2013. december 24., kedd

Boldog Karácsonyt a kedves Ébredezőknek!

A világ olyan, mint egy tükör: megmutatja milyen vagyok.
De csak ha összetöröm tükrömet, melyen át világomat szemlélem, találhatom meg valódi önmagam.


19 megjegyzés:

  1. BOLDOG ???
    Nem inkább GODLOB ????

    Na nézzünk csak utána !!!! ...:)))

    Ö.T.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha mán szójáték, tegnap ezeken gondolkodtam:

      HÁZAS

      KILÁBAL

      NÉGYKÉZLÁB

      Milyen szépen mutatják a magyar nyelv játékát, és sokféleképp értelmezhetőségét. :)
      Például a "házas" szavunk olyannyira szépen mutatja a magyar kultúra gyökereit, mert ugye azt az embert nevezték (és kellene nevezzük ma is) házasnak, aki megházasodott, azaz párt talált és egyúttal "fészket", házat rakott. Sokszor ez a két esemény együtt járt, nem volt elválasztható egymástól - hát innen ered ez a gyönyörű szavunk két értelme.

      És még egy extra (ezt tegnap hallottam egy mesében, nagyon szép):

      "Sok a levél, de EGY a fa"

      (sok félék vagyunk, de egy "fán" élünk)

      Törlés
  2. A Cree indiánok karácsonyi üzenete:
    https://www.youtube.com/watch?v=kezy5mbEqjI

    VálaszTörlés
  3. Cenzúra! Hol vannak a korábbi kommentek? :)

    Szeretetben gazdag életet, és ünnepeket kívánok mindenkinek!

    R.S.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. öncenzúra volt az.. én kérek elnézést.. :)

      Törlés
  4. Van itt mégegy tipp, Karácsony másnapjára.

    VITA .... ahol a VA már ismerős, .... az "IT" pedig semleges. ...:)))

    Ö.T.

    VálaszTörlés
  5. Na, mindenki túlélte az ömlengést és szerepjátszást?
    Elküldte a "Boldog Karácsonyt!" emailben, közösségi bisz-baszon azoknak is akiket egyébként egész évben le se sz...t? :))

    Akkor jól van, miután adtunk a sz...nak egy pofont és építettük amiről itt azt hazudjuk, hogy le akarjuk bontani, nyugodtan folytathatjuk tovább a magunk ámítását, nagy lendülettel... :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem most sikerült egész ügyesen kikerülni minden klisét. :)
      Nem voltam céges karácsonyi bulin, nem küldtem karácsonyi üdvözlő sms-t, sem e-mailt senkinek, képeslapot pláne, közösségi portálon nem vagyok, szóval ügyi voltam! :) Mindössze egy kellemes kis családi beszélgetős délutánt tartottunk, ennek örültem a legjobban, bár azért meg mondom őszíntén eléggé felszínesre sikerült a beszélgetés. Egyébként is azt vettem észre, hogy már minden beszélgetés fáraszt, túl felszínes mindegyik, igazán mélyen szinte senkivel nem tudok beszélgetni - kivétel az itteni kedves barátaimnak.

      Törlés
    2. Sőt, idén még az időjárás sem támogatta a karácsonyt, bár én nagyon élveztem a délutáni sétát a napsütésben :) Ráadásul még itt is írtam valahol kommentben, hogy csak a fiam miatt nem tudod teljesen elengedni ez az ünnepet, de ez is megoldódott most, ugyanis a fiam lebuktatott amikor beakartam csempészni neki az ajándékot. Úgyhogy őszintén el kellett mondanom miért is hazudtam ezzel kapcsolatban neki évekig, és ezt egy 8 és fél éves gyereknek nem is annyira könnyű elmagyarázni :)

      Szilvesztert hol ünneplitek? Virslit ne felejtsetek el venni, még akciós! :)

      Törlés
    3. Annyit vettem észre az utóbbi időben (egy-két éve), hogy amikor olyasmit kell csinálnom, amivel mélységesen nem értek egyet, akkor konkrétan rosszul leszek (nem szándékosan) és fizikai tüneteket produkálok.
      Meg is szokták jegyezni ilyenkor, hogy elég rosszul nézek ki, hulla fehér az arcom, bedagad a szemem és különböző helyeken vörös foltok jelennek meg rajtam, amik ráadásul ki is domborodnak, mint egy rovarcsípés.

