2012. október 13., szombat

El Greco lefestette az Orion Ködöt 1580-ban...

Zplus ajánlásával:

"Honnan jön az ihlet? Ki sugallja? Persze hogy az összes művész saját maga talál ki mindent.. Tudod, az a baj, hogy még senki sem tudta megmagyarázni, hogy El Greco honnan tudta lefesteni az Orion-ködöt 1580-ban??? És Michelangelo??? Egy fényképről másolták, mi? :P Egyébként a kép erős allegória - de vajon mit ábrázol? Eldobod az agyad - a jövőt (pl. Denver). Az utolsó ember-áldozatot, mielőtt beszállnak és elhúznak innen. A kigyó-kutyapofa pedig a beszálló-rámpa.. ott pakolják be “szent terhüket” (arany-, ritkaföldfémek és egyéb csecsebecsék + emberállomány - DNS a következő induláshoz- oltáshoz). Ne kezdj el kutakodni, ha igazam van, már nincs idő, hogy ép ésszel kimássz a nyúl üregéből..."


És akkor jöjjön a döbbenet (22. perctől a lényeg):


Azt nem tudom, hogy ötszáz éve hogyan voltak képesek ilyesmire, inkább csak sejtem, hogy bizonyos ihletett tudatállapot racionálisan nem megmagyarázható dolgokra képes, és ilyenkor többet lehet meglátni az illúzióból, mint "hétköznap" - ráadásul ez a képesség teljesen független a dátumtól és időtől. És szerintem viszont ki lehet mászni ép ésszel a nyúl üregéből, hiszen ez az oldal sem csinál mást, mint a csapdát már felismerő gondolkodókkal keresi a kiutat, és ahogy érzékelem ez irányú erőfeszítéseink - mind az egyéni, mind a közös - eredménnyel fognak záródni. Egy jó barátom írta az alábbiakat - utólagos engedelmével közzéteszem:

"A "világvége" nem marad el, én ebben 100%-ig biztos vagyok, csak nem úgy történik, ahogy a terráriumban a teknőcök elképzelik. A lakás-átalakítás  már javában zajlik, s eljön az idő, amikor a terráriumra is sor kerül. Én nem tudom, ki mire vágyik, de szerintem az is egy f..sz, aki konzerválni akar egy bedöglött állapotot. Aki az anyaméhben akarja tartani az érett újszülöttet, nemcsak botor, de gyilkos is. :) Elmondtam már neked, hogy szerintem ez a hely egy halom fos ( az agyon magasztalt kannibál, rothadó természettel együtt), az itt élők pelenkás bajkeverők, ám vannak kisiskolások, és vannak, bizony vannak, jobb helyek. Én nem osztom Leibniz nézetét, maradok Voltaire-nél és a Candide-nél.
Nincsenek helyek a világban, csak tudatállapotok vannak. Ugyanazon a "helyen" van a teknős is és az ember is a szobában, mégsem egy világban élnek. A teknősnek elsősorban önmagát kell felemelnie ahhoz, hogy kiléphessen - most persze képletesen - egy magasabb rendű világba, s felfogja, mi az, hogy tévé, laptop, és mikro. Most még a terrárium határaival is gondjai vannak, és a kavicsain túl nem nagyon tud semmiről. A nagy, tágas nappalit senki nem neki készítette, ez tőle függetlenül van, és ha megérett rá, meglátja. A föld továbbra is csak a játszótér, az élet tiszta, feszített vizű medencéjének a koszos lábmosója. Aki tud úszni és belátja, ez a pocsolya nem erre való, feláll és azonnal találkozik a társaival. Senki nem fog senkit sehova sem tolni, sem húzni.

