2012. június 5., kedd

A Rendszer újraindítására van szükség

A Rendszergazda telepítette a szükséges frissítéseket, viszont az eszköz hibátlan működéséhez a rendszer újraindítására van szükség. 


Köszönetre méltó programozói hozzáállás, hogy minden felhasználó szabadon eldöntheti mikor indítja újra a rendszerét, de mielőtt feltárnánk, hogyan jutottunk el idáig, kukkantsunk csak be miről is van szó a LélekKunyhóban:

 "Életemet én a Jóistennek, az ételemet pedig Földanyának köszönöm"


"...Régebben volt már olyan élményem az erdőben, hogy a szép, öreg fákat észre kell venni, és akkor csodálatos „beszélgetésnek” lehetünk részesei. Meg is ölelhetjük, de az is elég, ha leülünk a kiálló gyökereire és a hátunkat a törzsének támasztjuk. Ha észrevesszük a benne lévő szépséget és erőt, a végtelenséget, bölcsességet, Istent, akkor megnyílik egy csatorna, és mindaz, ami Földanya igazi lényege, átáramlik belénk. Ő ad nekünk. Ő, aki egy hatalmas lény, akinek az ember a maga kisded játékaival olyan, mint nekünk a csipkelődő szúnyog. Egy jól irányzott csapás és volt, nincs…
Nem hiszem azt, hogy mi picinyke emberek nagyot tudnánk ártani Neki, hisz egy apró mozdulata elég ahhoz, hogy egy földrengés vagy vulkánkitörés visszaállítsa a megborult egyensúlyt. Az esőerdők kiirtásával is csak maga alatt vágja a fát az emberiség. A természetben olyan erő van, ami továbblép az emberen, és ha idő is kell hozzá, Földanya bizony meggyógyítja magát, emberrel vagy anélkül. Tűntek már el civilizációk, és kezdhette az emberiség elölről, amikor nem tartotta ezt tiszteletben. Ha van bennünk alázat, akkor tisztában vagyunk az erőviszonyokkal. Ez persze nem jogosít fel a kártékonykodásra vagy a szemünk becsukására. Látni kell mit teszünk, és törekedni a harmóniára. Földanya szeret bennünket, hisz mindannyian a gyermekei vagyunk, de nem fogja megengedni, hogy elpusztítsuk. Ebben pedig benne van a teremtőerőnk használata is. Mert aki a katasztrófákra figyel, az katasztrófát fog teremteni, akkor is ha nem akarja. Aki reménytelennek látja a tévéhíradó hatására a világ sorsát, és retteg, az ezt a minőséget teremti meg magának. Aki harmóniában él a természettel és félelem helyett bizalmat keres, az azt is teremti meg..."  

Nos igen. Amerre csak járok (de ez lehet, hogy az én hibám/érdeklődési köröm) mindenhol a végkifejletről beszélgetnek az emberek, még akkor is ha nem tudatosan. Legalábbis az emberek egy része biztosan állítja, hogy közeledünk valami katarzis felé. Jó, jó, az emberek egy része mindig is várta a világvégét, de valahogy a mostani az más (ámbár az is lehet, hogy mindezt csak én képzelem, Ti is csak az én elmém találmányai vagytok! :)). Most mintha a kollektív tudatalatti dolgozna mindenki agyában, és ösztökélné e téma felé, ennek következtében mindenkihez eljutnak az ezzel kapcsolatos félelmek, gondolatok, várakozások. Igen talán ez az utóbbi a legjobb szó rá: felfokozott várakozásban látom az emberek egy részét. Rengeteg a vita, ölre menően vitatkoznak egymással az emberek, eszmék, elmék feszülnek egymásnak, mint egy felbolydult hangyabolyban ahová valami "megmagyarázhatatlan erő" (mondjuk egy gyerek) odatett valami "megmagyarázhatatlan dolgot" (mondjuk egy CD-lemezt). A kis hangyák nem egyformán reagáltak az eseményre, vannak, akik teljesen kétségbe vannak esve, vannak, akik tudomásul vették, hogy itt most valami változás van, és vannak akik persze letagadják azt is, ami a szemük előtt ott van.

