2014. április 12., szombat

Félelem nélkül


avagy, egy jó kezdés után csúnya bukás...



"Nemrég jelent meg Láma Ole Nydahl Félelem nélküli halál című könyve. Az emberi félelmekről, a materializmusról és személyes halálközeli élményeiről kérdeztük.

Miért félnek az emberek a haláltól?
A válasz egyszerű: mert nem tudjuk, hogy mi következik utána. Olyan, mint egy fekete lyuk, azt gondoljuk, hogy minden értékünk, minden, ami boldogságot jelentett az életben, eltűnik. A másik oka, hogy vannak olyan vallások, amelyeknek mérges isteneik vannak, akik azt mondják, ha nem voltál jó az életben, a pokolra jutsz, vagy valami nagyon rossz tapasztalatod lesz. Félelem az ismeretlentől és félelem attól, hogy mindent elveszítünk. Csakhogy ez egy tévedés. A test valóban megöregedhet és meghalhat, a gondolatok és az érzések amúgy is folyamatosan változnak, viszont a tudatosság soha nem múlik el, az állandó. Mindig azt szoktam mondani, hogy a képek mögött, amit a tükörben látunk, ott van maga a tükör, a tenger sem a hullámokból áll, hanem az alatta levő vízből. Vagyis a tapasztaló nem egyenlő a tapasztalattal.

A nem vallásos emberek szerint a tudatot az agy hozza létre. Van valami bizonyíték az ellenkezőjére?
A modern tudomány egyre inkább eltávolodik attól a materialista gondolkodástól, hogy az agy hozza létre a tudatot. Főleg a halálközeli éményekkel foglalkozó kutatások eredményei igazolják, hogy az agyműködés leállása után is jelennek meg tapasztalatok. Éppen ezért egyre elterejedetebb az a nézet, ami szerint a tudatosság nem korlátozódik az agyra. Sokkal inkább úgy vélik, hogy a tudat egy időtlen valami, ami olyan, mint a tér, nincs eleje, nincs vége, mindig ott van mindenhol, nem rakta össze senki, ezért nem is lehet elpusztítani.

Megszűntethető a halálfélelem anélkül, hogy valaki azonosulna a buddhista tanításokkal?
Attól függ, milyen istenben hisz az ember. Ha mérges istenben, akkor amúgy is mindentől félsz, főleg a haláltól. Ha megbocsátó, jóságos istened van, akkor talán. Nyitottság mindenképpen kell, ellenkező esetben a leírtakkal nem tud mit kezdeni az olvasó. A könyvben megfogalmazott tanítások alapja, hogy megértsük, vagy törekedjünk arra, hogy megértsük a személyen túli valóságot, hogy az, amit gondolatokként érzékelünk, az nem egyenlő a tudatunkkal, hogy a testünk sem egyenlő a tudatunkkal.

Az embereket nemcsak a saját haláluk izgatja, hanem a hozzátartozóik elveszítését is nagyon nehezen viselik el. Hogyan érdemes kezelni a gyászt?
Ha egy olyan hozzátartozónktól kellett elbúcsúzni, aki sok jót tett az életben, akkor nem kell aggódni, akkor vele nem történt semmi rossz, biztosan jó helyre kerül, nevezhetjük ezt mennyországnak vagy egy jó újraszületésnek is. Ráadásul arra is gondolni kell, hogy ezt a sok jót most másokkal is megteheti, másoknak okoz majd boldog perceket, másokat fog védelmezni. Ha így tekintük erre az időszakra, akkor nem szomorkodni kell, hanem ünnepelni. Mindig arra kell gondolni, hogy a tudat elpusztíthatatlan tiszta tér, ami nem született, és nem halhat meg. Ha így tekintünk erre a folyamatra, akkor soha senki nem hal meg, egyszerűen új formák, új együttállások jönnek létre.

Hogyan tudunk segíteni egy haldokló embernek?
Megpróbálhatjuk elmondani neki, hogy a tudata soha nem tűnik el, de persze csak akkor, ha van benne nyitottság. Ha nincs, akkor egyszerűen mondjuk neki azt, hogy gondoljon valami nagyon kellemes helyre, alakzatra, ezt képezelje el a feje felett, és koncentráljon arra, hogy oda akar menni. Ez nagyon hasznos.

Ole2.jpg
Fotó: Milassin Csaba

Mikor és miért döntött úgy, hogy megírja a halállal foglalkozó könyvet?
Azért írtam, mert segíteni szeretnék az embereknek. Azt szeretném, hogy könnyebben éljenek, könnyebben haljanak meg, és jobb újraszületésük legyen. Ha megszabadulunk a félelmektől, sokkal többet tudunk tenni másokért. Hogy mikor döntöttem el? Ez egy hosszú történet. A feleségemmel 1968 és 1972 közötti időszakot Indiában töltöttük, ahol nagyon sok tanítóval ismerkedtünk meg, ekkor találkoztunk a legnagyobb tanítóval is, a 16. Karmapával. Ő tanácsolta, hogy menjünk el Dél-Indiába, ahol sok tibeti jógi tartózkodott egy menekülttáborban, Tibet kínai megszállása miatt kellett odamenekülniük. Ebben a menekülttáborban egy jógitól megkaptam a tudatos halál (phova) gyakorlatának az átadását. Egészen 1987-ig csak gyakoroltam a phovát, de nem tanítottam. Akkor a lámánk azt mondta, hogy ha megtanultam, és ilyen jó eredményeket értem el vele, akkor tanítanom is kell. Azóta évente 10-12 phovakurzust tartok. Volt amikor még csak kilencen voltunk, ha jól emlékszem, Új-Zélandon a kilencvenes években, azóta egy-egy kurzuson több ezren vannak.

Mit jelent a phova? Hogyan működik?
Egy kurzus általában egy hétig tart, ami alatt nagyon sok közös meditáció zajik. A hét végére a legtöbb embernek egy kicsi piros pont jelenik meg a feje tetején. Ez a pont a testünk közepén húzódó, nem karmikus energiatengely megnyitásának következtében jelenik meg, és lehetőséget ad, hogy halálunk pillanatában azonnal belépjünk egy buddha erőterébe.

Mi volt a legmeghatározóbb, halállal kapcsolatos élménye?
A 88. ejtőernyős ugrásom nem sikerült a legjobban. Megpróbáltam ugrás közben meditálni, és amikor az ember meditál, nem nézi az óráját, így elfelejtettem kinyitni az ernyőt. Össze-vissza törtem magam, és élet-halál között voltam. Miközben haldokoltam, és az orvosok megpróbáltak összerakni valahogy, egy barátom is meghalt, akinek korábban megtanítottam a phova gyakorlatát. Segítettem neki átjutni, és mindketten ott voltunk abban a csodálatos tudatállapotban, amit nem lehet megfogalmazni, leírni. Nem tudom, mennyi idő telt el, de egyszer csak azt kezdtem érezni, hogy ha most nem jövök vissza, akkor soha nem fogok, ezért visszatértem.

A könyv végén vannak meditációk. Ezeket bárki szabadon kipróbálhatja?
Természetesen kipróbálhatja bárki, de akkor működik igazán, ha valaki megérti a tanítások alapját, és megpróbál azonosulni azokkal. A buddhizmusban nagyon fontos szerepe van a közösségnek. Nem hoz jó eredményt, ha valaki úgy dönt, otthon, magányosan elkezd meditálni. Minden meditációnál fontos, hogy egy tapasztalt tanító adja át a tapasztalatait. A világon közel hétszáz meditációs központunk van, Magyarországon is minden nagyobb városban van központunk, aki érdeklődik, a legjobban teszi, ha felkeres egyet."



***

Nos, alapvetően egyetértek a fentiekkel, a végét kivéve. Ott megbukott nálam az öreg. Ezt mondja:
"Nem hoz jó eredményt, ha valaki úgy dönt, otthon, magányosan elkezd meditálni."
Na most, ha a tudat mindenhol ott van - ahogy nagyon helyesen felismeri - , akkor miért ne lehetne "EGY-edül" meditálni? Mikor pont az a lényege a meditációnak, hogy elcsendesedj, kiürítsd a fejed a gondolatoktól, és a jelen pillanatában sütkérezz, rácsatlakozva a Tudatra - ez hogy megy másképp mint egyedül?? 

Meg aztán itt van ez is:
"A világon közel hétszáz meditációs központunk van, Magyarországon is minden nagyobb városban van központunk, aki érdeklődik, a legjobban teszi, ha felkeres egyet."
Hát persze, a legjobban teszem ha felkeresem őket és fizetek azért, amit egyébként egyedül is meg tudnék csinálni - akármikor.  :)

Szóval hiába a nagyszerű meglátások, azért valahogy mindig pénz-keresésbe megy át a dolog...

76 megjegyzés:

  1. Mint mán lehet emlegettem bloggazdi, nekem kicsit másmilyen a "előképzettségem", mint jópár arcnak, akik az önmegvalósítás(?), vagy a kiút(?)keresgélés útján csámborognak.
    Viszont, ami ezen írás olvasása közben felderengett a kis fejemben az pont az amire utaltál fentebb. Tök érdekes ugyanis, hogy a nagy felfényesedők és tanítók, meg javasemberek, guruk, és egyéb ilyen izék (főleg mifelénk, meg akikkel nagyrészt tanálkozunk így-úgy) a sok okosság szórása mellett nem átallanak gondolni (jó sokat) a aktuális húsrucijuk minél jobb karbantartására. Ami nagyrészt harácsot jelent. Persze... vélhetően akad olyan is aki nem ilyen, csak arró' meg nem nagyon hallani.
    Naszóval. A sok töprengés után arra a megállapításra jutottam, ezek a bácsik/nénik, és az általuk (erősen) javallott tapasztalások/érzetek (meg az ilyen-olyan helyek) páraknak vélhetően hasznosak is lehetnek. Úgyértem... motiváció szintjén.
    Ám mivel a hírek szerint a humánok egy része elég kreatív arc (vagy annak tartya magát), a eme irányú haladást és tapasztalást a saját kis környezetében is képes véghez vinni, ha van rá érkezése, meg akaratya. Nem köll ahhoz a világnak másik végire kóricálnia. (Bár a szabad akarás elmélete szerint megteheti, ha érzi a szükségét.)
    Nopersze... a Világban, meg a Neten annyi maszatolás terjed manapság, hogy lehet okosabb (még ha némiképp keményebb meló is) a saját kis belsejéből gyövő módszereket kitudni, meg felhasználni a fényes elporzáshoz eme golyóbisról.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amíg van igény a külső „segítőkre”, addig teremnek is erre készséges segítők, legyen az távgyógyítás, rontáslevétel vagy félelemlevétel mindegy is. Ráadásul, amíg pont a félelmek ilyen intenzíven jelen is vannak a világban, addig tanítók sem fogynak ki, ez teljesen normális is …. sőt pénzkeresetnek sem rossz. Szóval kínálat-kereslet arányosan, tehát hiba nincs.:)))
      Bár sokan szaladgálnak, fűhöz-fához, hogy megvilágosítsák az elmét, a levegyék a félelmet stb. de ahogy Quedra is írja, ehelyett sokkal hasznosabb a saját tapasztalati út bejárása, helyben.
      Mindenkinek a személyes élete a tanítója, minden benne van, ingyé is van.