Szóval, a következőket gondolom: itt van a nyakunkon egy nagyobb változás, ami azonban tudati változás, ergo csak tudatilag lehet megélni. Na most okosabb lettél, gondolom. :) De ez nem bonyolult, egész egyszerűen arról van szó, hogy most ki-ki maga lehetőséget kap arra, hogy túlnézzen a kristályfalán a valóságának. S úgy kap lehetőséget, ahogy a 100. majom esetében: egyszerűen az össztudatosság eljut egy olyan pontra, ahonnan ez az egyén számára, ezen össz-tudatemelkedésnek köszönhetően, könnyedén elérhetővé válik. Kinyitják az ajtókat, de kimenni mindenkinek magának kell. És ez a fordulat épp abban rejlik, hogy megváltoztatjuk az érzékelési, értelmezési, gondolkodási kereteinket ... egyszerűen meg kell engedni, hogy a változás elérje az embert, ezt sem lehet akarni, sem másoktól megkapni, egyszerűen csak leveszik a lábadról a gipszet, de használni neked kell. S mit jelent a gipszlevétel? No ez meglátásom szerint egy olyan váltás lesz, mint amikor a bal agyféltekédről váltasz a jobbra. A racionálisról az intuitívre. A verbálisról a képire. A szerialistáról a holisztikusra. Az értelmezettről a művészire. A reproduktívról a produktívra. A motorikusról a kreatívra. Az emberiről a nem emberire. Ez jönni fog, egyszerűen, ezt érzem. Mint a tárcsás felvonó a szlovák sípályákon, jön, és neked fel kell rá ülni, nem áll meg a kedvedért, érted ezt? Egy hullám, egy megvilágosító energia, amit ha elkapsz, valóban megváltoztat körülötted mindent. Nem valami megfoghatatlan ezós szinten, nem, hanem valami olyan módon, amitől másoknak majd tényleg tátva marad a szája. Ennyit tudok a dologról..."

Nem titkolom, nekem ez az utóbbi tiszta, egyenes beszéd sokkal jobban tetszik, mint a kódnyelv, amit egyesek alkalmaznak. Ha már magyarok vagyunk, legyünk őszinték és egyenesek, miért kellene bújkálnunk?? El Greco, meg a többi Látó - vagy mondhatni "csatorna" - is akkor jár(t) el célszerűen, ha egy az egyben azt közölte, amit Ő is kapott. Semmi rejtjel, semmi titkolózás, legfeljebb egy csipetnyi fantázia. Úgy tartják egyesek, hogy az igazi információ "közlők" nem írásban és szóban üzengetnek, hanem képekben, zenében, szimbólumokban, metaforákban, versben stb.. Ezzel csak az a baj, hogy az átlag szellem nem érti (vagy pont félreérti, mint Légi Gágá kisasszony esetében), aki meg érti, annak meg nincs szükség további bizonyítékra - ergo felesleges a rejt-beszéd. Szerintem. Persze nyílván ez is csak egy álláspont (támaszpont? :)

10 megjegyzés:

  1. "az utóbbi tiszta, egyenes beszéd sokkal jobban tetszik, mint a kódnyelv..."

    Te Zsola! Nem értem. De hisz a barátod is erről a kódolásról beszélt:

    "olyan váltás lesz, mint amikor a bal agyféltekédről váltasz a jobbra. A racionálisról az intuitívre. A verbálisról a képire."

    Később Te is:

    "Úgy tartják egyesek, hogy az igazi információ "közlők" nem írásban és szóban üzengetnek, hanem képekben"

    Ne vedd kérlek kötekedésnek, csak fogadd el, hogy valakik jobban értenek a dekódoláshoz, és a jelbeszédhez, vannak akik meg jobban fogalmaznak. Te ez utóbbi vagy, és ahogy hallgattam a zenéiteket az is megy neked, nektek, tehát tegye mindenki a tehetségéhez mérten a dolgát.

    El Grecoról még nem hallottam, köszi az ajánlást Zplus! Van egy szemed hapsikám! :D
    Panka.