Korunk egyik sikertémája kétségtelenül a "mentsük meg a bolygót" féle önámítás, sőt mondhatjuk tipikus emberi arroganciával kevert nagyképűség (lásd még az ajánlót). A bolygót nem kell és nem is tudjuk megmenteni, magunkat viszont megkímélhetjük egy igen ronda időszaktól. Az épp nem világvégeváró emberek között bizony rengeteg van, aki megpróbál tenni valamit a környezetért, mely akármilyen kis lépésnek is tűnhet, a nagy számok törvénye értelmében mégis minőségi változást hozhat. Említek egy egyszerű példát: régebben hetente vettük a papír kéztörlő csomagokat, mely olyan mennyiségben fogyott a háztartásban, hogy szerintem egy kisebb erdőt kellett miattunk kivágni. Aztán egyszer csak elegem lett és bevezettük, pontosabban visszatértünk a jól bevált kockás konyharuhára. Ezzel az egy kis apró lépéssel hozzájárultunk a környezetvédelemhez, még ha láthatatlanul is. Jó most persze lehetne emlegetni, hogy a konyharuha bekoszolódik, a tisztításhoz mosópor kell, erre viszont az a válasz is lehetséges, hogy ok, ott van a mosódió, ami természetes és - korunk egyik divatos szavát használva - megújuló! A közintézményekben már kicsit cikis "mások" által is használt törülközőket kirakni, de mi van akkor ha kézmosás után nem töröljük meg semmibe a kezünket? Mekkora baj történik, ha esetleg a kezünkön lévő vizet egyszerűen csak ott hagyjuk, vagy netalán megmossuk vele az arcunkat, esetleg szétkenjük a kezünkön? Ezzel az egyszerű kis döntéssel egyrészt felfrissíthetjük magunkat, másrészt nem pocsékoltunk papírtörlőt. Ettől még nem lettünk kevésbé civilizáltak, igaz?

Talán a legnagyszerűbb dolog a világban, hogy ez a fenti kis példa kiterjeszthető az élet minden területére. Bármilyen gond vagy feladat elé néz az ember, a probléma megoldása a döntéssel kezdődik. A létezésbe hívás után a második legnagyobb ajándék amit a Teremtőtől kaptunk az a szabad akarat, a döntés lehetősége. Ennek tiszteletben tartását mindenki érezheti a saját életében. Mindenki elkövetheti élet legnagyobb hibáját, senki nem akadályozza meg benne. Hogy miért? Mert a szabad akarat az Élet után a legszentebb dolog, amibe senkinek nincs beleszólása, még a Teremtőnek sem - sőt pont azért találta így ki, mert a saját példáján tanul mindenki a leghatékonyabban. Nem hiszed? Próbáld ki! Menj fejjel a falnak! Fájt? Döntesz-e így máskor is? Megkerülhetetlenül közeledünk valami megmagyarázhatatlan esemény (fal?) felé, és úgy tűnik annak, hogy az emberi civilizáció ismét igyekszik eltemetni saját magát egyedül a döntés - döntések milliói - szabhatnak más irányt. Én speciel nem akarok milliárdnyi halált okozó káoszt, és Te? Te sem? Akkor már ketten vagyunk, akik nem akarjuk. Viszont időnként elkerülhetetlen az újrabootolás még a legstabilabban működő számítógépek esetében is. Jelen világunk meg amúgy sem tűnik valami túl stabilnak, ideje átadni a kormánykereket annak, aki tudja is mit kezdjen vele. Nem pártokra értem...