      A félelem és a halálfélelem amúgy meg nagyon nagyon jó téma.
      Kis életemben az a nagy tapasztalatom, hogy amiktől nagyon féltem, azokról mindig a végén kiderült, hogy teljesen alaptalan volt az a félelem. Amikor meg volt valami alapja, hogy igazán félni kelljen, akkor meg valahogy soha nem féltem, mert akkor egy magasabb tudatosság egyszerűen bekapcsol (mindenkinél így van a halálközeli dolgokban)
      A legtöbb félelem alaptalan, így a haláltól való félelem is, addig félünk, amíg tudatlanok vagyunk.
      A félelmek azok soha nem is kintről jönnek, hanem bennünk keletkeznek.
      Meg érdekes dolog az, hogy minél jobban képes az ember a szeretetre, annál kevésbé fog jelen lenni a félelem és a halálfélelem az életében.:)

      Törlés
    2. Igen Ildi, csak most már a szeretetből való féltést kellene valahogy levetkőzni, és onnantól tényleg szabad az ember. Nekem ez nem megy még, túl sokszor féltem a családom mindenféle ELKÉPZELT eseménytől. Hiába no, a humanoid már csak ilyen... akit szeret azt félti (elveszíteni), hiába fogja fel esetleg intellektuálisan, hogy:

      "Az Univerzumban semmi nem vész el, csak átalakul"

      (Klaatu)

      Törlés
    3. A szeretetből való féltés valahol természetes, hiszen senki sem szeretné, hogy baja essen annak, akit szeret. Ennek azért van egy mechanizmusa, te le is írtad Mazsola! A szeretetből való féltés, az mindig egy elképzelt esemény egy elképzelt jövőben. Általában a legtöbb dolog, amitől fél vagy aggódik az ember, az még nincs ott abban a percben vagy abban a napban, nincs konkrétan jelen az életben. A félelem tárgya az mindig valahol a jövőben van még (és legtöbbször ott is marad) :)))

      Ha meg tényleg akció van, pl. ha félek a medvétől, pedig általában nem jön szembe minden utcasarkon, de amennyiben a jelenben mégis szembejön, akkor ott abban a pillanatban nincs idő már félni, mert beindul az a természetes reakció, hogy ütök vagy futok. Mikor a baj mégis megtörténik pl. szól a telefon, hogy valami történt a szeretett valakivel (és ha az nem halál) akkor sem üldögél az ember és féldegél ott magában, hanem beindul rögtön egy cselekvési sorozat. Lehet olvasni, hallani, tapasztalni, hogy ha éles szituáció van, akkor tényleg bekapcsolhat ösztönösen valami az emberben, valami erő, aminek nem is gondoltuk, hogy birtokában vagyunk.
      Bár összekapcsoljuk, de azért ezek nagyon különböző előjelű valamik:
      szeretet-féltés, szerelem-féltékenység, nagyjából ez egyik ki is zárja a másikat. Talán azzal is összefügg, hogy az ember szeretne valakit, valamit szabályozni, amit soha nem fog tudni másikban, sem kint, csakis magában. :)

      Törlés
  2. "Itt van köztetek, itt él biológiai testben és tudását használva képes rejtőzve láthatatlanul irányítani az elméteket (...) Erejét és hatalmát veszítené, ha Ti nem táplálnátok őt a belőletek áradó félelemmel."
    http://tudatbazis.hu/leonard-a-nephilim/leonard-a-nefilim-levele-4-az-antikrisztusrol
    P.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ő is egy elkötelezett segítő tanító, akinek megnyílt már az ég, tudását is szeretné megosztani és bizonyára sok embernek tud segíteni (rajtam azt hiszem, nem tud).
      Mint látszik van igény a meglátásaira, a munkájára, ezért teszi a dolgát, tanít, segít, tájékoztat, fest (bár az ecsetet ki kéne venni a kezéből) a többi úgyis rendben van. :)))

      Törlés
  3. Központok MO-on, én ott hagytam őket anno pár alkalom után, kilengett a szarjelző készülékem, nagy egóuralommal találkoztam,...s amolyan társkereső hely is egyben!
    A Krisnásokról is kiderült, hogy ugyanúgy hazudnak, lopnak és a tiltás ellenére is szexelnek!... ezt olyantól tudom, aki élt köztük, körül nézett a házuk táján, aztán így nem szegődött közéjük!

    GA

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bocsánat a link lemaradt :

      http://www.buddhizmusma.hu/ec/gyemant-ut-buddhista-meditacios-kozpontok.html

      Törlés
    2. Egyszer elmentem egy Krsna-központba. Ezt mondták:
      "Mi nem vagyunk szekta. A buddhisták a másik utcában. Na, ők szektások, oda nem menj!"
      Másszor elmentem egy Buddhista-központba (a másik utcába), ezt mondták:
      "Mi nem vagyunk szekta. A krisnások a másik utcában. Na, ők a szektások, ne menj oda!"

      Törlés
  4. Az emberi félelem valóban egyik maghatározó érzése az életünknek , másik ilyen erősen meghatározó talán a gyűlölet lehet .
    Ahogy én látom minden félelem , a haláltól való félelem is a tudatlansángból származik . Az emberek tudatlanságban tartása pedig egy szándékosan , előre tevezett , szervezett folyamat .

    Mivel a könyvet nem olvastam így nem is tudok róla kritikát mondani , de a beszélgetésből az tünik ki , hogy az író meg akarja tanítani az embereket meghalni . Mégpedig olyan módon , hogy az ember tudatát irányítaná valahova , valahova amit nem a bizonyos ember , hanem ő választott neki .

    Az ember jelen tudata amivel gondolkozunk az csak a jelen fizikai testünkhöz tartozik , vele szűletik , sőt úgy nem mellesleg ő rendelkezik a szabad akarattal . A fizikai társadalmunk úgy van felépítve , hogy ezt befolyásolják ahogy csak tudják , tulajdonképpen az egész hatalmi rendszernek ez a fő célja . Ez a jelen tudatunk az amivel a lelkünk is kapcsolatba tud kerülni , ő is próbál rá hatni ahogy tud , itt tünik ki a lélek ereje , kire hatnak jobban a lelke általi érzések , vagy a társadalmi "newelés" . Egy normális emberi életben a lélek a fizikai halál végéig az emberben van . A fizikai halálkor a jelen tudatunk ehhez a lélekhez kapcsolódik , nem kell senki másnak máshoz vezetni , hanem ott van közvetlen közelében az akihez tartozik . Mivel a halálkor megszünnek a fizikai korlátok így ez a kapcsolat teljesen egyszerű .
    Sajnos él elég sok olyan "ember" is a földön akiben a lelke már nincs jelen , viszont ettől függetlenül van olyan erő amely a testet életben tudja tartani , de ott már egyáltalán nem az "ember" tudata a meghatározó abban , hogy mit tesz , hanem a testet életben tartó irányítóé . Az ilyen embereknek már nincsen szabad akaratuk a fizikai világban , viszont az őket irányitó lény tisztában van az emberi lét lehetőségeivel , így rajtuk keresztül igyekszik befolyásolni azokat akiknek még meg van a szabad akaratuk . Azt jó tudni , hogy a tiszta szivből jövő őszinte saját akarat erősebb tud lenni a valamit fizikalag megvalósítani akaró erőknél .

    Az ember elsődleges születési célja a fizikai világba nem a halál , hanem a fizikai és a szellemi lét teljes összekapcsolása . Fizikai testben elérni , a lelkünkkel való teljes kapcsolatot , Isteni öntudatra ébredni .
    Ez nem attól nehezen elérhető , hogy a teremtő nem lenne képes ezt megvalósítani , hanem azért , mert ehhez jelen tudatunkkal meg kell felelni bizonyos követelményeknek . Ebben nem a lexikális és egy tudás a döntő , hanem sokkal inkább az őszinte , belső poziziv érzések . Előbb kell felül emelkednünk a ránk ható negaiv erőkön , és megértenünk az élet müködését , minthozzá juthatnánk ezen erőhöz .

    A régebbi civilizációnkban ez még könyebben ment , vagy talán először alanyxi jogon járt, viszont az öntudatra ébredt emberek mégsem voltak olyan éberek , hogy a negativ erőket felismerjék . Így a negativ erő az emberben rejlő teremtő erőt az embereken keresztül feltudta használni saját elpusztításukra . Az , hogy ez jó vagy nem megítélés kérdése , de a végső cél mindenképpen az , hogy erre ne legyen lehetősége .

    VálaszTörlés
  5. Ahhoz, hogy elmúljon a halálfélelem, már az életben meg kell halni lelkileg. Még a fizikai halál előtt, hogy aztán még az életben lelkileg feltámadjunk.
    Ezt nem könnyű abban a közegben, ahol minden a fizikai továbbélésről szól, ahol mindenki kicsikarni akarja az életből a legtöbbet, ahol mindenki csak élni akar.
    Lehet az életet meg kell élni halálként, hogy fel tudjunk benne támadni valóban élőként, és akkor már nem számít a fizikai halál, értelmetlen a halál-FÉL-elem
    Ehhez nem kellenek tanítók, segítők, átvezetők, mert nem lehet más megtapasztalásába kapaszkodni, mert az mindig csak a másiké marad. Ráadásul a halálból ők se jöttek vissza, az egy dolog, hogy valaki ezzel áll ki emberek elé, mert valami ilyesmit tapasztalt, a fizikai halálból nem lehet visszajönni ugyanabban a formában.
    Az embereknek sokkal jobban kellene bízniuk abban, ha már itt van, akkor minden képessége is megvan ahhoz, hogy a saját útján keresztül képes legyen a feltámadásra. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 2003 januárjában történt az eset: reggel felébredvén korainak találtam még az időpontot és úgy gondoltam, szunditok még egyet (ameddig birok)- ránéztem az órára- majd elaludtam.. egy műhelyben voltam- pontosabban egy öltözőben berendezett kávézóhelységben padokkal és asztalokkal, körben öltözőszekrények , a berendezés alapján 50-70-es években, magyar nyelvterületen (szoktam japánul is álmodni, mielőtt valaki belémköt :P ). Kávézni készülődtünk, mikoris én leültem és a "Na fiúk, én most asszem meghalok" beszólással ráborultam az asztalra- ekkor váltott a belső nézeti kép (first person view) külső nézeti képpé (third person view-felülről láttam magam és a történéseket). A többiek azt hitték hülyéskedek, de aztán gyorsan leesett nekik, hogy mégse..
      A padnál NEM a mostani "én"-em (porhüvelye) ült (borult az asztalra).
      Egyetlen gondolatom az volt, hogy mit szólnak majd a szeretteim- mintha bármilyen beleszólásuk is lenne a dologba (talán van is, nem tudom).
      Amire viszont nagyon emlékszem, az a vibráló-úszó érzés- néha szoktam érezni ébredéskor (csak az iránya forditott).
      Az egész történetet megélni tovább tartott, mint 5perc (ennyit haladt az óra, mig aludtam)
      Ha ilyen a halál, akkor semmi gáz, vannak sokkal rosszabb dolgok is az életben.. :D
      ..nem, nem láttam angyalokat, fátylakat, fénycsövet, semmit- mert felébredtem. De azóta másképp gondolok a földi létből való távozásra..

