margit, Bárdy György, Balczó nevéhez nem fűződik botrány, de sajátságos a sportolói pályafutása a kiemelkedő tehetsége ellenére/
      Az élsport és a színház világában a "nem gojahozták" előszeretettel vádolták hasonló büntettekkel a nem közülük való riválisokat, ha politikai koncepciót nem tudtak kreálni ellenük. Az ominózus ügy néhány évvel 56 után történt. A két másik delikvens neve orditóan "magyarositott" név.
      Ennek a fickónak az arcáról nem jön le nekem az a fajta gátlástalan kegyetlenség.Sunyiság inkább.
      Úgy emlékszem Nagyfán nem börtön volt, hanem oda utalták az alkoholistákat kényszergyógykezelésre.
      Megnézném a többi szereplő későbbi pályafutását is....
      Az uszodák világa ugyanolyan sajátos erkölcsű hely, mint a szinházaké.
      Nem véletlen került elő ez az ügy most az olimpia előtt, azután, hogy Hosszú Katinka borított az úszószövetségnél.
      Szerintem ezt a nyomorultat másodszor is balekként fogják feláldozni.
      "Hát ilyen világot élünk......"
      Üdv. Mária

      Törlés
    7. Mivel a szíriuszi eredetű orioniak az eredeti teremtők a Földön, nyilván a Földről nézve jelenítették meg ott-hon-ukat. Ez mindig fontos a számukra, meg azért is hogy másokat - felülről jól láthatóan - figyelmeztessenek a "felségterületükre". Ezért vannak a "paradicsomi" Pilisben "leképezve" az Orion csillagkép főbb csillagai, sőt az Orion köd is, mint "csillagbölcső". Mindent be lehet azonosítani az anno piramissá formált hegyek révén. Ugyanez megvan Egyiptomban is és másutt is. Tehát nem csak az Orion öv /Gíza = Géza < az éG, hanem - a Földről látott elhelyezkedés méret-arányában a többi csillag + az Orion köd is "le van képezve". Ezeknek a helyét természetesen be lehet azonosítani EgyIsten-ben/EgyIptom-ban a Nyilas/Nílus folyó mentén. Ha valaki a gízai 3 piramisnak megfelelő - Alnilam-Alnitak-Mintaka közti - méretarányt felhasználva például beazonosítaná a Rigel, az Orion köd stb. helyét, majd ott ásni kezdene...nem is folytatom tovább. Ugyanez vonatkozik a Pilisre is.

      Törlés
    8. „Ahogy haladunk visszafelé az időben és térben „ Le7etlen! Leszületésekre gondolsz? Baktunra gondolsz? AzOK OK! De a térben időben nem lehet vissza menni! Hogy gondolod a visszemenést?

      Törlés
  3. Ezek jöttek ma velem szembe, megosztom:
    http://sorkoz.blog.hu/2016/04/06/cenzurazott_panama-iratok_es_a_wikileaks_balhe
    http://wetiko.hu/2016/04/az-iranyitas-manifesztoja/
    https://charoninstitute.wordpress.com/2016/04/01/a-rezonancia-torvenye-es-a-viktimologia-iiii/

    tapir

    VálaszTörlés
  4. A "kerítsük be a magyarokat" terv újabb részeként - egyelőre - 30 km-es kerítés építését tervezi az osztrák kormány az őrvidéki/burgenlandi/ határra. Tehát a szerb, a horvát, a szlovén foglalás már elkeríttetett, a román és osztrák foglalás elkerítése pedig folyamatban van. A közeli jövőben várható az ukrán és a szlovák trianoni foglalások elkerítése is - ezzel pedig maradék-Magyarország teljes bekerítése. A cél látnivalóan egy 93 ezer km2-es koncentrációs internáló tábor létrehozása, ahol a zombik úgymond "kiiktatásra" kerülnének. Z-OM-BI = végidei/Z/ - a végtelen/M/ körforgásban/O/ lévő - /megújulni képes/ 2ősség/BI/ ! Ez a megújuló, új életre/aranykorra születő képesség a magyar lélekminőségű ember jellemzője. Brad Pitt amikor leforgatta Budapesten a Z-WAR-t /a zombik kiirtását/ anno nyilatkozott is akkor, voltaképp a 6alom nevében: "a zombi-irtásnál csak a náci-irtást szeretem jobban". Mielőtt azonban ez bekövetkezne - sokak sajnálatára és megrökönyödésére - a "zombi magyar" feltámad.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ennyi kerítés láttán egyre lehetetlenebbnek, messzebbinek tűnik a gúnyhatárok eltörlése, és a magyarlakta területek összenyitása, Nagy-Magyarország feltámadása. Persze minden lehetséges. Ahogy felépült, akár le is lehet bontani, amikor eljön az ideje a Kárpát-medencei egységnek.

      Törlés
  5. "Valakiknek" /film/színház az egész világ:
    Angeleia hercegnő és Darth Orbán: Csillagok háborúja az EU-ban...youtube.

    VálaszTörlés
  6. Sajtóhír hogy az un. "halhatatlanok klubja" /neves olimpikonok/ is minden további nélkül kiállt a MÚSZ és Kiss László mellett.
    Nos, EGY NŐ SZENT - bármelyik. Az más kérdés hogy egy szentet is lehet nem szeretni, de megerőszakolni ? Ráadásul banda formában, esélyt sem hagyva az áldozatnak ? Hát nem egy "hal6atlanságra" utaló karmikus tett. De természetesen az sem "hal6atlan" aki az ilyen tettet elkövetőt mentegeti, pátyolgatja, végső soron egyet ért, kollaborál vele. Szóval ezek a "halhatatlanok" nem halhatatlanok. Lehet még néhány vezeklő karmikus körük hátra.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én nem akarok ebben az egész kérdésben semmilyen oldalra állni, inkább csak csendben megjegyzem, hogy nagyjából egyikünk sem volt ott 50 évvel ezelőtt, nem tudja pontosan mi történt, csak egy korabeli bírósági ítélet áll rendelkezésre, ami az "átkos rendszert" ismerve nem feltétlenül minden pontjában hiteles.
      Szóval nekem - és gyanítom másoknak se - fogalmam sincs valójában mi történt akkor és ott, viszont az tuti, hogy így az olimpia előtt nagyon jól jött "valakiknek" ez az ügy, ismét lejáratni a magyarokat.

      (szerintem minden "valakiről" vannak akták, és akkor veszik elő, amikor szükség van rá...hogy úgy mondjam "megschmittelni")

      Törlés
    2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés

    3. En viszont Mazsola oldalara allnek ebben a kerdesben.

      Törlés
    4. 1. A megjelenítésre szolgáló régi ügy szereplői közül egy sem valódi magyar.
      2. A sajtópáholy/ok/ban pontosan tudják hogy a "királynők kora" következik.
      3. Valahogyan az önmaguktól elszállt "valakióták" tudomására kellett hozni hogy a "királynők" nem megerőszakolandók.
      4. Hogy minden ilyen tett, lásd = a "levesbe-menetellel".
      5. Az ügy anyagi, karrierális, sunyító, ál-megbocsátó és egyéb felhangjai csak a sallang.

      Törlés
  7. Jelentés a földönkívüli fajokról....fordította
    Arany Laci, felolvassa Kozsdi Tamás:

    https://www.youtube.com/watch?v=uwVal4h92K8&nohtml5=False

    GA

    VálaszTörlés
  8. https://www.youtube.com/watch?v=tzvN3ZN4RyM&nohtml5=False

    A youtubon találtam, érdekes ...

    Mária

    VálaszTörlés
  9. Buta (Buddha) Laci a VH.-n (fél?)"elem"-ében van...
    (Beleolvasgatva a cikkbe, mert végigolvasáshoz gyomorforgató…)

    http://vilaghelyzete.blogspot.co.ke/2016/04/vajon-miert-epitik-fel-az-osi-babiloni.html

    Ennyi butaságért fizetnek neki, esetleg érintettsége/félelme következtében ez "csak" úgy jön neki, vagy tényleg ennyire Buta...?

    Összemosni Ménrótot/Nimródot/Gilgamest(képet illesztett be), Mardukkal (Nibiru), Él/Bél/Bál-lal...majd
    Jupitert-Mardukot-Jahvét-a modern lejáratás termékével: Baphomettel - és az AntiKrisztussal...

    Egyik sorban leírja, hogy Marduk keringési ideje 3600 év, majd ezt a következőben azonosítja Jupiterrel (aminek ugye kevesebb, mint 12)...

    Legalja.hu...

    Szép Napot!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. SZN .