Korábban itt említette valaki, hogy az embernek van teste, lelke, meg szelleme. Volt idő, amikor ugyan én is egyetértettem ezzel, de egy icike-picikét ma már másképp látom. Én úgy vélem, hogy Ember Te magad vagy a Lélek! Kaptál egy testet (tesztelési lehetőséget önmagad megtapasztalására), és ezen kívül teljes hozzáférést kaptál a kollektív tudathoz. A Kérdés az, hogy mit töltesz le belőle? Hülyeséget? Humort? Jó és hasznos ötleteket? Ha már informatikai szövegkörnyezettel kezdtük e bejegyzést, akkor folytassuk is így! A test tulajdonképpen egy energetikai eszköz, egy meghatározott "anyagokból", elemekből álló hardver. Minden test ugyanazokból az elemekből épül fel, de nincs két egyforma "számítógép". A szellem az a Közös Adatbázis, ahonnan letöltjük az éppen aktuális saját szintünknek megfelelő tudást, és igény esetén a szükséges frissítéseket is, melyek segítségével akár egy minőségi ugrást is elérhetünk! A lélek viszont teljesen más. A lélek egyedi, egyszeri és megismételhetetlen alkotás, olyan mint egy program (a programozók tudják miről beszélek, másolás nélkül nem tudnák kétszer ugyanazt megírni). A lélek egy Unikum. Mint a Teremtő, aki a saját képmására teremtette az embert. Isten ugyanis Lélek. Az Ő hardvere (játszótere) az általa teremtett univerzumok összessége, az Ő tudata a Közös Adatbázis, és ebben a játék környezetben mi, az alegységek, a Lelkek szabadon rohangálhatunk, ameddig szükségét érezzük testet öltünk, "tudatunkat" fejlesztjük , no de nem egészen cél nélkül, ugyanis az Öregnek igen kifinomult humorérzéke van: ebben a játékban úgy kell megtalálni Őt, hogy a lehető legközelebbi helyen bújt el - ott ahol sok év alatt sem keresnéd: benned. Most ott tart a játék, hogy sokan megtalálták az "internet kábelt", helyreállt a Kapcsolat. Ezek után természetesen nem kell csodálkozni rajta, hogy egyre többen ráhangolódnak a "Tervre", egyre jobban átlátják az értelmét az Útnak, belátják, hogy ami felé haladunk az egy szükséges lépés. Ezek az emberek már nem félik a jövőt, hanem élik! Ők már letöltötték maguknak a szükséges frissítéseket, és tisztában vannak vele, hogy a rendszer hibátlan működéséhez újra kell indítani az eszközt. Legyen az akár egy bolygó. A kérdés tehát feltettetett, a Rendszergazda a válaszra vár. 


A döntés a tiéd, Ember.

Szeretném átadni mindazt, ami kiárad most belőlem, de egyre nehezebb szavakba öntenem. Remélem néhányan azért megértették az üzenetet, és azt is remélem, hogy hamarosan már nem lesz szükség szavakra... 


Ajánló: 

George Carlin: Mentsük meg a bolygót!
"Hiszem, hogy egy nagyobb bölcsesség részei vagyunk, nagyobbé, mint amit valaha is megérthetnénk. Egy magasabb rendé, hívják aminek csak akarják. Nem büntet, nem jutalmaz, nem ítélkezik. Csak Van. Ahogy mi is. Még egy ideig."


21 megjegyzés:

  1. Kedves Mazsola!

    Az írásod megint nagyon jó lett. Köszönet érte!

    Két észrevételem lenne:

    Az első a test-lélek-szellem kapcsolatra vonatkozik. A lélek kérdése tiszta, kommunikál az emberrel. Régebben nálam inkább lélek furdalás/lelkiismeret furdalás, manapság már inkább pozitív visszajelzések formájában üzenget. A lelkemet nem tudom összekeverni a tudatommal, mert érzem hogy a kettő külön működik, egyensúlyra törekednek, de nem egyek. A közös szoftverből letöltött tudás táplálja a tudatomat, de szerintem nem azonos vele. Egyrészt mert a visszacsatolás minimális, másrészt, mert a tudatomat a lelkem terelgeti, míg a közös szoftvert szerintem nem.
    Vagyis a kérdés az, hogy a tudatért az ember szelleme felelős-e, vagy egy közös szellem? Szerintem inkább az első.
    A rovás "GY", a kettős kereszt, az EGY jele Granpierre szerint a test-lélek-szellem kapcsolatot jeleníti meg.
    A második:
    " A bolygót nem kell és nem is tudjuk megmenteni, magunkat viszont megkímélhetjük egy igen ronda időszaktól."
    A Föld Anya él és lelke van, nálam ez vitán felül áll. A csatornázások szerint nincs jó állapotban, na nem a műanyagok és a vizekbe öntött mérgek miatt, mert az szerintem sem okoz vissza fordíthatatlan károk neki, hanem a gondolat szennyezés miatt. Ha elfogadjuk, hogy tanuló pályára szánt isten lények vagyunk, kiknek a gondolatai valahol valamikor manifesztálódnak, akkor könnyű odáig eljutni, hogy az emberiség jelenlegi szintjének sötét gondolat rezgései Föld Anyánknak komoly problémákat okoznak.

    Szép Napot!

    VálaszTörlés
  2. "A lélek kérdése tiszta, kommunikál az emberrel."
    Nem így látom. Szerintem a lélek maga az ember valója, az akinek most válaszolok. A test ruha, a tudat meg a lélek fejlődésének mutatója.

    "az emberiség jelenlegi szintjének sötét gondolat rezgései Föld Anyánknak komoly problémákat okoznak"

    Én megfordítanám a dolgot, pontosabban szerintem a két entitás - Föld és ember - összefügg, együtt mozog, fejlődik. Jelenleg a Föld szerintem újjászületés, minőségi ugrás előtt áll. Történt már ilyen többször is, pl. amikor az őskontinens (Pangea) darabokra szakadt. Azt az egyre erőteljesebb naptevékenység okozhatta, és annak érdekében, hogy ne legyünk egy kihalt Mars 2.0, a Föld reagált, tektonikai változásokat hozott létre, az egyetlen szuperkontinenst széttagolta, hogy az óceánok hűtő hatása még jobban érvényesüljön. Ez az én elméletem, nem biztos, hogy így is történt, de tény, hogy egy akkor organizmus mint a Föld képes felsorakoztatni számunkra elképzelhetetlen védelmi eszközöket.

    Tehát nem mi okozunk komoly problémát a Földnek, hanem a Föld komoly változására - születés előtti időszakára - vezethető vissza a jelenlegi zavaros helyzet. És ha megfigyeled, a zavar leginkább a "civilizált" társadalmakban van, a természettel összhangban élő népek is érzik a változást, de nem hinném, hogy tartanának tőle, inkább kíváncsian várják az átalakulást.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A lélek (lény) szerintem is az ember Lény-ege. Az isteni szikra, minden az Ő fejlődéséért van.
      A tudat lenne a lélek fejlődésének mutatója? Szerintem "csak" része annak, mert a gondolatainkat és tetteinket a tudatunk és érzelmeink együtt befolyásolják, vagyis a kettő egyensúlya esetén van meg a belső harmónia.
      A tudatot lehetne megidézni, és a tudat kísértene? Ezt csak akkor tudom elképzelni, ha tudat=szellem.(de, akkor ez már csak szó játék...) :-)

      A Föld az emberekkel együtt szerintem is jelentős változások előtt áll. Nevezhetjük ezt evolúciós ugrásnak is (Wilcock), de dimenzió váltásnak is (csatornázások).

      Szép Napot!

      Törlés
  3. :-)

    Off: a mai nap betetőzése volt ez a számítógépes hasonlat.
    ON

    Tetszik az elgondolásod, élvezem, hogy hasonlóan gondoljuk, mégis más szavaink/képeink vannak ugyanarra... Mostanában milyen sok ilyen emberrel futok össze itt a világhálón! Hálám érte a Mindenségnek!

