2012. november 27., kedd

Jelentkezzen, aki ura önmagának!


,,Semmit ne erőltessünk. 
A lényeg, hogy minden megy magától és minden idővel bekövetkezik. 
Ha nem az életünkbe való és mi mégis megtartjuk, akkor is ki fog esni egyszer, csak később. 
Ha oda való és elküldtük, úgyis visszatér. 
Szóval nincs olyan, hogy jó vagy rossz döntés. 
Ami az életünkbe való, az ott lesz, ami nem, az egyszer eltűnik."

(OSHO ZEN BUSHIDO TOSA)


Ura vagy-e önmagadnak? Tudod-e mit tesz épp most a májad? Tudod-e, hogy a kezeden lévő tegnap szerzett kis seben belül milyen folyamatok zajlanak, mik dolgoznak? Tudsz-e rajta változtatni, gyorsítani, lassítani, másfelé terelni? A szükség nagy úr! Meddig tudod visszatartani? Tudatosan emésztesz-e? Tudatosan jönnek-e elő emlékeid, vagy csak berobbannak, mint a jól megrakott kandalló amikor levegőt kap? Tudatosan veszed-e a levegőt, vagy csak a tested végrehajtja a Túlélőprogram arra a másodpercre szóló feladatát? Aztán. Ha felkalandozunk az érzelmek világába, ott is találni kakit jócskán. Például amikor hónapokig dolgozol egy munkán, elkészülsz, már szépen össze is csomagoltad, masnit is tettél rá, majd a leadás előtti napon érkezik 68 módosító kérelem, na ekkor kibírod-e anyázás nélkül? Vagy amikor álmosan és némileg stresszesen, az aznapi előrelátható munkafeladatok és a várható viták ígéretében sütkérezve álldogálsz a villamoson, majd váratlanul durván beléd könyökölnek hátulról - megállod-e felhördülés nélkül? Vagy amikor 28 x szóltál a gyerekre, hogy fejezze be a hisztit, majd Ő, a kis tudatlanka - megkoronázva azt az idétlen napot - közli veled, hogy "barom..." - megáll-e a kezed a levegőben? Képes vagy-e uralni önmagadat? Önuralom van-é? Visszatérve az alsó csakrákra: ura vagy-e a testednek? Kibírod-e az éhezést? Meddig? Meddig tudod visszatartani tudatosan a légzést? Figyeled-e az odabentről érkező segélykérő jeleket? Figyeled-e az információkat? Hol tartassz a tudatosodási szinten? Ura vagy-e már az elmédnek, érzelmeidnek, testednek, vagy csak ösztönből lébecolsz? Ellen tudsz-e állni egy ínycsiklandozó illatnak?

Ha igen, olvasd tovább...


Nemrég elfogyott a pénzem, meg a Bözsi utalvány is, otthon se főztek előtte való nap, így ebéd nélkül maradtam aznap. Tudom, hogy sokaknak ez mindennapi rutin, de annak, aki rendszeresen hozzá van szokva, hogy délben koppan a kanál, annak bizony néhány óra késés maga a kínok netovábbja. Amikor a gyomorsavad pezsgőtablettát megszégyenítő pezsgéssel, és az ezzel járó szadista csavarásokkal adja tudatodra, hogy "bazzeg, három óránként enned kéne, mi a szart csinálsz te ott fent, idióta??" Az első néhány óra nagyon kemény. A marás fokozódik, a kezek a fiókokban/táskákban kutatnak, az agy elkezd pánikról szóló híreket küldeni az Utasnak. Aztán idővel valahogy lenyugodnak a dolgok. Taktikát váltanak odalenn. Előkerülnek a vészhelyzeti forgatókönyvek, sosem használt, poros raktárajtók nyílnak, sosem próbált - de mégis létező és beépített - protokollok indulnak útjukra, parancsok száguldoznak, csatornák aktivizálódnak, tartalék erőforrásokat mozgósítanak az arra feljogosított SZERvek. Egy csipetnyi zsírpaca innen, némi cukor onnan, s kevéske só amonnan, és már nincs is akkora gond, mehet fel az agyba a nyugtató üzenet: "Főnök, nyugalom odafenn, nincs nagy ok pánikra, az elsődleges problémát sikeresen elhárítottuk". "Ez igen!" - válaszol az agy. "Ezzel a csapattal már lehet dolgozni! Na akkor szóljunk az Utasnak is, hogy nincs nagy gond, túléltük." Az Utas eközben békésen szemléli a világot, igazából mit sem sejtve a felügyeleti és végrehajtó szervek között cikázó információáradatra. Ma kimaradt egy ebéd. Nosza! Még jobb is lett a kedvem, nem ülte meg semmi a gyomrom, mintha szabadabban is lélegeznék!

De mi történik ha kimarad a vacsora is aznap? A pánikhullám egy idő után újra indul, és bizony időnként még fokozottabban, mint ebédidőben. De valahogyan a lecsitulás is hamarabb érkezik. Hamarabb mozgósítják a protokollt, már rutinosan működik a dolog, odalenn új jelszót harsognak körbe a kis szakácsok: "abból főzünk, amink van, gyerekek!". Lefekszel. Szinte boldog vagy. A tested ugyan felhasznált némi tartalékot, amit jó gazda módjára elraktározott nehéz időkre, de ez nem okoz gondot, ettől valahogy még könnyedebb is vagy. Jó érzéssel tölt el a tudat (!), hogy no lám, mégsem haltunk bele egy kis koplalásba. Reggel aztán egy eddig ismeretlen érzés kezd felbukkanni a felszínre. Olyan "ezt is meg lehet szokni" típusú... Nem folytatom, mert innentől két út van, és az egyiket nem szívesen járnám be, a másikra meg talán nem vagyok még felkészülve. 

