2012. november 6., kedd

A Birodalomépítős Játék


Valamelyik nap előkotortam az Age of Empires - magyarul Birodalmak Kora - c. számítógépes játékot. A Microsoft (!) adta ki még 1997-ben ezt a valós idejű stratégiai szoftvert, melynek hivatalos háttértörténetét az ókor nagy kultúrái közötti viszonyok adják. Összhangban az RTS műfaj lényegével, az AoE következőképp írható le: egy természetet (föld, sziklák, víz, kövek, növényzet és egyes állatok) imitáló térképen épületeket építhetünk, bennük civil és katonai egységeket gyárthatunk és irányíthatunk más területekre, azokkal megfelelő helyekről nyersanyagokat gyűjthetünk, illetve más játékosok egységeit és épületeit megsemmisíthetjük velük. A játék célja beállítástól függően más és más lehet, például egy terület vagy objektum felfedezése, elfoglalása, sőt bizonyos ideig való megtartása, leggyakrabban egy másik játékos épületeinek és egységeinek teljes megsemmisítése, esetleg bizonyos mennyiségű nyersanyag összegyűjtése stb.. 



Szóval sok mindent tud a játék, kivéve egyetlen egy dolgot: békében élni a másik kultúrával. Tudom, a emberi történelmünk nem is erről híres, no de egy játékban, ahol tulajdonképpen a történelmi hűségen túl elvileg nincsenek alkotói szabályok, miért ne lehetne olyan módon győzni, hogy a másikat ne írtsuk ki írmagostul? Stílusosan a sumérokkal indítottam a játékot, ellenfélnek szintén stílusosan az egyiptomiakat és az asszírokat választottam. A játék során több irányból, több támadást indítottak ellenem, a papjaik állandóan a falaim környékén ólálkodtak és elkaptak minden gyanútlan katonát, parasztot, a katapultjaik állandóan ostromolták a védő tornyokat, de tulajdonképpen mindvégig kitartottam, szépen fejlesztettem a településemet, a gazdaságomat, stb., amikor egyszer csak kiírta a program, hogy az egyiptomiak egy CSODA építésébe kezdtek, és 2000 évem van rá, hogy leromboljam, különben veszítek. MiCsoda?? Valamiért régebben ez a dolog nem zavart annyira, mert ez kb. azt jelentette, hogy van félórám a hódításra. Most viszont másképp döntöttem: elhatároztam, hogy nem támadok meg senkit, továbbra is védelmezem a területemet és az embereimet, ameddig csak tudom, aztán amikor lejár a Történelem Színház rám kiszabott ideje, akkor csendben, békésen, és tiszta lelkiismerettel veszítek. Ekkor értettem meg, hogy tulajdonképpen ez a játék (is) arra épül - arra nevel! - , hogy vagy kiírtod az ellenfelet, vagy veszítesz. De ez egy írtó nagy baromság! Miért kellene nekem veszítenem, csak mert az egyiptomiak egy piramis építésébe fogtak? Miért kellene veszítenem, csak mert nem nyírtam ki őket gyökerestül? Miért nem érhetne véget a játék annál a pontnál, hogy mindenki felfejlődött ameddig tudott, és békében élünk egymás mellett? Miért kell mindenáron harcot provokálni? S miközben ezeken a gondolatokon morfondíroztam rádöbbentem, hogy tulajdonképpen a "valóságban" a Birodalomépítők sem csináltak mást. Évezredek óta ez a recept. Annyi a különbség ma, hogy a hagyományos birodalmakat cégbirodalmak váltották föl, de az irányítói réteg vélhetően ugyanaz a kör.
 
Különleges adalék a fentiekhez - és a világ összes baját a zsidók nyakába varrók számára különösen fontos figyelni! - , hogy egy új tanulmány szerint a britek minden tíz országból kilencet lerohantak hosszú történelmük során. Közvetve a mi nyakunkon is tapostak a szigetoszági bakancsok. Csak 22 országot nem rohantak le a britek... Nos, ez elég durva adat… Érdekes módon a történelemkönyvek fő mumusai valamiért mégsem ők… És én még abban a hiszemben éltem, hogy a pénzvilág egyik központja becsületes módon emelkedett ki a sötét középkorból. :)

A The Telegraph egyik cikke szerint a klasszikus mondás, miszerint a nap soha nem megy le a brit birodalomban, nemhogy túlzás, de ha a nemzet hódításainak összességét vesszük, igencsak szerény kijelentés. A lap egy napokban megjelentetett tanulmányra hivatkozik, amiből az derül ki, hogy a történelem során a britek a világ országainak 90 százalékát lerohanták: a történészek szerint 200 országból mindössze 22 van, amit még nem sikerült elfoglalni és/vagy megtámadni, köztük Guatemala, Tadzsikisztán, Vatikán és Luxemburg. Az elemzést egy All the Countries We've Ever Invaded: And the Few We Never Got Round To című könyv (Minden ország, amit lerohantunk, és az a pár, amire nem kerítettünk sort) alapján jelentette meg a Telegraph. A könyvet jegyző Stuart Laycock a bolygó minden országának történelmét megvizsgálta, azt keresve, hogy történelmük során volt-e olyan időszak, amikor a britek lerohanták őket, vagy sem. Az író arra a következtetésre jutott, hogy a hivatalosan ismert brit birodalomba mindössze pár ország tartozott, a többibe csak érintőlegesen ért el a britek befolyása akár katonai, diplomáciai vagy gazdasági úton. Az igen tágan értelmezett "lerohanni" avagy "invázió" kifejezésbe a történész a brit kalózok portyáitól kezdve a katonákkal megtámogatott tudományos expedíciókat is beleértette, ha azok a kormány felhatalmazásával a kezükben tevékenykedtek.

1

Forrás: http://index.hu/tudomany/2012/11/04/csak_22_orszagot_nem_rohantak_le_a_britek/  

De persze nem a britek voltak az első birodalomépítők - csak folytatták a nagy elődök megkezdett művét - , már az ókori nagy civilizációkat is nyugodtan nevezhetjük birodalmaknak. No de hol siklott ki ez az egész emberiség nevű játék? Ki a nyavalya akart itt birodalmak fennhatósága alatt élni? Az egyszeri ember nyílván nem óhajt birodalmakat építeni, nincs meg benne az ambíció, sőt talán fel sem merül ilyen benne, és talán az eszközei is szegényesek ehhez, háborúzni meg végképp nem akar, szóval a vaj nem az istenadta nép, hanem a mindenkori vezető réteg fején van. No de honnan származik a vezető réteg, ha azt mondjuk, hogy az általános embernek nevezett természetes lény nem csinál ilyen marhaságot? Egy barátommal folytatott laza agymenéses nyomozás során az alábbi következtetésekre jutottunk - fenntartva a tévedés jogát, mivel minden információ természetesen nem áll rendelkezésünkre. (a következők egy levelezésből kerültek ide, szóval előre is elnézést ha nyelvtanilag, stilisztikailag valami nem helyes, vagy a személyes névmások és egyéb fogalmazásbeli dolgokk esetleg szemet szúrnak valakinek)

Eddigi nyomozásaink alapján az a következtetés tűnik helytállónak,  hogy míg a fizikai síkon  hatalmas mozgások  és változások sorozatán  ment át az emberiség, a szellemi síkon viszont  inkább a helybenjárás, vagy sokkal inkább a visszafejlődés a jellemző.  Itt tennék gyorsan egy kiegészítést, mielőtt még félreértenénk,  a  fizikailag dominált síknak  is megvan  a  maga  szellemi síkja, hiszen a művészetek  és tudományok, technika, stb. hatalmas változásokon esett át. Az alapvető probléma csak ott van,  hogy hiába mindez a fejlődés, ha csak arra használjuk alapvetően,  hogy kinyírjuk egymást érte és vele. Azaz valami még hiányzik. Ez pedig nem más, mint a magasabb, azaz szellemi síkra történő belépés. Ha ez sikerül, akkor garantált a túlélés, ha nem, akkor  az emberiség minden eddigi erőlködése elszáll néhány atomfelhőben (ahogy valószínűleg ez megtörtént már jó néhányszor). Akkor vajon mi okozhatta ezt a hatalmas és megmagyarázhatatlan változást?

Arra jöttünk rá, hogy Egyiptomban kell keresgélni a választ, erre több jel is utal. Kezdjük talán azzal, hogy a mai emberiség egyik szellemi húzóágának számító zsidók vezető rétegének elődei is Egyiptomban voltak hosszabb ideig fogságban és vélhetően ott mosták át az agyukat. Erre szintén több minden utal: Egyszer leírja a Biblia is az egyiptomi fogságot, aztán a piramis nem a zsidók jelképrendszerében szerepel, hanem a "globalistákéban". Ha megvizsgáljuk, nem nehéz rájönni, hogy az egykori "egyiptomiak" voltak a materializmus "úttörői", hiszen erre utalnak a qrvanagy piramisok is, mint az anyag és a tudás hirdetői. És itt álljunk meg egy pillanatra!!!

ANYAG ÉS TUDÁS = SÁTÁNI    VS.   SZELLEMI ÉS BÖLCSESSÉG = ISTENI

Ha megvizsgáljuk, az anyag és a tudás magasztalása pont arra volt jó, hogy az emberiség évezredek múltán a szakadék szélére kerüljön, miután kigyilkolászta magát és alámerítkezett a bűn mindenféle változatában. Szóval, első körben megállapítható, hogy a zsidók felmentést kapnak, mivel csak át lettek baszva a palánkon, méghozzá alaposan. Fölmerülhet a kérdés, hogy a Sátán miért pont a zsidókat nézte ki magának. Talán azért, mert ők kapták a legegyszerűbb (Isteni) alkotmányt, ami elégséges arra, hogy egészséges társadalommá fejlődjenek. Na akkor nézzünk kicsit körül az "egyiptomiak" házatáján is. Biztos, hogy az egyiptomiak egyiptomiak is voltak ??????? Hát sajnos nem. Már a megnevezésük is hazugság, hiszen a qrvanagy piramisaikat odaépítették mindenhová. Megtaláljuk őket Kínától Boszniáig és még ki tudja hol nem. Bár a működésük látszólag fejlődésként hatott az emberi civilizációkra, a tudás növekedésével azonban eltűnt a bölcsesség. A tudásból ugyanis a sok is kevés (milyen mély az illúzió nyúl ürege?), a bölcsesség meg a kevéssel is tud mit kezdeni. ... ;)  Nagy különbség, nemde?


Vizsgálódásaink eredményeképpen arra a következtetésre jutottunk, hogy az egész háttérhatalmi elit mögött az un. "egyiptomiak" állnak. Csak nézzük meg nagyobb léptékben a történelmet, ott találjuk őket minden birodalomépítő korban. Valószínűleg eljutottunk odáig, hogy felállíthassuk a történelem elmúlt 5 évezredének háttérben húzódó, de azért felismerhető ívét - már ami a háttérhatalmat illeti. Nagy vonalakban az alábbi mérföldköveken érdemes végigmenni:
 

1. ISMERETLEN SZÁRMAZÁSI HELY (vagy ismert? Orion? Atlantisz? - szimbólumok!)

2. "EGYIPTOMI" BIRODALOM

3. "RÓMAI" BIRODALOM


4. "BRIT" BIRODALOM


5. USA és EU (a "rómaiak", a brit arisztokrácia és a kazár bankárelit gyűjtőhelye)
 

Lehet, hogy a minden korban megjelenő birodalomépítési kedv vezethet nyomára ezeknek a hódítóknak? Akkor viszont kilóg a lóláb. Szemita akkádok és asszírok? Kínaiak? Közép-amerikai és az egyéb birodalmak? SZU? Ha még mélyebben vizsgálnánk meg ezeket, akkor is valószínűleg ugyanaz az egy-gyökerű és vérvonalú háttérelit madzagjai kerülnének elő, mint a többi birodalom esetében. Ezeknek régi receptjük, hogy imádják létrehozni a két pólust, amelyet összeugraszthatnak. Felső és Alsó Egyiptom. Németország és Antant. Kapitalista és kommunista. NATO és BRIC stb. Az "ismeretlen származási hely" egyértelműen az "egyiptomira"  érvényes, mivel  nem lehetett egyiptomi,  ha még Kínában  is  építkezett, nemde??? A piramis az egydollároson már sokak fantáziáját megmozgatta, na most egy kérdéssel az egész dolog tisztázható: az USA-t alapító zsidó és szabadkőműves elit a létrehozott pénzeszköze alapjára miért választotta volna jelképéül a baromi messze lévő egyiptomi piramist, ha nincs hozzá valami köze? Azonkívül az egyiptomi obeliszkek megtalálhatóak ma a Vatikánban, London üzleti negyedében és Washingtonban. Puszta véletlen lenne, hogy pont ezek a helyek a nyugati globalisták központjai? Hogyan lehet ekkora ökör a hivatalos történelemírás,  hogy  letagadja azt  ami messziről látszik?  Na kb. ennyire is hiteles.