      Olyan ez, mint amikor a médiában ( videókban / honlapokon )
      kikiáltják a jelenések könyvében található Fehér-Lovast Anti -
      krisztusnak : De ugyanakkor használják a 'fenevad' jelképre
      is ; Jól megkeverve azokat az embereket, akik nem ismerik e -
      zeket a jelképeket, illetve nem olvasták az Írás erre vonatko -
      zó részeit / passzusait - Habár az is igaz, hogy azok között is
      van megtévesztett, aki olvasta ... Számomra ez utóbbi a rejté -
      lyesebb { Az idézetek és linkek egyértelműen mutatják miért }

      A 6 : 2 és 19 : 11 egymásra utalnak : Figyeld meg a videókat és
      http://www.zalaclub.hu/APOCALYPSE/DL-HUN/BIBLIA/Biblia-1A.html
      http://www.zalaclub.hu/APOCALYPSE/DL-HUN/BIBLIA/Biblia-1C.html
      az azokban elhintett teóriákat ; Sosem említik, hogy Hív / Igaz

      Ezzel csak azt akartam jelezni, amit te is. Kitalálnak / csinálnak
      egy turmixot és aki nincs tisztába az említett dolgokkal, az elhi -
      szi, mert nem tudja pontosan és a bizonytalansága arra készte -
      ti. Nostradamus esetében is ez tapasztalható. Kikiáltották a ka -
      tasztrófák előrelátójának és csak ebben a kontesxtusban emle -
      getik, holott a kenturiák számos pozitív verset tartalmaznak, a -
      mit természetesen az arra hivatottak elhallgatnak. De így járt a
      legnagyobb fizikus is. Hivatkoznak rá ( Newton ), magasztalják,
      de közben elfelejtik megemlíteni, hogy 30 évig ovasta / kutatta
      az Írást { Ez tényleg 'nem fér össze' az ateista propagandával }

      Törlés
    2. https://www.google.com/search?q=heaven+army&rlz=1C1ASRM_enUS641US641&espv=2&biw=1588&bih=749&tbm=isch&imgil=7FlE-Lk3g_KTZM%253A%253B1yaozRqZXnU6BM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Frevelationrevolution.org%25252Fthe-destruction-of-heaven-and-earth-and-the-new-heaven-and-earth-explained%25252F&source=iu&pf=m&fir=7FlE-Lk3g_KTZM%253A%252C1yaozRqZXnU6BM%252C_&usg=__cK2SPBHNju4zjbiP1j-FVh6yMsM%3D&ved=0ahUKEwip_Yeg8YXMAhUjuIMKHTuQBgUQyjcIJQ&ei=aDoLV6mpMqPwjgS7oJoo#imgrc=Fzhr2yl6kjXGrM%3A

      Törlés
    3. SERAF

      Hív/Igaz. Nyelvünk nem véletlenül használja a hívatás szót többféle értelemben is. (hívatás – elhívás, hívatás-feladatvállalás)
      Az apokalipszis lovasaihoz... Egy másik blogon a Jóbik se(m)mita ideológusait (Baranyai T. és László A.) szokták "előszeretettel" ajánlgatni. Nemrég az Apokalipszis lovasai volt a téma Baranyai („rendkívül primitív”) saját kivagyi (se(m)mita) nézőpontjából/ "magas-lovon" ülő értelmezésében...
      A fehér ló és a korona kapcsán dumál mindenféle védikus, majd török megközelítésről, csak a legkézenfekvőbb megközelítés nem adódik neki...
      (A valódi irányt nélkülöző, ezért üres fecsegés halmazt nem bírtam tovább a fehér lónál... (Az már csak hab a tortán, hogy olyan képet tesznek be háttérnek, ahol a fehér lovas kezében íj helyett kard van…))

      https://www.youtube.com/watch?v=IwDu48lp_3U&feature=youtu.be&t=912

      Szép Napot!

      Törlés
    4. Pontosítás...
      A linkelt képeken van a kézben kereszt vagy kard, az előadás képén valami íves nem tudom mi van...

      Szép Napot!

      Törlés
    5. A Fehér Ló(vas) kardja:

      Az utolsó táltos
      Magyar monda,
      Wass Albert nyomán

      Badacsony vén hegyén, a Balaton kék vize fölötti bazaltszikláinak üregeiben, barlangjaiban sok-sok száz évvel ezelőtt itt rejtőzködtek az Öreg Ősten utolsó hűséges szolgái és ide menekült az utolsó magyar táltos is.

      Sok éven keresztül élt itt barlangokban, bujdokolva a papok és német-bizánci lovagok elől. Rejtekhelye feltáratlan maradt és az Öreg Ősten hű szolgájára senki sem talált rá. A táltos már nagyon megöregedett, elhatározta, hogy elhagyja Badacsony hegyének hű védelmét és a nyugati gyepük világát elhagyva biztonságos helyre megy. Egy szép, napsütéses téli reggel elhagyta búvóhelyét és elindult, át a Balaton vastag jegén, gyalog, nyugodtan, békésen. Tarisznya vállán, őseitől örökölt módon elkészített szárított hús és pogácsa, tűzgyújtó szerszáma. A hóna alatt vitte kincsét, amit élete árán sem adna, cserzett bőrbe csomagolva.
      A tihanyi apátság őrszeme a tó jegén meglátta a magas szikár öregembert és riadóztatta a zsoldosokat. Szemük előtt lebegett a veszprémi Gerhard úr által kihirdetett vérdíj.
      A tihanyi zsoldosok állig fegyverzetben, csörömpölve eredtek az öreg táltos nyomába.
      Az öreg hallotta, de nem fordult hátra. Ha táltos lován lenne, akkor nem érnék utol! De az öreg nem gyorsított, nem fordult meg, csak ment és ment a saját nyugodt, biztos tempójában. Tudta, hogy élete Isten kezében van és nem ember szándékában.
      A távolság csak csökkent és csökkent az üldöző zsoldosok és az öreg táltos között.
      Az Öreg Ősten nem hagyta cserben hűséges szolgáját, hatalmas recsegéssel, ropogással beszakította a Balaton jegét a zsoldosok alatt, kik mind odavesztek. Az öreg biztos léptekkel ment tovább! „Hála néked és áldás, vizeknek Ura!” mormogta.
      A nép hálából emlékezik az Öreg Táltosra, a jég ma is sokszor megreped, és ezt azóta rianásnak nevezik. Aznap halászok adtak szállást, ételt, de az öregnek tovább kellett mennie, Keletnek. Tavaszra az Alföldet is elérte, ott a pusztai népek, testvérként vendégelték meg. Marasztalták, de az öregnek tovább kellett mennie, Keletnek.
      Szíve húzta, csak húzta.
      Elérte Erdély hegyeit. Melegség öntötte el, de lábai és teste nem bírta, összeesett. Egy kunyhóban tért magához. Egy asszony hajolt fölé.
      – Ki vagy te, asszony? – kérdezte az öreg táltos.
      – Látó vagyok, népünket gyógyítom, anyámtól tanultam – felelte a rimaasszony.
      Az öreg féltette az asszonyt, mert úgy tudta, boszorkánynak kiáltják és elégetik. De a rimaasszony megnyugtatta :
      – Régen nem, Kálmán király törvénybe iktatta, hogy boszorkányok nincsenek!
      Az öreg megnyugodott, majd hozzátette :
      – Áldja őt a Magyarok Istene!
      Az öreg táltos békében maradhatott így a rimaasszonynál tavaszig.
      De az öregnek mennie kellett, át Erdélyen, a Maros völgyén. Ment patak partján, hegygerincen, míg nem a hegyek és a fák az Égig nem értek. Ez Székelyföld! Az öreg táltos hazaért!

      Törlés
    6. Az öreg táltos pár évig élt a székelyek között.
      Észre sem vette, hogy ősi hitét, vallását ismerik a Székelyek, akik nem felejtenek és hittérítő kereszténység nem térítette el őket.
      Őrzők voltak ők.
      Ősi szokás szerint bocsánatot kértek a fától mikor kivágták, s állattól mikor elejtették.
      Áldomást ittak, az első loccsantást az Anyaföld kapta, a tüzet földdel oltották el.
      Ismerték őstörténetünket, megőrizték rovásírásunkat. Vasárnaponként lementek fa templomaikba hogy a szeretet vallása szerint hallgassák Jézus cselekedeteit.
      Az Öreg Őstenük mindannyiukat egyformán szereti.
      Az öreg táltos érezte, hogy hívja magához az Öreg Ősten. Kiválasztotta a Székelyek közül a legrátermettebbet, a legbölcsebbet, a legbátrabbat.
      Felvitte a Székelység legmagasabb hegyére, minél közelebb Őstenéhez. Alattuk a fenyvesek, patakok, rónák, a dolgos magyar népek. Lábuk ősi földön, fejük az Égben. Ketten voltak, az Öreg Őstenen kívül senki sem hallotta szavaikat, senki sem láthatta őket.
      Az öreg táltos lassú, nehézkes mozdulatokkal kicsomagolta a cserzett bőrbe tekert titokzatos tárgyat. Nem szólt, némán, nyugodtan tette. Egy kardot vett elő, markolata aranyból, pengéje fényes mint a nap. Ősi rovásírás rajta.
      – Isten kardja! – kiáltott fel a Székely, ki ismerte a rovásokat.
      – Géza fejedelem úr óta őrizzük, sok elődöm életével fizetett érte, de rejtekhelyét nem árultuk el.
      Az öreg Táltos átadta Isten kardját a Székelynek, azzal, hogy minden évben egyszer a magas hegyre vigye fel, ott bontsa ki, tisztogassa meg és csavarja tiszta ruhába, hogy ha pedig az ő ideje is lejár, gondoskodjon új őrzőről.
      A Székely átvette a kardot, fejet hajtott, és így szólt:
      – Esküszöm az élő Egyistenre, a napra, a holdra, a vizekre, a szelekre a szent földre, hogy Isten Kardját életem árán is megőrzöm. Földanya ne fogadja be testemet, Vízapa lökjön ki magából, lelkem legyen átkozott, ha esküm megszegem.
      Így volt ez évszázadokon át. A Székely nép azóta sokat szenvedett, de Isten kardjának gondját viselik. Esküjüket őrzőről őrzőre elmondják, pontosan úgy, ahogy azt az első őrző székely tette.
      Isten kardja ma is ott van náluk, az utolsó Táltos akaratának eleget téve. Egy székely, ismeretlenül, névtelenül egy évben egyszer eltűnik székelység legmagasabb hegyén, hogy eleget tegyen fogadalmuknak.
      Minden őrző tudja az utolsó táltos búcsúszavait :
      „Isten kardja csak akkor csillog majd újra és vezeti győzelemre megint a Hunok és Magyarok ivadékait, amikor egyek lesznek újra, mint a hajdani időkben, egy szándék, egy akarat, egy cselekedet, Öregisten parancsa szerint”.

