2013. december 6., péntek

A Kólás dilemma újratöltve

Kbszttl utlm ezt a krva Kólást!
Hogy miért? Mert óriási dilemmát okoz nekem a "létezésének" egyáltalán a fenntartása is minden évben. Mert nem tudom eldönteni, hogy mivel járok jobban: ha össz-családilag hallgatunk róla (szarunk rá), vagy ha betagozódunk a társadalom eme kiválóan felpropagált szövetébe minden egyes évben? Nem kicsit elszomorít ez az egész ügy, mert ugye már megint helyben vagyunk a dilemmánál, hogy igen itt a Mikólás, meg a Karácsony, de "én" már nem igazán szeretném ezt ünnepelni a sok birkával. Próbálnék szakítani ezekkel a "hagyományokkal", főleg az ajándékozás elemével, de a gyereknek meg ugye csak jól esik, mert megszokta, és emlékeim szerint nekem is jól esett. Szóval lehet hagyni kéne a fránya gondolatokat, és csak tenni amit kell, belül meg elintézni annyival, hogy jó, ok, ezt még megcsinálom, de csakis a gyerkőcök miatt. Persze az is lehet, hogy ha nem volna részünkről kitüntetve az esemény, akkor nem is lenne rá igény. Csak hát ugye ott vannak a szomszédok, meg az ovistársak, meg azok a fránya óvónők, akik erre készülnek már hetek óta, szolgai módon asszisztálva ehhez a marhasághoz, szóval elég nehéz kihúzni magunkat a társadalom sodrásából. Basszameg.

Az asszony persze hajthatatlan: Ezt ünnepelni kell! Te is örültél neki gyerekként, nem?
Tegnap este a gyerkőcök lefektetése után gondoltuk, elkészítjük azt, amit annak a nyavalyás szakállas szemfényvesztő öreg csalónak kellene, és ahogy ilyenkor lenni szokott, rájöttünk, hogy túl sok a cucc. Kaptunk a munkahelyről mikólás csomagot, kaptunk a papától, meg innen-onnan, meg ugye mi is vegyünk már nekik valamit, mert nehogy már ne, és amúgy is akciós volt ez meg az, és a vége az lett, hogy a gyerek méretű csizmákba az egész cucc kb. 10%-a fért csak bele, ezért három kibaszott nagy bevásárlótáskát kellett még odatenni a csizmák mellé, hogy elférjen a sok szar. Na, nálam ekkor szakadt el a cérna, és összeszedtem egy lapáttal az egész rakást, visszaadtam az asszonynak, hogy tüntesse el, tegyen vele amit akar, és csak annyit hagytam ott, ami a csizmákban elfért. Éppen elég az is. Mert nem a mennyiség a lényeg! A mértékletesség a lényeg! A hangulat, a meglepetés, és a várakozás a lényeg (még ami eszmeiség megmaradt ebben az egész kikúrt bizniszben...). És ehhez nem kell három táskányi termék! Melyek ráadásul szinte mind élelmiszeripari szegmensből származnak, és meg kell mondjam hogy nem nézem túl jó szemmel ezt sem. Szóval érted? - tényleg mosolyogva nézzem végig, ahogy a gyerkőc kétpofára tömi az abortált embrionális szövetből kitenyésztett "ízfokozóval" (HEK293) legyártott Milka csokit?

Azt mondják az okosok, hogy ez egy fakultatív őrület, és eldöntheted, hogy részt veszel-e benne. De mint írtam az elején, a dilemma fennáll: ha kivonulsz belőle, lehet többet ártasz vele, mert másoktól úgy is eljut a hír, és akkor jöhet a magyarázkodás. Lehet, hogy kénytelen az ember végigmenni ezen a kényszerpályán addig, amíg el nem érik a gyerekek a megfelelő kort, amikor már el lehet velük beszélgetni erről az egészről úgy mélyebben. Persze akkor is még ott lesz a szokás, ami nagy úr ugyebár. De megmondom őszintén, én már hányok attól, hogy november végén már minden kibaszott üzlet csillog villog, minden újgazdag háza csillog-villog az ezernyi LED lámpától. Mi a fasznak? Kinek mutogatják magukat kifelé? Nem inkább befelé, a család felé kéne ilyenkor "év végén" már fordulni?

Na, ez az egész egy jóval nagyobb lélekzetvételű dolog lenne, ölég fáradt is vagyok, de remélem a lényeg átment. :) Bővebben az előző évi morgolódásom foglalkozik e témával:

Nálatok is sok a Téli Kólás területi képviselő?



54 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. Kulcsszavak: hagyományok, Nekem is jól esett, meglepetés, várakozás, ünnep.

    Nem, nem vettünk 3zsák/koponya cuccot Mikulásra: 1-1 banán, narancs, kiscsokiMiki, krumpli, hagyma, virgács. Kb. ugyanennyi a nagyszülőktől is (és tőlünk a nagyszülőknek, tesóknak). A gyerekek koncerttel lepték meg a Mamát az este (mer eljött).
    Nem kell túlzásokba esni- azért, csak mert fogyasztói társadalom van (azt mondják).

    És még csak annyit (mert a karácsony is közeleg): az idei viharos (felújitós-ide-oda-pakolós) évet a karácsonyfadiszek is megsinylették, s mikor párom erre panaszkodott, Bence fiam (8) szinespapirból-cérnából-akármiből kézimunkázott egy rakás karácsonyfadiszt: mi az idén azokat aggatjuk a fára.. (gondolkodok még egy ezüst-festékes flakon beszerzésén diót ezüstözni..). És nem érdekel, kinek hogy csillog-villog a fája vagy a háza vagy akármije..

    VálaszTörlés
  3. Hát... kétségtelen, hogy kölkökkel körülvéve picivel neccesebb lerugdosni magadról eme szokásot. Viszont... sokat lendít a dógon a "csóriság". Merugye mint fentebb emlegette vót zplus mester, értéket csilli-villi nékül is lehet adományozni/közvetíteni.
    Persze... személyemnek eccerűbb a dóga ilyetén téren, hisz sosenem szokok semmiféle "jeles napot" figyelembe venni. Egyrészt mer, a név- és születésnapokat feszt elfeledem (számon tartani is). A egyéb "pirosbetűs" ünnepek megmán jóideje nem tudnak lázba hozni. Ha netán mégis valamire fáj a fogam, azt (ha van rá keretem/alkalmam) úgyis megveszem/megszerzem. Idővel.
    Azmeghogy, ki, mit és mér gondol rólam ezér, vagy azér... a'mán a ő dóga. (Ha épp olyanom van, pár pillanatot szánok rá, ha meg nem... hát... nem oszt, nem szoroz. Ugyi.)