 Washington
 Róma
 London


Párizs

Az egyre több helyen utálat tárgyává váló zsidók csak álca. Az Építő Elit nem lopta a piramis szimbólumot - ahogyan sokan hiszik - , hanem folyamatosan használja: a teremtett világ hierarchikus felépítését leutánzó piramis szimbólum a Földi-materliális síkra lefordított változata - az Egy uralma irányító rétegződéseken keresztül a tömegek felett. És vélhetően nem azért építették a Washington-i obeliszket mert olyan jól mutat, hanem mert ez is fontos elem, ami ott van Rómában is (de vajon mi köze a Katolikus Egyháznak egy egyiptomi jelképhez?). A több évezredes tervezés, az ősi vérvonalak, a fekete mágia használata, álcák használata (zsidók, kereszténység, stb.) a szimbólumok (szabadkőművesség = piramisépítők!!!) használata mind-mind arra utal, hogy egy meghatározott ív mentén zajlanak az események, az ókori Egyiptomtól (vagy még korábbi időktől) napjainkig. A mai EU birodalom is nagyjából odáig terjeszkedett földrajzilag, ameddig a Római. Ezek ugyanazok a pofák és utódaik.

No de vajon az emberi történelmet jelentősen irányító és meghatározó elit származására utalnak-e jelek? Mennyire tekinthetjük őket "külsősnek"? Na ezzel a részlettel van egy kis probléma. Ugyanis ha idegenek jöttek a Földre, akkor  a  technikai fejlettségük  nagy valószínűséggel magasabb szinten állt,  mint a Földön kialakult  kultúráké,  tekintve, hogy nem a földlakók mentek oda, hanem az idegenek jöttek ide.  Ez pedig  azt jelenti, hogy  kiismerték magukat az űrhajózás terén - ami már  csillagászati ismereteket is feltételez - arról nem is beszélve, hogy  pontosan tudniuk kellett, hogy melyik  bolygó lakható  a nagy világűrben, mert ugye az eléggé valószínűtlen,  hogy addig kevircöltek a  Tejúton, míg meg nem pillantották a Földet. Na most, ha  ezek  ideértek  a  kütyüikkel, nem valószínű,  hogy az itt található  kultúrákat  fölfejlesztették a saját szintjükre, hogy legyen kivel harcolni,  hanem  ugye kézenfekvő,  hogy komplett  letakarították őket  a bolygóról.  (vízözön ? genetika ?) Magyarul:   A jelenlegi emberiség  már csak egy képességeiben visszafogott  fejlesztés, akik fölé  odarendeltek  egy   feltuningolt  képességű  - kiválasztott - csoportot, hogy irányítsa őket. (a visszafejlesztés - eugenetika - jelenleg is kutatás tárgya csak kussolnak róla )

A  történelmet és a múltat  a saját kedvük és igényeik  szerint  rendezték be,  mivel  az előző kultúrákból nem maradt szinte semmi,  ami  az ellenkezőjét  bizonyíthatná az állításaiknak.  Az talán természetes,  hogy a  saját kiválasztottjaikat  helyezték az  emberi   történelem   legelejére, ezzel is biztosítva   a saját   - felsőbbrendű (!!!!)  - pozíciójukat. A probléma mindössze csak ott van,  hogy az ószövetségben leírt  Istennel való találkozások  mindegyike  kizárólag  fizikai síkon  valósul meg  -  ami ugyan  roppant látványos, de csak  technikai fejlettség  kérdése. ( Az őserdei indiánok is isteneknek  képzelték a  helikopterből kiszálló  kutatókat. ) A Tízparancsolat  nagy része is  a fizikai  síkra vonatkozik - ne lopj, ne ölj, ne kívánd, ne baszd meg, apád + anyád, stb.  -  amit  ha  nem hoztak volna  törvényként,  akkor   az újabb telepítésű  emberiség  is óhatatlanul  kinyírta volna saját magát, tekintve, hogy a  materialista síkon  többé vagy kevésbé  mindenki  ellenségnek számít  az ego  miatt. (pl.:  Káin és Ábel esete ) Ezzel szemben  Krisztus a  szeretettörvényével  csodabogárnak számított ebben a környezetben  - és ez már bizony a szellemi sík  -  amit  már akkor sem értettek meg,  és még ma sem értik.  Valószínűleg csak azért nyírták ki, mert  túl sokan követték  - azaz  hatalomféltésből. (mint politikai ellenzéket) (Ez egyébként  ma is jellemző.  Senki sem foglalkozik vele,  hogy ki milyen  agymenésben szenved, de ha  nagy tömegeket mozgósít vele és ellenkezik a  hivatalos állásponttal,  akkor egyértelműen fölöslegessé válik. )

Mindezek mellett  kész csodának számít, hogy az  újszövetségi tanítások  egyáltalán fennmaradtak. Logikusnak tűnik, hogy mindent megtettek  az eltüntetése érdekében. (keresztényüldözések, bibliaégetés, kanonizáció)  Hogy ez mégsem sikerült és ráadásul a kiválasztottak elvesztették a saját  országukat is,  mintegy felsőbb figyelmeztetésként,  már magasabb erőknek  tudható  be. ( Mintha fentről beszóltak volna, hogy:  Nana gyerekek, ez tabu.) Vagyis a  fizikai és a szellemi sík  harca már régen eldőlt. ( Mintha  Krisztus is azt mondta volna, hogy: " ... de bízzatok, mert  legyőztem a világot." ) Hogy a régi  rend  képviselői  miért  örvendeztetnek minket  továbbra is a  primitív faszságaikkal, egyáltalán jelenlétükkel,  az csak annak tudható be, hogy  a  magasabb szellemi  sík  nem erőszakkal  operál,  hanem kivárja, amíg az egyedek, vagy csoportok rájönnek a saját tévedéseikre, mert  annyival is többet tapasztalnak  és ezáltal  tanulnak is. Vagyis a magasabb szellemi sík,  Isten,  nem erőszakoskodik senkivel, hanem hagyja, hogy  tapasztalatokat szerezzünk. Persze  ha egyesek  úgy gondolják,  hogy feltétlenül hadat kell üzenniük  ellene,  akkor  végülis a saját   kívánságukat teljesíti, azaz  jót tesz velük. Ha  figyeltünk egy kicsit, akkor  éppen ennek lehetünk  manapság a szemtanúi. USA  bedőlve, EU  szétesőben, bankok csődben  és az  uralkodó réteg  olyan kényszerhelyzet előtt áll,   hogy  meg kellene  értelmesen indokolniuk, hogy egyáltalán  miért van rájuk szükség. A többit már nem nehéz  kikövetkeztetni. ... :)

(Zárójelben érdemes kitérni egy gondolat erejéig arra, hogy a Birodalomépítőket tárgyalva az érem csupán egyik oldalát mutatjuk be, a Másik oldal is tevékenykedett mindig is, csak a másik csapat hol búvó patakként, hol - hovatartozása és céljai felől kétséget nem hagyva - ragyogóan tündökölve, a sumér-pártus-szkíta-hun-magyar királyok bőrében élt tovább.)

A zsidókra is érdemes még egy gondolatot szánni, végül is az ő közvetítésükkel idekerülő Tízparancsolat sem egy többkötetes törvénykönyv, meg amúgy az Isteni dolgokra eléggé jellemző az "EGY-SZERŰ-ség", nemde? Aztán van itt még egy érdekesség. Rabbi Rabinovich beszéde 1952-ből: http://www.hazankert.com/05may5.html
Egy figyelemre méltó részlet: "Célunkért 3000 éve küzdünk egyesült erővel ... " Ha visszaszámolunk 3000 évet a jelenlegi dátumtól, akkor nagyjából i.e. 1000-ben kötünk ki. A zsidóság azonban - saját állításuk szerint - 5700 éves múltra tekint vissza, ami i.e. 3700 - körülre jön ki. Ez 2700 év különbség, ami arra enged következtetni, hogy előtte nem voltak ilyenek. Akkor vajon mi okozta a változást ??? Talán érdemes figyelembe venni, hogy egy nép önmagától nem változtat a saját vallásán. Vagyis marad a külső befolyás. Az időtényezőt is figyelembe véve kizárólag az "egyiptomiak" maradnak, ahol annak idején fogságban voltak. Az "egyiptomiakról" viszont tudjuk, hogy már az elnevezés is hamis, hiszen - ha szabad így fogalmazni - telefosták a piramisaikkal az egész Földgolyót, ahol emberi kultúrák voltak.. A történelemkönyvek mutatják a horrorisztikus eredményt...

Van azonban még egy másik lehetőség is a  vizsgálódásra, mégpedig  úgy, hogy minden  programozott  információt  törlünk a  memóriánkból  és csak azt vizsgáljuk,  ami  tárgyilagosan  is  létezik. Az "egyiptomiakkal "  kapcsolatos  gyanú  továbbra sem szűnt meg,  mivel túl sok a homály körülöttük. Szóval akkor egy másik nézőpont: Ha megnézzük, hogy a  Földön  hol  fordulnak elő a legnagyobb számban piramisok, akkor Egyiptom az egyik  hely  -  szomszédságukban  Izrael  - a  másik pedig  Kína  - a volt Kazár birodalom közelében. Persze máshol is vannak még piramisok - pl. Dél-Amerikában -  de az előző két hely  piramisai hasonlítanak egymásra a leginkább,  azaz  gúla  formájúak és nem lépcsőzetes felépítésűek,  valamint lényegesen nagyobbak,  mint a lépcsős piramisok. Az is tény,  hogy a kínaiak  megépítették a  Nagy Falat. Az elsőként felmerülő kérdések, hogy:  MIÉRT  és MIBŐL ??? A miért kérdésre  elég ostoba válasznak tűnik,  hogy  néhány portyázó  pogány  törzs miatt, ugyanis  6000 km-es fal  megépítése  nyílván tekintélyes  költségekkel is járt, ami pedig egyértelműen azt feltételezi, hogy az akkori  kínai gazdaság  kiválóan működhetett.  Másrészt meg volt nekik mit félteni és főleg  valakiktől, akiket  nem lehetett  csak úgy  egyszerűen  legyőzni.

Aztán az sem egy  jelentéktelen szempont,  hogy az  akkori nagy népvándorlás  keletről indult el, így  a  magyarok  - vagy hunok  is onnan kevircöltek ide a Kárpát-medencébe. A nagy kérdés csak  az, hogy ha  az őseink olyan kiváló harcosok voltak  és az íjjaik  hatótávolsága  is  messze felülmúlta  más népek hasonló  fegyvereit, akkor  mitől majréztak annyira,  hogy inkább leléptek a környékről ??? És itt álljunk csak meg egy pillanatra !!!! A  fejlett  és letelepedett  életmódot  folytató  Kína  befalazza magát, a  természetközeli - azaz  nomád ( és itt nehogy  negatív jelzőt tegyünk a nomád jelző elé !!!!)  életmódot  folytató népek pedig lelépnek. (ugyanis  nem csak a magyarok, hanem  avarok, besenyők, kabarok, stb. is ) Aztán később még vérszerződést is kötnek egymással, ami ugye egy elég  komoly  összetartozási  szerződésnek is felfogható. (ami ugye békeidőben  teljesen indokolatlan lenne ) Ha megnézzük alaposabban  ezt a  két viselkedésmintát, akkor nem nehéz rájönni, hogy mind a kettő  a  VÉDEKEZÉS- nek  egy  formája. Na de kiktől féltek annyira ???? (PIRAMISLAKÓK ???)

És most ugorjunk át kicsit a  Közel-Keletre!!! A Biblia  állítása szerint  "Isten"  egyszercsak úgy döntött, hogy összezavarja az emberek nyelvét.  A nagy kérdés:  Biztos, hogy ezt Isten tette ????  (vagy csak a Földlakók  érzékelték  úgy a  technikai fejlettségük  miatt ??? ) Az mindenesetre tény, hogy a  mai népcsoportok  különböző nyelveken beszélnek, de az is tény, hogy a magyar  nyelvészek  csípőből  olvassák az egyiptomi  hieroglifákat. Azaz  nem tévedünk nagyot,  ha elfogadjuk a  Földi  ősnyelv  létezését  tényként. Ezzel kapcsolatban eléggé  egyértelmű,  hogy a  legtöbb írásfajta  egy  közös tőről  fejlődött  különböző  irányokba. Azt mindenesetre  emberi ésszel sem nehéz felfogni,  hogy akik  összezavarták az emberiség nyelvét,  azoknak  1.  megvolt erre a  képessége, 2.  tudniuk kellett, hogy ez viszályokhoz fog vezetni,  mivel  a különböző nyelvcsoportok  idővel  idegenként fognak egymásra tekinteni. ( Ez  pedig már ugye a divide et impera  elve.)  Azt már csak mellékesen  jegyzem meg, hogy a  rómaiak is  pusziban voltak az "egyiptomiakkal",  ha  csak  Cézár  és Kleopátra  "románcára" gondolunk. (Aztán később  ugyanezek a rómaiak  "elkalandoznak"  a  brit szigetekre  és  "eltakarítják"  az ott honos  kelta-druida  kultúrát,  helyet csinálva a későbbi  British  Empire-nak.)  Még ide tartozik, hogy a  korabeli  zsidó állam is római uralom alatt állt. Érdemes még kitérni az úgynevezett holt-nyelvre, a latinra. Származása hivatalosan ismeretlen, de mégis egy teljesen kifejlett nyelvként jelent meg. Szerintem nem tévedünk nagyot azzal a feltételezéssel, hogy a latin nyelvet az "egyiptomi" elit hozta magával Rómába. Nem kifejlődött, hanem létrehozott nyelv, amely valószínűleg igen komoly eszköz a fekete mágia használók körében. Majd később ez a HOLT nyelv lett a nyelvtani alapja a mai világnyelvnek is. HELL-O!

