2012. július 27., péntek

Mazsola és Tádé - Nem félek

Avagy mese a két "eljövetel" (villanykapcsolás) közötti időről.

Nyuszi írásának kirakását követően, kb. egy óra múlva "teljesen véletlenül" megtalált ez a mese. Gondolkodóknak ajánlom megtekinteni. Egy figyelemre méltó részlet:

Mazsola: Én is Manócska, én is!
Manócska: Nem Mazsola, Tádét nem hagyhatjuk magára. Légy szíves vigyázz rá, amíg én nem vagyok itthon, jó?
Mazsola: Jó, majd mesélek neki. Gyere Tádéééé, mesélek a Nagy Fekete Farkasról...
Manócska: Mazsola, ne mesélj neki farkasokról, ő még kicsi, nem akarom, hogy megijedjen.
Tádé: Ffffélek a farkastól!
Mazsola: De hisz ez csak mese!
 

Manócska távozása után Mazsola eleinte még tudja, hogy csak egy mesét mesél, még élvezi is, hogy ijesztgethet egy kicsit, Tádé teljesen elhiszi a mesét. Azonban idővel - mivel Tádé számára a mese mindvégig annyira valóságnak tűnt, és látványosan retteg - Mazsolára is kezd ráragadni a félelem, kezdi elhinni, hogy a saját meséje tényleg valóság, és a Farkas létezik. Telik múlik az idő, és egyre nagyobb a sötétség és tudatlanság a két szereplő fejében, még Mazsoláéban is, aki pedig korábban tudta, hogy ez csak egy mese. Tádé és Mazsola kezdik egymást hergelni, belelovalni magukat a mese illúziójába, és már farkast látnak ott is, ahol csak egy vödör van. A legsötétebb óra akkor jön el, amikor Mazsola fegyvert ránt, és az éles baltával képzeli el a továbbiakat. Ekkor azonban - mielőtt még véres mészárlásba kezdenének - szerencsére visszatér Manócska, aki megmutatja a vödröt ezzel megnyugtatva és tudatára ébresztve a gyermekeket, hogy amit látni véltek, nem volt igaz. Lecsillapodnak a kedélyek, mindenki boldog. Vége? Két észrevételt még:

1. Emberi világunkban kb. most tartunk ott, hogy lassan minden ember - "kozmikus" szempontból gyerekek - fegyvert ránt, és Manócska még nem tért vissza.
2. Fontos észrevenni, hogy Manócska úgy oldja fel a helyzet tragikomikumát, hogy kiviszi a gyerekeket a szabadba. Kívánom, hogy minél többen legyenek, akik a viharban képesek lesznek érzékelni Manócska hátulról jövő finom érintését a vállukon, majd ezután megfordulnak, és kimennek.

Szereplők: 
Manócska - Jézus Krisztus
Mazsola - Ébresztő Jancsi
Tádé - Ébredező Julcsi

Egy másik mesekönyv egy kicsit másképp, így mesélte el ezt a történetet: "Miért bántjátok ezt az asszonyt? A szegények mindenkor veletek lesznek, de én nem leszek mindenkor veletek. A ki pedig megbotránkoztat egyet ama kicsinyek közül, a kik én bennem hisznek, jobb annak, ha malomkövet kötnek a nyakára, és a tengerbe vetik. Hallanotok kell majd háborúkról és háborúk híreiről: meglássátok, hogy meg ne rémüljetek; mert mindezeknek meg kell lenniök. De még ez nem itt a vég. Mert nemzet támad nemzet ellen, és ország ország ellen; és lésznek éhségek és döghalálok, és földindulások mindenfelé. És lesznek jelek a napban, holdban és csillagokban; és a földön pogányok szorongása a kétség miatt, mikor a tenger és a hab zúgni fog. Mikor az emberek elhalnak a félelem miatt és azoknak várása miatt, a mik e föld kerekségére következnek: mert az egek erősségei megrendülnek. És ha majd elmegyek és helyet készítek néktek, ismét eljövök és magamhoz veszlek titeket; hogy a hol én vagyok, ti is ott legyetek. És hogy hová megyek én, tudjátok; az útat is tudjátok.  Még egy kevés idő és a világ nem lát engem többé; de ti megláttok engem: mert én élek, ti is élni fogtok. Azon a napon megtudjátok majd ti, hogy én az én Atyámban vagyok, és ti én bennem, és én ti bennetek.  Mikor pedig ezek kezdenek meglenni, nézzetek fel és emeljétek fel a ti fejeteket; mert elközelget a ti váltságtok. A ki titeket befogad, engem fogad be; és a ki engem befogad, azt fogadja be, a ki engem küldött. És ímé hamar eljövök; és az én jutalmam velem van, hogy megfizessek mindenkinek, a mint az ő cselekedete lesz.  
Bízzatok; Én Vagyok, ne féljetek."