      Törlés
    7. SZN .

      Még nem néztem a linkelt vidót : Csak a soraidra reagálok ; És
      természetesen párt / megosztás ( civakodási ideológia / izmus )
      részrehajlás nélkül - Ahogy te is jelzed a szónak mélyebb értel -
      me van. Ebben a bibliai esetben az Elhívás egy Feladatvállalás -
      sal jár, amiben a *személyes vállalás* elhanyagolhatatlan ... Ezt
      az Írás szerint úgy tudom jelezni, hogy bár Jézus is tudta az ősi
      iratokból mi fog történni, mégis vállalta - Ez az a bátorság kapu -
      ja, amit a Neverending Story tartalmaz, s vonatkozik a Fehér-Lo -
      vasra is { Mindenesetre nyelvünkben a hivatáshoz is köze van,
      mert a napjainkban szakmának nevezett jó néhány terület a szó
      eredeti értelmében hívatást jelentett .... például tanári / orvosi }

      Na ja : Íj helyett kard ; Akkor a Vörös-Lovastól biztos elvette. Tu -
      dod ez megint olyan, mint amit a filmekben nyilatkoznak. A Fehér-
      Lovas a leggonoszabb és miatta lesz a háború ... Szegény Vörös-
      Lovas a végén 'ki fog maradni' a történetből, mert már nem lesz
      semmi dolga { Aki az adott jelképeket nem megfelelően használ -
      ja ( de rá hivatkozik ) annak a további mondandója is 'olyan lesz',
      mert ahhoz igazodik. Különben tipikus amit jelzel : Jöhet minden,
      csak ne legyen említve a Biblia, mert akkor más megfontolások is
      azonnal felmerülnek. Márpedig ha valaki ebben a vonatkozásban
      kihagyja, az a témával kapcsolatban ( mivel nyilatkozik róla ) a sa -
      ját tudását minősíti hiányosnak. Ha pedig hiányos, akkor nem sok
      értelme van - Persze ha a vak vezet világtalant passzust nézzük,
      akkor nagyonis van .... Megpróbáltam finoman fogalmazni a farize -
      usi ( "magas-lovon" ülő értelmezés ) hozzáállás tipikus mikéntjét }

      Törlés
    8. Ha már ilyen csodálatosan felismertétek ezen szavak MAGját, azaz a HÍV gyököt, akkor érdemes lenne helyesen is használni, azaz minden esetben hosszú Í-vel, mint pl.

      HÍVŐ (hív-Ő)
      HÍVATÁS
      ELHÍVATÁS
      HÍVATKOZIK
      HÍVATALOS
      stb.

      Azt javaslom szarjunk a "nyelvújítókra"! :)

      Törlés
    9. Mutatnák valamit a jelképek használatával kapcsolatosan :
      Érdekelne, hogy van-e aki tudja / érti mit jelent a videóba
      használt ( rövid ) képsor ; Persze a klip tele van még más -
      utalásokkal is - Nem baj, ha rossz a válasz, mert csak arra
      akarom felhívni ezzel a figyelmet, hogy a 'pontos' értelme -
      zéshez mennyire fontos a *hozzá fűződő* ismeret-anyag .

      DALRIADA - Áldás
      https://www.youtube.com/watch?v=qE98ZI0d2bM
      { 3 : 30-tól, 4 : 07-ig }

      Tehát semmi vizsgáztatás : Inkább segítség lenne ; Csak
      arra vagyok kiváncsi, kinek mit mondanak a képsorok. Ha
      válaszoltok, akkor én is jelzem, hogy mit akar közvetíteni .

      Törlés
    10. Nos, én valami olyasmit képzelek bele ebbe a megjelenítésbe, hogy ki kell vágni a jelenlegi Élet fáját, apró darabokra hasogatni (eddig ez a szabadkőműves program), majd az alap elemekből felépíteni egy teljesen új Élet fát (minőséget). A klipben ez egy tűzifa-rakás képében jelenik meg, ami hasznos, mert meleget, életed ád.

      Írtam erről korábban is:

      "...azért van ez a globális atomizálódás, mert a "kvantumugrás", felemelkedés, felfényesedés, stb. előtt teljesen szét kell bontani alapösszetevőkre mindent, szét kell aprózni az egót, meg mindent, hogy a végén ebből a sok apróból összeálljon valami más, egész. Úgy képzelem el ezt most mintha az Isteni Egy egy fényszálon "futna" fentről lefelé, ami elkezd osztódni, egyre több kisebb szálra, "lefelé" és "oldalra" egy "görbe" mentén, egyre szélesebb mezőt befedve, de egyre aprólékosabban (mint valami gyökérzet, ami a törzstől lefelé egyre apróbban hatol be a mélybe), majd amikor elérte a legalját, ahonnan már nem tud osztódni, akkor az egész elkezd felfelé görbülni, mintegy gömböt alkotva a sok al-al-al-szál együtt, és így kanyarodva felfelé ismét elkezdenek összeállni, majd végül becsatlakoznak a fő szálba. Mint egy tórusz, aminek egy egységnyi középső "lyuka" van (semmi), ahonnan kiindul minden, szétválik, atomizálódik, majd ugyan oda érkezik vissza minden, egy kör megtételével."

      http://mazsolameseszoba.blogspot.hu/2015/02/mese-meseszobarol-viii-resz-atomizalodas.html

      Az Élet-fa szimbólum egyébként tökéletesen leképezi a tóruszt (ahogyan működik a világ energetikai szinten):
      A nem látható tartomány a tápláló gyökérzet.
      A látható tartomány a megnyílvánult lombkorona
      Az energiaáramlás pontosan egy tórusz alakja mentén folyik: a gyökérzet szélről középre gyűjti, ott összesűrűsödik, és áramlik felfelé egy "csőben" (törzs), majd ismét szétterül a fa lombkoronájában, ami aztán kipárologtat, ami aztán eső formájában ismét lejut a földbe, ahonnan a gyökérzet megint összegyűjti. És ez így áramlik "körbe-körbe", csak egy tórusz mentén, mivel térben van.

      Törlés
    11. Nehéz ügy... ("Mire gondolt a költő...")

      A szoba mennyezete a mennybolt, a lámpa a Nap.
      (A Nap kapu, a Tejút Életfa... A Nap kapu a magasabb rendű Tejút/Isteni energiák felé.)
      A Göncöl szekeret (ahogy a csillagfényes Életfát is) az Öreg Göncöl táltos mozgatja, raja keresztül pedig az öreg ŐS-TEN. A szekér két irányban mozoghat, vagy a menny (Mén (AMEN/A MÉN/TÁLTOS)) ország kapuja felé viszi az arra érdemes lelket, vagy visszafelé mozogva hozhatja az új reményt, az élet alapját, az éltető tüzet.
      Lehet ehhez "kell" az Életfa áldozat, amiben megmarad az Életfa szelleme. Az Életfa kapocs ég és föld között, ahol kezdődik a fa koronája, ott kezdődik az Ég alja. Az Életfa is Ég/ég...
      A kút vizes közeg, és a benne visszatükröződő Hold is (Tükrözött fény). Asszonyi szerepkör... A vízbe szórt avar/zavar/anyag talán a megtermékenyítéshez kell.
      Az új reménységhez kell a megtermékenyítendő Anyai vizes közeg (anyag), és a tüzes Atyai közeg (lélek). Mindkettő áldozatot kíván. Az Anyai „bepiszkolódik”, az Atyaihoz pedig fel kell áldozni a kapcsolatot.

      Szép Napot!

      Törlés
    12. SZN .

      Elnézést : Csak három percig hallgattam ; Nekem is elég
      volt ahhoz, amit írtál - És amit írtam szintén áll { A felhasz -
      nált képet pedig valaki olyan készíthette, aki nem olvasta
      az Írást - Aki meg ilyet használ, hát, ahogy írtam { És külön -
      ben ( Írás szerint ) kéretik a Fehér-Lovason megjeleníteni
      a koronát is .... Ez lenne az a Baranyi, aki a Habsburgokat
      reklámozta ? Ha jól emlékszem ott is volt használva a tra -
      díció, mint dogmatikus szentszó. A jobbik még nem küldte
      nyugdíjba, vagy ez most egy önkéntes papi / teológiai vál -
      lalkozás ? - Hiányos / deformált képi / jelképi ismerettel ? }

      ----------------------------------

      Mazsola .

      Még várjunk másokra is .

      Törlés
    13. Még egy dolog...
      Az új remény (a video szerint) lehet MÉNrót lesz, hiszen a hagyomány szerint várjuk visszatérését, és a videóban az Ő csillagképét (Orion) jelenítették meg.
      (Kerion ha jól emlékszem valamikor azt írta, hogy Ménrót a Vörös Táltos, és az Ő ÉG-i párja a Fehér Táltos)

      Szép Napot!

      Törlés
    14. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    15. Mazsola .

      Valami nem stimmelt a hsz mentésnél : Lema -
      rad az eleje ; Legyél szíves és töröld a fentit .