Aztán ugorjunk egyet hirtelen az újabb korokba,  ahol  megtörténik  Amerika  leigázása és az őshonos indián kultúrák  kiirtása. Vajon a három  említett  példában mi a közös motívum??? Hát csak az,  hogy mindhárom esetben a  természet-közeli  ( de talán nevezhetjük Földinek is )  kultúrák  legyalulásáról van szó. A természeti-közeli kultúrák  előnye,  hogy az élelmiszert a  natúrból szerzik be, akár halász-vadász  életmóddal, akár  mezőgazdasággal.  Előnyei a szabadság és a függetlenség - valamint a pénz (ha egyáltalán van )  jelentéktelen szerepe. Ezzel szemben  a "civilizált"  (ránk erőltetett)  kultúrák  jelentős hátrányai a függetlenség elvesztése  és a  pénztől való  függés  létrehozása,  az egészséges életmódról való leszoktatásról már nem is beszélve. Ide tartozik még a  természetes értékrendszer  totális  felborítása is. A nagy  kérdés csak az lenne, hogy  ha valóban Isten zavarta össze az emberiség  nyelvét  - és azt tudnia kellett, hogy ez  ellenségeskedésekhez  fog vezetni -  akkor  milyen alapon  küld  ide a  Földre  később prófétákat  és apostolokat, akik  szeretetet és harmóniát  hirdetnek ember és ember között ?? Talán a Mindenhatón  kitört volna a tudathasadás ?? Először  jól kibaszik velünk és ellenségeskedést szít,  utána meg  szeressük egymást ?? Azt hiszem  - sőt, meg vagyok győződve róla  -  hogy ezt a  lehetőséget nyugodtan elfelejthetjük. 

Aztán még egy  nagy kérdés az "egyiptomiakkal" kapcsolatban: Ha  annyira  nagy  technológiai  fölénnyel rendelkeztek  a földlakókhoz képest, akkor hová tűntek el???  Azt ugyanis kizárhatjuk, hogy  a  földlakók  kinyírták volna őket. Azaz két lehetőség marad:
1. Még mindig itt vannak.
2. A távolból (pl.: Holdról)  irányítanak minket. (UFO-k ? )  A hogyan kérdésre nem nehéz válaszolni,  ha  a  HAARP  és hasonló technológiák emberre gyakorolt hatásait  vizsgáljuk.

Azonban érdemes ez az "idegen irányítók" dolgot onnan is megközelíteni, hogy egy nálunk fejlettebb civilizáció miért fáradna azzal, hogy minket basztat, amikor akárhová eljuthatna. Erre több lehetséges válasz is létezhet:
1. Letaszítás
2. Hajótöröttek
3. Kísérletezés, begyűjtés
4. Hatalomvágy
 

Bármelyik verzió megállja a helyét, ha jobban belegondolunk. Miért jöttek pont ide? Mert itt volt elérhető egy már sok mindenre képes "készre" kifejlett létezésforma, de még nem elég erős ahhoz, hogy ellenállhasson az ilyenek hatalmának. De nézzük a lehetséges okokat!

1. Letaszítás. Ismerős, ugye? Egy vagy több magasabb rendű szellemlényt letaszítanak (vagy maguktól úgy döntenek, hogy lejönnek az oviba játszadozni), akik végül itt kötnek ki, és itt hajtják végre létprogramjukat, legyen az bármi. Ha ehhez egy időre fel kell fejleszteniük bizonyos technológiákat, ám legyen (lásd pl. elektromosság, atombomba).
 

2. Hajótöröttek. A sumér, az egyiptomi, az indián és még sok máshol található művészeti alkotásokon ábrázolt "istenek" egyáltalán nem tűnnek emberi lénynek (nézd meg pl. Inanna-t). A primitívebb kultúrák persze isteneknek képzelte őket, de lehetséges, hogy csak egyszerű hajótöröttek voltak, pont ide csapódtak be, majd elkezdték saját maguk alá terelni a tömegeket ilyen olyan módszerekkel.

3. Kísérletezés. Ezek a (technológiailag, de talán szellemileg is) fejlettebb létformák idejönnek, és mint egy jó kertész gondozzák a kertjüket, mert ha nem, az elgazosodhat (dínók kora?). Valószínű, hogy olyanok is látogattak már ide, akik viszont csak a kizsigerelésben, energiacsapolásban érdekeltek.

4. Hatalomvágy: létezhetnek olyan vámpír (pióca) alapú létezők (még akár fejlett szinten is), akik csak más létformák "hátán" tudnak létezni, élősködők. Ilyenek is érkezhettek, sőt ha megnézzük a történelemnek nevezett horrort, akkor valószínű, hogy ezek voltak többségben. Nem kell minden rosszat másokra kenni, mert bennünk is, mindannyiunkban vannak borzalmas ösztönök is, és pont ezért- ezáltal egy külső súgalmazónak nem kellett nagyon megerőltetnie magát, hogy rabul ejtse az emberiség nagyobb részének elméjét - ezt látjuk ma.
 

A szellemi és genetikai visszafejlesztésre még visszatérünk, de ott van ugye a töretlen technikai fejlődés. De ez meg hogyan lehetséges? Úgy, hogy a "technológia fejlődésével az ember épül le". Magyarán azért erőltetik ennyire a materiális technológiai alapú "fejlődést", hogy a másik összetevő visszafejlődjön. Ebbe a törekvésbe tehát belefér a magas szintű UFO technológiák, piramisok, napelemek, kvantummechanika stb. közreadása, de közben elfelejtünk hinni, szeretni, elfogadni, adni stb..Kovács Ákos is énekli: "Anyagból vagyok, igen azt hazudták, De a titkot titkát, ők se tudták" Tehát így válik kerek egésszé a történet. De vajon mikor lesznek ezek a dolgok a történelemkönyvekben levezetve? Lesz-e valaha olyan kor, amikor mindent fel tudunk tárni, ami a Föld bolygó történetével kapcsolatos? 

Van  még egy  nyom  arra, hogy az emberiség  történetében  külső genetikai beavatkozás történt. Az ószövetség  beszámol a  régi emberekről,  akik közül  Matuzsálem  volt a  legöregebb  a  969  évével, de Lámech is kihúzta vagy 777 évig,  Noé pedig  500 éves volt, mikor  Szemet,  Kámot és Jáfetet  nemzette... Mindez persze a  mai  "tudomány"  szemszögéből  nézve  komplett baromságnak tűnik, mivel nincsen rá gyakorlati  bizonyíték.  Ennek ellenére a dolog érdekessége,  hogy olvastam egyszer egy tudományos  értekezést az emberi genetika  és az életkor  összefüggéseiről,  ahol azt  fejtegették,  hogy az emberi   DNS  láncnak  egy adott része felelős a sejtek  újratermelődéséért, ahol érdekes módon  ez a DNS  részlet  minden  sejtfelújítással  egyre rövidebb lesz. Magyarul: KOPIK. Senki  sem tudja, hogy miért. (Ez egyértelműen  külső  beavatkozásra utal) Aztán ha alaposabban megvizsgáljuk ennek az életkor  csökkentésnek a jelentőségét,  akkor egyértelmű,  hogy az egyén  életkorának csökkenésével a tapasztalata is csökken,  azaz  az utódoknak  átadható  információk  mennyisége. Mai "modern" társadalmunkban ez már odáig "fejlődött" (vissza),  hogy  a gyerek nem kell, mert csak nyűg,  az öregek húzzanak az öregotthonba, a  felnőttek meg gályázzanak  ájulásig  éhbérért. Fasza kis fejlődés, nemde?

No és most azoknak, akik kicsit kezdik már unni az igyekezetet, ahogy megpróbáljuk mentegetni a zsidókat, - mert vaj azért van a fejükön rendesen - következzen néhány kritikai vélemény is. Kezdjük azzal, hogy a feloldozás nem a mi feladatunk - senki felett sem szabad ítélkezni. Viszont ha tényleg ők rendeltettek a törvény népének, akkor sajnos úgy tűnik elbuktak ebben a feladatban. Jézus "elhatárolódott" tőlük, legalábbis a szellemi vezető rétegüktől, és a kőbe vésett dogmáiktól. Csak nézzük meg mit tettek! Megkapták az emberi civilizáció normális működéséhez szükséges 10 törvényt. Erre mit csináltak? Csináltak százat, meg ezret. Megosztás, szeletelés, töredezettség. Ha jól tudom maga a Talmud is egy nagy törvénygyűjtemény, mely az egész életüket leszabályozza szinte percre pontosan. Sokan a zsidók közül nem is fogadják el. És tulajdonképpen ugyanezt a szeletelést, végletekig történő leszabályozást látjuk ma a kazárok új birodalmában, az EU bürokráciában és az egész nyugati "római" (!) jogrendszerben: az élet minden kis szarságát megpróbálják leszabályozni. Ennek viszont csúnya következményei lettek:
- az egész jogrendszert és a társadalmat keresztül kasul szövi a korrupció és a bűn.
- lassan már szarni sem lehet elmenni ügyvéd nélkül, akik - tisztelet a kivételtől - a bűn melegágyai
- ez a társadalom teljesen eltávolodott az élet organikus törvényeitől, saját hibás utat követve.
Hát tessék nekem megmondani, akkor a zsidók most beteljesítették a "törvény népe" szerepet, vagy valami egészen más történt?
 

Az sem a törvény megfelelő betartásának köszönhető, hogy több tucatszor üldözték már el őket több nemzet soraiból, hanem épp ellenkezőleg: nem tiszteltek semmilyen természetes, helyi törvényt, szokást, önmagukat vágták el a gazdanéptől. A felett sem lehet tiszta lelkiismerettel elmenni, hogy a globalista elit, a szabadkőművesség, a bankárkaszt, és az illuminati jelentős részét zsidók alkotják.  Szerintem, ha még az elején a törvény népének is rendeltettek a zsidók, ma már biztosan nem ezt a szerepet töltik be. Sokkal inkább a háttérelit első számú hadoszlopának tűnnek. Ugyanis vélhetően a legtöbb zsidó egyáltalán nem vallásos, hanem ateista, anyagelvű. Lubickolnak ebben a mezőben, tehát nem ismerik el, sőt megtagadják a Teremtőt. Ez viszont elfogadhatatlan egy törvény népéhez képest, nemde? Mindezektől függetlenül nekem semmi jogom ítélkezni felettük, ezt majd megteszik saját maguk. Ezen kívül az teljesen tiszta és elfogadható számomra, hogy az egyszerű zsidó halandók (a nép) valójában semmiről nem tehetnek. Legfeljebb annyiról, hogy a saját elit rétegüket nem tagadják meg - tisztelet a kivételnek. Számos zsidó ismerősöm van a közemberek között, akikkel - világnézetünk különbözősége ellenére - valójában semmi bajom.
 

No de nézzük meg egy pillanatra a magyarság szerepét ebben a vonatkozásban! Vajon a MAG népe már betöltötte hivatását? Nem tévedünk nagyot azzal, ha belátjuk: a körülmények eddig arra sarkallták a magyarságot, hogy húzza meg magát, oltalmazza a MAG-ot. Azonban ha jól látom a mag elkezdett kicsírázni szórványosan, rengeteg különböző helyszínen, formában, organikusan, ahogyan az élet "előírja". Úgyhogy bármennyire is úgy tűnhet, hogy a magyarság is elbukott a feladatában, szerintem pont az ellenkezője történt meg, felgyűrt ingujjal épp most kezd neki! És - most jönne a csattanó - hogy a magyarság nekilásson létprogramjához, nagyban hozzásegítették a zsidók világszintű negatív tevékenységei. Magyarán a zsidóknak gerjesztő, élesztő szerepük volt ebben a történetben!
  
A zsidók mellet szól még az, hogy alapvetően egyisten-hitűek. Az egyiptomiaknak, a rómaiaknak és a görögöknek azonban többistenhitük  volt,  és ezeknek egy része jó, másik részük meg alvilági. Namost  abban a pillanatban, hogy  megjelenik a jó és a rossz fogalma,  máris meg van osztva az emberiség és mivel a jó és a rossz  meglehetősen szubjektív fogalmak, így aztán már csak irányítani kell az emberek figyelmét, hogy mi a jó és mi a rossz.  Manapság erre szolgál a média. Hogy ezt a "trükköt" mi mindenre lehet használni, azt talán nem kell részleteznem. Az összes háborút a propaganda kezdi el,  ahol  a nem kívánt félre köpködnek, azaz a nap 24 órájában azt programozzák az agyadba,  hogy ki a rossz,  és miután  az utálat elért egy megfelelő szintet, küldhetik a hadsereget  kinyírni a "gonosz diktátort", aminek aztán mindenki örül. De ugyanezt a trükköt csinálták a jugóknál is, ahol  kinyírtak egy egész esküvői menetet, vőlegényestől, menyasszonyostól, násznépestől  és máris kitört az őrület. De említhetném  a magyarországi  cigány-magyar konfliktust  is,  mindegyik ugyanaz a kaptafa. Akik ebből hasznot húznak, azoknak csak arra kell ügyelniük,  hogy  a  jó mellett  mindig  ott legyen a rossz is, így az emberek bármikor  egymásra uszíthatók lesznek, ha a cél és az érdek úgy kívánja.