    Nopersze... ha onnat nézzük, egyes arcok szerint ez a hagyományok/szokások (meg főleg a Kereszt) semmibe vétele. Ami ugye fújj, meg rossz, meg rettenet, meg... blabla...
    De, eme folyamat lehet még mindenféle lopakarcok titkolt (vagy nem annyira titkolt) célja, hogy összemaszatolják a régi, jól bevált móccereket, meg leüssék a népeknek morálját.
    Vagy nem.

    VálaszTörlés
  4. Itt is mondanak valamit:

    "Aztán jött a Coca-Cola."

    http://index.hu/2013/karacsony/tela..._miku..._gyed..._santa/

    VálaszTörlés
  5. 1.Agyonkeresten a netet, de nem sikerült fellelnem egy irigy hónaljmirigyes Télapó Light-ot, pedig az jópofa.
    2. Mazsola, nem értem a túlméretezett panaszodat, a Mikulás annyi, hogy veszel 1-2 csokit/szaloncukrot és éjjel belecsempészed a többiek cipőjébe. Ebben mi a nehéz, a sok vagy a teher vagy a hülyeség?
    Mi hétköznap is veszünk egymásnak ezt-azt.
    P.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnálom, ha nem érted a dilemmám lényegét, valamint a humorvilágomat. :)

      (hiába, ez van ha az ember a verbális készletét nem egészíti ki egyéb segédeszközökkel, pl. szmájlikkal...)

      Törlés
    2. Nem, nem értem.: )Akkor ez a bibi.:) P.
      A Télapólightot viszont nagyon szeretném megmutatni!

      Törlés
    3. Semmi gond, nem rezonálhatunk mindenkivel.
      Ha Shaula vagy Olivin elolvassa az írásaimat, általában jót szórakoznak rajta, mert közel áll hozzájuk ez a fajta sorok mögött megbújó önironikus humor, és szarkazmus. Másoknak másképp megy át a szavak mögötti primer tartalom. :)

      Törlés
    4. Úgyvan, úgyvan! :o)
      Megemlíteném még a Mikulás - besurranó cukrosbácsi párhuzamot.
      Az én kicsikémet nem fogom ilyen maszlagokkal etetni, xar csokimikulással meg mégannyira se!
      Mondjuk, érthető, h az óvónéniknek is kell valami téma meg a szaloncukorgyártókról se feledkezzünk meg!
      Értelmetlen hülyeség.

      Törlés
  6. Egyébként ez a "Te is örültél neki gyerekként, nem?" nálam kiverte a biztosítékot.:D
    Én mindig untam és sose értettem, mi és miért zajlik.
    Van egy rakat pszichológiai írás és kabaré róla, hogy ezt a felnőttek maguknak csinálják, a gyerekeknek meg árt.
    Legutóbb Kőhalmy Zoltán mondta, hogy a bölcsödés farsang a világ legszürreálisabb rendezvénye: be vannak öltöztetve a gyerekek tigrisnek, csak azt nem értik, hogy miért.... :D
    P.

    VálaszTörlés
  7. Teljesen egyet ertek. Es mellesleg szinte mindennel amit itt olvasok. Ket kisgyermek, haztartas, melo megugye minden ami ezzel jar... nade a nap vegen felnezni ide az szamomra a kikapcsolodas.
    Hangosan nevetek neha ugy hogy potyognak a konnyeim, barcsak tobb ilyen Mazsola lenne a vilagban.Koszonet ezert!

    HelloYellow

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mazsola, ahol gyerekek vannak nem lehet megtenni azt a gyerekekkel, hogy ne ünnepeljen az ember, Ahol meg nincs gyerek, az megengedheti magának azt a luxust, hogy nem ünnepel, Hasonlóan Quedrahoz, mi a párommal, nem ünnepeljük a karácsonyt, mondhatni direkt, ahogy Quedrát sem érdekli, más mit gondol, így minket sem túlzottan. Eleinte kicsit furcsa volt az ilyenkor néha betévedő rokonoknak, barátoknak se fa, se angyalka, de még Kisjézus sem (úgysem ekkor született) Az ajándékozási mizéria leállítása egy kicsit hosszabb menet volt például a barátnőimnél, de aztán megértették. Mi a párommal egymásnak és a rokonoknak sem ajándékozunk direkt ilyenkor, és szerencsére nem is kapunk, csak a közvetlen rokongyerekek a kivételek, a fent említett okokból, mert velük nem lehet megtenni ezt. Nekem ez egyik legszebb időszak, semmi karácsonyi örült zizegés: kimaradva tébolyult rohangálás ajándékok után, nem kell főznöm 10 fogásos menüsort. Én személy szerint a Napfordulót ünneplem a magam egyszerű módján, egy jelkép számomra: a sötétséget legyőzi a világosság. :)))

      Törlés
  8. Ahol gyerekek vannak:) hmm annó 70es 80as évek nagyjából ezek körüliek vagytok ti is. Gyárban adtak csomit oszt jónapot a lényeg az hogy kapjon valamit a puja.(nagyon csórók voltunk azidőtájt)

    Mára 33 43 évesen is örülnek 1-1 szelet csokinak amit ilyenkor a markukba dugok a Miki hozta. (vihogás és már megérte)


    Nem zsákot kapnak csak 1 szeletet és jólesik nekik.

    Mazsika nem kap már senkitől Mikit? nyuszóka küldök eggyett, ha gondolod mert a gyerek az 100 évesen is gyerek marad:)Puszkatökfej ha lenne olyan anyabanyatökfej.

    VálaszTörlés
  9. Hát ezért nehéz gyerekekkel "fejlődni", mert máshol látják a "rosszat" és kikövetelik maguknak, meg azokat a gondolatokat, hogy "nem lehet velük megtenni".