      Ahogy vége az eseménynek, ügyintézésnek, kellemetlen szitunak, azonnal megszűnik minden tünet, teljesen rendbe jövök percek alatt, mintha mi sem történt volna. Gyakorlatilag már fizikailag képtelen vagyok a meggyőződésem ellen tenni, attól tartok, ha tartósan rákényszerülök valami ilyesmire, az aztán el is fog vinni...

      Törlés
    4. Szia Tapír :) ! Nem szeretném a jó magyar „népszokástól” a szilveszteri kötelező virsli evéstől elvenni a kedvet, de a virsli ( és párizsi ) a húsipari technológiájának azért érdemes lenne utánanézni , hogy ezen termékek átlagos (olcsó, akciós) többsége hogyan készül. (darált bőrhulladék, háj, vágóhídi vér, szója, ízfokozó vagyis sok-sok E, azért a termékekben 2-5 % szín hús is van, de ami a felsoroltakat masszává tudja összefogni, az azért egy jó adag stabilizátor)
      Igaz nagyon tetszetős, és ízletes :)), de a virslik többsége hústerméknek azért nem nevezhető. Érdemes utánanézni annak a termékeknek amit megveszünk és megválogatni, mert az embert bizony sok mindennel próbálják be és meg -„etetni”, nem csak a szellemi dolgokban.
      Elnézést a virsli rajongóktól :))))

      Törlés
    5. Fölösleges belegondolni. A drágább ételek sem az angyalkák popsijából hullik ki, nagyon válogatósnak kell lenni, hogy valóban emberi fogyasztásra maximálisan alkalmas, minden vegyszertől mentes dolgot, egészséges talajból származó stb. fogyasszunk. Ha egyáltalán lehetséges.
      Egyszerűbb élvezni az ízeket, a túlzott odafigyelés csak felőrli az energiáját az embernek. Abszolút szélmalom-harc ez is. Persze ez nem azt jelenti, hogy kólával kell leöblíteni a chipset ebédre, és részemről köszönöm a figyelmeztetést Ildi, de ezt a csatát sem mi fogjuk megnyerni :)

      R.S.

      Törlés
    6. Kedves Ildi :) Nem eszek húst sem jó ideje, úgyhogy nem tudod a kedvem elvenni tőle :) Amúgy csak a virsli szilveszteri kötelező fogyasztására céloztam, senki nem tudja már honnan ered ez a népszokás, csak mennek minta a birkák és veszik tonnaszámra ezt is mintha nem lenne holnap :)

      Törlés
    7. „Szia R.S! :)) Miért is kellene csatát nyerni vagy veszteni és ki ellen is? :)))
      Inkább arról van szó, hogy az ember választhat, persze amennyiben van lehetősége valamivel kapcsolatban a választásra, vagy ha azt valamiért fontosnak tartja. A választásban különbözőek vagyunk, és ez nem azt jelenti, hogy a másik kevesebb vagy több a választása révén.
      Én csak annyit akartam megjegyezni, és ha nem nagy fáradtság és valakinek valamiért fontos, akkor a virsliben is lehet választani vagy nem virslit választani :))

      Szia Tapír :)))! Akkor nagyon egyetértünk a virslimentes Szilveszterben :))
      "A virsli vagyis az ős-frankfurti Frankfurt am Main városából származik. Az 1270-es évek környékén bukkant fel, és Frankfurter Würstchen (röviden: Frakfurter) néven vált ismertté, 1860 óta pedig földrajzi eredetvédettséget élvez. Jellemzője, hogy kizárólag sertéshúsból készülhet.”
      Ezzel ellentétben, kishazánkban ahol, ebből néha pár száz forint egy kiló, az nem virsli, hanem szója, hulladékhús, csontőrlemény, íz pótló.
      Ez egy német eredetű étel és hagyomány, de mennyivel szebb lenne, ha hazánkban például langalló (magyar pizza) lenne a hagyományos szilveszteri étel….hogy miért is nincs így, az egy másik téma :))