A médiát is uraló zsidó vezetésű cégbirodalmak nem teljesítették be a törvény népe szerepét, hanem valami egészen más történt. Eltanulták a mágiát az egyiptomiaktól  és ezt alkalmazzák  azóta is.  És  az a részük,  amelyik  rákapott a kabbala előnyeire elhagyta a vallását  és sátánimádó lett. Az ugye nem vitás egy percig sem,  hogy a "divide et impera" nem a zsidókhoz fűződik, hanem a rómaiakhoz. Így aztán azt sem nehéz kitalálni,  hogy  ki térítette meg a kazárokat a zsidó hitre.  Az ugyanis eléggé valószínűtlennek látszik, hogy az eredeti zsidók a kazár birodalomig gyalogoltak hittérítési szándékkal, a környezetükben viszont nem végeztek ilyen tevékenységet. Ezzel szemben a "katolikus egyháznak" megvolt erre a lehetősége, mivel  Rómától Bizáncig  ő volt a nyeregben. Ez még csak feltételezésnek tűnik,  de a latin írás bevezetése magyarhonban biztosan nem a zsidók műve, mint ahogy a  kelta-druida kultúra  kiirtása sem. Aztán ami még érdekes,  hogy a zsidók még egyetlen rabbijukat sem végezték ki, pedig egyik-másik akkora baromságokat tanított, hogy szörnyű, ezzel szemben a rómaiak kinyírták az apostolokat és a Péter után következő pápa már Toszkánából származik. Sőt, a "szeretet egyháza" egy női pápát is kinyíratott terhesen és kussol róla, mint szar a fűben. Namost akkor ki a hunyó???
Talán éppen itt lenne az ideje, hogy  különválasszuk az eredeti zsidókat a kazároktól, nemde?  Hogy a kazárok milyenek, azt ugye nem kell bemutatni,  mert már elég régóta ismerjük őket,  és nem lehet őket különösebben fölmagasztalni. Az azonban mindenképpen érdekes,  hogy a  római katolikus egyház  ugyanúgy állam az államban, mint a City of London,  és hogy a vagyonkájukat  mintegy "véletlenül"  éppen a Goldman Sachs kezeli, azaz a kazár bankárok, mint ahogy a rócsildok is kazárok. Mindezt tömören összefoglalva  a római katolikus egyház + a kazár bankárkaszt egy csónakban eveznek az angol királynénivel együtt, aki szintén kazár. Igen nagy a valószínűsége tehát,  hogy a rómaiak  a kelták legyalulásával  éppen a kazároknak csináltak  helyet, cserébe a szívességükért, hogy  hülyére szívatják  mind a zsidókat, mind a magyarokat és az összes természeti  kultúrákat. Ami még érdekes, hogy a zsidók írásából egyértelműen kiderül, hogy nekik Isten a VAN néven mutatkozott be és nagy valószínűséggel  ezt értették is.  Ezzel szemben a rómaiak  nagy bátran kinevezték magukat Isten földi helytartójának. Na akkor ki is a hunyó? Ha ez a Netán Jáhu  valami jót is akar tenni az életében, akkor  nem Iránnak megy neki, hanem szarrá löveti a rócsildok által  odaépíttetett  sátánista templomot, amit igazságügyi palotának titulálnak. Persze ehhez nincs bátorsága, így aztán majd találkozni fog az igazi Jáhuval, aki nem csak netán az,  és majd lerendezhetik egymással ezt a vitás kérdést.  Van egy tippem, hogy ki fog nyerni. ... ;) Aztán Rómában is helyet csinálhatnak  az igazi helytartónak, de erre majd maguktól is rá fognak jönni.  Hm ... szerintem valakinek melege lesz.

Összefoglalásként elmondható, hogy az összes  természetes emberi (!) kultúrát  elgázolta  ez az  "egyiptomi" - nak nevezett  akármi, és ha alaposabban megvizsgáljuk a mai helyzetet, akkor szépen  haladunk a saját kinyírásunk felé is, anélkül, hogy ezt észrevennénk. Hm ... egy kissé tragikus, nemde? Nem lehet, hogy tán le kellene pucolni az összes piramist a Földről, ahelyett hogy egymást ölnénk, hm? Aki az utóbbi időben kutatta, és megpróbálta megérteni a Föld teljes történetét, valamint ezzel párhuzamosan a jelenlegi helyzetünket és összefüggéseket mélyebben megvizsgálni, az nagyjából rájöhetett, hogy az emberi faj jelenleg fogságban van ezen a bolygón. Az úgynevezett "ébredők" egyik első lépésként nagyjából mindannyian ugyanerre a következtetésre jutnak, de azért le kell szögezni, hogy a világban az egyetlen állandó a változás, szóval az Út nem itt ér véget. Fenti írást egyfajta gondolatébresztőnek szántam, egyáltalán nem biztos, hogy barátommal történt vizsgálódásaink során jó nyomon jártunk, sőt az sem biztos, hogy nekünk egyszerű "halandóknak" kell megfejtenünk a teljes Világmindenség történetét, de hát mit lehet tenni a kutatásvággyal, és azzal ha valaki rákap egy témára? :) Sőt az sincs kizárva, hogy maga az elit pötyögtette ki a lelepleződéséhez szükséges információkat, ezáltal serkentve és bíztatva az utat keresni-vágyó embereket, hogy álljanak fel végre, nézzenek szét, és aki úgy dönt az nyugodt szívvel legyintsen erre az E-gész 3D Illúzió Kockára, amit itt alkottak nekünk. Szerintem épp elég jelet kaptunk, melyekből azt a következtetést lehet levonni, hogy aki úgy döntött, hogy már elege van ebből a Birodalomépítgetős Játékból, az nyugodtan kiszállhat. Okos enged. "...elhatároztam, hogy nem támadok meg senkit, továbbra is védelmezem a területemet és az embereimet, ameddig csak tudom, aztán amikor lejár a Történelem Színház rám kiszabott ideje, akkor csendben, békésen, és tiszta lelkiismerettel veszítek." - vagy pont ezzel nyerek.

69 megjegyzés:

  1. Nagyon érdekes levezetést olvashattam, köszönet érte, de azért kicsit visszalépésnek tűnik ez az írás, Mazsola. Mikor leveleztétek ezt a barátoddal?
    Panka.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mihez képest visszalépés, Panka drága? :)
      Egyébként nagyjából egy éve születtek-e sorok (nagy része).

      Törlés
    2. Hát csak arra gondoltam, hogy Te is és mások is e blogon rájöttetek már a világ illuzórikus mivoltára, ahol nincs jó vagy rossz, csupán szükséges, és arra is, hogy Egy élővilág létezik nem több, tehát ebből a szempontból én igenis visszalépésnek látom a faji vagy ilyen olyan osztályozást. Nincsenek fiókok (by Zplus), minden úgy zajlik, ahogy kell, jelen énünknek lassan ezeket az ítélkezéseket el kell engednie. Tulajdonképpen nem csináltatok mást, csak a régi mumus (zsidók) helyett egyel arrébb (egyiptomi), vagy kijjebb (földönkívüli) tettétek a mumust, de a lényeg nem változott: valakiket okoltok azért amilyen a világ. Elismerem, hogy ez akár tényleg lehetett így tervezetten, ahogy írjátok, de akkor meg felmerül a kérdés, hogy a mi tervezőinket ki tervezte ilyenné? A legnagyobb Tervező? De akkor miért lettek ilyen 'gonoszak'? Hogy legyen összehasonlítási alapja a teremtett lelkecskéknek?

      Véleményem szerint elsősorban mindenkinek magában kell lerendeznie a háborúit, és ahogy elnézem ebben egészen előrehaladott állapotban vagyunk néhányan. Elhiszem neked, nektek, hogy a nyakunkon élősködő globalista elit, gonosz illuminati, vagy hívd ahogy akarod, nem druszáink a Földről, hanem máshonnan, vagy másik síkról származnak. Elhiszem, hogy az általuk felépített civilizációnk nem egy tökély. De ez semmit nem változtat a lényegen: még innen, ebből a velejéig romlott és materialista világból (ami azért elég sarkított megfogalmazás, mert tulajdonképpen mi az amit nem tudsz itt és most megcsinálni?) szóval innen is el lehet indulni, ha a Forrást keresed. Erről szól a Játék, emlékszel?

      Igazából ezek a végeláthatatlan agymenések és elemzések is talán csak arra jók, hogy meglelhessük a közös szálakat, melyek összekötnek, és amelyek mentén el lehet indulni, mindenki más irányból, más úton, de mégis ugyanoda. :D
      Panka.

      Törlés
    3. idő hiányában most csak Pankának válaszolnék (nem velem levelezte Mazsola) :
      az alap feltevés az, hogy van két út: nevezzük fehérnek és feketének. mindkét út végén a beolvadás vár: a Tudatba vagy az Anyagba. Az első szeretetelvű, segitő és a szabad akaratot tisztelő, a másik szigorú hierarchiájú,elnyomó és beavatkozó, az egyik ad, a másik elvesz.

      a probléma/ánk ott kezdődik (és végződik), hogy a legtöbben nem hisznek semmiben és nagyon jól érzik magukat ebben a rózsaszinű fagyizóban- amig nem jön a számla, márpedig az mindig megérkezik. És akkor lehet nemtudtamozni meg nemakartamozni.. és osztályt ismételni (csak az az osztály legközelebb kitudjamilyen lesz..)
      Ahogy egyszer valaki mondta (akitől nem szivesen idézek): a pozitiv úton legalább 50százalékban JÓt kellene tennünk, akkor fejlődünk, mig a másik úton 95százalékban kell művelni azt, amit művelnek (szerencsénkre tényleg nem túl jól.. pl. eddig még az atomháború is elmaradt.. és a világjárványok is.. )

      Törlés
    4. (Zplus?) képzeld Gágá kisasszonyt hallgattam a cikk írása közben! :)

      Tetszik ez a két út feltételezésed, eléggé a helyén lehet. S meg kell jegyezzem semmi kedvem ásványként végezni, szóval inkább szellemeskednék... :)

      Törlés
    5. Üdv mindenkinek, én is hozzátennék néhány gondolatot:
      Pankával mélyen EGYetértve, a valóság még egy megközelítése, a kvantumfizika eredményeire alapozva, amit egyre inkább meg is tapasztalhatunk:
      A valóság egy minden potenciált tartalmazó energiahalmaz, rezgéshalmaz. Ebből mindenki az ö rezgésszintjének megfelelő valóságSZELETKÉT érzékeli.
      Ez mindenkinél más világot ereményez, ezek a világok mégis a közös, u.n. szuperpozícióban való csatlakozás révén egy közös valóságnak tűnnek.
      A több szuperpozícióban csatlakozók (ezekből egy szerintem ez a blog :)) világa értelemszerűen jobban hasonlít.
      Ezzel együtt a potenciálhalmazból itt a 3 D ben mindenki csak egy kis késszeletet, (bizonyos rezgéseket) érzékel.
      Ha ehhez hozzátesszük, hogy egyetlen állandó van, a változás, és azt, hogy az itt tartózkodásunk célja nem csak a születés, szaporodás, meghalás,( ezek is fontosak!) hanem egy felsőbb ok, és cél is van, nevezetesen a lélek fejlődése, akkor nekem úgy tűnik, a feladatunk ( itt is) mindössze a HANGOLÓDÁS elsősorban szellemi, gondolati, valamint érzelmeink és tetteink szintjén is.
      Hogy ki merre hangolódik, azt mindenki eldöntheti maga, mindkét pólusra szükség van az EGYensúlyhoz, én valamiért mégis a SZERETET, és IGAZSÁG fémjelezte pólushoz vonzódóm.:)
      Itt kapcsolódnék Pankához, és a cikkhez, mindenkori helyzetünk okát a saját gondolatainkban, szavainkban, és tetteinkben kell keresnünk, nem a bármilehetett múltban, illetve a negatív pólus létében.
      Mindez persze csak valóság általam érzékelt része!
      Sz.


      Törlés
    6. Ez tetszett! Ráhangolódtam! :)

      Törlés
    7. @ Panka

      "Tulajdonképpen nem csináltatok mást, csak a régi mumus (zsidók) helyett egyel arrébb (egyiptomi), vagy kijjebb (földönkívüli) tettétek a mumust, de a lényeg nem változott: valakiket okoltok azért amilyen a világ."

      Na azért ezeknek a "feltételezéseknek" van ám egy kis alapja is, Panka néném, ugyanis az "egyiptomi" birodalom 3000 éves fennállással büszkélkedhet, a későbbi birodalmak viszont csak néhány száz évvel és az én kis primitív agyamnak az a végeredmény jön ki, hogy ez MINŐSÉGI VISSZAESÉS, aminek bizonyára van valamilyen OKA.