    CsE

    VálaszTörlés
  4. Szia Mazsola!

    Tetszett a cikk témája, de talán a rendszer újraindítására nincs szükség, kivéve talán az ember alkotta rendszereket.

    A bolygó szintű RENDSZER ugyanis MÉG kiválóan működik - minden "felsőbbrendű" belebalfaszkodásunk ellenére. (Ez már önmagában egyenlő a csodával. ... :))) )

    A cikket olvasva arra támadt ingerem, hogy egy kis nyelvészeti poénkodásra invitáljam az itt olvasó társaságot. A magyar nyelv ugyanis kitűnően alkalmas erre.

    Nézzük meg talán alaposabban az ÁLLAT fogalmát!

    Az "állat" megnevezés arra (is) utal, hogy a fejlődése meg van állítva. Vagyis nincs az az állandó fejlődési kényszere (érdekes lenne kideríteni, hogy ez honnan származik), mint az embernek, ezzel szemben a társadalmai (csordák, falkák, rajok, méhcsaládok, stb.) kiválóan működnek. (évezredek óta)

    AZ EMBERÉ MEG NEM.

    Biztosak vagyunk benne, hogy mi vagyunk a felsőbbrendűek ???

    Csak azért kérdezem, mert pl. a hozzánk képest csupán agytörzzsel rendelkező krokodil kb. egymillió éve krokodil és ha nem kúrjuk szét a bolygót az atombombáinkkal, akkor még egymillió év múlva is krokodil lesz.

    Ti mit saccoltok, a jelenlegi hozzáállásunkkal - mi emberek - kihúzzuk még egymillió évig ????

    A kérdés megválaszolásához elég visszatekinteni az időben. Találunk az emberi társadalmak között akár csak 500 000 éves
    rendszereket ????

    Nos, az állati és az emberi rendszerek között mindössze az a csekély különbség van, hogy az állatokét nem mi irányítjuk. ... :)))

    Ö.T.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az emberrel különleges célja van a Teremtőnek. Ezt ékesen bizonyítja az is, hogy az állatvilággal ellentétben az ember évekig alkalmatlan az önálló életre, teljesen kiszolgáltatott, vagyis inkább függ a szüleitől. A teremtés koronája, a legintelligensebb, legügyesebb élőlénye a Földnek élete első évét egy darab húsként tölti. Talán ebből következik az a kötődés is, hogy míg az állatok csak az utódokkal foglalkoznak, az ember gondozza a szüleit is. Ezek azért elgondolkodtató dolgok. Az evolúció elmélete az emberre abszolút nem érvényes, nem is nagyon bátorkodnak még a materialisták sem kiterjeszteni rá. Miért? Mert két millió év kellett a pattintott kőbaltáig, majd negyvenezer év a kőbaltától a Marsig. Evolúciós szempontból ez az idő semmi. Magyarán ha igaz lenne az evolúció, akkor most kb. a csiszolt kőbaltánál tartanánk. :)

      Rátérve a nyelvi játékra:

      Állat - ellát - önellátó

      Pontosabban a Természet önvezérlő rendszerének része. Az ember mintha kívül esne ebből a körből (vagy kipicsázta saját magát :)

      Törlés
    2. Ja és szerintem azért nem találunk 500.000 éves emberi rendszereket, mert ha éltek is a maihoz hasonló emberek akkoriban, akkor még nem volt divat a gyárépítés, meg hegyoldalak kivágása.
      500.000 éves krokodil rendszert sem találunk, csupán néhány megkövült leletet, mint ahogy az emberből is: ez pedig arra utal, hogy régebben a Természet részei voltunk, ami ma már láthatatlan múlt.

      Törlés
    3. Talán még az sem mellékes, hogy az állatok legnagyobb többsége MATERIALISTA és nincsen semmiféle vallása.

      Hogyan lehetséges, hogy az ő rendszerük jobban működik, mint az emberé???