A vásznon futó események hamarosan a tetőfokára hágnak (Kúpra-hágó! :). A próféciák beteljesednek, de vajon honnan tudták a próféták, hogy mi fog történni? Ismerték a forgatókönyvet? Betekintést nyerhettek a regénybe? Lopva előrelapoztak? Vagy egyszerűen csak ismerték az Írót elég jól ahhoz, hogy kikövetkeztessék a 26000 éves film végét, ami mindig mindenkit izgat, és ami egy kicsit mindig másképp, de mindig ugyanúgy történik?

Chaser barátunk írta ezt korábban:
"Már egy ideje agyalok rajta hogy merre menjek: a túlélés-szempontból erősítsek be (felszerelés, beraktározás, ilyesmi), vagy inkább azzal töltsem a fennmaradó véges időt hogy még tágabbra nyissam a tudatom. Kezd tisztává válni hogy a második sokkalta fontosabb mint az első. De ahhoz hogy ide eljussak, át kellet esni azon is hogy pánikoljak."

Neki ajánlom ezt a bemutatót:

Míg a világvége el nem választ (milyen aktuális cím, nemde?)Úgy tűnik egy ideje a hálivúdi mestereket is foglalkoztatja a finálé. Emlékeztetőül Hamvastól: "...arról van szó hogy az emberiség túlnyomó nagy többsége az emberi létezés körét elhagyni készül. A népek nagy része leszakad és elmerül. Ez a leszakadás természetesen irtózatos fizikai és biológiai és pszichológiai erőmennyiséget szabadít fel és ez az erőmennyiség azokat, akik nem merülnek el, valósággal a magasba repíti. Az emberiség így ketté szakad.

Jucinak, Éva cicának, és Izom Tibinek a Gyurmázók-klubból pedig küldeném ezt a "számot", meg mindenkinek aki szeret(i): 

Azt álmodom, hogy létezel
Azt álmodom, fogod a két kezem
Kérlek vigyél magaddal
Egyetlen Angyal 30 megjegyzés:

 1. :o) Köszönjük, ez nagyon kedves!

  VálaszTörlés
 2. úgy legyen.
  (aranyos, nagyon szerettem gyermekkoromban, mig volt- mármint a mese :D gyermek vagyok, gyermek lettem újra..)

  http://www.youtube.com/watch?v=belrNpqqA2g
  http://www.youtube.com/watch?v=qtdfek1VMvg&feature=related
  http://www.youtube.com/watch?v=QR3Y5hDncn4

  VálaszTörlés
 3. Ááááá....! végre megvan!
  Kúpra-hágó: Mózes a Hóreben!
  Szóval Dán (törzséből való) volt a kis cseles...:-)

  mj

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Bíztam benne, hogy ráharapsz! :)))

   Törlés
 4. Köszönöm a filmajánlót, Mazsola :) Nagy valószínűséggel sort kerítek rá majd ha kijön. A Szent Fa (Hol[l]y-wood) műveivel csak az a bajom, hogy általában viselkedésformát programoznak, itt pl. a trailer egy része arról szólt hogy a maradt időt úgy töltik el az emberek, hogy minél jobban az Anyagba merülnek (orgiák, ital, stb.). Páran biztosan látták a Bakancslistát, ott az a történet hogy két rákos férfinek - az egyik dúsgazdag - már nincs sok hátra, és készítenek egy listát arról mi az amit még muszáj átélniük haláluk előtt. A legtöbb dolog - nem mind - olyasmi hogy puccos étteremben enni, autóversenyezni, drága kávét inni, nem volt sok spiritualitás benne. Persze ez csak az én megérzésem, és nem rosszallásból mondom, lehet még a filmből bármi :)
  Emlékeztetőnek már csuklóból jó, az ember mindig átértékeli a dolgokat és módosul a fontossági sorrend ha arra gondol, mi lenne ha ez lenne az utolsó nap/hét/hónap az itteni létben. Én sokkal inkább úgy képzelem el azt az időt hogy azokkal vagyok akiket a legjobban szeretek, olvasok, meditálok, járkálok a szabadban... vissza a természethez.