    Alan Watts is azt mondja, hogy egyszer véget kell vetni annak az értelmetlen körforgásnak, hogy a szülők folyamatosan még az általuk elítélt dolgokat is átadják a gyerekeiknek, akik aztán szintén az ő gyerekeiknek, akik.... stb... a végtelenségig. Mindig panaszkodunk a rendszerre, pedig hát mi hozzuk létre minden napját. Ezek az ünnepek is részei a nagy szemfényvesztésnek és "programozásnak". A legtöbb cég lehúzhatná manapság a rolót, ha nem lenne karácsony és ez szó szerint így van, nem csak képletesen. A közelemben lévő boltban is alig lehet moccanni, úgy telerakták a héten (felesleges) árukkal. Érdekes egész évben nem kellettek ezek a cuccok, csak hirtelen most. Nyilván, ha nem jönne a Karácsony, akkor most sem kellene a kutyának se. Akkor most miért is van ez az ünnep? Hogy eltartsunk vele egy rakás, egyébként az éves teljesítményük alapján teljesen életképtelen céget? Ja, hogy akkor megnőne a munkanélküliség?
    Akkor miért nem jelentjük ki, hogy ezentúl dec. 25-e a Munkahely Ünnepe és mindenkinek kötelessége mindenféle faszságot összevásárolni, mert különben nőni fog a munkanélküliség!
    Na, az legalább őszinte lenne. Tessék drágám, itt van a lendkerekes "hódkomp", hogy jövőben is legyen majd munkahelyed! Köszönöm Drágám, igazán kedves, hogy az anyagi helyzetemre gondolsz, azért szeretsz is? Ja...


    Nekem könnyű dolgom van, mert nem kell eljátszanom azt amit nem akarok. Ráadásul nem hogy karácsonyfa, de még egy árva növény sincs a lakásban semmikor. Franc se fogja locsolgatni állandóan, de legalább nem is kínzom őket, mint más a kutyákat, macskákat, papagájokat,stb..., bezárva egy életen át :)).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. No igen. A gyereket vállalt embereknek nem sok idejük marad a filozofálgatásra, és végiggondolni az élet nagy dolgait, az már biztos. :)
      Ettől én már nehezen tudnám elképzelni az életemet nélkülük.
      No meg szobanövények nélkül is.
      Meg kutya nélkül.
      Hiába, valahol mindenki hibázik... :)) Én így kötődöm ide, többek között ezekkel a "dolgokkal".

      Törlés
    2. Mazsola, nekem sokkal egyszerűbb dolgom van, nem jutnak eszembe ezeket a dolgokat megcsinálni. Ha gyerekem lenne, se jutnának eszembe, nekem erőfeszítés lenne eszembejutni meg foglalkozni vele.:)
      Nagypapám úgy mikulásozott nekem idén, hogy elküldte anyukámmal nekem azt a marcipánmikulást, amit szerintem én adtam neki 6 éve..:D:D
      De én ezt szeretem a családomban.:)
      Meg először nagyon örültem, csak később jöttem rá, hogy milyen mikulás ez.:) Mert ugyanis meg akartam enni, és megnéztem, meddig jó.
      P.

      Törlés
    3. Ez jó! :)
      És ugyanez kísértetiesen megismétlődik Húsvétkor, amikor gyanúsan méregeted a gyerek által "beszerzett" nyuszi alakú színesen csomagolt tárgyat... Ami elsőnek feltűnik rajta, hogy kopog... :)

      Törlés
    4. A félreértések elkerülése végett, itt a mai világról van szó.

      Korábban nem volt ilyen probléma a gyerekekkel, mert ott éltek, játszottak a ház körül, azzal ami természetszerűleg ott rendelkezésre állt, a falusi iskolába jártak és nem úgy jöttek haza minden nap, hogy toronyórát kértek lánccal.
      A növények a kertben és a környezetükben voltak (nagyapáméknál sosem volt a lakásban növény, minek?), a kutyák, macskák, meg szabadon mászkáltak az elég nagy kertben ill. a földeken. Ez nem állatkínzás, ezt szeretik az állatok (amelyiket megeszik, az nyilván nem, de azok az utolsó pillanatig nem tudnak róla :)).

      Tehát itt a jelen kor teszi élhetetlenné és torzzá az életünket, nem az egyes felsorolt tényezők.

      Törlés
    5. Pont most fogyasztom el a jolly jokert, a lejárati idő nélküli csokimikulást!
      Nem olyan rossz. :o)

      Törlés
  10. Pontosan.
    A 70 évektől kezdve bepakolták a közértekbe amit ma ABC nek vagy tescónak stb hivnak a játékokat olyan xar müanyag babák és kisautók voltak. Amig az ember összeszedte ami kell kiszámolva a pénzt a gyerek már szorongatott a kis markába ezt azt amit éppen elért.
    Mára ez ugy főllett turbózva álcsokikkal meg fene tudja mivel hogy utálok egyáltalán bemenni ilyen helyre - holott már gyereket se vonszolok magammal.

    A virágok nálam is döglödnek de a rendetlenségem miatt - mindig sürgös olvasnivalóm van....

    Ma már jobban minden a pénzről szól. Itt ez a szalagavatás is..kb 100.000Ft körül kóstál. Ruha fiunak 25 a lánynak 5 perc táncért 27 ezer, 1300/ meghivó terembérlet stb...van egy rakás nagyszülő, és este 9 kor vége taxi a külvárosba haza nehogy a rézfaxu baglyok ellásák az ember baját.

    De a gyerek boldog...és ezt használják ki.


    H Muckó Borbolya nincs bezárva sokat...nyugdijas embernek kell hogy napi 3x kimenjen muszájból sétálni! Hosszú élet titka....ja és nem pofázik vissza:)

    VálaszTörlés
  11. Hm... hamán Miklós meg Karácsony. Ama észrevételt tettem pár perce, hogyhát... jeles napok ezek. Elvégre minden évnek ezen napjain (is) egy nagycsomó népnek teljesen szétszalad a haja alatti kulimász, s a szeretet, meg a bódógság ürügyén össze-vissza anyázzák egymást.
    Fura.
    De lehet csak a idő teszi.
    Vagy valami front (pl. ukrán).
    (Nopersze... lehet az is, hogy csak ritkán lássák éltük párját, meg csemetéiket év közbe, oszt a meló közben összeszedett feszültséget legalább ügyesen le tugyák vezetni - ahogy okos bácsik és nénik vélhetően mostanság hasznosítják a bo... izé... boldogságos muslincák számára engedélyezett szép piros betűs szünnapokat.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A hazafias népFRONT teszi. P.