      DALRIADA - Áldás
      https://www.youtube.com/watch?v=qE98ZI0d2bM
      { 3 : 30-tól, 4 : 07-ig }

      MÁTÉ EV. 3 : 10 ( PLUSZ ) LUKÁCS EV. 3 : 9
      A fejsze pedig immár a fák gyökerére vette -
      tett. Azért minden fa, a mely jó gyümölcsöt *
      nem terem, kivágattatik és tűzre vettetik .
      http://www.zalaclub.hu/APOCALYPSE/IGAZSAG/Biblia-H.html

      Nem baj, ha a rossz fát kivágja a fejsze .
      A jó mag a jó földben már megeredt .
      http://ertedvagyok.hu/069/28-31Ingyen.pdf

      Törlés
  10. Pityesz
    Az íj nekem a lentiekben beillesztett megfontolások miatt fontos, de a kardnak is bizonyára megvan a maga szerepe. (kikerestem a vonatkozó részeket, mindkét rész pár perc, ha érdekel valakit...)

    https://www.youtube.com/watch?v=jYjIEOe361s&feature=youtu.be&t=3591
    https://www.youtube.com/watch?v=jYjIEOe361s&feature=youtu.be&t=4903

    A végső idézet egy nagyon izgalmas kérdést vet fel.
    "„Isten kardja csak akkor csillog majd újra és vezeti győzelemre megint a Hunok és Magyarok ivadékait, amikor egyek lesznek újra, mint a hajdani időkben, egy szándék, egy akarat, egy cselekedet, Öregisten parancsa szerint”

    Nekem erre a választ Kozsdi Tamás fogalmazta meg (mostanáig) a "legjobban" a videoblogja elején (a video folytatásával már kevésbé értek egyet :)))
    https://www.youtube.com/watch?v=Gz3GgTHbp2w&index=3&list=PLUZmY-7kJOAoCJeEzCM3ImdEzeHfdWqfr

    Szép Napot!

    VálaszTörlés
  11. Nagyon érdekes Mátyás király vörös alapú harci zászlaja. Szakrális uralkodónk olyan jelképeket használt melyek értelmét nyilván csak a beavatottak tudhatták.
    Itt van mindjárt a piros-fehér - Árpád - sávozás. Ez valójában a hajdani Szíriusz A és B csillagokra utal - a fehér és vörös óriáscsillagra. Köztudott hogy az idők folyamán a vörös óriás un. B csillagból - cirka 65 millió éve - egy fehér törpe lett. Tehát a vörös-fehér csíkozás az ősi szíriuszi eredet megjelenítése.
    Aztán középen egy kék pajzsban ott a fekete holló, csőrében az aranygyűrűvel. Ez a tengerből való ki"halászat" eredménye. A pokolból való gyűrűs-"fénylő-igaz" magar/madar/madár-feltámadás.
    A 2 oroszlán koronával a fején azt jelképezi hogy az eljövendő Vízöntő korszakban maga az OroszLán-ErősLán/y/ király/nő/ HAT. Köztudott hogy a Halakban meg a vele átellenes, ellentétes pólusú Szűz hat. Ezért van a rengeteg ősi oroszlán/hun/szfinx ábrázolás. És persze ezért árasztják el a világot a "vakoló-oroszlánok" is. Mert a precessziós váltások idején vagy az Oroszlán hat a Vízöntőben, vagy az Oroszlánban hat a Vízöntő.
    MénRót = Mén Rőt = Vörös Táltos = ősi Szíriusz B csillagrendszerből eredő táltos. A Szíriusz B bolygóiról - a kataklizmák miatt - az Orion Öv Mintaka/Delta Orionis rendszerbe történt az áttelepülés. Ezért szíriuszi eredetűek az orioniak.
    A fehér ló így nem csak szíriuszi, de orioni jelkép is. Az égen a Szíriusz úgymond "követi" az Orion csillagképet - mellette van balra lent. Esténként kiválóan látszik és beazonosítható. A fehér ló lovasa koronával a fején - korona = körön A = körforgás kezdet/én uralkodó/ - kezében a nyíllal jő. A magyar köztudottan "Nyilas nép", s egyedüliként Skorpió-lényegű is a Földön, vagyis elpusztíthatatlan.
    Amikor az oroszlán hat akkor az "ERŐS LÁNY" hat a Vízöntőben - ez VAN MOST. Mivel 13 ezer évente van váltás, legutóbb a Vízöntő/"VÍZHORDÓ LÁNY" hatott az Oroszlánban. A Naprendszer precessziós világéves keringése 2 alkalommal - 13 ezer évente - "vált" a 26 ezer év alatt. Ennek materiális okozatokkal szorosan összefüggő spirituális okozatai is vannak.
    A precessziós körforgásunk egy helyi - a Tejút galaxis Orion karbéli csillagsűrűsödése körüli - ellipszoid alakú cirka 26 ezer éves körforgás. Ennek folyamán 13 ezer évente vagy távolodunk vagy közeledünk a Tejút-centrumhoz. Most váltunk át a "közeledő" 13 ezer évre. Ez azzal jár hogy a "forgalommal" - a centrumból kiáradó részecske, sugárzás stb. áradattal - szembe megyünk. Az "ütközések" száma a sokszorosára nő. Ez modulálja a hullámrezgést, megváltozik a mindent befolyásoló elektromágneses térrezonancia - nő a rezgés. Ezt abszolválni kell, át kell tudni venni. Erre minden "megfelelő" állapotú ember képes. A "megfelelő állapot" félelem-nélküliséggel, szeretet-orientált-jóakaratúsággal stb-stb érhető el. DE ezt mindenki tudja...

    VálaszTörlés
  12. Mit gondoltok Katalin hercegnéről?

    Egy az egyben magyar arcvonásai vannak. Simán el tudom képzelni, hogy skót (szkíta) gyökerei vannak:

    http://velvet.hu/gumicukor/2016/04/13/katalin_hercegne_indiaban_galeria/

    (mintha elindult volna a Kerion által sokszor említett királynők "hódítása"... a kékvérűek közé házasodott ugyan, de lehet hogy pont ez a Teremtői cél, belülről megjavítani, kivirágoztatni ezt a belterjes, romlott bagázst?)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt gondolom muszáj volt tán valami egészséges génkészletre is az ezüst vagy arany evőeszközkészlet mellé.

      Törlés
  13. Ígéretes szellőztetés:

    http://www.origo.hu/filmklub/blog/elozetes/20160413-nezze-meg-a-doctor-strange-elso-elozeteset-benedict-cumberbatch-tilda-swinton-rachel-mcadams.html

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 0:24 -től végig az OM-mantrát recitálja...

      Törlés
    2. …de szerintem jobb ez a verzió:
      https://www.youtube.com/watch?v=1bBneLfF3jg

      az OM mantra tudtommal a harmadik szem (homlok csakra) mantrája így pedig meg is van a kapocs a Doctor Strange trailer és Katalin hercegnőről közölt képek között ;-)

      http://emf-kryon.blogspot.co.uk/2013/10/tobozmirigy-testunk-csodaja.html
      http://emf-kryon.blogspot.co.uk/2013/09/a-teremtes-energiai-kundalini.html

      Törlés
  14. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  15. Húhh nem gondoltam hogy az a nyomorult link ilyen hosszú...itt egy jobb.

    http://maghon.weebly.com/blog-hun/apokalipszis-lovagjai

    Magyarázattal és a magyarázatban kis hibával a bika nem tüz jegyü hanem főld.

    Azért azt az időszakadékot soha egyetlen asztrológiai iskola nem jelenti sőt, csak Pap Gábortól hallani...ráadásul nekem a Napom a felkelő jegyemmel és a Mercurral pont a vizöntő 15 fokán állanak sorba....

    Más a csillagjegyek viszont másképen állanak a Déli hal(a halak vizöntő felé eső a vizöntő 15 fokától a Halak 15 fokáig terjed...tehát a 30 fokos beosztásban is ami az utólsó 2 fokot jelenti (azaz hátrálva Halak 2 fok) már jóideje a viztöntőben van a preccesszió, a hal farkánál lévő csillagnál a gamma jelűnél.

    A fenti kriszkraxot kitörlőm csak annyit a fehér lovasról ""....és a fehér lovon ülő kapja az életnek koronáját!"

    VálaszTörlés
  16. Mondjuk pap Gábor vizöntő időszakadék elméletét ezidáig nekigazán tudtam hova is tegyem...de ime egyszerü magyarázata a képzőmüvészettel!
    http://www.fenyveled.eoldal.hu/cikkek/magtarsak/pap-gabor--a-vizonto-paradoxon-szakralis-vonatkozasairol----hazatalalas-1999-.html

    Mindjárt más amikor ősi képekkel mutatják be. Kép-be kerül az ember meg a lánya.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mucika, nem Föld-jegyű hanem Föld-elemű a Bika. Az egységesen 30-30 fokokkal vigyázni kell mert az egy mesterséges, 12x30-as felosztása a 360 foknak - nem valós. A zodiákus csillagképei ugyanis eltérő kiterjedésűek és a Napunk is eltérő ideig halad bennük évközben az ekliptikán. Az idővel persze lehet "játszani". Meg is lehet rövidíteni. Erre szükség is van mert a Halak egy nagy kiterjedésű csillagkép és a precesszióban jóval később lépnénk ki belőle mintsem akarnánk. Ha az idő rövidül vele mozog a tér is - a Halak "összezsugorodik". Ez van most, hiszen nincs még + 700 évünk a Halakban arra hogy megváltozzunk. Ezt most kell megtenni.
      Mucika, tudom hogy nem vagy oda Spartakuszért, de épp most csinálják ki a Kubinyi.hu kommentoldalán. Egy Váradi nevű, máskor Istvánként is - Ria szerint ugyanazon személy 2 nicknévvel - trollkodó. Olyan "valaki" aki előszeretettel teszi mások fényképét a fekély-szindrómát bemutató képek közé az interneten - egyfajta gyűlölködő fekete-mágiát alkalmazva. Utána még rá is kérdez hogy hatott-e a fekete-mágia: "viszked-e" ? Spari nem érdemli azt amit ez az ítélkező gonoszkodó és annak kritikátlan követői művelnek vele. Ha megteheted légyszi állj mellé azon az oldalon.