      Ha az "egyiptomi" vonalat a piramisok alapján vizsgáljuk, akkor a már említett 3000 év még mindig csak egy gyenge töredéknek számít, így aztán ennek a piramisépítgető kultúrának nyugodtan beírhatunk még néhány ezer év fennállást, ami finoman fogalmazva is abszolút VILÁGREKORD, nemde ????

      A másik oldalon - legalábbis az én nézeteim szerint - az INKA kultúra áll, amelyik nem egészen 100 év alatt egy nagyobb település méreteiből tekintélyes birodalommá nőtte ki magát, ami a maga nemében szintén egyenlő egy VILÁGREKORDDAL, ugyanis ezt a rohamos expanziót a TÁRSADALOMNAK el is kellett tudni viselni, ugyanis egy törzsi szerveződés és egy birodalom irányítása között szintén van egy "hangyapöcsnyi" különbség, nemde ???

      A másik érdekesség INKÁÉKNÁL, hogy a birodalmuk nem önmagától esett szét, hanem kívülről gyalulták le, ami azt jelenti, hogy ha más nem, de szervezési szempontból érdemes lenne tőlük valamit tanulni.

      Aztán a csomóírásuk sem kifejezetten puding, ugyanis egyszerű jelrendszerrel képesek voltak kommunikálni, aminek magasabb szempontból megvan még az az érdekessége - és ezt melegen ajánlom minden gondolkodó figyelmébe - hogy a csomóírás több szálon, egymás mellé helyezett gondolatsorok összessége, amelyek egymással PÁRHUZAMOSAK.

      Ha valami megmozdult Nálad, akkor csak jelezzed!

      Ö.T.

      /A valós probléma ugyanis ott van, hogy a jelenlegi birodalomépítősdi is padlót fogott, de legalábbis erősen a kimúlás felé halad, csak ez a felső köröket azért nem zavarja, mert a süllyedés a hatalmi piramis csúcsát érinti legutolsóként./

      Törlés
    8. @ Mazsola

      A fenti oszlopok még a Delhi vasoszloppal is hasonlóságot mutatnak - legalábbis a forma alapján - amit viszont nem sikerült megállapítanom, hogy ennek az indiai példánynak mi van a tetején. /a gugliról beszerezhető képekről ezt nehéz megállapítani/

      Ö.T.

      Törlés
    9. Pár észrevétel:
      - délamerikai emberkék úgy tűntek el, hogy a leves gőzölgött az asztalon (az eredeti el condor paso szövege eltűnt a süllyesztőben, jelenleg -hiszitek vagy sem- a magyar verzió áll hozzá legközelebb: http://www.youtube.com/watch?v=5gQSF6uUFqM )
      - "a süllyedés a hatalmi piramis csúcsát érinti legutolsóként"- a piramis csúcsát NEM érinti..
      - a Delhi-i oszlop (szerintem) inkább a Djed-oszlop testvérkéje: http://en.wikipedia.org/wiki/Djed
      (MTom az ilyeneket demiurgoszi artifaktoknak hivja ha jól emlékszem -technikai érdekesség csupán.. nekünk még nincs..)

      Törlés
    10. Ez a leves mellől való eltűnés számomra csak annyit jelent, hogy ki lehet lépni a fizikai rendszerből. A kérdés csak az, hogy ez kinek a szándékából történt. Vagy egy bizonyos szint megütése esetén ez AUTOMATIKUSAN bekövetkezik ????
      Erre én sem tudok okosat mondani.

      "a piramis csúcsát NEM érinti.."

      Itt kifejezetten az emberi részére gondoltam.

      A Djed-oszlop számomra még mindig csak egy szép nyalóka a MATERIÁLIS SÍKBÓL. Arra mindenképpen elégséges bizonyíték, hogy nem mi vagyunk a technikai (fizikális - materiális) fejlettség csúcspontján és TALÁN NEM ÁRTANA ITT ELKEZDENI A GONDOLKODÁST, ugyanis ha ezek a technikailag magasan fejlett
      kultúrák a süllyesztőben végezték, akkor mire számítunk mi ????

      És itt talán elő kellene kaparni ezt a "tudás fájáról való tiltott belezabálást", ugyanis a jelek szerint nem a TUDÁS a tűlélés biztosítéka, sőőőőt ...

      Ö.T.

      Törlés
    11. De az is lehet, hogy pont a megfelelő szintű tudás az ami automatikusan kirepíti önmagadat ebből a fizikai síkból. Ez akkor lehetséges, amikor az itteni tapasztalatoknak úgy ahogy a végére értél, megvilágosodott előtted minden ami ezt az egész rendszert mozgatja, és tulajdonképpen a magasabb tudatosságú vágyaidat már nem tudja kielégíteni ez a - valljuk be - kannibál Földi élet, vagy éppenséggel pont, hogy taszít ez a realitás.

      Ha ez igaz, akkor a fejlett ősi kultúrák nem kinyiffantak, hanem itt hagyták az útjelző köveiket, aztán kiléptek - akár nemzet szinten is, tömegesen (valamilyen rituálé segítségével pl.).

      Törlés
    12. tömegesen nem lépnek ki.. csak a rámpán..
      *****
      "a piramis csúcsát NEM érinti.."
      Itt kifejezetten az emberi részére gondoltam.
      Azt se érinti.. ugyanaz az ElGreco kép.. már linkeltem
      *****
      a technológiával a "csodálatos" (extra erős) 4G felől..
      *****
      olyan érzésem van néha, mintha nem magyarul beszélnék.. nem értik amit közölni szeretnék.. sebaj.. véletlenül pont ma linkelt Könyvtáros egy rajzfilmet- nyelvtudás nem okvetlenül fontos (elég csak a képeket nézegetni)- ugyanaz a társaság csinálta, mint.. pár másik rajzfilmet.. a gyerekek tudják.. :D
      http://youtu.be/JWeRo5pMkJw

      Törlés
    13. És mi lenne, ha hagynánk a fenébe az absztrakciót?
      Vagyis hogy: ki hogyan festette meg, ki miképp animálta, vitte filmre, és ki mivel rakta tele a megszámlálhatatlan honlapok garmadáját, meg ésatöbbi?
      Hofi Géza óta tudjuk, hogy mindenki másképpen hülye, és mára már odáig jutottunk, hogy az internet című kollektív dühöngőben, mint valami globális gumiszobában mindenki hivatkozik mindenkire, és egyéni tapasztalásait meg sem ér(t)ve, mert ugye siet a tökéletlenje:-) Zakárja Szicssintől Hiddenhenden keresztül a jó édes Galaktikus Föderáción át a pofájukat befogni képtelen szószátyár és megvilágosult entitások tanításáig MINDENT fontolóra vesz ahelyett, hogy végre kezébe vegye saját dolgait... Szóval épp úgy kiadtuk az egészet gebinbe (alvállalkozóknak), mint háromdés szarainkat pártoknak, politikusoknak és egyéb szakembereknek...:-)

      mj

      Törlés
    14. "De az is lehet, hogy pont a megfelelő szintű tudás az ami automatikusan kirepíti önmagadat ebből a fizikai síkból."

      Nincs ilyen, hogy "megfelelő szintű tudás" Mazsola barátom, ugyanis az IST N név pontosan arra utal, hogy a létezésnek számtalan lehetséges variációja létezik és ennek a belátásához nem kell semmilyen bizonyíték, ugyanis a Földön található élő létformák pontosan ezt igazolják, a szúnyogtól a delfinig. (elnézést az egysejtűektől ... :))) )

      Namost minden ÁLLAT csak a saját szintjére vonatkozó tudással él (ÁLLANDÓSÁG), és az ábra szerint nem is rosszul, míg az ember alá van vetve a változatosság élményének (és igényének), amiből egyenesen következik, hogy néha - illetve rendszeres időközökben - NEKIMEGYÜNK A FALNAK.

      De fogalmazhatjuk ezt a változatosságra való igényt úgy is, hogy egy kicsit mélyrehatóbban foglalkozunk a TEST fogalmával.

      Az én fogalmaim szerint a TEST = TESZT, aminek a magasabb szintű jelentése az, hogy PRÓBÁLD KI.

      Eddig már sokmindennel próbálkozott az emberiség (???)(egy része), de valahogy mindig befuccsol a rendszer, ami a gyakorlatban úgy is fogalmazható, hogy NEM ÁLLJA KI AZ IDŐ PRÓBÁJÁT.
      Na de hogyan is állná ki, hiszen a VÁLTOZÁS KÉNYSZERE automatikusan szétb@sz minden valamennyire is MŰKÖDŐKÉPES rendszert.


      Ö.T.

      Törlés
    15. @ Zplus

      Szerintem a TEREMTETT VILÁG alapvető kérdés nem az, hogy hogyan lehet kilépni belőle, hanem sokkal inkább az, hogy hogyan lehet azt elfogadhatóan ÜZEMELTETNI. ...:)))

      Ez a RÁ, de inkább RÉ nevű figura csak RÉ-szleteket (szeleteket) lát az egészből, így aztán minden kísérletezése előbb vagy utóbb sz@rni megy.

      Ö.T.

      Törlés
  2. Vincit omnia Veritas

    "Most tehát azokhoz szólunk, akik már- már tökéletesen tudatára ébredtek az elérendő célnak, rendíthetetlenül ellenszegülve az útjukon megjelenő nehézségeknek, amelyek legyenek bármilyen jellegűek, mindig azzal fenyegetnek, hogy eltántorítják őket. Azok számára, akik még nem jutottak azon a ponton túl, amely csalhatatlan iránytűként lehetetlenné teszi az igazi útról való letévedést, mindig fennáll a legkülönfélébb deviációk veszélye; nekik rendkívüli óvatosságról kell bizonyságot tenniük; de mehetünk akár tovább is és mondhatjuk azt, hogy érdemes a bizalmatlanság szintjéig fejleszteniük óvatosságukat, mivel az "ellenség", addig a pillanatig, amíg nem lett véglegesen legyőzve, a legkülönbözőbb, sőt olykor a legváratlanabb formákat is felveheti. Megtörténik, hogy azok, akik úgy vélik már megmenekültek a modern materializmus réme elől, zsákmányul esnek más olyan tévedéseknek, amelyek bár látszólag ezzel ellentétesek, lényegükre nézve azonban pontosan egy szintre helyezhetőek; elnézve a modern nyugati ember észjárását, külön figyelmeztetnünk kell arra a vonzódására, amelyet a többé-kevésbé felszínes jelenségek után érez; túlnyomórészt ez a vonzódás felelős a "neospiritualizmus" különféle tévelygéseiért, ugyanakkor már látható előre, hogy az ezáltal képviselt veszedelmek fokozatosan még halálosabbakká lesznek, tudniillik a sötétség erői, amelyek a jelenlegi felforgatást működtetik, a "neospiritualizmusban" találják meg egyik legpotensebb közvetítőjüket. Feltehetően nem vagyunk már túl messze azoktól az időktől, amelyekre az evangéliumi prófécia céloz, és amire már másutt is utaltunk: "Mert hamis Krisztusok és hamis próféták támadnak, és nagy jeleket és csodákat tesznek, annyira, hogy elhitessék, ha lehet, a választottakat is." Az itt említett "választottakon" nem mást kell érteni, mint az általunk következetesen ugyanabban az eredeti értelemben emlegetett "elitet", aminek tagjait - a végrehajtott benső "önmegvalósítás" eredményeképpen nem lehet már elhitetni; ez tehát nem azokra vonatkozik, akik magukban még csak a tudás csíráit hordozzák, és akik ezért úgyszólván csak "hivatalosok"; emiatt mondja az Evangélium, hogy "sokan vannak a hivatalosok, de kevesen a választottak". Beléptünk egy időszakba, amelyben rendkívül nehéz lesz "elválasztani a polyvát a gabonától", és eredményesen kiállni azt, amit a teológusok a "lelkek megpróbálásának" neveznek, egyrészt azoknak a zavaros megnyilatkozásoknak köszönhetően, amelyek csak erősödni fognak, másrészt az igazi tudás azok részéről való hiányának következtében, akiknek rendes hivatása a többiek vezetése kellene, hogy legyen, de akik ma már többnyire nem egyebek, csak "vak vezérek". Beláthatjuk, hogy ilyen körülmények között a dialektikus elmésségek nem érnek már semmit, és a legtökéletesebb filozófiának sincs olyan ereje, hogy feltartóztathatná a szabadjára engedett "infernális hatalmakat"; ez megint csak egy illúzió, amire a legtöbb embert érdemes figyelmeztetni, mivel gyakran nem is sejtve mi is valójában az igazi intellektualitás, feltételezik, hogy az igazi tudásnak még a legjobb esetekben is csak halvány árnyékát képező, puszta filozófiai tudás képes a jelenkori mentalitást deviációjából kizökkenteni és helyreigazítani; ugyanakkor olyanok is vannak, akik azt képzelik, hogy a modern tudományban találhatóak meg a magasabb igazságokhoz való felemelkedés eszközei, holott az egész modern tudomány valójában pontosan ezeknek az igazságoknak a tagadására épül. Az emberre nézve mindezek az illúziók megannyi eltévelyedési lehetőséget jelentenek, amelyeknek eredményeképpen még a modern szemléletmód ellen őszintén fellépni kívánók is tehetetlenségre kárhoztatnak, mivel elmulasztván felkutatni azokat az esszenciális alapelveket, amelyek nélkül minden cselekvés teljesen hiábavaló, olyan zsákutcába keverednek, ahonnan a kijutás teljesen reménytelen.
    .....