      Törlés
    2. Nekem a legszebb álmom, amit valaha álmodtam az a halálélménnyel kapcsolatos volt.( kb 5 éve álmodtam)
      Nagyon egyszerű és rövid volt ez az álom: hatalmas csarnokféle tér, ahol sok ismerős és ismeretlen ember állt és ült a földön körülöttem. Én akkor közöltem az emberekkel, én most elhagyom a testem és egyszerűen lefeküdtem hanyatt a földre, becsuktam a szemem, ekkor, mint egy hatalmas vákum kiszippantott valami a testből a koponyám tetején keresztül. Ez olyan elementáris és eksztatikus élmény volt, ami az életbeli legszebb élményekhez nem is hasonlítható. Felébredtem és csak ültem az ágyon, annyira megrázó és szép élmény volt. Utána hetekig csak erre tudtam gondolni, mert nagyon jó volt valamiért erre visszagondolni, felidézni az érzést.
      Az egész valahogy olyan egyszerű, természetes folyamatnak tűnt és félelemnek sehol semmi nyoma, inkább valami hatalmas erő megnyilvánulása amivel kapcsolatban vagyunk :))

      Törlés
  6. Azért az öreg ejtőernyősugrás-meditáció koktélja nem semmi, de nekem elég ellentmondásos, (felpörgetett adrenalin mellett meditálni?)és kissé suicidnak is tűnik.
    Azt elismerem, hogy az alvó lelkek ébredéshez vezető első lépéseihez szükség lehet tanítóra, de amelyik tanító ezután nem azt hangsúlyozza, hogy EGYéni utadat EGYedül végigjárva, tapasztalásaid átszellemítése által EGYénileg lehet fejlődni, hanem folyamatosan valaki vezetésével, az már nem igazán bízik a benned is jelenlévőben.
    Azt már többször említettem hogy szerintem aki FÉL, bármitől, az nem lehet EGÉSZ(séges).
    Jól tudja ezt a jelenleg (még..:)) irányító erő, ezért gerjeszti a félelmet minden lehetséges eszközzel.
    Talán szerencsém van, talán tettem is érte, de a félelem már rég elpárolgott az érzéseim közül. NINCS mitől.:)
    Két lányom lovagol versenyszerűen, nem féltem, hanem SZERETEM őket.:)
    A haláltól? Egy természetes folyamattól az örök körforgásban? Hehehe.
    Egy érdekes állomásként várom, jöjjön, amikor jönnie kell.:)

    VálaszTörlés
  7. A genezis helyett génezés

    https://www.youtube.com/watch?v=GOs9Hcf16AE

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. P. Golenya Ágnesről, szerintem nincs baj vele :o):

      http://www.konf.juanmoricz.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=61&Itemid=64

      GA

      Törlés
    2. A vallás, mint irányított erőtér:
      https://www.youtube.com/watch?v=Y-Kb4t3SOdE

      Törlés
    3. Persze hogy nincs baj Ágnes Golenyával mint ahogyan nincs baj Dávid Hómannal sem a fradi csatárával és a Puskás Akadémia elleni meccsen a műeséséért kapott sárga lapján felháborodó immár zsidó fradi szurkolókkal sincs baj. Apropó, az is zsidó aki "valakiként" elzsidósodott és persze az is magyar aki meg "senkivé" válva elmagyarosodott - magyar lélekminőségűvé vált.
      Csak azt kellene végre tudomásul venni hogy most - mivel a precesszió vaskorának a leges-legvége van - az egyik végletként a zsidó köszön le ránk még a szivárványos falvédőről is. Persze sokszor - megtévesztendő a Teremtést - immár tömegesen magyarnak is álcázva magát mert pontosan tudja hogy a zsidó vaskor után a magyar aranykor következik.
      Don Quihote-i szálmalomharc ez az illuzórikus "kivagyiság" megőrzéséért - mert mondani sem kell hogy a Teremtést, a FöldAnyát - egy zsidó "valaki"-ál-magyarként - még véletlenül sem lehet átb@szni.

      Törlés
    4. Kerion , ezt már én sem értem . Van valaki a földön akit Te szavahihető , hiteles embernek tartasz ?
      Golenya Ágnes először itt megjelent videóját én is ajánlottam máshol , nekem teszett amit mondott , sok mindenben én is hasonlóan látom a dolgokat . Sőt szerintem sokat változott az utóbbi tán egy évnél is rövidebb időben . Én először kb három éve találkoztam vele , és teljesen őszintének éreztem amikor mesélt a megéléseiről . A körmendi konferencia szerevezéséhez neki is sok mindenkivel meg kellett egyezni , ahogy látom most már sikerült neki kilépni abból a körből , és azóta egy kicsit másképp is beszél .

      Írásaidban a szinte mindenbe mindent belemagyarázhatós számok mellett , amiről ediig még semmi konkrét magvalósult tényt nem láttam., nagy jelentőséggel birnak a zsidók .
      Te mit gondolsz róluk , ők is emberek ?
      Vajon miben különbeznek a többi pl. Magyar embertől ?
      Szerintem ha valaki megöl a földön egy embert , akár zsidót , indiánt vagy négert stb. az mind egyenértékü emberölésnek számít .

      Törlés
    5. Rengeteg hiteles és szavahihető ember van a Földön de azok mind ismeretlenek és tulajdonképpen "senkik". Ami azt jelenti hogy nagyrészt kilépve az eszement rendszerből 6alom, pozíció és vagyon-nélküliek. Mint ilyenek még véletlenül sincsenek felkarolva a 6almon lévők által akik mindig is a "mi kutyánk kölyke a favorit" elvet követik. Az emberiség többi részét - amennyire csak tehetik - mindenből kirekesztik. Méghozzá faji-rasszista nem gój - gój alapon. Aztán persze - bevett szokásként - a maguk sarával támadják a többi népet. Magyarországon minde6z már tökéletesen működik. Ne legyünk naivak - ma már csak a "rendszerhű kiválasztottaknak" jelenhet meg egyáltalán könyvük nyomtatásban, csak ők szerepelhetnek és szerepelnek is a 6almi médiában. Az ál-ellen-menetelő "vivanatura" meg úgy háttér6almista cion-zsidó-alakulat ahogy van - a többihez hasonlóan. Persze hogy jó lefedni ezt a spirituális szegmenst is a hatalom emberei által. Olyan ez mint amikor az igaz ember ugyan szeretné már elhagyni az ezernyi léktől süllyedő hajót valamelyik léken keresztül de mégsem tudja. Mert mindig akad valaki "6alombéli" aki éppen azt a léket tömi be, arra telepszik rá amelyiken keresztül végre levegőt lehetne venni.
      Nem a magyar gyilkol hanem a magyart gyilkolják. Többnyire úgy hogy lehetetlen, emberhez méltatlan helyzetbe hozzák pozicionálisan, anyagilag, egészségügyileg, pszichikailag stb. Mindezt a már régóta hatalmon lévők és siserehaduk teszi. Természetesen azért mert kell nekik az ország és főleg kell nekik a magyar identitás ami az Aranykor függvénye. Nincs olyan hülye a világon aki direkt olyan országba megy ahol - egyébként békés és befogadó de - vele szemben úgymond "anti..." tömegek vannak. És ez az "önsanyargató" nevet stb változtatva külsőleg még bennszülötté is válik. Sőt még azt a nyelvet is megtanulja amit már alig beszélnek Földön. Letelepszik és fajtársaival szektákba tömörülve kaparint meg mára már mindent az utódai révén. Mindennek igencsak nyomós oka van - a valódi magyar feltámadás megakadályozása illetve annak ál-magyarként való "megjátszása".

      Törlés
    6. Kerion
      Ebben a témában (is) sokat vitázom veled...
      Manapság bárki, bármilyen könyvet kiadhat, ez sENKIN sem múlik, ez leginkább elhatározás kérdése... A kiadók alig várják, hogy kiadhassanak valamit...
      "ma már csak a "rendszerhű kiválasztottaknak" jelenhet meg egyáltalán könyvük nyomtatásban" Ez így egész egyszerűen nem igaz, mert manapság a zseton beszél...ha eladhatót csinálsz kiadják, ha meg nem, akkor is...(utóbbi esetben a kiadást és a nyomtatást költségét lehet előre meg kell finanszírozni...) Kár a régmúlt beégetett tapasztalásait automatikusan átfordítani a jelen helyzetre és abból nemlétező légvárakat felépíteni, mérgezve így a lelket, és a szellemet...Ráadásul ezen fals gondolat mentén hurrogsz le szinte mindENKIt...(Állandóan visszatérő elem, hogy aki könyvet adott ki, na az már renccer része...)
      Egyébként meg mit zavar az, hogy ki-mit és miért akar..? Amennyiben képesek vagyunk feltámadni, felemelkedni, megHAL(AD)ni, megváltani... akkor nem teljesen mindegy, hogy ezt mások is szeretnék...? (Annak csak örülni kell, hogy (a) végre "JÓ" útra térnek...) Amennyiben meg nem leszünk képesek megHAL/AD/ni önMAGunkat, úgyis jön EGY tisztulási folyamat...(bár az valószínűleg így is - úgy is jön...)
      "Természetesen azért mert kell nekik az ország és főleg kell nekik a magyar identitás" Az ilyen jelegű programozást (bevonzást) meg nem szeretem, mert ezzel csak erősíted azt, amit nem kéne...(Kuruc, Hunhír, Hídfő, Posta...)