      Törlés
  17. "Mindenütt magyarok"

    írják a port.hu-n http://port.hu/article/39898

    Én egy magyart sem találtam a cikkben. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez nagyon jó jel, mármint a magyarokhoz való ál-magyar-zsidó "dörgölődzés".Ez azt jelenti hogy már "fent" is látják időnként, "kifújt" az eddigi metódus. Már csak magyarként lehet tovább létezni. Ez alatt persze az úgymond magyar "lélekminőség" elfogadását kell érteni, mielőtt - Hitler születésnapján - bárki másra gondolna. Szóval bármely zsidó lehet magyar, csak kontra-szelektált önjelölt "valakiből > senkivé" kell/ene/ válnia. Magyarán le kell/ene/ mondania az anyagi világ hívságairól, mint: 6alom, pénz, vagyon, pozíció, hírnév, celebita kivagyiság, féktelen önzés, gyűlölet, kirekesztés, lefelé taposás, országfoglalás, anti-hungaro-fóbia ecetera. Mi magyarok örülnénk a legjobban ha minden un. zsidó hirtelen szeretet-orientált jóakaratú magyarrá válna a SZÍVÉBEN. Akkor tényleg nem kellene semmiféle tabula rasa, netán "apokaliptikus armageddon" - okafogyottá válna a totális korszakváltás maga. A magyar remél, amíg meg nem HAL a remény.

      Törlés
    2. "Lelki, szellemi védekezés"
      http://magyarmegmaradasert.hu/szerzok/o-sz/oszkatona/item/1813-lelki-szellemi-v%C3%A9dekez%C3%A9s

      Törlés
  18. "Az emberek túl korlátoltak ahhoz, hogy valóban szabadok lehessenek!
    Saját magukat kötik gúzsba, önmaguk emelnek falakat maguk köré.
    Kiközösítik azokat, akik megpróbálnak kitörni, levetni ezeket a láncokat. Ez az ő biztonságuk." Jim Morrison

    VálaszTörlés
  19. Szeged város maszopnyik önkormányzata - együttműködve a fidesznyik kormánnyal - per pillanat 3000 ft-ra vág meg kb. 11 000 - városi adat - egyedülálló szögedi nyögdíjast. Csak ez 33 millió ft tiszta bevétel az országfoglaló hiénáknak. Persze lehet hogy ez is miértünk van !?
    A szegedi nagyposta 8 órai nyitása előtt - már csak itt lehetett illetékbélyeget venni széles e határban - több100-an várakoztak arra, sokan bottal-járókerettel, hogy leróják a "kiválasztottaknak" a legújabb sarcot. Mindezt azért, mert a ál-kormány nem hisz az ál-önkormányzatnak - illetve dehogynem. Szóval - anyja neve 3 példányban stb-stb - a szokásos nyomtatvány hajcihő, 3000-ért megint leellenőrizve nyilatkozhattunk, na persze "büntetőjogi felességünk" teljes tudatában - hogy mi X.Y. vagyunk, azok akik eddig is voltunk. Ha nem volnánk azok és "státuszunk" is más lett volna - azt már régen be kellett volna jelentenünk, természetesen fővesztés terhe mellett. A sarcon kívül szemétszállítási áremelés is van, hiába mossák kezeiket össze-vissza hazudozva.
    Nyögdíjas-rohamot várnak talán a pártirodákban ? Lehet, de nem ez fog bekövetkezni. Hanem a népnyúzó 6alom és kollaboránsai "apokaliptikus levesbe-menetele" - egyre nagyobb valószínűséggel.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. …képzelgek itt arról, hogy a Jóisten tenyerén vajon miféle „előkelő helyet” foglalhat azon SZABAD lélek, aki az ilyen és ehhez hasonló „felszólításokra”, férges 6almáskodásos blablára – az isteni gondviselés teljes tudatában - CSAK egy nyugodt és jóízű pökkentéssel felel...

      Törlés
  20. http://langologitarok.blog.hu/2016/04/26/demjen_ferenccel_az_oldalan_szol_vissza_akos_a_sajtonak#more8664074

    Jól tudom, hogy itt vannak Ákos rajongók? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Shíva .

      Hogy rajongója van-e azt nem tudom : Támogatója igen ;
      Ma éjjel már benne lesz az új EP lemez 'két új' száma is .
      { Az 'Ugyanúgy' és 'A Remén Figyel' }

      PLAYER / CATEGORY
      http://www.frype.com/ZalaClub/music
      DJ ANDEE : 2K10 - 2K16 ; HDC & DJ & RADIO HITS
      { 06 } AKOS - Ujrakezdhetnénk ... Igazán - MG4ever 'Ark Of The Hope' Mixing

      Törlés
    2. Plusz : Ezt Mazsolának a 'háttérképhez' ;
      Szkítia - Az Én Szívem Mikor Dobban
      https://www.youtube.com/watch?v=7fOSIKeM3-o

      Törlés
    3. Shíva .

      Kissé megkésve a lentiek miatt .

      ---------------------------------------------------

      PLAYER / CATEGORY
      http://www.frype.com/ZalaClub/music

      DJ ANDEE : 2K10 - 2K16 ; HDC & DJ & RADIO HITS { 64 }
      AKOS - Ugyanugy ... A Remeny Figyel - MG4ever EP Mixing Pack

      MG : 2K16 CLUB / HOUSE-1 ; RADIO & DJ PROMO HITS { 329 }
      AKOS - Ugyanugy - Zília Remix

      Törlés
  21. Kerion

    Most olyan dologba ütöm az orrom, ami nem tartozik rám, de mostanában olyasmiket csinálsz (Más oldalakon és időnként itt is valószínűleg alaptalanul vádaskodsz…), amiket NEKED NEM LENNE SZABAD CSINÁLNI!
    A Kerion név igen valószínű, hogy nem "fekete mágiásan" került ki a "fekély szindrómások" közé, hanem valóban egy gombás fekély betegség neve. Pontosabban: "Kerion Celsi"
    (Ha beütöd a google keresőbe 18.000 találatot fogsz erre a kifejezésre kapni (leginkább angol nyelven)!)
    Tehát az általad rágalmazottak közül valószínűleg senki sem jelenítette meg a neved "fekete mágiásan"!

    (Nekem ez a Buta/Buda/Buddha hangalakilag azonos, de jelentésében ellentétes minőségeket adja...)

    u.i.: Ria más utat jár, mint mi (Az „írással” lefedve nyomulós, agresszív, megítélő, az igazságot nem ismeri, „csak” a Bibliát (azt is úgy magyar-ÁZZA, ahogy neki tetszik), de ez az Ő keresztje…), viszont gonoszságot, vagy ártó szándékot nem érzek benne. Inkább „ego”-s segíteni akarást/akarnokságot, amivel valószínűleg többet árt az „ügyének”, mint használ…
    DE! Az egészben az a döbbenetes, hogy a Ria „próbán” mennyire sok „szellemi” utat járó megbukik…

    Szép Napot!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "Ő (Jézus) pedig felelvén monda nékik: A ki a jó magot veti, az az embernek Fia;
      A szántóföld pedig a világ; a jó mag az Isten országának fiai; a konkoly pedig a gonosznak fiai.
      Az ellenség pedig, a ki a konkolyt vetette, az ördög; az aratás pedig a világ vége; az aratók pedig az angyalok.
      A miképen azért összegyűjtik a konkolyt és megégetik: akképen lesz a világnak végén.
      Az embernek Fia elküldi az ő angyalait, és az ő országából összegyűjtik a botránkozásokat mind, és azokat is, a kik gonoszságot cselekesznek" (Máté 25:46.)
      És bevetik őket a tüzes kemenczébe: ott lészen sírás és fogcsikorgatás.
      (Máté 8:12)
      Akkor az igazak fénylenek, mint a nap, az ő Atyjoknak országában. A kinek van füle a hallásra, hallja" (Maté 13:37-43).

      „Aki hisz és megkeresztelkedik, üdvözül, aki pedig nem hisz, elkárhozik" (Márk 16:16).

      "Hit nélkül pedig lehetetlen Istennek tetszeni; mert a ki Isten elé járul, hinnie kell, hogy õ létezik és megjutalmazza azokat, a kik õt keresik" (Zsidó lev. 11:6).

      "És láték egy nagy fehér királyiszéket, és a rajta űlőt, a kinek tekintete elől eltűnék a föld és az ég, és helyök nem találtaték"
      És látám a halottakat, nagyokat és kicsinyeket, állani az Isten előtt; és könyvek nyittatának meg, majd egy más könyv nyittaték meg, a mely az életnek könyve; és megítéltetének a halottak azokból, a mik a könyvekbe voltak írva, az ő cselekedeteik szerint.
      És ha valaki nem találtatott beírva az élet könyvében, a tűznek tavába vetteték" (Jelenések 20:11-12 és 15).