    VálaszTörlés
  3. .....Nyilvánvalóan kevesen lesznek majd, akik az összes akadályon sikeresen túljutnak, és felülemelkednek a spiritualitás minden formájával szembefeszülő környezet ellenséges viszonyain; végezetül szabad legyen azonban megjegyeznünk, hogy nem is a számuk a fontos, itt ugyanis olyan területre lépünk, amelynek törvényei a mennyiségi törvényektől végletesen különböznek. Nincs tehát ok a kétségbeesésre, és ha nem is lenne remény valamiféle látható eredmény elérésére a modern világ katasztrofális megsemmisülése előtt, még ez sem lehet elégséges ok, hogy bele ne fogjunk a műbe, amelynek távlatai a jelenkori világon jóval túlterjednek. Azoknak pedig, akik hajlamosak a kétségbeesésre meg kellene fontolniuk, hogy ami ebbe a műbe épül be el sohasem veszhet, hogy a győzelem, amit a felforgatás és a tévelygés és a sötétség arathat csakis látszólagos és pusztán átmeneti lehet, hogy minden tér- és időbeli egyensúlytalanság elkerülhetetlenül játszik bele a mindenség nagy ekvilibriumába, és hogy végül az igazságot semmi sem győzheti le; ugyanazt a tételt kellene szem előtt tartaniuk, amit hajdan bizonyos nyugati beavatási szervezetek: Vincit omnia Veritas, ami pedig annyit jelent, hogy az igazság végül győz mindenek felett."

    René Guénon: A modern világ válsága, 1927

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Pityesz, vettem az adást!
      1927-ben ilyen gondolatok... nem semmi.

      Törlés
  4. Ez jó lett. (és pont :D )
    *****
    a felmerülő kérdésekből össze tudnék állitani, kb.5 bejegyzésnyit :D
    *****
    -számitógépes játékok
    -idegenek (idegenek? +hibridek? +feketefejűek--Schwartzkopf, mert megérdemled :D)
    (a pillanatragasztó nem játék: http://www.demotivalo.net/view/9193 )
    -obeliszkek: külön poszt :D
    -teremtés és az Isten- az ember teremtése és az isten- mi a különbség?
    *****
    (ne itélj- nem a Te dolgod: ha rájössz, melyik vagy Te és miért, akkor ledöbbensz és átszakad egy pár fiók)

    VálaszTörlés
  5. a felmerülő kérdésekből össze tudnék állitani, kb.5 bejegyzésnyit :D

    Nosza! Várom! :)
    Kitesszük 2.0 verziószámmal... Komolyan!

    VálaszTörlés
  6. Obeliszkekről jutott szembe ObaMA - aztán jöhet az özönvíz:)

    VálaszTörlés
  7. Iksz a negyediken földi élet és aktív itt tartózkodás is kevés lenne az egész hóbelevanc visszafejtéséhez és megértéséhez...
    Lábujjhegyen és osonkodva kérdezem csupán: lehet, hogy mégiscsak a jézusi 'hozzáállás' lenne a nyerő?

    mj

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Jézusi hozzáállás a nyerő- a pozitiv irány számára Jelen helyzetben. Viszont elég X a nulladikon élet is a lényeg megfejtéséhez-még a technikai érdekességekhez is (mindenféle értelembem: úgy mint műszaki és úgy is mint módszertani szempontból)
      *****
      http://youtu.be/jejY9DI617o
      http://youtu.be/AhCfxBULO4w
      http://youtu.be/r1ATFedwjnk (jó zene+kézjelek 50s-től)
      http://youtu.be/5JAxgFe4hpE

      Törlés
    2. mj,

      Nyugodtan húzd ki magad, és úgy kérdezd meg, mégiscsak a jézusi vonal a követendő?! :)
      Én támogatom: Szeretettel !!!!
      ;)

      Törlés
    3. A legnyerőbb szerintem a vallások feletti egység keresése/megértése.
      Ajánlom a témában Hamvas Béla Scientia Sacra c. művét

      ....ez pedig egy kis kocka a kirakósból:
      http://www.youtube.com/watch?v=uT74UGqwcFc

      Törlés
    4. "Jézus szavait követve", nem jelenti azt, hogy bármely valláshoz kellene tartozni.
      Ahogy haladsz előre az utadon, a szívednek megnyílva, a szavak mélyebb értelemmel rendelkeznek.
      Amit vallok, egy út van: Szeretet. Végül mind bejárjuk.

      Törlés
  8. "Boldogok, a kik éhezik és szomjúhozzák az igazságot: mert ők megelégíttetnek."

    Panka.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A saját kis igazságát mindenki megleli nap mint nap, még akkor is ha az a másiknak pont nem igaz. A nagybetűs Igazságot pedig jelen szintünkön csak részleteiben lehet megérteni szerintem. Szóval én boldog lennék ha összeraknánk a Nagy Kirakót, legalábbis ami a Földet illeti, de attól tartok mj igazsága lesz a befutó, ezt már nem lehet összerakni, annyira kesze-kusza.

      Törlés
  9. Azon már sokat gondolkoztam, hogy miért különbözőek ennyire az emberek, most első körben a külsőre gondolok. Másképp süt a nap dél-kelet Ázsiában, mint Afrikában, hogy "hunyorogni" kell? :))
    Máshol nem süt eleget a nap, hogy fekete legyen az ember bőre? Sok terület van az egyenlítő közelében, akik ott feketék, azok úgy vándoroltak oda vagy éppen hurcolták őket, nem ott alakultak ki. A gorilla arc/orr valami előnyt jelentett Afrikában?
    Lehet, hogy több helyen alakult ki az ember nagyjából egy időben és nem egy fajból származunk? Annak ellentmond, hogy tudunk szaporodni egymással.

    Arról már beszéltünk, hogy a "magasabb" síkokon nincs "közvetlen" tapasztalás, mivel nincs "ellenállás".
    Mi van, ha léteznek olyan magasabb síkú "domain-ek" a létezésben, akik különböző tapasztalások alapján különböző értékrendeket vallanak. Ezek, mikor találnak megfelelő területet a kozmikus "terepasztalon" (amit a "forrás" hoz létre, mint lehetőségek végtelen tárházát) ott "ütköztetik" a saját létfilozófiájukat és persze abból az "anyagból" dolgoznak, ami ott rendelkezésre áll és "életté" szervezhető. Minden entitás "világra segíti" a saját nézőpontjának megfelelő lelki attitűddel rendelkező materializációját, és "vitatkoznak" egymással, ami persze akár háborúkat, leigázásokat is generálhat, mint "érv". Ahogy a sakkban is leütik a "parasztot" vagy a végén mindenkit.

    Nem tudok attól a gondolattól elvonatkoztatni, hogy lehetetlen olyan valóságot szerkeszteni, ami ne viselné magán a létrehozójának a "gondolkodását". A világ racionális, tehát a tudat (Isten?) racionális. Amit mi gondolunk helyesnek vagy helytelennek, az Isten gondolatai is lehetnének, hiszen csak őbelőle származhatunk, mivel más nincs is. Isten saját magával vitatkozik rajtunk (és az Univerzumo(ko)n keresztül), ehhez pedig kellhet egy materializálódott tapasztalásos "diskurzus".
    Ezért lehet, hogy különböző népek a különböző entitásos gondolkodás, mentalitás megfelelője akik persze keveredhetnek is, hogy Isten "okosabbá" lehessen általa. Mi pedig eljátsszuk ezt a szerepet, közöttünk a zsidók is...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "miért különbözőek ennyire az emberek"
      Valószínűleg azért, mert 'ahogy fent, úgy lent'.
      Csak hogy a leglájtosabbakat:-) mondjam: Mi is tenyésztünk-keresztezgetünk állatokat, növényeket - csak kutyából és krumpliból hány féle-fajtát hoztunk létre egyszerű keresztezéssel, ugyebár....
      És akkor még nem beszéltünk a genetikailag megkutyult dolgokról, esetenként emberekről, meg az orrunkra nem kötött kísérletekről, amiktől ha tudomásunkra jutna néhány eset, hát garantáltan hanyattb@sznánk magunkat...:-) Szóval mi még kifejezetten jól jártunk ezzel a néhány rasszal, amiket meglehetős visszafogottsággal kutyultak ide.
      De ez akkor is csak a jelmez, a ruha, a díszlet - a színdarab része, és a lényeg mégiscsak az, mennyire görcsösen vagy felszabadultan hordjuk és mozgunk benne...

      mj

      Törlés
    2. mj-nek is szokása csúnyán belenyúlni dolgokba: Mi is tenyésztünk-keresztezgetünk állatokat, növényeket..
      sőt: nem csak hogy tenyésztünk-keresztezünk, de ami a rosszabb, a tulajdonunknak tekintjük őket felsőbbrendűségünk okán (most mint emberiség beszélek, az én véleményem nem ez), mert az isten/ek nekünk adta/ák őket. Nem összhangban élünk velük, hanem a piramis csúcsán vagyunk (nem mi vagyunk, csak a kib@szottnagy lufi-egónk ezt hiszi-mert ezt hitették el vele, de ez most részletkérdés)
      most jön a csúnya kérdés: a MI teremtő istenünk/isteneink (akik minket megalkottak) szerintetek hogyan gondolnak ránk?
      (súgok.. mint mi az vágó- haszon- állat-jószágokra- felülről.. feketefejek..)

      Törlés
    3. Milyen érdekes, hogy egy hozzászólásból ki mit emel ki, vesz magára és milyen irányban folytatja tovább a szarcséplést - izé, na... aaa... polemizálást.
      (Ezt kerestem...:-)

      mj

      Törlés
    4. Ha valaki azt hiszi, hogy ez csak egy illúzió és ebből hipp-hopp milyen jól felébredünk- az valószinűleg téved. Ez az illúzió a valóságunk jelenleg.
      Ha valaki azt hiszi, hogy ha (fizikailag) meghalunk, akkor milyen jól felébredünk- az valószinűleg még nagyobbat téved- semmivel sem leszel okosabb halálod után, sőt- ott lesz egy hulla előtted, aki Te vagy és nem érted- ha meg nem érted..

      Nem beszélek az tér- időutazókról, mert nem tudom megcsinálni..
      (akit érdekel a téma: http://www.youtube.com/watch?v=vijy4Oiawa8
      ill.Tony Scott esete az Aranykapuval, vagy Diana esete az aluljáróoszloppal, sőt- ne röhögj: Jimmykirály is valószinűleg -nem tudom sikerült-e neki, de Ő gyanús..)

      Tudnék mesélni a kisérletekről. Nem teszem. Nem akarjátok tudni. :D

      Ha valaki azt mondja, Ő egy tudatosan leszületett lélek előre megtervezett életúttal, attól azt kérdezem: emlékszel az előzőekre- következőkre? mert ha nem (akár emlékkép- töredékek szintjén), akkor valószinűleg nem vagy az..

      Maradt tehát az, amit valamennyire látok: ki irányit, hogyan, kit. (minket az orrunknál fogva)
      Illetve mindkét oldal: ébresztőit (trubadúrjait) és altatóit (kedvencem a brit tudósok kezdetű.. :D )

      Törlés
    5. valami történt.. Mazsola irtam privátban.

      Törlés
    6. zplus:)))))
      ez annyira édes ... kiírsz valami fontosra utaló sort a közösbe, és elzárod privátba:)

      Törlés
    7. Nyugalom, a spamtárolóban kötött ki Zplus hozzászólása, az oka természetesen bármi lehet (allseeneye->kulcsszavak szűrése->takarítás) :)

      Most már ismét olvashatóak a "valami fontosra utaló sor" utalta mondatok.

      Törlés
    8. Hogy a halállal nem lehet feladatainkat megoldani, egyetértek...
      Azt gondolom, mert valaki nem látja a múltját, vagy jövőjének potenciáljait, attól még tudatosan született le. A tudatossága mentén lesz módja betekintést nyerni ezekbe a lehetőségekbe.
      Csak abból az egyszerű példából indulok ki, hogy az emberek nem képesek a TV világától elszakadni, nem képesek, vagy nincs igényük átgondolni a napjukat, nem látják a tetteik ismétlődéseinek törvényszerűségeit, okait. Vagyis úgy tapasztalnak, hogy nincsenek tudatos felismeréseik. Nem tudják kik ők, csak túlélnek. Nem tudnak megbocsájtani, nem tudják szeretni magukat. Mi történne, ha teszem azt, egy normál hétköznapi ember megtudná, hogy előző életében csecsemőt gyilkolt? Belerokkanna. Képtelen lenne feldolgozni, önmagát a saját bírái által azonnali halálra ítélné, nemhogy megbocsájtana és szeretné magát. Mert nincs meg az a tudása, tapasztalata, mert erre még nincs kész.
      Az élet intelligens, és mindenkinek akkor teszi elérhetővé a tudást, amikor készen van rá, amikor a fejlődése elért ahhoz a ponthoz, hogy meg tudjon vele birkózni. A nemtudás ilyen esetekben védelem.
      Ezeket a "tudásokat" nem lehet összeszedni könyvekből, filmekből, mindenkinek a tapasztalásai által válnak azzá.