      Ö.T.

      Törlés
  5. "Az ember mintha kívül esne ebből a körből (vagy kipicsázta saját magát :)"

    Én inkább az utóbbira tippelek, ugyanis az "önellátó gazdálkodás" nem ismeretlen fogalom a történelemben.

    Az az előnye mindenképpen megvolt, hogy senki sem volt akkora barom, hogy génkezelje a saját betevőjét. ... :)))

    Ö.T.

    VálaszTörlés
  6. "Jelenleg a Föld szerintem újjászületés, minőségi ugrás előtt áll. Történt már ilyen többször is, pl. amikor az őskontinens (Pangea) darabokra szakadt. Azt az egyre erőteljesebb naptevékenység okozhatta..."

    Most is egyre erősebb a naptevékenység. Hm.

    Panka.

    VálaszTörlés
  7. Navarre kolléga is beszállt a témába, igencsak rendhagyó gondolatokkal. Itt olvashatjátok:

    http://magyarnemzetikormany.com/pi-klub/news.php?readmore=438&c_start=100

    VálaszTörlés
  8. Úgy tűnik, hogy a Nap és a Föld "beszélgetnek" egymással.
    Szegény titkosszolgák meg nem tudják lehallgatni. Hehehe ...

    Ö.T.

    VálaszTörlés
  9. Mese kedvelőknek, egy friss csatornázás Gaia és az emberiség átalakulásáról:

    http://www.foldimennyorszag.hu/53F163CA-7C6C-4E50-9586-A93F462C64F7.html

    Szép Napot!

    VálaszTörlés
  10. Azt írja ezen az oldalon, hogy:

    "Elohimok számos csoportja foglalkozik a régi rácsok eltávolításával ..."

    Hm, ... kérdésem csak az lenne, hogy akkor eddig mit csináltak ???

    Ö.T.

    VálaszTörlés
  11. Meg aztán azt is furcsálom, hogy ez a "Galaktikus Föderáció" tömeges letartóztatásokról beszél. Ez lenne egy magasabb szintű dimenzió ???

    Ö.T.

    VálaszTörlés
  12. "az állatok legnagyobb többsége MATERIALISTA"

    Ö.T. mondj már egy olyan állatot, amelyik hívő! :) Bár mintha hallottam volna valahol, hogy valamelyik majomfajtának van valami hiedelemrendszere.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A delfin. ... ;)

      Ő ugyanis képes arra, hogy a bajbajutott embereken segítsen, holott ehhez semmilyen érdeke - pl. létfenntartás ösztöne - nem fűződik. Azonkívül még csak nem is a saját fajtája az ember.

      Ö.T.

      Törlés
  13. Én ezekkel a galaktikus föderációs üzenetekkel nem nagyon tudok mit kezdeni. Nem állítom 100%-ra hogy hülyeség, de hogy manipulatív az biztos. Sőt valószínűleg a "másik" oldal szórakozik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bölcs hozzá állás!

      A csatornázók is mindig jelzik, hogy a belső hangjaidra hallgass.
      Én fél éve olvasom ezeket, és olyan mintha elakadt volna a tű, a lemezen. Azóta várom a letartóztatásokat, de nem jönnek...:-(
      Valamiért mégis olvasom/olvasnom kell.
      (Talán azért, mert ugyan arról beszélnek, - egymástól teljesen függetlenül - mint az Arvisurák, talán másért...Nem tudom.)

      Szép Napot!

      Törlés
  14. Kedves Ö.T.!