      Törlés
    2. http://www.youtube.com/watch?v=ZgNGTlmIapI

      :)

      Törlés
  12. Mazsola, „filozofálni” (szerintem mi itt ezt tesszük épp) pedig kötelező lenne, ugyanis ez az ember jól felfogott érdeke, hogy használja a fejét, amiből kinéz, mert különben menetelhetne mindig csak a tömeggel. Nem arról van szó, hogy besüppedve egy fotelben bölcselkedjünk nagy dolgokról, bent mozizunk, kint meg maga alá gyűr az élet, szidjuk a rendszer , majd ugyanúgy beállunk a sorba. Inkább, ha a kicsi emberke a „filozofálgatás” által, valami felismerésre jut, hogy azt próbálja is érvényesíteni az életében. Egy adott pályára rakott bennünket az élet, mindenkit máshova, máshogy, de azon belül van egyfajta döntési lehetőség a választásra és ezt ki kell használni. Nem arról van szó, hogy mások adott döntése jó vagy nem jó nekem, hisz Bastiánnál nincs kutya , nálam van kutya, de nem lehet benn , Mucikánál van a kutya, benn lehet és még fotelje is van :)))) hogy van karácsonyfád vagy nincs., ez lényegtelen. Az embernek saját magának kell látnia, hogy van-e választási lehetősége az adott dologgal kapcsolatban az életében, ha nincs, fogadja el, de amennyiben lehet választania azt, tegye meg. Az adott életet nem lehet kiforgatni, de bizonyos dolgokban lehet választani: A csilivili, helyett, milyen szép a kis cérnából díszek a fára, hogy kevesebb csokimiki is bőven elég. Lehet bátran nemet mondani dolgokra, nekem ezt nagyon nehéz volt megtanulni, főleg emberi kapcsolatokban a végtelenségig alkalmazkodtam. Például sokáig türelemmel meghallgattam az ezos zsibvásár összes irányzatát rám tukmálni akaró ismerősöket, mondhatni ezáltal beengedtem az életemben egészen addig, amíg egyszer csak elég lett ebből, ma már simán lerázom, az első mondatnál.

    VálaszTörlés
  13. Ho ho hooo itt a telapooo!:)

    "Az asszony persze hajthatatlan: Ezt ünnepelni kell! Te is örültél neki gyerekként, nem?"

    Igaza van, egy gyerektol nem kell elvenni ezeket a dolgokat, eleg szar volt nekem is amikor megtudtam nincs is telapo. Aztan karacsonykor a szuleim elore megvettek az ajandekot, eldugtak, en meg mindig megtalaltam... :)

    Szerintem az oviban volt a legjobb az embernek huuu be csuda jo volt... Futottunk az udvaron (torna ora) en meg besz....tam, erre az ovo neni Csak nem tortent valami? Neeeem! Olyan furan mozogsz? Szagminta.... Na pucolj be furodni... :)

    De komolyan: "ha kivonulsz belőle, lehet többet ártasz vele, mert másoktól úgy is eljut a hír, és akkor jöhet a magyarázkodás."

    Ne is mond.. Minden evben, anyosomnal kell menjunk, es tok ugyanolyan sablon karacsony van, O olyan fonok tipus (nekem nem az, csak a ferj uranak :) fele-seggem meg apjara ut olyan csendes-rendes-aranylelku... Tehat meghivjak a mamat (apuka anyja), szegeny papa karacsonykor halt meg es mindig meg kell halgani kotelezo jelleggel az egyedul vagy kinezel az ablakon havas fakon at... AAAAAAAAAAAAAA!!!!

    Es akkor utana megemlekezni kotelezo+bogni... :(( ????????

    De ha azt mondom hogy en utalom a sablonos dolgokat!!!!
    Akkor mi van? Hat a csalad... Hat nem unnepled a karacsonyt, a csaladdal????
    Aztan ha esetleg tul sok penzem lenne feleslegbe, akkor jon az ajandekbontas,+ vacsora utana, ugye vegyel mindenkinek valamit, mert ez kotelezo!!!!!!( En nem sajnalom de ennek nem sok ertelme van...) Ha nem TE paraszt vagy.. Ami 5x 3-4 ezer Ft aminek semmi ertelme, mert minden evben csak szarokat+semmi jot nem lehet venni ennyiert...
    Es akkor vedd meg az agyonreklemozott poharas palinkat+ a kozmetikai csomagot+ a parfumot mar megint, mint tavaly????????

    Inkabb ulnenk ossze, innank egy jot hangulatig de mindenki, es dalolnank, vagy nevessunk... erezzuk jol magunkat de ez az eroltetett, agyonkinlodott dolog egyre unalmasabb, nem a szeretett unnepe, hanem a Szupermarkat unnepe, az elore bedobozolt boldogsaggal...

    A masik veglet - szuleim: Ooh nem veszunk mi fat, majd vagunk egy fenyogallyat azt kidiszitjuk, beulunk a szobaba es tv-zunk...

    Bemutattam a ket vegletet, hasonlo eroltetett szerintem itt a magyar csaladoknal ez a dolog, nem tudom milyen kulfoldon, ha az is ez akkor sikeresen elferdultunk az unnepek a koca kolaval a legjobb iranyba, ez rendben is lenne, mert kell a vorosborhoz :))

    Szoval szerintem annyiara ki van mosva a legtobb ember agya hogy a nagy csillogasban elfelejti, hogy milyen apro dolgoknak is kellene orulni, egymasnak, csaladnak... csak nem a mit vegyek megint irany lenne a helyes ut, mert sok ember mar letert a helyes utrol, bizvast allitva o jo helyen jar, mert hat ez a szokas.. Tan rabja vagy? Nehogy mar te kulonbozzel? Legyel te is egy a sokbol, a sok kriszmaszrobotbol, komolyan erre irtam mintha robotokkal lennek korulveve eleg korlatozott op. rendszerrel..

    Tisztelet a kivetelnek!..

    Mell-esleg: tegnap elott azt almodtam, hogy hot komasan fekszek egy asztalon, tehetetlenul, es ket szurke babral rajtam, bennem, nem fajt semmi, de eleg rossz, remito erzes volt, a szemuk nem olyan nagyra nyitott volt, hanem olyan szuk, mintha hunyoritottak volna, nagyon fura volt, de nagyon valosagosnak tunt????
    Az volt a durva benne hogy arra ebredtem hogy babralnak rajtam es mint akit elve boncolnak, csak nem fajt, nem volt erom megmozdulni se.. Pedig biztosan lett volna kerdesem..




    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És nem látod ebben a saját szerepedet?
      Én igen!
      1.: Megnősültél. (Emmán egy nagyon szélsőségesen agyament cselekedet a szememben.)
      2.: Olyan emberek közé nősültél, akik szintén agyamentek, tehát mit is várhatnál tőlük ezen szokások terén.
      3.: Nem tudod elviselni hogy ők azt csináljanak, amit akarnak, ugyanakkor nem vagy elég erős, hogy Te is azt csináld, amit akarsz, és ne azt, amit szerinted őszerintük tenned kéne.
      4. :És ezekután még Te panaszkodsz!