      Az irányításunk is addig "valós", amíg te "ragaszkodsz" hozzá. Amikor úgy DÖNTesz, ebből elég, nem alakítasz vele több viszonyt, felül tudsz rajta emelkedni. Szándékaidnak megfelelően kezdenek az energiák változni, és ez irányban el is tudsz mozdulni:)
      A kérdés az: tudatosítottad-e életed jelen szegmensét, és mit szeretnél?
      Mert a felemelkedés sem több annál, hogy a szívünket felemeljük. Persze szükségesek a külső ingerek, legyenek azok a szomszédok földiek vagy égiek, mégis benned dől el, képes vagy-e minden terhet letenni, vagyis felül tudsz-e emelkedni.

      Törlés
    9. @ Bastian

      "A világ racionális, tehát a tudat (Isten?) racionális."

      Hát szerintem az embernek pontosan ezzel van a problémája, hogy fölfogja egy kicsit az Istenit, mivel a magasabb színtű az NEM RACIONÁLIS.

      Ha belegondolsz, a Jézus által hirdetett szeretet-törvény a fizikai síkban KOMPLETT BAROMSÁGNAK tűnik. Ugyanis az ellenség szeretete csak azt eredményezi, hogy az ellenség a pofátlankodásában vérszemet kap és még pofátlanabb lesz, Te pedig csak még szarabb helyzetbe kerülsz és szívsz, mint a torkosborz.

      Ennek ellenére, a kizárólag materiális felfogás gyárilag halálra van ítélve, mivel a hatalomért folytatott állandó harc azt eredményezi, hogy a technikai fejlettség függvényében előbb vagy utóbb bekövetkezik az ÖNMEGSEMMISÍTÉS. Erre megvannak a példák a történelemben, amit persze gondosan letagadnak a hatalom birtoklói, mert a kudarcukkal nem óhajtanak szembenézni.

      Ha Isten valóban racionalista lenne, akkor a jelenlegi "civilizált" kultúrákat már régen törölte volna, különösen egy ilyen hadüzenet után, erre azonban nincs szükség, ugyanis meglátásom szerint eddig még mindegyik a kukában végezte és a jelenlegi is erősen a szemétkosár irányába tart. A kérdés csupán az, hogy felismerjük-e a párhuzamot az előző próbálkozásokkal, vagy NAGY HÜLYÉN ismét fejjel megyünk a falnak. (Értelem hiánya)

      Jelenleg az angol-amerikai birodalom bukását szemlélhetjük élőben, de hozzá kell tennem, hogy ennek nem az az oka, hogy
      ők rosszabbak lennének a többinél, hanem sokkal inkább az, hogy UGYANAZ a mozgatórugója, mint az előzőeknek, röviden: az egoizmus.

      Aztán van egy rövidebb időintervallum is, amelyet szintén érdemes megvizsgálni:

      Úgy kb. az elmúlt húsz(egynéhány) év elején még volt egy gazdaságilag fejlett Nyugat és egy gazdaságilag széthullott
      Kelet.

      Mára ez a helyzet érdekes módon teljesen megfordult.
      Talán érdemes lenne az okokat alaposabban megvizsgálni!

      Ö.T.

      Törlés
    10. Ha Isten nem racionális, akkor nincs az egésznek sem célja, sem értelme, hiszen ezek részei a racionalitásnak.

      Ha viszont nincs sem értelme, sem célja, akkor kár itt keresni bármit is, kár itt az általunk felépített elméletekkel bajlódni, hiszen az egész értelmetlen.
      Ekkor viszont semmi különbség nincs a materiális és a spirituális gondolkozás között, hiszen ekkor mindkettő szerint az élet értelmetlen. Eszünk, alszunk, sz@runk, b@szunk... és ennyi.

      De azt gondolom, hogy a szabad akarat itt is érvényesül, aki azt gondolja, hogy az ő életének nincs semmi értelme, annak nem is lesz.

      A földi életnek nem az a lényege, hogy kikerüljük a természeti törvényeket, elmeneküljünk előle valami álomvilágba, hanem hogy éljünk velük és közben tanuljunk. Ha valaki akar egy családi házat, az hiába "imádkozik", várakozik, "bevonzani próbál", csettint, meg meditál, azt itt ebben a valóságban fel kell építeni. Nincs kivétel, lehetetlen megkerülni. Ez a racionalitás.

      Törlés
    11. Mindennel egyetértek Bastian, csak egy kicsit kiegészíteném a szellemi sík megtámogatásával. Ugyanis odáig rendben van, hogy azt a házat fel kell építeni, de először is fantáziálni kell róla (álmodás), majd részletesen ki kell találni (tervezés), ezután pénzt kell szerezni hozzá (gondolati teremtő erő) - és ez utóbbinál - még ha anyagi szempont is - szerintem jócskán jelentősége van a hozzáállásnak. Én gyerekkorom óta álmodtam egy kertes-házról (panel-gyerekként ez csak természetes), majd később szakmámmá vált, és meg is tudtam tervezni, no de az érdekes rész most jön: az anyagiak előteremtéséhez szinte alig kellett valamit cselekednem. Persze így utólag már megszépülnek azok az évek, de erős a gyanúm, hogy a pozitív hozzáállásom miatt egyszerűen csak jött, aminek jönnie kellett, és szépen összeállta a költségvetés. Egyszerűen csak "jött", és egyáltalán nem tisztességtelen, vagy törvénytelen módon, hanem munkák révén. Persze ehhez el kellett adni a panelt, meg még hitelt is vettünk fel (azt a bizonyos svájcit), de mostanra azon is sikeresen túljutottunk. Komolyan mondom, nem azért volt jó kedvem mert elegendő pénz összegyűlt, hanem azért gyűlt össze elegendő összeg, mert pozitívan álltam hozzá, és így sikerült megvalósítani egy álmot. A gondolat volt előbb, majd annak leképezése, ami bármennyire is illúzió, mégis csak ebben ücsörgök most is és pötyögöm-e sorokat.

      Törlés
    12. Ezzel teljesen egyetértek, a gondolat születik meg először.

      Na de az nem racionális gondolat volt?

      Akkor is ugyanez lett volna az eredménye, ha teljesen "irracionális" gondolat születik meg? A Holdon egy ház? vagy a Jupiteren, ami ráadásul gázgömb? és olyan módon megvalósítani, hogy arra várok jön egy hurrikán, ami a helyszínen lévő anyagokból hirtelen véletlenszerűen egy olyan villát sodor össze nekem, amiről álmodtam? Nem hiszem.

      A gondolatoknak is racionálisnak kell lennie, végig a folyamatban. Hozzáteszem, még az sem elég! Ha az nem harmonizál (a megvalósítás módja) az adott személyiséggel (konfigurációval), akkor csak kínlódás lesz az élet.

      Tehát a spirituális összetevő a legfontosabb, de annak is racionálisnak kell lennie! Sokan azt gondolják, hogy a világ két részre oszlik, "anyagira" és "szellemire", de ez csak annak a szemében van így aki nem egységben gondolkodik. Valójában nincs lényegi különbség, csak "érzékelési" különbség és véleményem szerint téves az a felfogás, hogy ami "anyagi" az racionális, ami meg nem anyagi az "irracionális". Hogyan tudna a kettő együttműködni ilyen antagonisztikus ellentétekkel?

      Irracionális gondolatot nem lehet egy racionális valóságban megvalósítani! Ezért szenvednek szerintem sokan ettől a valóságtól, mert azt várják, hogy irracionálisan működjön, ahogy ők szeretnék, hogy majd jön a királyfi a fehér lovon (vagy a hercegnő) és megoldódik minden vagy mindenki megnyeri a lottó 5-öst, meg a rám eső fától megóv valaki "fentről". Nem következik be egyik sem, mert ezek irracionalitások. Akik nem nyernek, rájuk dől a fa, nem találják meg a megfelelő párjukat, azok nem rossz emberek, akiknek nem kedveznek az "égiek" és aki így ,meg úgy viselkedik, azzal "jól bánnak" és mindent megkap. Ez önáltatás, a házat, ahogy mondod, ki kell gondolni, meg kell tervezni, az energiákat (esetünkben a pénzt) össze kell hozzá gyűjteni és lépésről-lépésre fel kell építeni.
      Valójában ez az egyetlen szignifikáns különbség a szellemi és nem szellemi érzékelés között, nem a racionális-irracionális mentén. Az irracionalitás egyszerűen a semmibe vezet...

      Törlés
    13. Basszus, pedig úgy elterveztem (!), hogy egyszer még fogok tárgyakat pusztán az elmém segítségével mozgatni! :)
      De nem megy (még).

      Törlés
    14. Mazsola: nem olvastad el a linket tegnap(?) (a szcientológusosban volt témázgatva sok mindenről)
      sok minden lehetséges - a másik kérdés az az, hogy minek?
      (különben meg azt szoktam mondani: erre a kis időre már nem is vergődök vele.. majd jövőre :D )

      Törlés
  10. Bastian "Isten saját magával vitatkozik rajtunk (és az Univerzumo(ko)n keresztül), ehhez pedig kellhet egy materializálódott tapasztalásos "diskurzus""
    "...Isten "okosabbá" lehessen általa"


    Ezen már én is filóztam sokat. Két lehetőség adódik ugye:

    1. Isten azért teremt, hogy tapasztalatokat szerezhessen teremtményei által/bennük/velük.

    2. Isten előtt minden tapasztalat ismert - hiszen az ő általa kitalált rendszeren belül mindent ismernie kell - és nem okosodni akar, hanem tapasztalatokat teremt NEKÜNK. Ugyan ekkor is átéli bennünk (a rendszer "részegységeiben") ugyanezt a tapasztalást, de ez az árnyalatnyi különbség jócskán meghatározza a Nagy Célt, ami szintén kettős lehet ezek szerint:

    1. Folyamatos fejlődést produkálni velünk/általunk.

    2. A rendszeren belül az összes tapasztalatszerzéshez szükséges összes lehetőséget megadva folyik a játék.

    S amikor azt mondjuk végtelenek a lehetőségek, akkor szerintem tényleg nem tévedünk nagyot. Az emberi fantázia már megcsillantotta ennek szerény kis részletét, hiszen a megvalósultakhoz képest elég kevés olyan dolog van, amit ki tudunk találni, de nem valósult meg. És ha jobban belegondolunk akkor az is igaz, hogy amit MI ki tudunk gondolni AZ MÁR LÉTEZIK, mert abban a végtelen rendszerben, azon belül gondolkodunk, amiben létrejöttünk, nincs olyan, hogy "kint" - legfeljebb még nem ELÉRHETŐ számunkra minden. De ez csak idő és tapasztalat kérdése szerintem. Igazán nem kell hozzá nagy fantázia, hogy pl. az ember képes lehet levitációra, telekinézisre, teleportációra, hiszen ezek mind-mind ugyanolyan energetikai kérdések, minthogy képesek vagyunk a gondolat erejével felugrani. Szóval én csak bátorítani szeretnék mindenkit, hogy először is ismerje fel a belsejében szunnyadó képességeket, majd próbálja meg fejleszteni azokat. Ki tudja mi lesz ha a mai indigó-gyerekek felnőnek... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szép is lenne, ha a Rendszergazda nem ismerné ki magát a saját rendszerében! :D
      Viszont miért ne csinosítgathatná állandóan a gépet?
      Panka.

      Törlés
    2. Igen, de attól még küzd a vírusokkal! :) Ezek annyian vannak, mint a nyű!

      Törlés
  11. Basti, ez a 'domain', vagy domina (ne felejtsük ki a nőket sem!) :) dolog nagyon is lehetséges, hiszen a nagyobb szabad akarattal rendelkező létező fölülbírálhatja a szerényebb szabad akarattal rendelkezők életét.

    Ennek megvan a szép magyar megfelelője is:
    Az erősebb kutya baszik. :D
    Panka.

    VálaszTörlés
  12. Sziasztok pupákok!

    Sok előttem szólóval egyetértek, de lehet tán nem kéne ennyire túldramatizálni ezt a birodalmasdi játékot, tekintettel arra, hogy tulajdonképpen nem történt más, minthogy néhány technológiailag fejlettebb földönkívüli srác eljött hozzánk nagyarcúskodni meg felvágni egy kicsit, de eközben azért egy virágzó birodalmat építettek ki Egyiptomban és Babilóniában. Később aztán elszarták az egészet, és arrébb költöztek, ott is bevetették a technikai és pszichikai trükkjeiket, ideig-óráig az is működött, de aztán azt is sikerült elszarni.

    Tulajdonképpen nem csináltak mást, mint ugyanazt a megosztásos trükköt vetették be mindenkor, a gond csak ott van, hogy idáig vettük be a cumit!

    Lehet csomagolni srácok!!

    Vége a játéknak!