  A 26000 éves ciklusról kaphatunk egy kis felvilágosítást? (Vagy volt már valahol?)

  VálaszTörlés
 5. A világkorszakok, korszakváltások (villanykapcsolások) szerintem igencsak összefüggenek a precessziós világévek ciklusaival. A világkorszakok általában a reset-el végződnek, gondolom ez kell a záróvizsgához, ahol kiderül ki milyen szintre jutott, és annak megfelelően sorolható be valahová - erről írt Adamus "színpadcsere" alatt (pl. ilyenkor át lehet kerülni egy kevésbé "anyagi" illúzióba szerintem).

  Az biztos, hogy fontosabb a belső tudatos felkészülés, mint a raktározás, persze az átmeneti nehézségekben az is jól jöhet, ha valaki ebben a testében óhajtja megélni ami Jön.

  No és mi az ami Jön? Az olimpiai megnyitó szimbolikájának középpontjában a TŰZ volt. Megannyi más forrás is arról beszél, hogy ennek a korszaknak a tűz vet véget. Volt ugye már vízözön, jég, most a tüzet kapjuk. Mások két Holdról álmodnak. Vannak akik a Nibiru eljövetelében hisznek. Rakjuk csak össze a három képet:
  Megközelíti a Földet a Nibiru, két Holdat látunk, majd mivel túl közel jön, ezért megállíthatatlanul felperzseli a felszínt - tűzvész.

  Azt hiszem látványos lesz ez a fél év!

  S mi lesz ha semmi nem történik? Említettem már: jót nevetünk az egészen, és megkeressük azt a egy bolondot, aki száz másikat csinált!!! :)))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Oké, ennek a precessziós dolognak akkor utána kell még néznem. Abban én is biztos vagyok hogy az univerzum történései mindig követnek bizonyos időciklusokat.
   Hát a létezésnek egyik célja szerintem az hogy mindig magasabb szintű valóságokba lépjünk. Ahogy írtad, lesz/van egy szétválás - ki tudja, az se biztos hogy akik felfele fognak "ugrani", ugyan ott landolnak! Lehet hogy aki "jól teljesített", az még előrébbre jut. Persze... a LEGvégén mindenki ugyan ott fog kikötni, csak más-más utakon, valaki ilyet, valaki olyat választ.

   Látványos bizony ám :) Valamiféle aszteroidáról máshonnan is megerősítést kaptam. A Farsight Institute-nál a "remote viewing" kísérletekben pedig az alanyok a parti városok pusztulását látják, így nem elképzelhetetlen egy becsapódó objektum ami vízözönt okoz. De ha nem történik semmi, akkor sem fogok "duzzogni" - lehet hogy pont azzal akadályozzuk meg a történéseket, hogy előre tekintünk és ilyenkor mindig változik a jövő terve.

   Törlés
 6. Kíváncsi vagyok egyébként, hogy a Kupak-tanács (a csúcsfejek találkozója! - ez is a kúp gyökből ered...:) 13-ak mikor jelentik be azt amiről már rég tudnak.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem okvetlenül kell, hogy azt jelentse- a csúcstalálkozó is (csak) azt jelenti, hogy a csúcson levők találkoznak, de mindegyik más csúcson van (mindenki a saját szemétdombján).
   Szeretem ezt az agymenést (brainstorming magyarul) ami itt folyik-pl. elég sűrűn van a kezemben szirupos üveg, de nem gondoltam volna a kupak-tanács ilyenféle elgondolását (hűdeszépenmagyarul leirtam.. :D)

   Törlés
  2. Be fognak valaha is jelenteni Mindent amit tudnak? Ez nem mond ellent a szerepüknek?