      Szerinted ki tehet a fentiekről?

      Olyan ez, mint aki megveszi a drága TV-t, hazataxizza, felcipeli, beüzemeli, megcsinálja az előfizetést, vár fél napot a kébelszerelőre, hoyg bekösse neki, leül szerdán 9-kor elé, fellapozza az RTL-t, és ezek után úgy éli meg, mintha mások tennék azt vele, hogy neki a Győzike show-t kell néznie...
      NNNOORRRMÁÁLIS?
      P.

      Törlés
    2. Ha haaa:)

      Igazad van minek panaszkodok én vállaltam ezt be.. De
      Magányos vén fiú, vagy jány akarsz maradni?
      Ha majd rátalálsz egy olyan kellemes hangú tisztalelkű, aranyos-édes, és szép emberre, mint én akkor megérted, hogy ez túl tökéletes lenne ha az anyja is rendben lenne... Van olyan ember akiért érdemes ezt is bevállalni...

      Törlés
    3. Bravehart, nem tudom, ki mondja azt, hogy "Hat a csalad... Hat nem unnepled a karacsonyt, a csaladdal????", "vegyel mindenkinek valamit, mert ez kotelezo!!!!!! Ha nem TE paraszt vagy."
      Én egyszerűen nem csinálnám ennyi.

      A szürkéket akkor álmodtad, vagy arra ébredtél, hogy tényleg babrálnak?
      P.

      Törlés
    4. Nehez eset vagy...:)

      "Én egyszerűen nem csinálnám ennyi."

      Ez eleg osszetett dolog.. Tudod amikor minden evben elmehetsz nyaralni tengerre, mert adnak aposodek zset, akkor te se serted meg karacsonykor.
      Az en szuleim nem is unneplik igazan zarkozottak, anyam amikor naluk laktunk szekalta felesegem, mellesleg 60 e. Ft-ot adtunk a szuleimnek, a rezsibe...

      Szoval kivel unnepeljem? A szuleimmel akik nem szeretik a felesegem, mert nem iranyit engem mint az atlag nok nemtudom hany %-a, "Jajj az asszony megengedi neked, ad majd az neked...????" Amikor apam azt mondta egy vitanal lehet menni mashova, masnap meg nyalizott mert kell a penzem?

      Meg mindig nem csinalnad? Merre forduljak? A segito bolondok, vagy az alitolagos szulok fele?? Merry krissmassz ;-) Majd amikor azt erzed a szuleid nem a szuleid csak fura szereplok a dilihazban... na akkor valamere kell fordulj
      hogy meglegyen a csalad....

      A hazunkba se keveset potolak, meg a lagziba is, a hazba pl. a szuleim nem tudtak potolni... es kezesnek se johettek a szuleim, hanem aposomek...

      Nem tudom, hogz ez alom, regi emlek, vagy valosag volt.
      Ugye az almok eleg sokfelek:

      Van amikor siman almodsz atlagos dologrol, van amikor rosszat almodsz es az alomban azt mondod: De hat ez egy alom? Be akarom fejezni.

      Olyan is van amikor emlekszeru az alom, mintha mar jartal volna ott, vagy visszatero, en tobbszor almodtam ugyanazt, aztan egyszer amikor elmentunk veletlenul egy to melle felismertem almombol es csak neztem: Ba...meg en ezt a helyet almodtam tobbszor is...

      Es van amikor olyat almodsz amirol nem tudod eldonteni hogy alom vagy valosag, mert az alom kozben olyan erosen erzel valamit jot vagy rosszat,
      masnap meg egesz nap ezen agyalsz mi van?? Ilyenkor tamad olyan erzesem hogy akkor hol vagyok? Melyik is a valosag? :)

      Nem tudom ezt elmondani de olyan igazinak erzem azt az almot, mert az atlagos almok utan nincsenek fura erzesei az embernek, amit nem tud hova tenni...

      Egy asztalon fekudtem, hirtelen komasan felebredtem es ket szurke allt mellettem jobbrol balrol, akik turkaltak bennem, mintha mutottek volna, de semmit nem ereztem, nem tudtam megszolalni se, es olyan negativ ilyeszto hangulatu volt, nem emlekszek semmire a helyszinrol, sotet volt... A szemuk olyan nagy volt, de hunyoritottak es csak egy csik volt, amikor magamhoz tertem, ram neztek es "sutott a szemuk" aradt beloluk a gonoszsag, de nem mondtak semmit, csak ahogyan magamhoz tertem, ram neztek, lattak hogy magamhoz tertem, es elkabitottak...

      Szoval lamodtam en sokfelet de ez olyan -olvasd el tobbszor es erezd a szavakat benne- naghyon de nagyon fura....

      Törlés
    5. P: biztos akarod tudni?
      (emlékek beültetése? ugye ilyen nincs? vagy mégis? vannak módszerek a valós emlékek előhozatalának.. pár réteg beültetett alól is..)
      bemelegitésnek:
      http://en.wikipedia.org/wiki/Alien_abduction_claimants
      http://en.wikipedia.org/wiki/History_of_alien_abduction_claims
      Hárdkór:
      Karla Turner összes
      http://montalk.net/books (a második könyv inkább)

      Törlés
    6. (jaés ne offoljuk szét a Kólás cikket.. vagy csak "úgy" "eszedbejutott" és megkérdezted ? :P )

      Törlés
    7. Zé :) Vagy valaki mas.... :)

      Tudom hogy kerdesem nem a mikolas temahoz passzol, de csak veletek tudom megbeszelni...
      Most szerinted(etek) ez mivot ez a szurke ize dolog...?

      Törlés
    8. Szépséged megidézte őket! :o)

      Törlés
    9. Kedves Bravehart :))) én nem tudom nálad mi lehetett ez, csak a saját tapasztalataimat írnám le. Én régebben gyakran álmodtam azt, hogy a mellkasomon ül valaki és nem birok mozogni, pokoli nyomasztó és félelmetes érzés, és meg voltam győződve, biztos valami szellem látogat, aztán ezek az álmok szerencsére elmaradtak Később olvastam valahol, ennek az érdekes jelenségnek van tudományos meghatározása: alvásparalízis, alvási bénulásnak, ami azt jelenti rövid ideig akadályozott a test izommozgás, még a beszéd is, csak a szem és légutak mozgásai szabadok. Ezt az állapotot alvásban történik, mindig nagy félelmekkel, lidérces gondolatokkal,történetekkel társulhat. A testi hátterére nem emlékszem, talán vérkeringés..? Még arra emlékszem, súlyosabb esetben a szív is leállhat. Hát nemtom neked ez megfelelő magyarázat-e, csak gondoltam leírom :))))

      Törlés
    10. Ildi: légyszi mesélj róla
      Braveheart: próbálok egy nevet megtudni, addig böngéssz (amiket irtam feljebb)

      Törlés
    11. Noszóval... Szigorúan off.