      Törlés
    7. Én nem ismertem eddig Golenya Ágnest, előadásait, sem a könyveit, így átfogó képem nincs róla, most is csak egyetlen előadást hallgattam meg tegnap este (Genezis helyett génezés)
      Ez egy érdekes téma, ennyi információ alapján, ha jól értem, nem volt eredetileg zsidó nép, akik rabszolgaként éltek Egyiptomban, hanem valójában Mózes a Boldogasszony népét toborozta össze és vezette ki az ígéret földjére.
      Talán ez el is fogadható feltételezés, mert miért is nem?
      Lehet, hogy így volt, inkább az egésznek a célja nem érthető, hogy ez az egész folyamat mire is volt való, mi célt szolgált, kinek az érdekében, valamint számomra valahogy nem is életszerű.
      Tehát Jahve, akiről azt gondolták a zsidók Istene, akkor nem Isten, hanem valójában egy entitás, aki tulajdonképpen Isten ellenlábasaként teret kapott Isten engedelmével, egy ilyen degradáló átalakításra?
      Nekem nem egészen életszerű egy ilyen átprogramozás, bár nem kevés idő a 40 év, meg hát mi végre? Ez kinek volt jó? Ki állt ez mögött?
      Tehát megszületett a jóravaló tudást birtokló mag népből, egy új nemzet, akinek lett egy új Istenképe a haragvó, bosszúálló, gyűlölködő Isten, ahol legális a gyerekgyilkosság, véráldozat, vérfertőzés, bosszú stb. Ahol hála és dicsőítés a bosszúállás Istenek, aki azt mondja, legyél rabló, tolvaj, gyilkos stb.
      Lehet, én vagyok nagyon beszűkülve, nincs átfogó képem a történelemmel kapcsolatban és valószínűleg nem is lesz ebben a kérdésben, mert hát sokat most sem értettem meg.
      Sok jó meglátás, jó szándék keveredik sok feltételezéssel (saját szempontjaim szerint), ami egy új és forradalmi megközelítés a zsidósággal kapcsolatban, de nekem valahogy ez mégis eléggé meredek.
      Én is azt gondolom, hogy egyek vagyunk, de valahogy egészen másképp.
      A végső igazságot a létezéssel kapcsolatban fátyol fedi, sokan szeretnének mögé látni, magam is ezt szeretném, ezért nagyon tisztelek mindenkit és minden őszinte törekvést ezzel kapcsolatban.
      Jó szándékot látok és egy érdekes megközelítést, aki azonosulni tud vele az nagyszerű, aki meg nem, az pedig foglalkozzon azzal, amit maga jónak tart…. ilyen egyszerű. :)))

      Törlés
    8. Ildi, talán rögtön világosabbá válik a történet, ha arra a kérdésre választ adsz, hogy kik képezték ki Mózest...

      Törlés
    9. "Zsetonja" pedig kinek van manapság könyvkiadásra, világ körüli "régészkedésre" meg egyebekre ? Természetesen annak aki valamilyen szinten bele van ágyazódva a rendszerbe, annak valamilyen "piramis-szinten" haszonélvező része. És a kör be is zárult. Az a zsidó propaganda meg tévhit hogy - mivel liberális démonkrácia van - bárki bármit megtehet. Sosem volt így - most meg pláne nincs így. A hatalom a kezét még akkor is az ember után nyújtja ha az már nincstelenül, semmiként és senkiként egymaga vegetál egy remetelakban.
      Az igazság kimondása, a hazugság, a megvezetés, a szemfényvesztés és persze az azt gyakorló leleplezése lehet fájdalmas egyesek számára - de attól még szükségszerű. Ugyanígy annak a kimondása hogy mindig az számít hogy KI az aki mondja-írja-közvetíti a dolgokat. Bort vedelve lehet ugyan de sosem hiteles vizet prédikálni. Mindig ott van valamilyen mögöttes egoista cél. Egy "vitában" való minduntalan személyeskedés mindig az erre hajlamos "vitázót" minősíti. A "világosító" pedig sosem azért húzza el a függönyt hogy az "tessen".
      A duális illúzióban 2 véglet van. Ezt a 2 végletet - mint igazodási pontot - 1-1 nép is képviseli. A többi ember e 2 lélekminőség között hullámzik. Amikor a körforgás véget ér dönteni kell: "zsidók" leszünk vagy "magyarok" - lelkünkben inkább elzsidósodunk vagy elmagyarosodunk. Az illúzióban győztes és vesztes egyébként egyenértékű - tehát a "winner" semmivel sem különb a "looser"-nél. Ráadásul a következő körforgás a vaskor végén "vesztes" magyarok aranykor eleji uralmával kezdődik. Ez eddig még mindig így volt.

      Törlés
    10. Nekem az a meglátásom, hogy a jelenlegi rendszer úgy van felépítve, hogy ha az ember nincs "résen", akkor azonnal beránt a mókuskerékbe. Nekem is volt olyan időszakom, amikor a főnökeim noszogatására elindultam azon az úton, hogy én is középvezető legyek, karriert építsek, stb. - mígnem egyszer csak rájöttem, hogy nekem erre egyáltalán nincs szükségem. Nem akarom megmondani másoknak mit tegyenek, nem akarok másokat irányítani, nem akarom magamat bedaráltatni ebbe a karrierista őrületbe. És szerintem ezek az abszolút anyagi kísértések egyszer az életében mindenkit felültetnek a kérdőjelre, és az akkor adott válaszától függ, hogy merre tovább.

      Pl. én szerintem sincs önmagában semmi baj azzal, hogy egy magyar író könyvét kiadja a zsidó média. Akkor van a baj, ha engedi magát berángatni a rendszerbe, hírnév, médiaszereplések, rivadalfény. Ekkor bizonyítottan megváltozik az ember, a "siker" fényében rálép a "másik" útra, ahonnan nehéz visszatérni a lelki útra. Persze nem azt mondom, hogy ez utóbbi út csak és kizárólag a jó és követendő mindenkinek, hiszen mindenki útja másfelé kanyarog, de mégis valamiért ugyanarra tart.

      Régebben én is elég sokat foglalkoztam a történelemmel, páran tudják is itt, hogy elkezdtem írni egy könyvet ez ügyben (Párhuzamos történelem címmel) ami eljutott egészen a 277 A/4 oldalszámig, amikor rádöbbentem, hogy ezt a könyvet sosem fogom kiadatni.
      Miért?
      - Egyrészt mert mivel elindítottam az Univerzumba egy információ-kérés folyamot, olyan sok információ érkezett vissza hozzám néhány hónap alatt a történelemmel kapcsolatban, hogy lehetetlen volt feldolgozni. Be kellet lássam, hogy hetente képtelenség átírni a könyvet, olyan sokszor változott az egész történelem-szemléletem az új információk fényében, hogy ez ellehetetlenítette a befejezést. Ezért befejezetlen maradt.
      - A másik ok pedig az volt, hogy hiába ások le akármilyen mélyen a Végtelen Történelem Kútjába, akkor sem fogom tudni összerakni az Egészet, ráadásul az egész történelem kutatás elvisz egy nagyon materialista irányba, "ki kivel mikor mit csinált" alapon, ami egyáltalán nem visz közelebb a "megoldáshoz".

      És mi a megoldás? Szerintem az a másik irány, amit itt boncolgatunk régóta a meséinkkel. Ami nem a lexikális tudásunkat bővíti. Ami nem a könyvekben keresendő. Ami az orrunk előtt és mögött van egyszerre. :)

      Törlés
    11. Semmilyen konkrét bizonyíték nincs arra hogy Egyiptomban valaha is éltek zsidók. A hükszosz lovasnép zsidókkal való azonosítása közönséges hamisítvány. A sémi törzsek egyébként is Dél-Arábiából - a mai Jemenből és Ománból - húzódtak fel nem éppen lovagolva hanem tevegelve északra. Mózes a Mózisz/pl. Tuthmózisz utótag-változata - tehát egy kifejezetten egyiptomi név. A későbbi Salamon meg a "szól Ámon" - az az ember aki által Ámon szól - megjelenítése. Az egyes próféták neveinek ÁS és ÉL végződései - vagy éppen a MessiÁs/messzire a tudatalattijában ásó ember - nem a zsidó hanem éppenséggel a kánaánita-magyar eredetre utalnak. Az egyes arábiai szemita törzsek átvették azt amit Kánaánban/Palesztinában találtak és legendáriumot, vallást is gyártottak hozzá. Ezt leplezik és persze le is leplezik egyúttal az ezzel foglalatoskodók. Persze azért hogy még a "leleplezők" is ők maguk - mármint a zsidók - legyenek, hogy ők irányítsanak, tartsanak a kézben továbbra is mindent. Ez teljesen világos, számtalan esetben láthatóak ezek a voltaképpeni önmagukkal szembe menő ál-ellen-menetelek. Napjainkban rengeteg zsidó előadó "leplezi le" úgymond magát a zsidóságot - miközben persze semmi sem változik.

      Törlés
    12. Szerintem a régmúltról,(főleg a Biblia alapján) polemizálni teljesen felesleges energiapazarlás.
      A történelemtanításból már akkor kiábrándultam, amikor egy ötvenegynéhány éve történt eseményt az én kis életemben kétféle, egymással teljesen ellentmondó módon tanítottak.
      Akkor érdemes a többezer éve történtekről, különböző megbízhatatlan források alapján vitatkozni?
      Hát, akinek erre van ingerenciája, hajrá, válogathat az ELMÉLETEK közül, és utána?
      Mennyire segíti ez a fejlődését?
      Múltunk, valódi gyökereink felismerése persze rendkívül fontos lenne, de lássuk be, KÍVÜL ezt már úgy összezavarták, hogy aki önMAGában nem érzi, annak nincs könnyű dolga.
      Már többször említettem, hogy KÍVÜL szerintem csak információkat találsz, az IGAZSÁG mindenkiben BELÜL VAN, ott kell keresni.