      "Kérlek azért titeket atyámfiai az Istennek irgalmasságára, hogy szánjátok oda a ti testeiteket élő, szent és Istennek kedves áldozatul, mint a ti okos tiszteleteteket.
      És ne szabjátok magatokat e világhoz, hanem változzatok el a ti elméteknek megújulása által, hogy megvizsgáljátok, mi az Istennek jó, kedves és tökéletes akarata" (Rómabeliekhez írt levél 12:1-2). -->

      Törlés
    2. --> Azért tartasz engem nyomulósnak, agresszívnek és megítélőnek SZN, mert én, aki Krisztushoz eljutottam, sáfársággal bizattam meg általa mindazok felé, akik iránt valamiképpen felelősséget hordozok és megmenteni szeretném őket a fentiekben jelzett végidei Ítélettől, amit - magától értetődően - nem önös érdekből teszek? Nektek itt (amikor azt mondod, hogy én más utat járok, mint ti) nem ugyanazon az úton kellene járnotok, amiről az Úr Jézus azt mondja a János evangéliuma 14:6-ban, hogy "Én vagyok az ÚT az Igazság és az Élet"? Az igazság pedig, amiről szintén azt állÍtod, hogy én nem ismerem, az nem maga az Úr Jézus, aki azt mondja, hogy én vagyok az Igazság? És ezt az Igazságot nem a Bibliában jelenti ki, ami Könyvnek minden egyes szava, Isten kinyilatkoztatása alapján, maga az igazság? Es ha ezt te magad is elfogadod és hiszed, akkor milyen alapon mondod azt, hogy én ezt nem ismerem? Tudod, te egyáltalán, hogy mit beszélsz?
      "De mit mond (az Ige)? Közel hozzád a beszéd, a szádban és a szívedben van: azaz a hit beszéde, a melyet mi hirdetünk.
      Mert ha a te száddal vallást teszel az Úr Jézusról, és szívedben hiszed, hogy az Isten feltámasztotta őt a halálból, megtartatol.
      Mert szívvel hiszünk az igazságra, szájjal teszünk pedig vallást az üdvösségre.
      Mert azt mondja az írás: Valaki hisz ő benne, meg nem szégyenül" (Romai lev. 10:8-11).

      Amikor csak a Bibliából idéztem anno, és nem fűztem hozzá magyarázatot, akkor az volt a bajotok (nem ezen a blogon), hogy miért idézgetek, miért nem a saját szavaimmal teszek bizonyságot a hitemről. Amikor meg azt teszem, akkor meg jön a rosszindulatú megjegyzés, hogy úgy magyarázom, ahogy nekem tetszik... Miért nem magyarázod te, ha te jobban tudod, hogy hogyan és miként kell azt magyarázni? - azután pedig majd, elbeszélgethetünk róla.... megtanÍtod nekem, hogy hogyan kell azt jól magyarázni.

      Az embereknek nem a "Ria próbán" kell járniuk, hanem azon a próbán, akinek a hitét Isten probálja meg, és ha ezen a "szellemi" úton valaki elbukik, az nem az én felelősségem, hanem annak oka; az emberi gyengeség, vagy az értelem hiánya. Nem én vagyok az Isten, és a Bibliát sem én Írtam!

      Törlés
    3. Szerintem ne bocsátkozzatok 'emiatt' további vitába :
      Semmi értelme / haszna ; Megvolt a felvetés / válasz

      { Van aki ilyen, van aki olyan beállítottságú. Aki nincs
      hozzászokva napi szinten az Íráshoz ( hol volt, s hol
      nem volt, velem is így volt ) más szemszögből tekint
      a sok idézetre : Olyan ez, mint mikor a csecsemőnek
      tej helyett azonnal bébi ételt adnak ; Pedig ő szopni
      akar - Egy-egy hivatkozást biztos elfogad bárki, s ha
      az jól van irányozva / elültetve, akkor tán még sarkal -
      hatja is a további ( Írásból történő ) érdeklődésre ....
      Ezzel kapcsolatban az igazi gond ott kezdődik, hogy
      eleve ateista oktatás folyt évtizedekig, plusz a vallás
      nevében szintén ismertek a középkori cselekedetek }

      Többet ér ha találtok életszerű közös témát, amit az
      egyik ilyen, a másik olyan oldalról tud alátámasztani /
      kiegészíteni, s úgy biztos értékes és elfogadott lesz
      az Írás idézete is - Csak javaslat volt, mert az Írás vo -
      natkozó passzusaival azokat kellene szembesíteni, a -
      kik arra hivatkozva magyarázzák félre a benne írtakat .

      Törlés
    4. Kikre érted azt Seraf, akik az Irásra hivatkozva félre magyarázzák a benne Írtakat? Kik azok, aki azt félremagyarázzák?

      Törlés
    5. Ha netán rám céloztál azzal, aki félremagyarázza az Irást, tudnál példát is mondani arra, hogy hol, mikor és mit magyaráztam félre? (Amit természetesen csak abban az esetben tudnál megtenni, ha betéve ismernéd az irásokat.) Te is, nem egyszer példálóztál itt a Bibliával, vagy jelöltél meg igehelyeket... Ezt miért tetted? Ki(k)nek szólt? Az pedig a lehető legrosszabb hivatkozásod volt a Istenhez való megtérni nem tudásra, hogy "eleve ateista oktatás folyt évtizedekig, plusz a vallás nevében szintén ismertek a középkori cselekedetek", mert emberek millióinak akkor miért sikerült ez mégis mind azok ellenére, nem törődve azzal, hogy mi volt a múltban, és hogy bizonyos gonosztevők mit követtek el Isten nevében, Isten nevére hivatkozva? Tudod: "Nem akarásnak, nyögés a vége."
      Bizonytalanságot és ködösÍtést a Bibliába csak a kritikusok és kétkedők visznek.

      "Semmi sem könnyebb a kétkedésnél. Egy félművelt és szerény képességű ember több dolgot tud kétségbe vonni, mint amennyit a világ legokosabb túdósai megtudnak magyarázni és állapÍtani." (C.H. Spurgeon)

      Törlés
    6. YouTube tele van vele : Soroljam a tévelyítő előadó -
      kat, akik turmixot csinálnak a vallásokból és kiforgat -
      va hivatkoznak az Írás egy-egy részére ? ; Amit csak
      azért tudnak megtenni, mivel a hallgatóság nem elle -
      nőrzi - Uton útfélen beléjük botlani és annyian lettek,
      hogy számolhatatlan ... Divat lett Jézusra hivatkozni
      { A Mária / Jézus üzente weblapokról nem beszélve }

      Törlés
    7. Ha valamit nem értesz, akkor a kérdésedre várd meg
      a választ is - Most, akkor én minek vegyem ezt máso -
      dik hsz-t ?

      Törlés
    8. Szóval : Most akkor tudod kire céloztam ; A Semmi
      értelme / haszna meg békítés volt - Illetve megelő -
      zése egy értelmetlen / hasztalan vitának. Lesz vá -
      lasz is ? { A magam részéről ( s lehet más is ) arra
      vagyok kiváncsi, mert ismered az Írást, hogy jelen
      esetben mire emlékeztet - Mit illik / szokás tenni }

      Törlés
  22. A "Ha netán rám céloztál..." alatt mit kell érteni szerinted?

    VálaszTörlés
  23. Olvasd el ismét a 'ha netán rám céloztál' utáni sorai -
    dat : A 'ha netánt' azt gondolom illően tisztáztam - Vi -
    szont a részedről szint úgy elvárható { Elvárható ?! }

    VálaszTörlés
  24. Tiszta sor nem? Ha "netán" rám céloztál, akkor kérek példákat is... "HA" rám... :)

    VálaszTörlés
  25. Nem tiszta sor : Még az Írás szerint sem ; Az illik
    egészen mást jelent és 'ha' nélkül - Elvárható ?!

    VálaszTörlés
  26. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  27. Nem értem, hogy most miről beszélsz Seraf... hogy jön ide az "illik" szó? "Tudni illik, hogy mi illik" :)

    VálaszTörlés
  28. Ez a szomorú : Ha 'tényleg' nem érted ; Mi befejez -
    tük egymással - Majd valaki tájékoztat róla, ha akar .

    VálaszTörlés
  29. Ha, mint Jézus Krisztus bizonyságtevőjeként jelentem volna meg itt a tegnapi napon, amiből azután vita kerekedett volna, akkor azt mondom, hogy jogos az ellenvetésed, csakhogy itt a személyemet érték különféle rágalmak, méghozzá a hátam mögött (mert ugyebár; SZN nem tudhatta, hogy mostanság éppen erre járok és olvasom majd a szÍvet lelkesÍtő vélekedését rólam) ezért ha szót emelek ez ellen, az teljesen különbozik az előbbitől. Semmi köze ahhoz, amiről te beszélsz. Ezennel, én is befejeztem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ria
      A megszállott és az elhívott ugye(?)nem ugyanaz… A megszállott elméjét ugye(?)valami más is fertőzi, míg az elhívott alázatosan, önmagát feladva, ha kell, pofonokat begyűjtve, ha kell, pofonokat kiosztva teszi a hívatása szerinti dolgát. Nos, a TE jelenségedben nem igazán van alázatosság (a Biblia irányú "vak" hit az más tészta), és láthatóan az érted való kritikákat sem érted… a pofonokat persze adod és kapod (ezek általában egymást követik), de láthatóan nem azért, amiért hiszed… A takaró (Biblia) meg ugye mindig kéznél…
      (De, legalább (szvsz.) nem vagy gonosz… :)))

      Corpus Hermeticum
      „Én, az értelem, ott vagyok mindenkivel, aki istenfélő, jó, tiszta és könyörületes, és azoknál, akik tisztelik Istent. Jelenlétem segíti őket, mert rögtön megértenek mindent. Kiengesztelik az Atyát szeretetükkel, hálát adnak neki, illő módon himnuszt zengve hozzá. Mielőtt testüket átadják a halálnak, megutálják érzékeiket, mert ismerik azok hatását. Jobban mondva, én, az Értelem, nem hagyom, hogy testük rájuk törő hatásai legyőzzék őket. Mert kapuvédőként kizárom a rossz és gonosz dolgok hatását, és elűzöm képzelgéseik. Az ostobáktól, rosszaktól, gonoszaktól, irigyektől, kapzsiktól, gyilkosoktól és istentelenektől viszont tartózkodom, átadván helyem egy bosszúálló daimónnak, aki perzselő tűz lángjával kínozza az ilyen embereket, és még több igazságtalanságra készteti őket, hogy azután még nagyobb büntetés sújtson le rájuk. Az ilyen ember nem hagy fel kielégítetlen vágyaival, árnyékokkal viaskodik szüntelenül. Ez azonban fájdalmat okoz neki, és egyre hevesebben gyötri a kínszenvedés.”