    VálaszTörlés
  2. Nyugi Panka, inkább koncentrálj a kérdéseidre, amit a haverjaidnak szándékozol feltenni - ébresztés gyanánt! :))
    Hogyne, egyébként igazad van, jó az ha valaki képes képekben kommunikálni, talán ez vezet vissza a telepatikus képességek visszaállításához. A nyelv béklyó is lehet sokszor, de szerencsére azért nekünk, ha ügyesen használjuk a jobb agyfélteket, akkor a magyar nyelv összefüggés- és képfeltáró szerepben tetszeleg. Például ne azt mondjuk, hogy DEKÓDOL, hanem azt hogy MEGFEJT. Ez utóbbi esetben ugyanis rögtön megjelenik egy kép, amint VALAMIRŐL LEFEJTJÜK A TAKARÓT, ÉS ALATTA OTT A LÉNYEG. Mint amikor borsót fejtünk. Vagy rejtvényt, rétegeket. Ezért nyavalygok, ha összefüggéstelenül használjuk, vagy éppenséggel nem használjuk, és külföldi szavakkal helyettesítjük a magyart, mert így sokszor jelentős jelentés-tartalom vesztés van. Becsüljük meg ezt az ajándékot!

    VálaszTörlés
  3. Szép napot nektek!

    A nyúl üregéről jut eszembe, hogy nyusziacilinderben végleg befejezte?

    VálaszTörlés
  4. Az ,hogy Nyuszi már nem ir többet jélzésértékű.Ő megadta azt a segitséget amit tudott,de a belső,lelki munkát már nekünk kell elvégezni."Világvége" közeleg,riadót fújnak!

    VálaszTörlés
  5. Egyik csatornazo errol ezt irta: "azt mondjak egy kep ezernyi szoval feler,nos egy TONUS pedig millionyi keppel"

    ("In the higher vibrational dimensions, words and thoughts are replaced by clear, unbroken Tones. If one picture is worth a thousand words, one Tone is worth a million pictures. Truly, words and thought are simply TONES, living in separation. So are you. Those who can hear these Tones, high above all other sounds, will never be deceived. Words can be misleading, ideas can be obscured, but in UNBROKEN TONES---there is no place to hide.
    When a guitarist strums upon his instrument, he will, sometimes, punctuate his music with delicate, high harmonic "pings." What produces this sound is not his sure and firm pressure upon the frets. Rather, it is a subtle placement of his fingers, almost between the vibrations of the strings. In this, the beauty exists in his keen ability to align his focus of power and speed, that he might dance within arcs of vibratory resonance and ride the octaves of the Tones to their highest expression.
    Even so, when you feel consumed by the pressures and rapid turns of life and fate, you can, if you choose, spend your energy chained to the Earth in fear. Or, you can stand still in faith, and ride the moment--high above the mountains, and be borne on waves of light and sound. When the All That Is begins to sing to us---the music can only be heard with your heart"-The Reconnections

    VálaszTörlés
  6. (reggel küldtem egy cikket -ha Te is úgy gondolod- átvehetnéd a forrásáról, kiváncsi volnék mit szólnak hozzá a többiek...)
    zplus

    VálaszTörlés
  7. http://www.oilpaintingfactory.com/english/oil-painting-102136.htm

    http://www.oilpaintingfactory.com/english/oil-painting-102118.htm

    Például ezek mit is ábrázolnak?

    A Szűz a Gyermekkel: mit szimbolizálnak az alakok?

    A férfi és női energiák találkozását, a legnagyobb csodát.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vagy a Gondviselés örök szeretetét. Mindegy honnan nézzük a szeretet mozgatja a világot, az táplálja energiával. Nem a másik irányba, hanem erre felé érdemes menni aki jutni is akar valahova...

      Törlés
  8. http://www.oilpaintingfactory.com/english/oil-painting-102121.htm
    vagy ezen miért csókolóznak félreérthetetlenül? Mert egyesülnek. :o)

    VálaszTörlés