    Tökmag

    VálaszTörlés
  13. Jó baromi hosszú írás, ahol fikciók fikciókat követnek, úgyhogy a végén ki tudja hová jutunk, akár bárhová. Magyarul minden igaz lehet és az ellenkezője is. Azt pedig tudjuk, hogy a történelmet mindig a győztesek írják, de attól még nem igazság. Az, hogy valaki úgy éli meg, az egy dolog. Szerintem pedig a lényeg, hogy az életben semmi sem véletlen és át kell menni bizonyos lelki fejlődési folyamaton az egész emberiségnek. Persze a legtöbben megúszásra szeretnek játszani. Ebből az egész romhalmazból, ahová a földi emberiség jutott, mindenki csak saját átalakításán keresztül juthat ki. Sajnos muszáj dolgozni érte, nem lehet örökké hárítani. Jó páran nem akarnak a külvilággal harcolni és nem is jelenik meg ez az életükben, nem akarnak gyűlölködni, vagy ítélkezni és nem is jelenik meg ez sem az életükben,... stb. Ezt az átalakulást segítik a világkorszakok is, mindegyik hoz valami tanulságot, nem mondom hosszú az út, de csak nézőpont és viszonyítás kérdése. 100, 500, 1000 élet? Ki tudja? De érdekes ez egyáltalán?

    Atarvis

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. http://www.youtube.com/watch?v=lz6PQeZPcEo
      http://www.zeneszoveg.hu/dalszoveg/74359/brody-janos/ahogy-allnak-a-csillagok-zeneszoveg.html

      Törlés
    2. és még egy kis tudat-tágitás.. ebből meg lehet tudni, miért lett besározva Blavatsky, a szcientológusok, ésatöbbiésatöbbi.. a távolbalátásról is irtam már valahol.. plusz a kisérletezésről..:
      http://projectcamelot.org/lang/hu/dane_tops_hu.html

      Törlés
    3. Nálad a pont Atarvis...:-)

      mj

      Törlés
  14. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  15. Könyvajánló:
    A Modern Rózsakereszt Elemi Filozófiája

    http://rendezvenyek.lectorium.hu/rendezveny/a-kozmikus-torvenyek-kepletei-a-zenei-oktavokban/

    linkre kattintva feljön egy ablak, regisztráció után letölthető:)

    érdekesség ugyanezen oldalon:)))
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=_cqyyjAN0BE

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. érdekesség : http://whatisthepyramid.com/wp-content/uploads/2009/07/sof_large.jpg

      Törlés
  16. @ Mazsola

    Mégegy észrevétel ezzel a birodalomépítős hajlammal kapcsolatban, ami tulajdonképpen az elmúlt néhány évezred vezérfonala.

    A RÁ név pontosan ki is fejezi ezt a viselkedésmintát, nemde???
    Az összes hódítási mánia mozgatórugója ez a nagy RÁ-telepedés a már meglévőre. Vagyis nem alkot, hanem csak kihasznál, illetve RÁ-erőlteti magát mindenre, ami az útjába kerül.

    Ö.T.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Rá! Rá! Hajrá! :)

      Most ez jutott eszembe, mivel a világszintű sportmérkőzések is ugyanaz a kaptafa, mint a világháborúk, mindkettőben van egy szűk agytröszt-irányító réteg, vannak összeugrasztható csapatok, és van megvezetett őrjöngő közönség.

      Törlés
    2. Kedves Ö.T. Úr! jelenleg a tisztelet jele
      Kedves Ö.T. Él! pár ezer évvel ezelőtt a tisztelet jele
      Kedves Ö.T. RÁ! akár...

      Biztos, hogy jó helyen kopogtatsz? Akik a nevükkel ma vissza ÉL-nek nem valószínű, hogy azonosak velük...
      Atlantisz elsüllyedése után beköszöntő jégkorszak után valakik kivezették az emberiséget az egymást elfogyasztó barlanglakó mocsokból, majd egyszer csak szedték a sátorfájukat és itt hagytak csapot meg papot. Ők sem voltak mind szentek, de sokan közülük segíteni jöttek...
      Az ÁRPÁD-Ház is tőlük eredeztethető...

      Egyiptom másként:
      http://www.boldognapot.hu/cikkek/452/kalabsa-templomanak-titkai-%E2%80%93-re-iskolaja
      http://www.boldognapot.hu/cikkek/456/edfu-%E2%80%93-horusz-es-szeth-csatajanak-helyszine
      http://www.boldognapot.hu/cikkek/451/az-egyiptomi-templomok-spiritualis-arca

      érdekesség: RÁ-TEN - EUF-RÁ-TEN - EUF-RÁ-TES

      Szép Napot!

      Törlés
  17. "...kivezették az emberiséget az egymást elfogyasztó barlanglakó mocsokból"

    Hm ... barlanglakó mocsok ... na akkor ébredezzél egy kicsit kedves barlanglakó kolléga és próbáld meg tudomásul venni, hogy mindannyian mocskos kis barlanglakók vagyunk, mert az ember számára az ÉLET úgy kezdődik, hogy "mocskosan" csúszik ki az első "barlangból", ami nem más, mint az anyja hasa. ... :)))

    Láttál már szülést életedben ???

    Megnyugtatlak, hogy a felhőkarcolók higiéniájához semmi köze.

    Ö.T.

    VálaszTörlés
  18. semmivel sem vagyunk különbek mint a... barlanglakó mocsok ...(átlagban beszélek, tisztelet a kivételnek, senki ne vegye magára, ha nem érzi úgy, de gondolja meg).
    *****
    (a szülés érdekes dolog és teljesen mellékvágánynak érzem, de pl. a vizbenszülés szerintem gyönyörű, a hagyományos szülés után pedig a gyerek enyhénszólva is fura teremtés- volt szerencsém kettőt látni a hagyományosból :D)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gratulálok a szelektív olvasáshoz kollégák...! :)

      "egymást elfogyasztó" a mocsok természetesen erre vonatkozott!
      a barlanglakó természetesen egy helyzet leírás volt...

      Melegforrások nyomában, Batour fősámán rovása
      Kr.e. 4020-4002 (Kárpátmedence (meleg vizek birodalma) a jégkorszak után):

      "A daliás Kerka 100 kiképzett sámán-pappal és tárkány kézművessel érkezett a Hun tó melletti Hunnorba. A csatlakozó kisérő lovasokkal együtt már 400 főre emelkedett a lélekszámuk, hogy az Ataiszban felvázolt me1egvíz-forrásokat felkeressék, kiderítsék, vajon milyen élet van a jégár megszűnése után, hogy tudják öntözéses földmegmunkálással és állatok szelídítésével biztosítani a megélhetést.
      ...
      Testalkatuknál fogva eleinte mind a barátságos bolhádok, mind a megszelídült medvesek az Úz kalandozók szemében egyformának tűntek. Tapolc szerint az egész hegyvidéket ilyen tarkós-féle népek és nemzetségek lakják, akik a vadászterületek miatt hadban állnak egymással. A tartós szárazságok ideje alatt a hegyi tarkósok csata után az ellenségeiket is megeszik. Márpedig a jégáradat elmúlott, a síkságok minden élelmet megteremhetnek, s az erdők vadjait is megszelídíthetik."

      Aháj és Etúr vitája
      Baratony, Erek és Sikila aranyasszony rovása Kr.e.4000-3981

      "Tudásuk azonban elegendő volt arra, hogy megszüntessék az emberevést, ami a pelazgok regevilágában szembetűnően megtörtént valóságnak van feltüntetve. Ezt azonban csak úgy lehetett elérni, hogy a vadon élő állatok megszelídítésével, Kaltesasszony-földi szokások szerint húsbőséget teremtettek. Ataiszban a dombokon lépcsős, míg a síkságokon csatornázott-öntözéses földművelést hoztak létre. Így egészségesebb
      életmódot teremtettek. Az emberevőket fogságba vetették és megtanították a helyes táplálkozásra. Akik újból vétettek az emberevés tiltása ellen, azokat láncos-rabságban megtanították dolgozni."

      Thot smaragdtáblái (nem túl kedves stílusban):

      "Rettegj Khem népe, ha csalárdul kiadtad tanításomat,mert visszavetlek titeket a barlangok sötétjébe, ahonnan egykor előjöttetek."
      forrás: http://www.scribd.com/doc/55086065/94-Az-Atlantiszi-Thoth-Smaragdtablai

      Szép Napot!

      Törlés
  19. Én meg gratulálok a szelektív fogalmazáshoz, SZN kolléga!

    Ugyanis a "mocsok" szónak még a legtávolabbi értelmezésben SINCS
    "egymást elfogyasztó" jelentése.

    Ha Te azt írod, hogy pl. "uborkasaláta", akkor senki sem fog a "lekvárosderelyére" gondolni. ...:)))

    Ö.T.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jelzőről hallottál már vagy kezdjük a legelején? :D

      Esetleg még egy kis szőrszálhasogatás? Vagy desszertnek egy újabb Ego-Lego?

      Legközelebb érdemlegesebb hozzászólást kérnék, ha lehet...
      Köszi

      Szép Napot!

      Törlés
    2. "Jelzőről hallottál már vagy kezdjük a legelején?"

      Ha már így felkínálod a választás lehetőségét, akkor azt mondanám, hogy kezdjük a legelején. A probléma ugyanis ott van kedves SZN kolléga, hogy valamilyen okból kifolyólag az emberi civilizációk rendszeres időközökben szarni mennek, és ez a keletkezés - kimúlás, mint két végpont, mindegyiknél megfigyelhető.

      Ha abból indulsz ki, hogy én mindig csak nemet mondok a felvetéseidre, akkor nagyot tévedsz. A fentebb, általad felvázolt kannibalizmus nagyon is lehetséges, ugyanis ha párhuzamokban gondolkozunk, akkor ugye a repülővel lezuhant rögbicsapat is élt a túlélésnek ezzel a formájával és nagyon is valószínű, hogy ez a rendhagyó táplálkozási forma ismét felüti a fejét, amint a szükség úgy hozza.

      A kettőnk nézetkülönbsége pusztán abból adódik, hogy Te az EGÉSZ-nek egy másik részletét vizsgálod a saját (vagy talán a fennmaradt) emlékek alapján.

      Sajnos a szőrszálhasogatásra jelenleg igenis szükség van, mert ha nem sikerül megfejteni, hogy a minket megelőző, nálunk technikailag sokkal fejlettebb kultúrák mitől hasaltak ki, akkor roppant nagy a valószínűsége, hogy mi is pontosan így járunk.

      Érthető ez valamennyire???

      Ö.T.

      Törlés
  20. Ne butáskodjatok! Az egymást felzabáló kortól nem is vagyunk olyan messzire - sem előre, sem hátrafelé nézve az időben, sőt a jelenben sem. S hogy ez mennyire mocskos, vagy életszagú, azt döntse el mindenki. Egy biztos, én ezt a kannibál Földet egyre kevésbé tolerálom. Szóval vagy én megyek, vagy az összes másokon élősködő és/vagy felzabáló létező távozik innen.

    VálaszTörlés
  21. EgyIptom/EgyIsten alsó és felső része úgymond Hórusz alatt EGYesült cirka 7 ezer éve a Nil/us//Nyil/as/ mentén. Egyik leszármazottja volt az első feljegyzett fáraó Menes/MénŐs/TáltosŐs. Az életFÁRAjÓ tehát azokhoz köthető akik anno "magyarul" beszéltek/írtak. Hol akár egy fikarcnyi régészeti hieroglifikus, pap-írásos/pap-irus-zos bizonyíték arra nézve hogy szemita zsidók egyáltalán megfordultak Egyiptomban. Nincs ilyen. Az egész "piramisépítő-rabszolgasors-csecsemőgyilkosságok az életFÁRAjÓ részéről-menekülés, tenger kettéválása, 40 napos bolyongás - FIKCIÓ. A piramisokat ugyanúgy lenyúlták mint például az egyetemes jelkép menórát/MénÓrát/TáltosÓrát - az Eljövendő/Mostani Táltos-Időre utaló jelképet is. Ami nyilvánvaló hogy magára a Tejút galaxisra, annak "megtáltosító" voltára utal - 6 spirálkart + a központi magból való "kiáradást" bemutatva.
    A zikkuratépítő ősszkítákat például Julius Oppert zsidó régész "keresztelte" el 1859-ben suméroknak. Természetesen amolyan vakoló-módra Rémus után - hogy betegyen az általa gyűlölt magyaroknak. Rémuszról tudjuk hogy hogyan járt, mit tett vele Romulus. Ez színtiszta masonic-illuminati fekete-szó-mágia. Azért mert valakik, jelen esetben a "sumér"-magyarok ellen irányul. Tehát nem a régi - nyugodtan mondhatjuk hogy még "aranykori" dolgokkal van a bibi - hanem az annak a lenyúlásával "teremtett" vaskori dolgokkal. A lenyúlók pedig - akiknek persze felülemelkedvén rajtuk megbocsátunk - tudjuk hogy kik. Főként askenázi /nem jászkenéz-magyar/ kazárok valamint szefárd /nem szavárd-magyar/ zsidók vagy álzsidók.
    Kerion

    VálaszTörlés