      (Miért ne tudtam volna, hogy erre jársz? Egészen biztos voltam abban, hogy te is olvasni fogod, amit írtam…))
      „A kinek van füle a hallásra, hallja”

      Szép Napot!

      Törlés
  30. Tényleg fejezd be : Milyen nem létező ellenvetést
    tukmálsz másra ? ; Szemlátomást ( ok nélkül ) bele -
    kötsz abba is, aki békíteni akart { Folytatódik ami a
    másik portálon ? }

    VálaszTörlés
  31. Figyelem, figyelem!- szólal meg az autórádió - Felhívjuk az M7-es autópályán utazók figyelmét hogy legyenek óvatosak, mert egy őrült a forgalommal szemben robog. Egy autós, aki szintén hallgatja a közleményt hirtelen felcsattan:
    -Hogyhogy egy? Mind!

    xy

    VálaszTörlés
  32. SZN, a Ria-próba meglátásod telitalálat szerintem!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De mennyire az és szépíteni se érdemes, mert jellemtelen és gonosz. Botrányos amit más oldalakon is művel. Krisztus bizonyságtevője? Ennek is az ellenkezője.
      Ilona

      Törlés
    2. Kedves Ria-dalmam
      Oly sok év után végre megtaláltalak. Ne foglalkozz ezekkel a gyaurokkal. Nem érdemlik meg a tündibündi igéidet.
      Ha vissza jössz az édibédi Nopóleonodhoz, igérem tátott szájjal ácsingózva fogom hallgatni ajkad minden rebbenését.
      Ezek a pogányok meg úgy fognak járni, mint a Huszt, ha nem tetszik nekik a csicsrgésed. Ha csücsörítesz egyet, mint turbékoló zsenge korodban, akkor dzsihádot is hírdethetünk ellenük.

      Most már nem kell félned
      Itt a Bona-pardon Napóleonod
      (Jocó)

      Törlés
  33. Tisztelt Mazsola B úr
    Nem vagyok türelmetlen tipus. Napokig tudok budha üléssel -fejen állva- meditálni, de évek hosszú vágyakozása után -végre- megtalálva lelkem yang-ját, a 20 órás -hiábavaló- merengéstől már bokáig süllyedt a ying-em.
    Mint családfő biztos megérti az aggodalmam, hisz -gondolom- ön sem szeretné az elveszett lyányos minőségét az inkarnáció tengerében végtelenségig keresgélni, tudva hogy a tézis szerint kákicsba is beköltözhet. Meg akkor még ott a húsvéti nyúszi, aki megeheti. Utánna hol keressem?
    Ezért lenne egy kérésem és panaszom. Panaszom, hogy megpróbálták a kökényszemű babámat, pedig nem próba-baba, amit az SZmegN nikkes kezdeményezett. Kérésem, hogy tiltsa ki, mert ezzel a tettével bizonyítottá vált, hogy hiányzik belőle a közöségi dzsin meg empátia a másként merengők iránt.
    Majd tiltsa ki azokat is, akik nem emeltek szót a csalogányomért, mert ezen cselekedetükkel igazolták, hogy a Golóbis Hát-meg-Tér 6alom lekötelezettjei és nem állnak ki-meg-be egymásért.

    Bár így én meg a baby-dollom maradunk,
    de igérem Mazsi helyett nem lesz blog gazdi a Tádé


    I. József Nimród Bátor Atilla
    http://apostolimagyarkiralysag.hu
    Világ és Magyar bohócok teamje
    (Jocó)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Jocó,

      Nem tudom, hogy ez most irónia volt-e igazából, de ez nem az a hely, ahol csak úgy kitiltok bárkit is, pláne olyan régi bajtársat mint SZN.

      Törlés
    2. Tisztelt Mazsola B úr
      Értem a döntését. Nekem is volt pajtásom. Előfizető voltam rá út-meg-törő koromban.
      A kitiltás így csak poetikus volt, de szerettem volna kettecskén lenni a múzsámmal.
      Igérem nem fogok zavarkodni, mert orrmányozni is kell a néhány tucat hallucináló csellengőt, de ha megjelenne az angyalkám, akkor kérem értesítsen a megadott címen, vagy a Bohóc Team-el kapcsolatba álló többi weblapon.

      I. Józsika Nimand Bitang Atilla
      Világ és Magyarok bolondja
      (Jocó)

      Törlés
  34. Karnevál…

    "A létezést, ahogy a magad számára kiépítetted, éberen vállalnod kell. Ha maszkot (lárvát) veszel fel, az időben megrekedsz, megdermedsz, és önmagadat a sorstragédia csapdájába szorítod. Akkor az idő felfal. Meg akarsz állni, és az időt meg akarod állítani, holott az idő éppen az, hogy menni kell, éspedig nem külső kényszer alapján, hanem a magad üdvelszántsága folytán, menni kell, és csak a piramis csúcsán állhatsz meg. Előbb nem. Ha előbb megállsz: lárva leszel. A lárva a sorstragédia jelképe. A görögök ezt jól tudták. Ezért a tragédiát a színészek maszkban játszották. Ma, amikor a színházban nincsen maszk, az utcára került, a családba és a szerelembe és a hivatásba és a politikába és a vallásba és a művészetbe és így tovább, megállás nélkül. Ez a tragédia végeredményben, amilyen irtózatos, éppen olyan nevetséges. Tragikomédia. A lárvát le kell venni. Az idő hatalmainak, főként az idő legfőbb hatalmának, a Szent Szellemnek ereje nem az, hogy az ember a lárvában megdermedjen (tragikomikusan meghaljon), hanem az, hogy üdvözüljön. Ezért az idő legmagasabb értelme az, hogy üdv. Ezért a történet valódi értelme (formája) az, hogy üdvtörténet. Aki nem ebben az értelemben él, az menthetetlenül tragikus-komikus és…"

    http://www.360cities.net/image/basilica-esztergom-crypt-entrance-hungary
    (A kép forgatható és nagyítható, a kripta bejárat körüli boltíven lévő rajzok illeszkednének az idézethez...)

    Szép Napot!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. pillantás
      pillanat
      pillangó

      egy pillantás = a jelen pillanata = pillangó
      szemhéjunk pillantása ugyanaz a mozdulat, mint a pillangó szárnycsapása

      (a magyar nyelv a kulcs minden kódhoz)

      Törlés
    2. SZN .

      Akkor ez azt is jelenti : Hogy a 7 millárd emberből majd mindenki
      a 'józanság őrületében él' ? ; És nem mer lerészegedni az imagi -
      nációtól ? - Azaz nem mer értelmesen élni, és nem az élő tűz, va -
      gyis az imagináció tüzében ég ? { 'Holtak temetik a holtakat ?' ...
      Csak költői volt a kérdés, de megemlítendő, mert ide is passzol }

      --------------------------------------------------------

      Én is mutatok valamit : Talán mást is érdekel ; A címtől tekints el,
      de szerintem tisztában vagy vele, hogy az média és forgalmazási
      fogás - Érdekessége 2 ezer év távlatában a *főellenség ( Beliál )
      nevében* rejlik { A filmben nem minden felvetés helyes, de alap -
      jában véve a társadalmi helyzetkép szemléltetése miatt értékes }

      NOSTRADAMUS HATÁS - ARMAGEDDON HADITERV
      http://www.wholecloud.net/video/c5fefea598402
      Kiemelve 13 : 12-től, 16 : 03-ig, de az egész filmet érdemes látni .

      Törlés
    3. Mazsola

      A pilla szógyökkel való meglátásod jó kiegészítés. Köszönöm.

      Egy másik gyök:
      üdv – üdvtörténet – üdvöz – üdvöz-let – üdvöz-öl


      SERAF

      A megadott hivatkozás nekem nem volt jó (mindenféle kéretlen reklámok érkeztek helyette), ezért rákerestem a címre a youtube-on.
      A "NOSTRADAMUS HATÁS"-ra kiadott filmben, (a megadott időben) "Beliál"-lal ugyan nem találkoztam, viszont a film a megadott időközben Napóleont azonosította az Antikrisztussal...

      A témánál maradva...

      https://www.google.hu/maps/@47.7990182,18.7369066,3a,19.3y,330.71h,115.22t/data=!3m6!1e1!3m4!1sTTBtChjCAnLl9h1A13TOeg!2e0!7i13312!8i6656

      Az egyik legkedvesebb részem:
      "És előhíván Jézus egy kisgyermeket, közéjök állítja vala azt,
      És monda: Bizony mondom néktek, ha meg nem tértek és olyanok nem lesztek mint a kis gyermekek, semmiképen nem mentek be a mennyeknek országába."

      Szép Napot!

      Törlés
    4. A pillanatban igazán a gyermekek ÉLnek...:)

      Szép Napot!

      Törlés
    5. SZN .