      Egyébként a zsidók identitásával meg foglalkozzanak a zsidók.:)

      Törlés
    13. Kerion
      Írtál mostanában könyvet és próbáltad kiadatni? Vagy megint azok az előítéletek...
      "És a kör be is zárult." Igen, a saját farkába harapó kígyó már megint bezárta a kört...
      Aki dolgozik, az pénzt ("zsetont") is keres...Ki sokat, ki keveset...Mindenki a saját fejlettségi szintje szerint adja tovább, vagy nem adja azt amit keresett...Ez vonatkozik egyaránt a szellemi és az anyagi értékekre is... Miért kell ehhez "piramis szintű" beágyazottság???
      "Egy "vitában" való minduntalan személyeskedés mindig az erre hajlamos "vitázót" minősíti." Te mit hísz személyeskedésnek egy nyílt blogon, a megszólítást, vagy a véleményt...? Ugyan már...

      "Az igazság kimondása, a hazugság, a megvezetés, a szemfényvesztés és persze az azt gyakorló leleplezése lehet fájdalmas egyesek számára"
      A gond az, hogy szinte mindig személyt támadsz ...(személyeskedsz? :P) A személy lejáratása helyett sokkal célravezetőbb és korrektebb lenne a mondandó kielemzése (ahogy tette ezt Ildi is...)

      Törlés
    14. Szul than jól látod - mint mindig.

      Amúgy Kerion "ál-leleplező" elméletét szépen alátámasztja Samuel Noah Kramer & Zecharia Sitchin munkássága...

      Törlés
    15. SZN-el is egyetértek ! :)
      Mindenkinek igaza van, és senkinek sem. Ez a paradoxon bizonyos szinten már teljesen átlátható. :))

      A pénz eszköz - áramoltatni kell. Jelenleg ez van, talán volt már jobb is, talán lesz is.

      "Volt is, lesz is, ez itt a praxis,
      Mindenkinek helyzete van.
      Volt is, lesz is, itt is, de ott is,
      Minden kornak rendszere van"

      Törlés
    16. Mazsola ez tényleg nem az én terepem… én eléggé egyszerűen gondolkozom, nem értek az összeesküvés elméletekhez, az életet a valóságot más szempontok szerint akarom látni.
      Az Ószövetség nekem marad egy olyan összerakott valami, amiből nem biztos, hogy fix történelmi következtetéseket és összeesküvés elméleteket vagyok képes levonni.
      Szerény véleményem szerint az Ószövetséget postázni kellene oda ahova való, mert meg van ennek a helye ....
      Lelki szempontból számomra a magsággal még átképzés szintjén is méltatlan összehozni, ha valami kétség van ezzel kapcsolatban, neki kell ülni és végigolvasni az Ószövetséget… a lelkületet nem lehet így és ennyire átprogramozni.
      Persze bármi lehet és miért is nem lehetne, nem is akarok senkinek sem ellentmondani, meg ez másképp is működik.
      Számomra az élet sokkal könnyedebb és dicsőségesebb valami, és a létezés valódi célja szerint az soha nem is függ mások hatalmától.:)))

      Törlés
    17. Ildi, csak arra az összefüggésre próbáltam utalni, hogy ha Mózest egyiptomban képezték ki, akkor vajon kiknek az érdekében szedte össze azt a bagázst és indult el világhódító útjára? :)
      Nekem az a meglátásom, hogy minden civilizáció törvényszerűen eljut a degradálódás szintjére, nem volt ez másképp az egyiptomival sem, ami lehet hogy jól indult és vélhetően van ősi magyar kapcsolat, de mégis a végére elkurvult. Szerintem erre az időszakra tehető az is, amikor... és most ne lepődjünk meg, de szerintem a zsidókat az "egyiptomiak" hozzák létre (nagy valószínűséggel genetikai beavatkozással), majd a beprogramozott útnak megfelelően elindítják őket a Mózes nevű házalóügynök segítségével. Ez a történet ott válik nagyon furcsává, hogy az egyiptomi és kánaáni gyökerekkel rendelkező, odáig visszanyúló, később "rómaiként" ismert uralkodó vérvonalak, akik ma is meghatározóak a "nyugati" angolszász birodalomban, mintegy előretolt pajzsként tolják maguk előtt a zsidókat évezredek óta, akiknek mindig az a szerepük, hogy a birodalomnak célzott pofonokat felvegyék... Ezt látni ha évezredeken átívelően átnézed a történelmet, ezt a genetikailag kifejlesztett pajzsot mindenhonnan elüldözik, (amikor a gazdanép már elviselhetetlenül szenved), miközben a háttérhatalom továbbra is lubickol és virágzik.
      Ez az elmúlt nagyciklus nagy trükkje: a zsidók a báb, az "egyiptomi" a bábjátékos. És persze báb a magyar is ebben a játékban, ahogy sokan már felismerték: felraktak minket (magyarokat és zsidókat, szkítákat és szemitákat) a pályára (kik imádnak stadionokat építeni, honnan ered ez??) és közben jókat kacarásznak a háttérben.
      Legalábbis én így látom. :)

      A játékmesterek tévedése viszont abban van szerintem, hogy míg a zsidók alteremtők által genetikailag létrehozott programok, addig a magyar Teremtői eredetű, EREDETI nép (erre utalnak a genetikai, a nyelvi, a kulturális gyökerek, stb.) - ebből kifolyólag ez a "csata" csak addig tart, ameddig a magyar fel nem néz, és fel nem ismeri az arénát, és a páholyban vigyorgó alakokat. Mert onnantól a magyar leteszi a fegyvert és nem küzd tovább. Illetve küzd csak másik szinten, saját magában, felülemelkedve a kakasviadalon. Ennek csíráit látjuk megnyílvánulni ha alaposan szétnézünk... :))

      Törlés
    18. Mazsola biztosan igazad van, ahogyan leírtad és hogy ez lehet a háttere, én ebben nem is kételkedem.
      Én tényleg elfogadom, de nekem az akkor is csak egy háttér marad, aminek nem vagyok alárendelve.
      Megszab nekem ugyan egy keretet a történelem, de ennek nem vagyok alárendelve, fizikai létezés koordinátája ugyan ezek és valamit persze meghatároz, de ez csak egy díszlet mindannyiunk lelki útjának, feladatának.
      Amennyiben elfogadjuk, hogy a jelen valóság egy állókép, hisz már oly sokszor mondogattuk nincsen idő, minden létezés egyszerre van. Ezen az állókép falán választ egy irányt az ember legyen az a történelem a múlt, és a figyelem a jelen valóság falát elkezded tágítani, és elkezd kibontakozni a múlt, minél jobban halad annál nagyobb összefüggések bontakoznak ki, leletek, iratok, bizonyítékok kerülnek elő.
      Ugyanaz a folyamat lehet a csillagász számára az univerzum, minél messzebbre jut annál végtelenebb, a geográfus számára a földtörténet, vagy Józsi bácsi számára a politika, vagy Barbi számára az új divat trend.
      Ha figyelmet adunk valami iránynak, akkor az kibontakozik a figyelő számára, de aki esetleg másra figyel, annak számára nem olyan mértékben, nem olyan lényegesen. Az illúzió már csak ilyen.

      Elnézést kérek tényleg, hogy nyomatom itt a vélt igazságaimat…én nagyon szeretem olvasni, hogy mások hogy is látják a valóságot, mert az embernek bizony szüksége van a másiknak a szemére a látásara is.

      Na, de nagyon remélem, valahogy mi is átevickélünk a kerítés másik oldalára, mint ez kissé illuminált drága ember.
      Bár nehéz feladat, de hát mennyivel szórakoztatóbb is ezt a nehéz feladatot közösen tenni, ahogy tesszük is, itt a meseszobában. :)))
      https://www.youtube.com/watch?v=1IAXrxlDK6c

      Törlés
    19. Az életFARAjÓi egyiptomi-mezopotámiai-kánaánita stb. vérvonalakkal a magyarok rendelkeznek nem pedig a rómaiak-angolszászok ecetera. Már az első feljegyzett fáraó neve is Ménes volt ami MénŐs/TáltosŐs. Az un. zsidók nem felveszik a pofonokat hanem osztják - lásd politikusok, multik stb. A magyarnak valójában nincs szüksége másra ahhoz hogy LÁSSON. A magyart egyszerűen el szeretnék innen - mármint a Kárpát medencéből és a Földről - üldözni és át szeretnék venni a szerepét - ennyi. Próbálták már máskor is - sikertelenül.

      Törlés
    20. És természetesen az igaz magyar sENKIség aranykori vezető szerepét mi sem igazolja szebben vissza, mint a fent, 2014. április 16. 8:44-kor leírt két történet. Az egyik szerint a minden bizonnyal szidó vezetés megkísértette az igaz magyart, aki viszont nem volt hajlandó lépre menni, és rálépni a minden bizonnyal szidó útra, és "valaki" lenni, hanem a senkiséget választotta. A másik történet szerint ugyanez a "senki" írt egy könyvet, amit kizárólag a minden bizonnyal szidó médiában tudta volna kiadni, de mégis visszalépett a "homályba", és névtelen senkiként folytatja tovább a munkáját. És persze az sem véletlen, hogy minden igazságszerető, igazságkereső magyar előbb vagy utóbb rátalál erre a blogra, ez minden külsőség ellenére nyílvánvaló.

      Törlés
    21. Az elkanyarodott témához (hatalmi renccerek és azok működtetése) ajánlok egy előadást:
      Megmaradni magyarnak:
      https://www.youtube.com/watch?v=CBdT8hcnEvY

      Sok érdekes gondolat...Az előadó korábbi (?) beágyazottsága révén vélhetően "jó" rálátással...

      Törlés
    22. No... csakmer a pozitív, meg szeretetteljes hozzáállás sokak szerint fontos, had idézem ide a fentebb írott szók egy részét...

      "És persze az sem véletlen, hogy minden igazságszerető, igazságkereső magyar előbb vagy utóbb rátalál erre a blogra..."

      Aztán, mivel nincsenek véletlenek, majd az összes itten szájaló muslincát jól elviszik a sunyibácsik csahosai. ;)

      Mi több... ha jobban belegondolok attól nem-e leszek tök "véletlen" valaki, hogy itten belebüfögöm a éterbe a fejembe toluló elgondolásokat? Amikre aztán a Hangok (akik mink vagyunk mind) időnként reagálnak valamit...