      Bravehart mester, valamikor belefutottam olyan informácijóba (tán valami zárt fórumon), ahun ilyetén eltérítésekkel meg élményekkel (is) foglalkoztak a odajáró arcok, hogy a ilyesmit azér eszközlik a szürkék/angyalok/vagyamik mer az illető érdekességként szolgál számukra.
      És/vagy elkezdte lerugdosni magáról a fickók átal kitanált csimbókokat... Vagy... valami olyant produkált, amit azok a bigyók nem vágnak teljesen, hisz a átaluk ismert/létrehozott gamában olyant nem is lehetne...
      Vagy... csak eccerűen lefenyítik eme mód a adott arcot ne nagyon kutakogyon, mer az fájhat...
      Megmég pár egyéb verzijó is vót, amire mán nem nagyon emlékezem

      Megjegyzem, mostanság én is "nézek okosan" néha ébredés után, a megmaradó álom(?) cafatkák sehova se illő képeinek hatására.
      De... lehet csak zavar vagyon a Erőben. Vagymi...

      -----

      Ésmég... vajh a blogmotor bot ellenőrző kódja direkt dobál be olyan szóösszetételeket, amit nemhogy egy bot, de egy humán is csak hosszas töprengés után képes megfejteni?
      Vagy csak én hülyülök?

      Törlés
    12. Liv O.:)

      "Szépséged megidézte őket! :o)" Tudtam en!:) Meleg is voot ottan! A kis buzik vagy janyok votak nemtom mert nem mutattak semmit, hoo eleg szurke janyok ezek, semmi smink, vagy legalabb valami miniszoknya lett vona rajtukha milyen dolog ez? Igy akarnak elcsabittani? Ezek a dementor janyok?... :-)))

      Ildi:)

      "Én régebben gyakran álmodtam azt, hogy a mellkasomon ül valaki és nem birok mozogni, pokoli nyomasztó és félelmetes érzés, és meg voltam győződve, biztos valami szellem látogat"

      Ilyet nem egyszer almodtam arra keltem fel hogy mintha az erot kiszivtak volna belolem, es olyan dementoros volt... Ezt csak akkor tapasztaltam ha haton fekudtem. Tenyleg lefottem, mint a kave, es dobogott a szivem mint allat...

      De ez nem alom volt, mert nem nagyon almodtam, csak ez a nyomaszto erzes,
      lattam, ereztem ezt en is, mintha a kepembe hajolt volna, de nem tud velem mit csinalni csak zaklat el is mondtam neki a velemenyemet, mikor mar nem tudom hanyadszor volt ez " Takarodj innen, nem felek toled..."
      Aztan beken hagytak..

      Quedra:)

      Ha osszekapcsolom a dementoros dogot ezzel a szurkes dologgal akkor azt tudom levonni, amit akkor is ereztem zaklatnak ezek a kis majmok. Legalabb szolnatok hozzam, ugy leb...nalak titeket eldumalnank a lelek rejtelmeirol..
      De nektek nem nagyon van..

      "Vagy... csak eccerűen lefenyítik eme mód a adott arcot ne nagyon kutakogyon, mer az fájhat..."

      Nehogy mar ne feljek mi? Meg a vegen nem felek, hat tudjatok mit kis szurke szarok nem felek gyertek holnap is! :))
      Tul jokat sugallok az embereknek, be kene sz..ratni? Nehogy ma lelkileg erosse valjunk, mergezitek a tesunket, de a lelkunk eros, mindegy milyen ez a dilihaz, kijutunk belole, a kiutat ismerjuk sokan, csak hala nektek akik fenyt gyujtananak hamar lehurrogjak oket, pedig mindannyian egy sotet erdoben kovajgunk, es ha nem SZERETtjuk EGYmast nektek kedvezunk. De tudjatok mit kis kinai szurkek? :) Nekem mindegy mit babraltatok, remelem raktatok egy kis ram-ot belem? Igaz ugy jart a kezetek bennem, mintha pulovert kotottetek volna. Uj bűrt kaptam? Ugyan mar nem vagyok en celeb, vagy Dzseko.

      "Vagy csak én hülyülök?" - Figyu szoljak nekik hogy rakjanak beled is ram-ot?? ;-)

      Ze:)

      "Braveheart: próbálok egy nevet megtudni" - Ismered uket? Nehogy azt mond, hogy Jozsi+Pityesz rabolt el.:) Legalabb csajok legyenek...:))

      Elnezest a Blog uratol urnojetol, hogy elkanyarintottam a temat, de valahol meg kell beszeljem ezt? ;-) A csaladomban meg nem mindenkivel ertek szot 7 miliardan vagyunk es eleg szetszortan... :) Jo oke vannak egy paran a csaladbul a cigarette sippeken is. :)



      Törlés
    13. Zplus :) már Brevehart írta, hogy valami más tapasztalat volt ez neki.:)
      De leírhatom, én sem álomként éltem meg, teljesen valóságos volt. Akarom lelökni magamról, de nem mozdul a kezem, akarok felugrani, de nem mozog a lábam, akarok kiabálni, de nem jön ki hang a számon. Ahogy írja is Brevehart, szív zakótól, tüdő összenyomva, mert az alak a mellkasodon hatalmas súllyal.. Nem álomnak éli meg az ember, teljes valóságnak, de nem tudok segítséget kérni....az áldozat valami ilyesmit élhet meg...