   Törlés
 7. Kupak-tanács...
  Na ilyet legutóbb a gyerek köptetőjének a kupakján láttam: "Felbontás után visszazárandó!"
  A kúpja csomagolásán viszont ez áll: "Hideg helyen tárolandó!"
  Akkor hol itt a kúp gyökös logika...?:-)

  mj

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hát ott, hogy
   KÚP
   KUPA
   KUPAK
   KOBAK
   :)

   Törlés
  2. "KÚP
   KUPA
   KUPAK
   KOBAK"
   ...Kübek,
   Kübekháza,
   Kübekhágó,
   Koppenhágó... na neeeee...


   mj

   Törlés
  3. Nem vagy túl nagy KOPonya, ha nem látod az összefüggéseket! KOP-KOP, halóóó, van otthon valaki?? :))

   Törlés
 8. Persze hogy van, csak megcsúszott az ékszíj...
  Vissza a felvetéshez, engem inkább az érdekelne, hogy vajon azok mit tudhatnak(?!), akik immáron bő félszázada földalatti, sziklába vájt városok építésével és azok minden földi jóval való feltöltésével vannak elfoglalva.
  Nem tartom kizártnak, hogy az úgynevezett 'hidegháború' csupán ürügyül szolgált az ilyen földalatti akármik legalizálására - a mainstream felé kommunikált atombunker funkció kizárva: aki nem akar atomháborút, az nem csinál atomháborút.
  Mindenesetre nem vagyok hajlandó szétaggódni magam: innen eddig mindenki akkor távozott, mikor végzett a vállalt feladattal...


  mj

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. "És a földnek királyai és a fejedelmek és a gazdagok és a vezérek és a hatalmasak, és minden szolga és minden szabad, elrejték magokat a barlangokba és a hegyeknek kőszikláiba"

   A "magokat" kifejezésnek itt kétféle értelmezése lehetséges:
   1. Magukat
   2. Magokat (növényi és gyümölcs magvakat)

   Az idézett helyen az ezt megelőző két sor is nagyon érdekes, főleg ami a papírtekercs összetekerését illeti. Mintha Nyuszinál is olvastam volna ilyesmit...

   Törlés
 9. Ehun e:

  http://www.origo.hu/tudomany/20071120-megkezdodott-a-globalis-vetomagbank-lefagyasztasa.html

  mj

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi, kerestem ezt a cikket, de nem találtam.

   Egy problémám van ezzel a tárolóval: ki a nyavalya fog odaúszni a jeges vízen át a magokért, amikor Afrikában, Európában, stb. a túlélők nagy része nem is fog tudni erről a kamráról? :)

   És különben is, a Gondviselés megadja ami kell, ha esetleg mégsem, akkor meg jónapot. :)

   Törlés
  2. A helyedben inkább alaposan kielemezném ezt a mondatot a cikkből:

   "A Spitzbergákon létesült építmény kitűnő hely a magbank számára - nyilatkozta Cary Fowler, a Spitzbergák Globális Magbank költségeit álló, római székhelyű Globális Terménydiverzitás Alapítvány (Global Crop Diversity Trust, GCDT) ügyvezető igazgatója."

   Na, találtál valamit ???

   Ö.T.

   Törlés
 10. Mi az hogy ki a nyavalya fog odaúszni!?
  Természetesen Schirilla Görgy, a Mag Népének Rozmárja.

  mj

  VálaszTörlés
 11. Chaser írtad hogy "ilyenkor mindig változik a jövő terve."
  Valakitől olvastam, hogy pont azért teregetik ki ilyen nyíltan a háttérerők szimbólumrendszereiken keresztül a terveiket, hogy az a tömegek bevonásával, beprogramozásával MEGVALÓSULHASSON, mivel egyedül nem menne ennek a szűk csoportnak, tehát szükségük van a tömegek energiáira hogy a saját céljaik felé tereljék ezen illúzió történéseit.
  Nem rossz ez a verzió, egyáltalán nem rossz, nekem kifejezetten tetszik. Ez sok mindent megmagyarázna, pl. a videoklipeket, a rituális koncerteket, a filmekbe ágyazott, már-már szemet kiütő üzeneteket, stb.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Itt most két különböző dologról van szó, habár nagyon is összefüggenek a gyakorlatban:

   1) Jól írtad, ahhoz hogy ilyen nagy dolgok megtörténjenek, kell a tömegek - tudtukon kívüli - "együttműködése". A vizualizáció egy erős eszköz, és ha sok millióan ugyan akkor ugyan azt látják, ugyan azok az érzések kerülnek felszínre, akkor annak nagy kihatása van erre az illúzióra. Épp ezért is nem néztem a nyitó ceremóniát (meg úgy általában TV-t), aki a legkisebb figyelmet(=energiát) is rá irányítja, az az ő malmukra hajtja a vizet. A cél eléréséhez minél több embert be kell vonni a játékba, és itt most nem a sportra gondolok :)