      Törlés
    23. Ildi 2014. április 16. 11:58: +1 a hozzászólásodhoz
      (tegnap láttam a videót- a megoldás.. zseniális :)
      *****
      valaki érti a fogorvos-majom-jelenet előtti "két daru(?) beszélget" tájszólást?
      http://youtu.be/-ssXJtzFOjA

      Törlés
    24. Tikal és a többi maja város birodalmi hatalmasai/valakijei és persze azok csicskái - akik még csak idegen országfoglalók sem voltak - már a saját naptáruk szerinti baktun-nyi/144000 napos kis-korszakuk végén elbuktak és törvényszerűen mentek is a süllyesztőbe - városuk pedig elnéptelenedett. Mindez nyilván nem minden ok nélkül történt. Tehát valakiként még egy kisebb korszak-véget sem lehet túlélni nem hogy egy precessziós korszakváltást. Testestül-lelkestül az új világba menni csakis magyar lélekminőségű senkiként lehet - országfoglaló zsidó valakiként nem. Az anyagi illúzióban gazdagnak nehezebb átbújnia a tű fokán/belépnie a mennyország-aranykor kapuján mint akár csak egy tevének is - még a bibliai hasonlat szerint is. De rajta csak, lehet azért "valakiként" is vagy a "valakiket" követve is próbálkozni - sEnki nem mondta hogy azt hogy nem lehet.

      Törlés
    25. Zplus :))) a kerítéses küzdelem, engem teljesen megrendített, mert magamra ismertem és nekem még alkohol se kell hozzá, anélkül is így megy.... kis szépséghiba még tán az, hogy egyenlőre nálam a zseniális megoldás sem jelentkezett a láthatáron, szóval marad a csimpaszkodás :))

      …. az állatok fantasztikusak :)))

      Törlés
    26. Quedra :)) amennyiben az itteni kényszeres és nagy okosságokat tartalmazó közlésvágyaktól mégsem rendülne meg túlságosan a sunyibácsik világhatalma, oda se neki fehér, hátul megkötős kis zubbonykára marad még kis esély.
      Láthatóan a lemez azért rendesen többünknél el van akadva, így nemcsak Kerion büszkélkedhet ezzel a jelzővel.:))

      Törlés
    27. Az tévhit hogy most mindenki egyfelé tart. Még a "megjelenítők" szerint is 3-felé megyünk. Lásd: "Rednex - Hold me for a while /Official Music Video/ - Rednex..."
      "Korszakváltó" magyar embernek már nem jelennek meg könyvei csakis magyarul beszélő zsidónak illetve néhány olyan embernek aki elzsidósodott a végidőre. A valódi magyar miután kilépett a rendszerből - biblikusan fogalmazva - Jézushoz hasonlóan már rég nem esik "kísértésbe", nem fekszik le a 6almasoknak és csicskáiknak semmiért sem. Bolond is lenne a rajta 6almaskodókkal együtt "pokolra" menni - amikor most mehet a "mennyei" aranykorba is. DE persze ez a dolog is azzal kezdődött hogy először a valamilyen pozícióban is lévő magyar az esetleges vagyonától kezdve ki lett rugdosva mindenből de mindenből - mára már faji alapon is ki lett rekesztve az idegenek által a saját maradék hazájában is - már amennyiben még itt maradt és nem távozott el. A Nin/cs/HU/o/rszág-ság és a sENKIség tehát már adott a főnix-madár/madar/magyar feltámadásához...

      Törlés
    28. "Aztán, mivel nincsenek véletlenek, majd az összes itten szájaló muslincát jól elviszik a sunyibácsik csahosai. ;)"
      http://www.briefmarken-bilder.de/brd-briefmarken-1978-bilder/rattenfaenger-hameln-gr.jpg

      Törlés
    29. Kerion és Mazsola :) A fonalgombolyagot letekerhetjük, és akkor láthatjuk milyen hosszú és mi a kezdete, mi adja a struktúráját, de láthatjuk csak egyszerűen egyben is gombolyagként.
      Lehet nincs nagy különbség, mert ugyanúgy nincs fogás az életen, aki azt mondja igen, az lehet kissé áltatja magát. A világot sorrendiségében, működésében átláthatjuk, de ettől még nem uraljuk a külső folyamatokat… egyedül magunkat uralhatjuk (bár ott se sokat, jó esetben az elmét és pár testi funkciót :) )
      Az életet a világot átláthatjuk vagy nem, megtölthetjük nagyszerű célokkal vagy nem, ugyanúgy itt lesz hagyva a süllyesztőben… és ez lehet az optimista életszemlélet alapja. :))

      Törlés
    30. A Földről nézve a Tejút galaxis centrumát 3 csillagkép veszi körbe - mintegy őrzi azt a jelképes helyet - a központi hasadékot/fekete lyukat/csillagkaput - ahonnét a spirituális feltámadás ered. Ez a 3 csillagkép a Skorpió, a Nyilas és a Kígyótartó. Jellemző hogy a Skorpió fullánkja/Lesath-csillag és a Nyilas nyílhegye/Sagittarius3-csillag éppen a Tejút-hasadéka felé irányul és a legközelebb is esik hozzá. A skorpió-lényegű nyilas magyarok olyanok akik tudnak mérlegelni és megtartják a kígyót is. Egy a kígyót megtartani tudó pedig nemcsak önMAGát uralja hanem előbb vagy utóbb a szűkebb környezetét is. Sőt, idővel azt az országot is ahol létezik majd pedig magát a Földet és a Naprendszert is. Ez a precessziós váltások idején mindig fellépő megújító "rendszer-úrság" - ami nem tévesztendő össze a "csillagkapu" sorozatban negatív értelemben zagyváltakkal - a garancia a "jótét-lelkek" megmaradására/tovább-menetelére.

      Törlés
    31. Kerion :) a "kiszületés" folyamatát több módon is meg lehet fogalmazni, de azt hiszem, úgyis EGY--ről beszélünk. A világ és mi mindannyian egy kivetített elmetartalom vagyunk az EGY-től (a blog mottójaként fenn nagyon szépen meg van fogalmazva) ha végre lekapcsolódik a vetőtő a „süllyesztőben” végzi az a forma és tartalom, ami itt fut.
      Itt a vetítésben is minden végső forrása az EGY: az élet összes szépségével, a nekünk rosszat akarókkal, sötét tervekkel, háttérhatalommal, nem is lehetünk függetlenek egymástól, mert egyetlen játékmester van.
      Ez a kivetített világ egyikünk nélkül sem tudna működni, mi mindannyian vagyunk az EGY-ek.
      Különböző tapasztalatokon keresztül a megvilágosodás nagyon szép és felemelő élményét járjuk be, látszólag külön utakon, de mégis közösen.
      Amikor ezt kezdjük felismerni egyénileg, ahogy írod is, elkezdi "uralni" a környezetét vagy más szóval nem tesz már különbséget ÉN és TE között, hanem lesz csak a MI, akkor egyszer csak magába foglalja a Földet, Napot az egész Mindenséget a valóság összes eleme általa befordul az EGY-be. :))

      Miután jól kibeszéltük közös sorsunkat a nagy mindenségben, rám most itt a vetítésben egyenlőre a munka "illúziója" vár. :)))

      Törlés
    32. Hogy még jobban pontosítsunk: a TE/l/J/es/ÚT centrumából a spirituális feltámadásra KÉSZTET-Ő erő fakad. A precessziós kataklizmák előtt - vagyis most - ezt fogjuk fel az "antennáinkkal". Azért hogy ha eljön az ideje akkor testestül-lelkestül át- és túléljük a megpróbáltatásokat.
      Ha lekapcsolódik a "vetítő" akkor a "vetített kép" össze is omlik - de szó szerint. Ez természetesen a bennünket körülvevő illuzórikus anyagi világot jelenti mindenestül. Mindezt persze a "megjelenítők" is tudják és meg is jelenítik: pl. "Eminem - Not afraid" - video - ahol megnyílik a Föld és már csak szárnyalva, madarként lehet létezni. Vagy jön a megacunami mint a hollywoodi "2012"- -ben. Ahol - milyen érdekes - megint csak a "felrepülés", a madarként való szárnyalás lehet a megoldás. Nos rá is játszanak erre a biblikusnak vélt armageddonra - még a búvóhelyeiket is már jó előre megépítve - 6almasaink. Rendesen nap mint nap provokálják is a Teremtést ezügyben. Még szerencse hogy az un. "vetítő"-lekapcsolás mértékét és persze időpontját valamint helyszíneit sem tudják befolyásolni. Erre már nem terjed ki a kompetenciájuk, de a tudásuk és a képességük sem. Még akkor sem ha rájátszva minderre helyi katasztrófákat azért rendezgetnek. Hol tornyok dőlnek le, hol egy atomerőmű adja be a kulcsot, hol egy luxus-óceánjáró vagy komphajó fut zátonyra, hol egy Boeing veszik el "véletlenül", hol népirtás, hol háborús konfliktus van provokálva, hol un. terroristák vannak bevetve a démon-kratikus cél érdekében. Hála az Égnek és persze az ébredésnek hogy már egyre kevesebb sikerrel.

      Törlés
    33. Mesélj még vándor... :-)

      Hologramművész

      Törlés
    34. Kerion, Bakos Attila?...nem is magam miatt kérdezem, hanem egy ismerősöm kapcsán.
      Nyilván, mint minden az életben, van akinek a bódogsága, meg van akinek nem a bódogsága. :)))
      Mostanság sokan kiállnak, mint tanítók, felvilágosítók, sok tanítvány is van, akad, szóval hiba tényleg nincs. (Magam inkább maradok azoknál a tanítóknál, akik soha nem gondolják magukat annak, azoktól lehet igazán tanulni)
      Nem is szövegelek, inkább kíváncsi vagyok, hogy látod B. Attilát?

      Törlés
    35. Ilyen mikor a könyvét reklámozza:
      https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=Fub2KWmGin0#t=1603

      Skizofrén helyzet, láthatóan kibillen az egyensúlyából...
      (Ettől még örülök annak, hogy VAN...)

      Törlés
    36. Ildi erről már régebben is volt szó a "váltáskori-valakiság-senkiség" kapcsán. A lényeg az hogy "érdem-ben" senkivel sem kell foglalkozni - velem pláne nem. Persze jó ha különbséget tudunk tenni az un. hamis és valódi "próféták" között meg az se rossz ha le tudjuk szedni a "falvédőnkről" a bort vedelő vizet prédikálót. Ezeket a dolgokat így vagy úgy mindenkinek magának kell megtapasztalnia és magának kell levonnia a konzekvenciákat is - a "kell" szócskát persze idézőjelbe téve.

      Törlés
    37. Köszi Kerion. Nyilván, amíg valaki valami inspirációt talál a valakik szavaiban, addig lebeszélni miért is kéne, ahogy írod, magának kell levonni a konzekvenciákat, pont ezért ismerősömet soha nem is beszélném le róla.
      Mindennek megvan az aktuális ideje és helye, így nem mondhatni soha senki választására, hogy az rossz, csak annyit talán, hogy mindig van eggyel kintebbi, tágabb és magasabb nézőpont.
      Elsősorban mindenkinek a saját perspektíváját kell megkeresni, nem azt, ahonnan más „valaki” néz.:))
      Talán Ametiszt is olvasta a fentieket, ha jól emlékszem, ő tett fel B.A.-tól linkeket.