      A YouTu-bon nincs fent ez a rész : A kéretlen
      reklámokat nem lehet kikerülni ; Nálam három
      jelent meg - Azt hiszem csak itt / így érhető el
      { Három X és indul ... A *jelenhez* is tartozik }

      Törlés
    6. SERAF

      Sokadszori próbálkozásra sikerült...
      Megnéztem a megadott időpontig, de ez nem az én filmem, nagyon nem... Konkrétum alig, de csúsztatás és félremagyarázás az annál több benne. (Az Esszénusok „zsidó” létükre a fény fiai lettek volna? Na, ne...)

      Az Él-Bél-Béla-Bál-Pál nevek, és a nevek mögöttük lévő tartalom évezredeken át a legmagasabb szintű minőséget jelentette, ezeket a neveket a legnagyobb tisztelet övezete A Kárpát-medencében és őseink másik jelentős földjén, a termékeny félhold mentén (folyamközben) is. (A legrégebbi települések és templomok vették fel tiszteletből ezeket a neveket. Elég csak a legaktuálisabb rombolásukra emlékezni, Pál-müriában most rombolták le Pál/Bál templomát) Nem véletlen, hogy félnek a zsidók/sem(m)iták tőle, "mint ördög a szentelt víztől"... Ez ugyan olyan fél-elemből fakadó csúsztatás, mint amit Góggal és MAGóggal is csinálnak/csináltak...
      (Ahogy azt Kerion már megfejtette nekünk: Ezé-Ki-Él, Úr-i-Él, Mi-Ka-Él, Rá-Fa-Él, Rá-Gu-Él, Sár-i-Él...)
      A legnagyobb vicc az egészben, hogy a Saulból lett Pál is végső soron Bál nevét vette fel... Aztán visszaélve a névvel kanonizáltak, amit kanonizáltak... Ember legyen a talpán, aki képes az érdemleges részek megtalálására...

      Szép Napot!

      Törlés
    7. Nimród Gyűrűje részletek:

      "Sokan hallották már azt a népi megjegyzést főleg a történelmi Magyarország déli részén, hogy „nagy leszel te bizony, mint Béla, Jupiter fia”. Ez a bizonyos Béla a néphagyomány szerint egy bizonyos torony előtt nagyon-nagyon régen élt. Hogy ez a bizonyos torony maga Bábel tornya, azt csak sejteni lehet.
      Minden bizonnyal sokan csodálkoztak a régi magyarok közül, hogy hogyan is került ez a görög mitológiához köthető „Jupiter fia” kifejezés egy bizonyos torony előtti Bélával való összefüggésben bele a magyar folklórba. A talányokat csak növelte, hogy ez a Béla, vagy ahogy írták Belas milyen kapcsolatban lehetett azzal a bizonyos Nimróddal, akinek egyik fő tulajdonsága volt az a bizonyos „nagyság”, ami erre a különös és ismeretlen Bélára, Jupiter fiára is jellemző a magyar néphagyomány tanúsága szerint.
      Mert, hogy ez a kapcsolódás hajdanán létezett, arra maga Berussos írása a bizonyíték. Hiszen Berussos, a régiek történetírója tudtunkra adja, hogy „Midőn Belas, Jupiter fia meghalt, Nemrót a népével Senaár mezejére jött...”

      „Abban a tudósok egyetértenek, hogy a Baal (Bál) Beel (Bél) nevek rendszerint: úr és pedig: valaminek ura, uralkodója, tulajdonosa jelentésekkel, címképpen használtattak, mint pl. Baal-sammem = az ég ura” (Fáy Elek: A magyarok őshona) – Legrégibb nyomok"

      "S itt érkeztünk el a mítosz geneziséhez és egyúttal az idő és tűz mitikus titkához, mégpedig úgy, hogy maga a mitikus magyar ősapa, Nimród is benne van ebben a „leosztásban”. Nézzük csak Kronosz jelenti magát a teljes és egész „időt”, amiben éppúgy benne van a szakrális és a profánnak nevezett történelmi idő is. Nem véletlenül mosta össze a tradíció Kronoszt és Bélt. S természetesen nem véletlenül áll a magyar hagyomány szerint Bél az „idő kapujában”. Hiszen Bél isten nem más, mint az időben megjelenő élettűz istene. Az a fensőbb hatalom, aki a Nap nem látható, de mindeneket éltető belső fényét, tüzét fenntartja az emberben így adva annak életet. Röviden Bél istenség a naptűz életerejének az ura az emberben. Nem véletlen a magyar bél szóval azt a helyet jelöljük meg, ahol „elégetjük” a táplálékot és felszabadítjuk Bél tüzét."

      Törlés
    8. "Természetesen az égi és földi tűznek, az égen és az emberben „otthon lévő” spirituális és éltető világosságának a tökéletes jelenléte, megvalósulása egy karizmatikus napmítoszban szülte meg azt a nimródi erőt és a rítusban megnyilvánuló szakrális ünnepet, amit maga a bál szavunk is megőrzött. A régiek analógiás gondolkodását követve nem csak az égben és az emberben lakik „fensőbb tűz”, vagyis „fényes élet”, hanem a földben, a földgyomrában is."

      „Babelon szerint ugyanis az ősnépek az egyenesen égnekmeredő. magas, sudár pálmafában az életfa prototípusát látták: pedig a Pálma szó elég világosan utal a Bál isten nevére: kivált ha népünknél ma is szokásos Balog vagy Balázs-fák neveit figyelembe vesszük: mert e fákban szintén felismerhetők az egykori égitűz-kultusz nyomai.”

      "A legfelső létrafokra felérő „beavatott” már képes a metamorfózisra, az időtlenség szinte minden emberi gondolat szerinti csodájára, mégpedig a fény legtündöklőbb világossága által. Ebből következik, hogy a „létrásfa”, vagyis a mitikusokkult tudást magába rejtő életfa tetejére csakis a legtökéletesebb érhetett fel. S a fölött, az életfát vigyázva pedig ott trónol a „Magasságos Legnagyobb”, ahogy a régi Napkelet népei nevezték az Élő Istent. A régi magyarok ezt az Élő Istent Él Istennek hívták. S gyakran mondogatták is egymás közt, hogy „Él bizony a magyarok istene, Nimród apánk istensége”. Ez az Él Isten tart életbe mindenkit a régi magyar hiedelemben, mindenkit, aki ő benne hisz."

      "Nimródról a Duna-Tisza közi hagyomány azt adta hírül, hogy: Nimrut a magyarok szülőapja a tűzből jött és a tűz által ment fel az égbe, Az ő ellenségei egykor eloltották az összes tüzet a földön, hogy őt elfoghassák. Ekkor ő bemenekült abba a félkész nagy toronyba, amit ő csinált, ott az Édennél az ő népével. Hogy odaért azt úgy tudta megtenni, hogy különböző állatalakokat vett magára az ő hatalmas égi fényű tűzteste, hogy az ellenséget így megtéveszthesse, Mikor ő a hatalmasságos bábeli tornyához ért felkiabált oda a nagyon magasba a mi nyelvünkön, hogy: – Én vagyok én, Nimrut Él gyermeke, a tűz Ura, a Nap tisztelője itt a földön. Él gyermeke vagyok, ezért Élek. Segítsen meg a Tűz Ura, maga a tüzes Élet. Ekkor kinyitották a tornyot. Ekkor ő oda bemenekült és sietve a nagy tűzhöz került. Elköszönt az övéitől, az ő segítőitől. Tudta, hogy ott kinn kihűlt az Égi tűz, a Nagy Nap, az ő segítője. Ekkor mondta azt, hogy – Égbe megyek, de el nem megyek. Minden tűzben benne leszek. Itt hagyom a hetes tüzet és az egyes beszédet. Még e kettőt megtartjátok veletek lesz Nimrut apátok..."

      Szép Napot!

      Törlés
    9. SZN .

      Még nem olvasva a hozzászólásokat csak az elsőre : Annak
      is a legelső bekezdésére reagálok : Sokszor járok és jártam
      úgy, hogy kiemelten jelzem / jeleztem mit akarok mutatni, de
      a válaszreakció eltér attól - Nincs ezzel se gond, csak kimon -
      dottan azzal a ( *Beliál* ) céllal jeleztem { Lehetetlen olyan fil -
      met mutatni / linkelni, ami teljes értékű lenne. Nem létezik és
      a csúcsok csúcsa mikor egy dokumentumnak titulált film hem -
      zseg a feltételezésektől. Értsd teóriagyártás tények / bizonyí -
      tékok nélkül ... És ahogy jelzed mindegyikben van szándékos
      vagy tudatlan csúsztatás / félreértelmezés, ill. magyarázás is }

      Törlés
    10. Elolvastam : Nálam a 'határvonal' Jézus ; Nem a teológiailag
      értelmezett / reklámozott - És az üldözött Ős-Keresztények
      { Gondolva az életszerű tanításra és a követői életvitelére }

      Törlés
  35. http://magyaridok.hu/belfold/az-unicefben-aberraltak-dolgoznak-632266/
    Üdv,
    Niki

    VálaszTörlés
  36. Kerion??„Ahogy haladunk visszafelé az időben és térben „ Lehetetlen! Leszületésekre gondolsz? Baktunra gondolsz? AzOK OK! lDe a térben időben nem lehet vissza menni! Hogy gondolod a visszemenést?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Te most komolyan egy ÁPRILISI társalgáshoz akarsz csatlakozni DECEMBERBEN?? :)

      Törlés
    2. Egyébként miért lenne lehetetlen? Aki téren és időn kívül létezik, annak bármi lehetséges, ki-be járkálhat, oda s vissza. Asszem. :)

      Törlés
  37. Igen csatlakozom addig is „A forgószél közepén utazó csend vagyok”

    VálaszTörlés