   2) Tegyük fel hogy végtelen számú párhuzamos valóság létezik. Amikor egy kitekintést teszünk a jövőbe, akkor a saját jelenünk egy potenciális jövőjét figyelünk meg. Na most ha valamilyen szinten belelátunk a jövőbe, akkor az változtat az idővonalon, a megfigyelt függ a megfigyelőtől. Egyszerű példával, ha valamilyen módon előre tudod a lottószámokat, akkor már nem ugyan az az ember vagy mint aki a tudás nélkül lennél, módosul a jelen és így másképp lesz a jövő is, nem úgy lesz ahogy láttad mert egy másik szálon fut tovább az idővonal. Nekem ez azt jelenti hogy ha szimbólumokból tudjuk hogy mi vár ránk (tehát értjük a mögöttes tartalmát a show-nak), és ez a tudás elér egy kritikus számú emberhez, akkor módosul a jövő az eredetihez képest és nagyobb esélye lesz annak, hogy nem történik meg amit láttunk.

   Így a programozás hatásfoka azon múlik, mennyire tudatosak a nézők, illetve hányan vannak a nem-nézők - ha nem volt eredményes a próbálkozás, akkor visszafelé is elsülhet, és pont nem történik meg az amit szerettek volna.
   (Ez anyagi síkon is működik, ha mondjuk 7-ből 2 milliárd "tudja" hogy hamis terrortámadás lesz a játékok alatt, akkor túl rizikós lesz megjátszani a lapot és inkább változtatnak a terven a "szervezők".)

   Törlés
 12. A várva várt olimpiai nyitó rituálé... bennem semmilyen rossz érzéseket nem keltett. Igazság szerint még tetszett is egy kicsit. Bár hozzá kell tennem, hogy felvételről néztem meg, szóval az én energiáimmal szart se értek így utólag. :))
  Ráadásul ha nem lett volna a sportriporterek kotyogása (az egyik kifejezetten Isten-hívőnek tűnt), akkor felét sem értettem volna annak amit látok. Nyílván ők megkapták a forgatókönyvet ezért voltak ilyen okosak. A világhelyzetén már őrült elemzésbe kezdtek, amit én nem tartok túl jó ötletnek, mivel szerintem ez is mintha az ő malmukra hajtaná a vizet...

  Ami viszont tényleg felettébb érdekes volt, hogy a magyar Himnusz egyik sorát önkényesen megváltoztatta a Londoni filharmonikusok zenekara, hogy hogy nem pont a "Nyújts feléje védőkart, ha küzd ellenséggel" - nnna ezt már érdemes lenne kielemezni, mert ennek tényleg van üzenet értéke!

  http://index.hu/kultur/2012/07/29/milyen_himnuszt_jatszottak_a_magyar_aranyerem_atadojan/

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hihetetlen, hogy hány bőrt lehet még lehúzni a londoni olimpiáról...:-)
   http://www.vilagvege2012.hu/augusztus-4-az-elso-kapcsolatfelvetel-napja/
   Lassan olyan ez az egész, mint valami zsibvásári csodaszer, ami kiváló hajnövesztő, potencianövelő és öregedésgátló egyszerre, de az üzemanyaghoz keverve még a fogyasztást is a felére csökkenti.


   mj

   Törlés
 13. Hol tart a tapasztaló tudat?........eszmélünk....de embertelen...mindkét természet bennünk van fény/sötét....világvége 2012 ?

  http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=blXRuCKNWvQ&feature=endscreen

  GA

  VálaszTörlés
 14. ...és egy igencsak figyelemre (no meg irigylésre) méltó megközelítése a sokak által rettenetesnek és szörnyűségesnek beharangozottnak:
  http://nyusziacilinderben.blogspot.hu/2012/07/te-fogod-megcsinalni.html

  mj

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az 'irigylésre méltó' kifejezés tényleg találó ezen elemzéshez.
   Megegyezhetünk abban is, hogy a forgatókönyvet előre kézhez kapó sportriporterek messzire elbújhatnak az előtt, amit Nyuszi értett meg ebből a nyitóünnepségből.

   Törlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

   Törlés
  3. Köszönöm az elemzést Bűvészinasnak-habár én még mindig Mary Poppinst várom, már csak a neve miatt is (lehet nem kéne? :D)

   Törlés