      Törlés
    38. Én nem értem, miért kell kényszeresen elhatárolódni attól, hogy valaki meghallgat egy tanítót. Mintha attól csorbulna valami.

      Ezeket a címkéket meg különben sem ők aggatják magukra. Ha valaki, mondjuk egy Pap Gábor, Born Gergely vagy Dienes ...előadás után nem érez mélységes hálát, hogy megosztja belső kutatásainak eredményét, hát.. én nem is tudom mit mondjak.

      Éva

      Törlés
    39. Éva :) én régebben nagyon sokat hallgattam előadókat, tanítókat és nagyon sok mindent elolvastam.
      Egyszer eljött számomra egy pont ahonnan azt mondtam, magam akarom magam számára megfogalmazni a saját gondolataimat, ennyi….
      Nem azért mert leértékeltem bárkit (nagyon is értékelek másokat) , borzasztó egyszerűen jött mint egy belső igény és természetesen, és nem valami ellen.
      Ha valaki meghallgat egy tanítót, miért csorbulna valami is attól? Kérdezed… hát persze hogy nem, azt hiszem ilyen nem hangzott el.
      Kérdezhetem én is azt, csorbulhat-e az előadó nagyszerűsége, amiért már nem hallgatom meg?

      Azt nem szabad elfelejteni, a másik tudása, mindig csak egy közvetett áttét marad az ember számára, persze sok szép inspiráció, megerősítés forrása lehet
      Valaki mesél egy szép helyről, ahol már járt, ahol szerezte a tapasztalatait, nagyon jó hallgatni.
      Ahogy meséli, az nem azt jelenti számomra, hogy én is bejárom azt az utat, bár sokan azt hiszik, ha hallják ezt, már ez által saját tudásuk lesz.
      Nekem magamnak kell önállóan elmenni arra a „helyre”, különben csak áttét van a birtokomban a mesélőtől.
      A valódi tudásnak mindig saját közvetlen tapasztalaton kell alapulni, különben az nem tudás.
      Mindenkinek a saját perspektíváját kell megkeresni és ez a kijelentés soha nem azt jelenti, hogy mert másoké kevesebb, hanem azt, hogy mindenkire ez a szép feladat vár…
      Ezt egyedül fogja megtenni, mások segítsége nélkül… mint a kisgyerek, aki egy idő után már nem akarja, hogy kézen fogva vezessék, egyedül szeretne lépegetni…. mert képes rá.

      Törlés
    40. Örülök Ildi, ha így látod, bár én amikor ezekről az emberekről beszélek, akiket szívesen hallgatok ma is egyáltalán nem azt érzem, hogy kisgyerekként kézen fogva vezetnek ( volt olyan időszak is)
      Aztán igen elkezdi élvezni az ember, hogy egyedül is képes lépegetni és jönnek is a saját tapasztalaton keresztüli élmények.

      Éva

      Törlés
    41. Talán nem is a legmegfelelőbb kifejezés, hogy szívesen hallgatom őket, bár ez is igaz, hanem most nagyon vonz és egyfajta hívásnak is érzek egy kutatási területet amiben segítségemre van a tudásuk.

      Éva

      Törlés
    42. Ildi
      Ha EGO-san tárod fel, hogy te hol jársz (picit provokatívan?), akkor EGO-val találkozol...
      Az én EGO-m is majdnem ugrott, de valami nem engedte...(előre megadta a viszont válaszod...)
      (elsőre bennem is hasonló mint Éva-ban, de (azt hiszem) Ő is megbánta...(korrigált bejegyzés))
      u.i.: (pedig találtam a szitura egy csomó idézetet...(de azért az én kis EGO-m is tanult ebből...Szóval..Köszi!...:)))

      Szép Napot!
      (Ja...! És sok locsolót! :)))

      Törlés
    43. Kerion
      A legutolsó bejegyzésed minden szempontból bölcs volt...
      Igazán jól így lehet tanítani...(terelgetve)

      Törlés
    44. A korrekció csak azért volt SZN mert kevésnek éreztem, hogy csupán szívesen hallgatom őket. Ennél sokkal többről van szó. Pap Gábor sokat beszél a magyarok vállalásáról. Én ezt a kutatást egy közös feladatnak érzem, amiből szeretném én is kivenni a részemet. Igazából nem túl régen ismertem fel ennek a jelentőségét. Azóta lelkiismereti ügy is számomra.

      Éva

      Törlés
    45. Éva azt hiszem, hogy amit leírtál afelől nincs kétségem. Magam részéről is Kere(..)s/ek-kutatok...Szintén nem szeretem korábbi tanítóimat és az ügyeimet megtagadni... (K.T. kivétel, mert nagyon sok szempontból kihúzta nálam a gyufát...)
      1 üveg "Krisztus vér" "áldozása" után most idézek...inkább korábbi, mint jelenlegi okokból...

      W.S.
      Útravaló
      Ha arra törekszel, hogy az örök mértéket kövesd: ne botránkozz azokon, kik nem erre igyekeznek, ha nem törekvéseik ingadozva ágaznak a sokféle véges és változó mérték között. Ne azt nézd, hogy mijük nincsen hanem mijük van; mert még a legnyomorultabbnak is van olyan lelki kincse, mely belőled hiányzik. Kifogásolni, fölényeskedni bárki tud; tanulj meg mindenkitől tanulni.

      Törlés
    46. SZ.N és Éva :) Én kérek elnézést, sokszor nem sikeredik egészen jól megfogalmazni, ami kikívánkozik az emberből, kissé vehemensen is sikerül tálalni, fölényeskedőnek is tűnhet, akaratlanul megbántva másban valami hitet, valami jó törekvést stb.
      Az itteni „eszmefuttatásaimat” egyáltalán nem szeretem később visszaolvasni, mert azt élem meg: „márianyám, már megint miket hordtam itt össze” és azt várom, mikor tűnik el innen jobb oldalt legújabb hozzászólások közül, remélve nem sokan olvassák el és mihamarabb elsüllyed valami süllyesztőben.
      Én a lelki kutakodásokban, inkább a keleti irányokat jártam be buddhizmus és a hinduizmus különböző ágai kapcsán. Itt kicsit jobban vásárra kell vinni a lelket és a tanító-tanítvány viszonyból eredő csalódottságba (bort iszik és vizet prédikál) jobban bele lehet halni is. Ez nem egészen olyan, hogy elmegy az ember egy előadásra és inspirálódik valami kutatási területről és tanul valakitől ezt-azt, aztán ha nem tetszik, továbbáll és megkeresi azt, aki jobban tudja épp inspirálni. Amikor tanítókról írok, saját tapasztalatimra gondolok, soha nem pl. magyarsággal kapcsolatos kutatókra, soha nem is nevesítettem, nem is tudnám, mert nem igazán ismerem őket. (B.A.-t mivel valaki kirakott linket és ismerősöm kapcsán hoztam szóba csak)
      Most egy olyan időszakot élek meg, hogy nem választok közvetlen követendő tanítókat, mert most mindenki a mesterem és a tanítóm és ez így is fog maradni, szívből remélem, az életem ezt tükrözi is. Kutatási területem sincs, mivel jelenleg alig találok inspirációt bármiben is, de ez nem azt jelenti, hogy „lenézek” ilyesféle törekvéseket legyen az keleti dolgok vagy magyarság vagy bármi lelki folyamat.
      Messze vagyok az ego mentességtől, és még sok-sok szép dologtól, de amihez tudom biztos közel jutottam, hogy becsülöm és szeretem az embereket, tényleg nem érzem magam egy centivel sem előrébb senkinél, szóval a „hol járok”… az inkább a sehol.
      A jó idézeteket én is nagyon szeretem és W.S. sorai is nagyon igazak, régebben sokat olvastam tőle.
      Talán még egy gondolata ide is illik:
      "örömöm sokszorozódjék a te örömödben, hiányosságom váljék jósággá benned"

      A locsolókat pedig köszönöm :)

      Törlés
    47. Még mindig nem egészen érted Ildi. Ha tényleg csak ennyiről szólna a dolog amit itt leírtál még azt mondom van benne valami.
      A kutatás az egy része a tisztulási folyamatomnak. Nem csak a felszínt kapargálom már én sem, és nem inspirálódásra használom... de erre kár is több szó.

      Az Útravaló szavai mélyen igazak jó időnként újra és újra felidézni őket, köszönöm SZN.

      Éva

      Törlés
    48. Csodás hétvége volt, nap is szépen sütött, Krisztus urunk feltámadt, a nyúl is megtojta a tojásokat. Húsvét alkalmából a krisztusi tudat is mindannyiunk elidegeníthetetlen része maradt, amit nem lehet megszerezni mástól, csakis kibontani ott benn, amit meg is teszünk, mindenki a maga nagyon értékes, egyéni módján.
      Éva, nem egészen értek sok mindent ez tény, és az is tény, hogy megbántani sem akartalak. A felszín kapirgálását nem is feltételezi az ember a másikról :( … amennyiben úgy érzed mégis ilyesmi történt, akkor elnézést szeretnék kérni.

      Törlés
    49. Köszönöm, de nem bántottál meg, talán csak egy kicsit elbeszéltünk egymás mellett:)

      Éva

      Törlés
  8. Ez a cikk megfogott..:)

    Van benne igazság, van benne hamisság... Pont olyan, mint a jelenlegi tapasztalásunk az életről...

    Hol is kezdjem?:)

    Én amikor leírtam az életem, és a benne lévő tapasztalásokat, azért tettem, mert találtam egy közösséget amit olyannak éreztem, hogy megért engem, (talán tanulhat, vagy van aki már át is élte), életemből, álmaimból, természetesen ingyen..
    Én nagyon csíplek titeket, még ha nem is vagyok itt mindig!:)))))))))

    Nagyon jól esett eme emberek szeretete, és én is örültem neki, hogy valami különlegeset írhattam le, nektek, amit talán nem sokan tapasztaltatok, vagy ha igen akkor máshogy... Közben megtudtam azon a folyószakaszon ahol víz alá kerültem egy gödör miatt, voltak olyanok kik vízbe fulladtak, nem olyan kapanyél úszók , mint én. Amikor meghallottam a sztorit, rögtön kérdésem volt magamban...