      Törlés
    14. Az írásaitokat olvasva nekem is előjött egy régebbi álmom. ( Egyébként csak nagyon ritkán emlékszem rájuk, azok viszont mindig is üzentek valamit. ) Szürkékkel még soha nem volt dolgom ( szerencsére, mert szerintem elsőre biztosan bepisilnék tőlük:)) Arra emlékszem, hogy egy nagyon öreg és kedves arc hajolt felém, miközben belém nyúlt, kb. úgy, ahogy Neo a Matrixban elindította Triniti szívét. Valamit kivett belőlem az egyik oldalamról ( már nem tudom, hogy melyikből), és csak annyit mondott, hogy erre már nincs szükség.:))

      Lujza

      Törlés
    15. namost.. mivel ahol a figyelem, ott az energia és az köszön vissza, amit keresel, ezért nem is vesztegenék rá több figyelmet.. :D
      Többféle dolog is keveredik itt a leirások alapján.. a lidércnyomás (lények energiaszivása - félelem-energia ) , asztrálutazás, 4. tipusú találkozások (eltérités) és implantok (nemfizikai modulok- nem tudom másképp leirni, mivel nem a fizikai testbe, hanem a.. tudodmit? guglizz.. :D )
      (ez meg szerintem bullshit..)
      http://hu.wikipedia.org/wiki/Alv%C3%A1si_b%C3%A9nul%C3%A1s
      (Nini! Ott egy Lidérc.. és nyomja a mellkasát.. lidércnyomásos álmok..)

      Törlés
    16. Lujza:)

      A bacsi egy oreg szaki aki kicserelte a regi sd ramot ddr-re...:)
      Nem mell implantatumot rakott be. :-))
      Egyformak az ikrek? :) Bocsass meg nem tudtam kihagyni..

      Szerintem az istent lattad, es az "erre már nincs szükség" nekem olyan mintha valami feloldast tett volna, kiszedte az embert lebutito gent, reszt...

      Ze:)

      Jo a kep tetszik a kis krapek, en nem ilyen cukinak lattam, mert lattam nagyjabol.. Nem volt arca, tiszta olyan volt mint a Harry P.-ben a dementorok.
      Ritka pofatlan, egeszen a kepembe hajolt, kimerito egy smaci volt.:)

      "nemfizikai modulok" - Szerintem csak a testunket lehet implantatumolni, asztraltestunk avagy lelkunk egy teljesen szabad oroklet a testunk ideiglenes fogsagaban it az iskolaban...

      Ildi:)

      Le Pistaztal kozben meg Jozsi vagyok?

      " Brevehart" BRAVE(-Bator )HEART(-sziv)...

      Ha felsz tole megint megkeres hisz abbol el.. Ne felj...:)

      Törlés
    17. Braveheart bocs ez elírásért.... :)))
      Én nem félek egyáltalán, inkább ez béna állapot mikor tapasztaltam, az akkor félelmetes volt, de ennek már több éve, csak most jutott eszembe a beírásod kapcsán.
      Tapasztalatnak mindenképp nagyon érdekes volt, ahogy írtam is például segített megérteni, elképzelni, mit él egy áldozat érzelmileg, olyan aki tehetetlen, és jön a "végzete" vagy egy helyzet ami végveszély, vagy a halál közelében lenni stb, lehet ilyesmit élhetnek meg, menekülne, de nem tud.... persze csak tippelek. Halálos veszélyt én egyszer éltem meg, abban meg az volt a tök érdekes, hogy akkor meg annyira nyugodt voltam semmi félelem, para stb. :)))))

      Törlés
    18. Semmi gond ;)

      Annyi esetleg hogy ha Brenner Bela lennek, akkor ahelyet amolyan
      Braner Bela fele fajta szinre szagra... ;)

      De jo lenne valami jo tema. ;)
      Atragnank, mint a billenytu kabelt..
      Finoman uzenek, hatha valaki felfigyelt..

      Törlés
    19. Braveheart, alkatrészek rendben:)), ami pedig kikerült, arra valóban nincs szükségem, mert még működöm. Az arc lehet én voltam, aki majd leszek, de hogy mi került ki, azt nem tudom.

      Zplus, kutorászni csak magyarul tudok eredményesen, angolul nagyon nehézkes. Magyarul pedig édeskeveset találtam. Egy Cobra nevezetű beszél éteri implantátum számítógépes programról, amit az Ellenálllási Mozgalom már feltört 2003-ban. Ugyanitt egy Alexandra nevű beszél arról, hogy a gerince alsó részéről és a hasi tájékáról távolítottak el ilyeneket, de ő kínzásnak nevezte a folyamatot. Hát nem tudom..., bennem nem volt semmiféle fájdalom, sőt, inkább kellemesnek éreztem.
      Azután még egy hosszabb részben írnak erről, amit be is másolok, mert az oltásokkal is összefüggésbe hozták.

      „8, Implantátumok. Ezek éterikus/asztrál kristályok, amelyeket a leszületés előtt helyeztek el minden embernek az aurájába, mivel mindenkinek keresztül kell menni a fizikai leszületéshez a magasabb asztrális/ szellemi síkoktól kezdve az alacsonyabb asztrális és éterikus a fizikai síkokig, a fizikai világba történő érkezésig. Ezek az implantátumok eltávolítják az emlékét a korábbi inkarnációknak és ez jelenti a fő okát annak, hogy nem emlékszünk az elmúlt életeinkre, illetve az Arkhónokra, akik uralják a bolygót. ( Hát ezt nem egyszerű feldolgozni, legalábbis nekem nem, én mindig azt gondoltam, hogy a fejlődésünk érdekében nem emlékszünk az elmúlt életekre, de mondjuk azt furcsálltam, hogy más entitások pl: a Plejádiak emlékeznek ezekre. szerk. megj.) Az implantátumokat némiképp költőien a “felejtés fátyolának” nevezik.

      Emellett voltak fizikai implantátumok is, az atlantiszi idők egy részében nagyon “népszerűek” voltak, de aztán Atlantisz eleste után, ezeknek a telepítése abbamaradt. A második világháború után volt egy próbálkozás, hogy újra megjelenjenek a fizikai implantátumok biochipek formájában, amelyeket aztán az emberiség döntő többségébe sikeresen el is helyeztek ( ne felejtsétek, az hogy hivatalosan chipek nem léteztek azokban az időkben, nem jelenti azt, hogy valójában ne léteztek volna szerk. megj.). Ez a fő oka annak, hogy a WHO (Egészségügyi Világszervezet) kötelezővé tette az oltásokat. A fizikai biochipek felerősítették bizonyos programozások hatását, de körülbelül két évvel ezelőtt sikeresen el lettek távolítva a teljes népességből egy speciális technológiának köszönhetően, amelyet a távolból is lehet alkalmazni és amelyet az Ellenállási Mozgalom fejlesztett ki. Tehát a félelmek, hogy az Új Világrend keretében a lakosságot microchipekkel látnák el, nem a valóságon alapulnak, mivel ez már korábban megtörtént és ugyanakkor el is lettek távolítva anélkül, hogy bárki is észrevette volna.”
      http://kristalyhang.wordpress.com/category/cobra/

      Gondolom, Te többet tudsz erről, s ha van kedved némi link adakozásra, akkor ne tartsd magad vissza!:)

      Lujza

      Törlés
  14. Jók ezek a Mikulásra kapott játékok!
    Még ezekből a szarokból is tanulni lehet, komolyan mondom.