      Törlés
    8. Szia Ildi :) Nem kell csatát nyerni, azért is raktam a mosolygós fejet. Nem mi nyerjük, de nem is kell, főleg ilyen csatákat vívni nem kell, és fölösleges :). Ettől persze lehet odafigyelni, de bár az ember tudja, hogy a virsli szójás, a kóla cukros, mégis néha elcsábul/megszokásból megeszi/megkívánja stb. Tulajdonképpen azt hiszem, egyetértünk maximálisan. Tök jó ez :)
      Nálam a hagyományos szilveszteri étel mint olyan, nincsen. Lencsét nálunk hagyományosan szokás felemlegetni, és fogyasztani, de én nem csinálok belőle ügyet. Amihez a megszokás még mindig ragaszt ilyenkor, az a mértékkel fogyasztott mértéktelen alkoholmennyiség.

      R.S.

      Törlés
    9. Szia R.S. :)) Szép kis gasztronómia melléklet bontakozott ki itt, remélem recept cseréléség nem fajulnak el a dolgok, mégiscsak egy meseszoba :)))
      Igen, biztosan egyet-értünk :)...
      Sajnos nagyon sok tényleg a „szemét” étel, húsevő (én nem vagyok az) barátoknak mindig elmondom, hogy a virsli, az a legalja, amit az embereknek akarnak eladni.Túlzott odafigyelés az étkezésre, ahogy írod is, tényleg felesleges energiapazarlás, elég ha használja az ember a józan eszét, az mellett, hogy csak ő maga tudja felmérni, mi a jó neki és ebben sincs semmi általános, mindenkire vonatkozó recept (ha már gasztronómia) :)))

      Törlés
  6. Kellemesen könnyedén vettem én is a karácsonyi készülődést, meglepi ajándék volt a fiamnak, persze amire éppen szüksége volt.
    A kötelező" halászlét is 25-én készítettem el, mert nem akartam, hogy a finomra sikerült töltött kápuszta és muffin formába sütőbe kisütött fasírt+hagymás krumpli+savanyú káposzta mellé még azt is meg főzni, mert minek annyi mindent egyszerre, úgyis csak 1 gyomrunk van és az a jó, ha van rá mód, akkor frissen főzött ételeket együnk, mert ahányszor fel melegítjük, az állott ételeket annyiszor több hisztamin is keletkezik benne!...most , hogy így szóba jött az évvégi virsli, evés témája kapcsán! ...gyerekkoromba még tudtunk vásárolni, házi készítésű szaftos páros -debrecenit, igazi húsból, mára már a termelők is mind elkurvúltak és nem mondják meg az igazat mi is van benne, de 1 termelőtől sem veszek már mindig ugyanolyan minőséget sem, mifranc van, ha nem spórolás és lexarom LST tabletta bevétele?...csak úgy kihagyta a kolbászából a fokhagymát?!.....de pl. a savanyított káposztát is rendre gyorsítják valamivel, vagy ecetet tesznek bele ami ki is érződik az ízéből. Darált húst sem veszek már szívesen, mert azt is a nyesedékekből, hulladékokból darálják össze, fel is vannak háborodva, ha egy darab kiválasztott húst szeretnék ledaráltatni velük!...egyszóval meg van gyűlve a bajunk...de gondolom ők sem azt vinnék haza szívesen...nanááá, hogy a másik nem ember!

    VálaszTörlés
  7. lemaradt, GA voltam !! :-))

    VálaszTörlés
  8. Na a lényeg lemaradt, hogy a szomszédasszony megjegyezte 23-án, hogy mijaz, hogy 25-én esszük a halászlét?...azt 24-én " k e ll "!!... mit kell?....kérdeztem, semmit sem kell!..mán megint a szokás hatalma!...ugyanakkor megjegyezte, hogy ő bizony nem megy el a lányához sem, aki meg vette a 8 db. pontyszeletet, rá is számítva, így ő sem evett halat 24-én! :)))))) GA

    VálaszTörlés