    2 srác volt és egy lány, az egyik srác és a lány labdáztak egy lapos homokos partrészen, a második srác horgászott piásan... Aki a lánnyal labdázott hirtelen bele esett egy gödörbe, elmerült, aztán a lány(aki profi, bajnok úszónő volt, utána ugrott), de végül a srác magával húzta és mindketten meghallak 18 évesen.
    Feltettem a kérdést magamban... Érdekes én megmaradtam Ők nem..??

    A szeretetre, erre az életre visszatérve: Ez látszólag nehéz út, de amikor már a nem tudom hányadik Nő akar velem párosodni, és utal rá, (az uborkától kezdve a nem, kell azt ízlelni, hamar le kell nyelni-n át, a jó lenne valaki ki megd..na egy héten 2x-szer, de én valahogy kikerülöm???? :)))

    Szóval én most azt kell tapasztaljam mi a szeretet, de úgy, hogy a kedves hölgyek olyan kijelentésekkel zaklatnak, amitől egy férfi agyba fűbe b...ná őket, és az a legérdekesebb, mindig megállít engem egy láthatatlan, de nagyon erős erő, ami belülről szól hozzám, nem teheted!!!!!! ÉS olyan erős, hogy el se hinné egy férfi, hogy elnyomja a kan ingert is, amit ezek a hölgyek fel+le...tuningolnának..:)

    "nem, nem láttam angyalokat, fátylakat, fénycsövet, semmit- mert felébredtem. De azóta másképp gondolok a földi létből való távozásra.."

    Tökéletes.. Zé:)

    Én is azóta mióta éreztem, és láttam testem kintről, nem érdekel a halál, mert tudom ez csak egy eszköz az irányítók kezében, hogy félj!

    Jó érzésem van mostanában, van benne néha olyan üresség is, de a jövőt, nem tudom honnan, miért de erősen jónak érzem!:))))))))

    VálaszTörlés
  9. Ha mán mindenki nekikezdett itten álmodni(?), had hányok ide magam is pár tapasztalás...félét, amit a húsrucim szunyálása közben szedtem össze.
    De... mivel lenni kissé szenilis csóka, így nem eresztem bő lére a rizsát, hanem inkább (nem időrendben) felsorolással élnék.
    Szóval.
    - Visszatérő látás vót kölökkoromban sok-sok csontpofa egy barlangfélében, erős morálrombolásos hangulattal, sikoltozós szaladgálással... Aztán jól elmúlt.
    - Láttam milyen dolog sunyulni, s kacarászni rajta sok humán nem lát a szemitől, ha orra elibe állok akkó se. Aztán beleszaladtam egy felparázsló jelbe(mintába?)... s lőn hangos sikoltozás, csihi-puhi...
    - Láttam milyen szép és nyugodalmas a éccaka, főleg ha a Ember(?) gyerekit nem zavarja a setét. Majd későbben levontam a tanulságot (asszem egy későbbi, de hasonló alkalommal), nem okos dolog felidegelni szőrkutyusokat, mer a taslijuktól nyóc napon túl gyógyuló megdöglést lehet beszerezni. Közben felborogatva, letördelve mindenféle útba eső tereptárgyat...
    - Aztán láttam bódogságos vidéket, ahun kristálytiszta folyók, kellemes tágas rétek, kellemes hangulat uralkodott, és kedves emberkék vótak... Amíg furán sápadt bácsik és nénik el nem kezték eme idillt felborogatni azzal, megkajáltak minden mozgó élőlényt... Tanulság: öt fickó Sok eccerre!
    - Láttam ám a Nagybötűs Armageddont, ahogy a táj tűzzé változott (orbitális bombázás?), miközben pár fegyveres csóka bámulta a eléjük táruló képet némiképp rezignált orcával... Asszem itt nem törtem el.
    - Láttam párszor az éccakai égen megjelenő mindenféle bigyókat(járművek? hajók?), amiknek folyománya hol ez, hol az - vagy sikoltozós szaladgálás, vagy "nyah, mán megin gyüttek, ehh..." - vót.
    - Vót részem tér-, meg sík és/vagy dimenzió-váltásban. (Erre azér nem tenném le a Nagyesküt, de jelen feldolgozottsági arányomban jobbhíján eme megnevezésekkel illettem azt a roppant bonyolút és fáradtságos módszert, amit alkalmaztam. A bonyolútsága kb. olyan szinten vót, mint a levegővétel, vagy szempillantás. S kb. addig is tartott kivitelezni.)
    S persze dögöltem meg még pár féle mód. Vertek agyon baltával, lőttek le, esett rám ház, meg ilyenek...

    S hogy ezek valami elkallódott emlékek, máshol, máskor megélt történések, vagy netán csak a feszt járó elme jáccódásai vótak?... Azt a kedves (meg nem annyira kedves) olvtársak döntésire bízom. ;)
    (Ja. Mivel nem sajátítám el még tökéletesen a Szeretés művészetét, a környezetemben indokolatlanul feltünedező orvosdottorék, és ápolók megjelenését zaklatásnak veszem. S a elmeállapotom iránt imígyen aggódó olvtársakat későbben - ha szakad rá időm - felkeresem, hogy illő mód megköszönyem ennyi figyelmet fordítottak létezésemre. :P )

    VálaszTörlés
  10. Tegnap apám tavaly meghalt élettársával álmodtam.
    Nem szólt semmit, csak állt egy ajtófélfának dőlve, és félrenézett szomorúan.

    VálaszTörlés
  11. Az álmok nagyon érdekesek… :)
    Kissé fura is ez az egész valóság, hogy mi hol is vagyunk ebben, vagy talán csak rétegezett, ahol minden egymásban és egy időben is van: az egész kollektív tudat, a történelem, a saját és mindenki sorsa.
    Az álmok tényleg megmutatják, hogy mi mindennek a részei és részesei vagyunk, így az gyakorlatilag mindegy is az álmokkal kapcsolatban, hogy azok előző életek képei vagy az elme kapcsolódásai a kollektív történésekre.

    Jelen valóságomban ránézek a kis porcelán szoborra a polcon, amin megcsillan a nap és beugrik: jé, éjszaka azt álmodtam, hogy ez a szobor összetört.
    Egy másik helyről meg lehet, ez a jelen valóság tűnik csak álomnak, ahol egyszer csak bevillan: jé azt álmodtam néztem egy kis porcelánszobrot a polcon, amin megcsillant a nap.
    Így talán mondhatni mindig van egy „kintibb” hely ahonnan az aktuális valóság csak egy álom, vagyis illúzió… ezért túl komolyan nem is érdemes venni :)))

    VálaszTörlés
  12. Hogy ez elébb nem jutott eszembe..
    Kék Osztriga Kultusztársulat: Ne félj a kaszástól
    http://youtu.be/ClQcUyhoxTg

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha mán Reaper:

      https://www.youtube.com/watch?v=FUFvb_FfdjY

      Törlés
    2. Ez meg itt Kaszás "művésznő" produkciója:

      http://www.youtube.com/watch?v=n1qxtuSs_Ys#t=79

      Törlés
    3. (nem törlöm, mert ez is egy vélemény, még ha provokációnak is felfogható.. hat a lesz@romtabletta.. :D )

      Törlés
  13. Én nem tudom olyan szenvedéllyel most kinyilvánitani mint Kerion de ime pár másik ember akik szintén ugy gondolják.

    Marton Veronika blogjáról "" Az urukiban még nem, de Kr.e. 3000-től, a Jemdet-Nasr korszakban az Arab-félsziget felől egyre-másra kis szemita csoportok jelentek meg, és a könnyebb élet reményében húzódtak a jól megművelt Folyamköz belseje felé. Eleinte csak egy kis helyért a karámban, az éhezőknek egy kis lepényért, csak ezért, csak azért kuncsorogtak. Aztán egyre jöttek és sokasodtak. Majd szószerint kitúrták az Obeid, az Uruk-i és a Jemdet-Nasr népcsoport együtteséből kialakult sumir népet a földjéről, házából, az ország irányításából. Elvették a földjét, kertjét, vizét, átvették a műveltségét és az irányítást. (A szemita-amorita Hammurabi törvényei másról sem szólnak). A szemiták megjelenésével kezdődött a sumir nép élethalálharca a megmaradásért (Kramer). Az évezredek során a föld- és a területfoglalási módszer mitsem nem változott, csak mostanság repülővel érkeznek.[11]...."

    Aztán mostanság itt tanulgatok varrás közben:https://www.youtube.com/watch?v=Fub2KWmGin0

    És ez igen rövid de nagyon felemelő és vigasztaló:https://www.youtube.com/watch?v=q_5FlzH8f5Q

    Érdemes a hosszút is meghallgatni beszél olyasmikről amit régen elfelejtettünk bár tudtuk...és a sötétségről amiről/kiről Jézus ugy beszél hogy az más népség atyja mert hazugság van a szivében és abból tud adni ami a szivében van.
    Tehát van az Ő atyja és a másik sőtétség atya ami?:) Na Golenya erről a másik atyáról nem tesz emlitést.
    Meg arról hogy az ósatyának tartott sétált át ugyan Úr városából de oda honnan került családilag meg az uti élményeiről hogy kivel kötött szerződést (biblia) és a Sötétség elaltatta majd egy szétvágott birkának a részeit köré rakta jobbra és balra....(feketemágia)
    Mi ez ha nem a lélek átprogramozása? Aztán igy Egyiptomba de vagy 2x is eladja a feleségét mint a hugát....Hmmm melyik népcsoport viselkedik igy? Mert van ilyen...

    Ametiszt.

    VálaszTörlés
  14. MOstanra kipukkadtam! Kicsit olyan hányingeres érzésem van ettől az egész húsvétolástól! ..miért?... nem hiszem már el amit róla tanítottak, mert miért is történt volna úgy ahogyan a bibliába vésték?..ha már az ószövetség egy kitaláció, akkor az újszövetség miért lenne igaz?.....motiválatlan vagyok egy ideje, szokásból főztem meg a kis sonkát és a pár töltelékes káposztám, beigli nem lesz, mit ünnepeljek?...a feltámadást?..úgy érzem semmi közöm ehhez az egészhez, közelebb áll hozzám a Tibeti halottas könyv!......nekem nem kell ez a véres történet a kereszttel!...a francba ! Ti hogy vagytok ezzel?

    GA

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ja, most esett le, hogy mindezt a Napiszarba kellett volna írnom :o)

      Törlés
  15. Tayos-Táltosok Barlangrensdzer „őrei”, .....a shuar indián törzs mítosza szerint is magasabb rendű lények lakják a titokzatos barlangrendszert, ez is erősíti a hely misztikáját.

    http://boldognapot.hu/blog/magyarok-az-ecuadori-tayos-rejtely-nyomaban/

    Pocok

    VálaszTörlés