    Az egyik csomagban volt az a fajta labirintusos játék (kis fa doboz, üveglappal a tetején), amelyben egy fém golyót kell átjuttatni egy útvesztőn úgy, hogy ne essen bele egyik lyukba sem - biztos megvan mindenkinek a kép.
    Gondoltam én is kipróbálom, de mivel már kijöttem a gyakorlatból ezért nekem sok sok bosszúság révén is csak az jutott, hogy nem tudok eljutni a célig, mindig beleesik az a k. golyó valamelyik lyukba - kézügyesség, türelem, egyensúlyérzék, satöbbi, ez mind kell hozzá, no meg szerencse.

    A nagyobbik lányom viszont egész másképp fogott hozzá a megoldáshoz.
    Feltűnt, hogy extra rövid idő alatt megoldja - értsd: kb. 10 másodperc, de mindig úgy, hogy nem láttuk hogyan csinálja. Már kezdtünk gyanakodni, hogy biztos valahogy kiszedi a golyót és visszarakja pont a célgödörbe, de már tényleg idegesítő volt, hogy a faszba csinálja, amikor egyszer megsajnált minket és megmutatta: nekem leesett az állam, és most figyeljétek az ÚJSZERŰ GONDOLKODÁST!
    Fogta a kis pimasz az egész dobozt, felemelte a feje fölé, fejjel lefelé fordítva az egészet - így a golyó KIKERÜLT a labirintusból, és a síma, átlátszó üvegfelületen landolt. Itt meg már gyerekjáték volt eljuttatni a célig, ott gyors visszafordítani a dobozt, és már helyére is ugrott a golyó...
    Az eszem megáll! Soha nem jutott volna eszembe ez a megoldás!
    Mert mi is történt?
    Csalt? Nem, csak kikerülte a szabályokat!
    Megoldotta a feladatot?
    Igen, méghozzá úgy, hogy figyelmen kívül hagyta (ignorálta) a LABIRINTUST!!! És mindezt tök természetesen csinálta...
    Hát mi ez, ha nem teljesen újszerű gondolkodás? Miért menjünk végig a labirintuson, ha van másik út?

    Tessék ezt rávetíteni az Életre...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na! EZ kérem a TUDATVÁLTÁS, amiről olyan sokat dumáltunk.
      Ez kérem, az új generáció, aki kitör a mátrixból!
      Mondom, hogy közeleg az Aranykor! :o)
      Gratula a kiscsajhoz, lehet tőle tanulni!

      Törlés
    2. Akkor nincs veszve minden! Ha ilyen értelmes ember van a környezetedben, van remény rá, hogy Belőled is előbb-utóbb azt nevel! :D:D:D
      P.

      Törlés
    3. Egyébként tudnál, kérlek, linkelni egy ilyen játékot? Én nem ismerem.
      Olyat nem, amiben lyukak vannak, csak olyat, amiben egy lyuk van és pont a lyukba kell eljuttatni, és azt nem lehet fejtetőre állítva megoldani. P.

      Törlés
    4. Nos linket azt nem tudok hozzá, de én is ismerem azt a játékot, ahol egy lyuk van és pont a lyukba kell eljutni. És azt nem lehet fejtetőre állítva megoldani. Legalábbis én ilyen figurát még nem próbáltam. :)

      Törlés
    5. Nekem van is, és azért nem lehet, mert nagyon magasan van az átlátszó teteje, meg mert árok van a szélén, tehát ki tud esni a játéktérről a labda.
      A nevét ha megírod annak a játéknak, amitek van, akkor meg tudom keresni a neten. Légyszi, írd meg!

      Merkurius, nekem elejétől fogva nehéz a betűkód, de én ezt a más területen is meglévő vizuális zavaromnak tudtam be. De szóvá is tettem már én is.:)
      P.

      Törlés
    6. P., tényleg nem értetted a poénomat...? :(

      Amúgy megnéztem, nincs neve a játéknak, érd be a leírásommal.

      A betűkódra nincs befolyásom.

      Törlés
  15. "Mazsola B2013. december 8. 9:56
    Igen, méghozzá úgy, hogy figyelmen kívül hagyta (ignorálta) a LABIRINTUST!!! És mindezt tök természetesen csinálta..."

    Naa erről beszélek mikor azt mondom szeretek fiatalok között lenni mert sokat tanulhatok tőlük!

    Mert ti pont igy lépitek át azokat a korlátokat amik még MI előttünk álltak.

    Az a fadobozos izé volt már mi korunkban is kis kerek üveglappal a tetején és egérkéket kellett egy kis sufnifélébe betuszkolni vagy kis gólyók is voltak másfélébe de azt meg a kapuba(fociminta)

    De maga az élet ugyan azokat a helyzeteket hozza elő mindegyik generációnak csak a megoldáshoz a generációk másképpen állanak, mint a lánykád a labirintusos játékhoz!

    És igy lehet tanulni a gyerekeinktől is, sőt ezért nem szabad belepofázni a gyerekeink életébe feltéve ha azt mondja anya segits igy vagy ugy.

    Igen megkell várni azt is hogy ő hogyan gondolja a segitségemet..miben. És akkor ki segitsen ha nem én aki a legközelebb kell hozzáállanom.
    Aztán ha feltápászkodott hagyni menjen tovább akarata szerint.

    A gyerekeinknek is joga van rosszúl dönteni.. abból tanul tapasztal.....elég csak figyelni ha kell segithessünk oszt jónapot.


    Ez az igazi ajándék gondolom amikor szabadon hagyja a gyerekét az ember a tapasztaláshoz és csak mikor tápászkodnia kell segit ha tud akár anyagilag is mindenfajta elvárás nélkül.

    ( a megvásárlás nem segités)

    Mazsola ügyes kislányod van:)

    VálaszTörlés
  16. (fogalmi dugó újratöltve- syntax terror reloaded):
    Diagnózis : S.Claustrofóbia

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ajánlom figyelmetekbe.. remélem gondolatokat ébreszt:
      http://www.imdb.com/title/tt0424205/

      Törlés