    " kérdésem csak az lenne, hogy akkor eddig mit csináltak ???"
    A csatornázások ezt úgy kommunikálják, hogy most kaptak engedélyt a forrástól a komolyabb mértékű beavatkozásra. (Mert mostanra süllyedt olyan mélyre az emberiség a sötét gondolataival, hogy már másokat is komolyan veszélyeztet, vagyis megbontottuk körülöttük a galaxis harmóniáját)
    A Paál Zoltán féle Arvisurák is egyféle csatornázás, mert a fizikai Arvisurákhoz csak korlátozottan volt hozzáférése (a szellemihez is, de az már messzire vezet). Az Arvisurákban végig nyomon követhető a szíriuszi segítség, a céljuk az volt, hogy a 13000 évvel ezelőtti nagy katasztrófák után az ember evésig süllyedt embert kivezessék a fényre. (Még a Szent Koronánk képi üzenete is erről szól)
    A jelen kori csatornázások és az Arvisurák is azt mondják, hogy az emberiség történelmét azért rótták le arany lemezekre és agyag táblákra, hogy egyszer a kellő időben előkerüljenek...(Eljött az idő:-))
    A tömeges letartóztatások elvileg azért kellenek, hogy az információkra ráült sötét erők, akik uralják a médiát és a politikát ne tudjanak a változások útjába állni. (Az igazság felszabadít) Amennyiben már birtokában lehetünk a megismerhető tudásnak, akkor el tudjuk dönteni, hogy akarunk-e feljebb rezegni magasabb dimenziókba, vagy valahol másutt tovább gyakoroljuk a 3.-at.
    Mint írtam ez most még "csak" egy mese, szerintem ez is van olyan jó, mint a Nibiru, az elsüllyedő földrészek, a ketté hasadó Uránusz, vagy a Nap szupernovává válása.
    Örülök, hogy elolvastad, még akkor is, ha egy szavát sem hiszed.:-)

    Szép Napot!

    VálaszTörlés
  15. Kedves SZN!

    Úgy alapvetően figyelek mindenre, ami mostanában feltűnik a szellemi síkon és egyáltalán nem zavar az elképzelések sokrétűsége, mivel ez természetes, tekintve hogy mindannyiunknak egy kicsit más a nézőpontja és a tapasztalata.

    Mindennek a megértéséhez egy viszonylag egyszerű példa:

    Az ember ugye "gyárilag" a Földön jár, ami azt jelenti, hogy 2 dimenzióban biztosan mozog (szélesség, hosszúság) és egy kicsit a harmadik dimenzióba is (magasság ill. mélység) belekóstolt már, de ezekhez segédeszközökre van szüksége, mint pl. repülőgép vagy tengeralattjáró.

    Namost ezek a tapasztalatai a víz ismeretével egy más fázisba kerültek, legalábbis abból a szempontból, hogy a vízben való (átmeneti) létezéshez (úszás, búvárkodás, strandolás) meg kellett tanulnia az ebben a közegben való szabályokat, más néven le kellett küzdenie a félelmeit. A vízben ugye nem sétálunk vagy rohangálunk, hanem úszunk.

    Vagyis a görcsös kapálózás helyett meg kellett tanulnunk a vízzel való eggyéválás technikáját, amit csak ellazulással érhetünk el.

    A levegő már nehéz dió, mivel a testünket nem bírjuk önmagunktól felcsápolni és röpködni, de azért segédeszközökkel már ezt is ismerjük. Ebben a környezetben már mind a három dimenzió teljes mértékben jelen van és itt érdemes megfigyeléseket végezni.
    Vannak ugyanis olyan madarak, akik repülés közben sűrűn csapkodnak, míg mások - pl. albatrosz - a repülési idejének túlnyomó százalékát energiatakarékosan átvitorlázza.

    Hogy mit is akarok ezzel mondani???

    Hát csak azt, hogy a szellemi sík bár nem a miénk, ennek ellenére képesek lehetünk oda bejutni, ha megtanuljuk a dolgokat elengedni és rábízni magunkat.

    Ugyanis a szellemi sík a miénk is egy kicsit, hiszen napjában többször is veszünk levegőt, nemde ??? ... ;)))

    Hm ... valahogy jobban le akartam egyszerűsíteni, de csak így sikerült. Azért talán érted egy kicsit.

    Ö.T.

    VálaszTörlés