De milyen érdekes már az, hogy az ember testének - ha jól be van állítva (kalibrálva), márpedig alap kiinduláskor jól van! - igazából vajmi kevés szüksége van az értelmező, kutató, parancsoló, és egyéb gondolatokra, tudatos mittu domain utasításokra, mert ezek nélkül is működik. Minden szerv tudja a dolgát, rendszer a rendszerben működik. No de meddig? És milyen minőségben? És hogyan tudnánk ezt a dolgot valahogy jobban irányítani? Kell-e egyáltalán jobban irányítsuk? Meg tudod-e parancsolni a farkadnak, hogy ne álljon fel, amikor neki hatnékja van? Ki tudod-e kapcsolni a tévét, amikor kezdődik a forma-1? Ellen tudsz-e állni a konyhából érkező illatoknak, amikor már javában sül a hagyma? Azt mondja egy 17 éves ismerős lány (ha ezt olvasod, akkor puszi, bár nem figyeltél a karikára! :) hogy neki sokszor szinte jólesik éhesen lefeküdni. Ez nem valami modern perverzió, vagy a tiniknél előforduló kóros fogyni-vágyás (bulémia), hanem tudatos vállalása a nem evésnek. Nem lemondás, hanem döntés. Nem kényszer, hanem tapasztalás. Nem betegség, hanem a fejlődés egy lépcsője. Elengedem, nem nagyon, csak egy kicsit elengedem földi vágyaimat, melyek jó nagy része - ha bevalljuk, ha nem - visszahúzó erejűek. Amikor tele a has, és emésztessz, szinte fátyolos a tekintet, nem esik jól gondolkodni, inkább csak a másik nagy játékos, az ágy felé kacsingatsz. Nos, kedves kollégák ez bizony még az állati szint. A négyfunkciós paraszt: eszik-alszik-baszik-szarik. Szerintem nem árt elkezdeni gyakorolni ezeket egy kicsit háttérbe szorítani. Nem durván, nem azonnal, és nem mindet. És csak akkor, ha jól esik. Ne akarjál vegetáriánus lenni, ha még minden porcikád kívánja a húst, egyed ha jólesik (bár legyél tiszába vele, hogy egy másik lény halott izomzatát eszed)! Ne akarjál cölibátust, ha még felborzol a punci illat, kúrjál amennyiszer jólesik (de legyél tudatában, hogy ezzel jutottál-e előrébb?). Semmit ne erőltessünk, annak nincs értelme, az a középkori önkorbácsolás szintje. Ne legyünk egycsapásra levegőevők, viszont ha ráérzünk az "ízére" az már jó jel. Az már mutat valahová, például megmutatja, hogy lám-lám mégsem muszály megenned még egy sütit, mégsem kell megvenned azt a csizmát, nem kell új mobil, mégsem kell megbámulni annak a tip-top-nak a dudáit, s mégsem kell a másik lényt a háta mögött lehordani minden szarral. Mert tudod, ha a majom agyad ezen dolgaira tudatosan figyelsz, és vagy elég nemes - azaz képes vagy nemet mondani - na valahol ott kezdődik embernek lenni.  
Egy barátom szavaival zárom e sorokat:

"...a legnehezebb számotokra ennek a fizikai világnak az elengedése. Kinek a söröcske-borocska, kinek a sportklub és mindaz, ami ezzel jár, kinek a testiség, a szex, az erotika, kinek a kaja, kinek a nagy földi szépségek: táj, utazások stb. Van, akinek a technikai kütyük - szóval ez mindenkinél láthatóan olyan gond, ami már őt zavarja, de mégsem megy az elengedés és tudat alatt mintha engem kérne meg mind, hogy segítsek már ebben. És én csak annyit tudok mondani erre: nézd más szemmel, lásd meg benne a kakit, és nem fog kelleni, hogy ilyen csúnyán fejezzem ki magam. A húsban egy döglött állat harántcsíkolt véres gyorsan rohadó izmát, a sportklubban azt a sok mocskos bundát, elherdált pénzt, proli szurkolókat, balhékat stb., a csinos nőciben a pirosruhás egybites hústömeg számítógépgrafikát, a szép tájban azt, hogy amúgy annyira nem is olyan szép. Stb. Ez az egész közeg egyáltalán nem olyan nagy kaland, hogy így kelljen ragaszkodni hozzá, és ezt csak egy pillanat meglátni."

Sólyomfi Nagy Zoltán: Engedd, hadd történjen

Engedd, hogy az inged alá
könnyű szél befújjon
Hajad hosszú fürtjei közt
játékosan bújjon

Engedd, hegyi patak vize
arcod megsimítsa
Mélyről bukkant hűvösével
lelked szomját oltsa

Engedd kelő Nap korongját
szemedben csillanni
Tüzesedő vörös fényét
véredbe olvadni

Engedd, hogy a föld alattad
támaszod lehessen
Lábad hóban, selymes fűben
útjára mehessen

Engedd magad friss erdőben
szűz ösvényen járni
Nem gondolni semmire sem
semmire sem várni

Engedd, szikla repedésén
ujjad mohát érjen
Szemlélni csak a világot
s hagyni, hadd történjen

97 megjegyzés:

  1. Első! :D
    Hihi, ez jó volt, tetszett!! :D
    Vannak húszabáló ismerőseim, nem bírnak ki egyetlen egy napot sem marcangolás nélkül.
    A képről egy önmagát felzabáló pizza jutott eszembe. Nos valahol itt tartunk most ezen a Földi síkon.
    Panka.

    VálaszTörlés
  2. ÁDÁM
    Ím, nagy Isten,
    Tekints le és pirulj, mi nyomorult,
    Akit remeknek alkotál, az ember!

    AZ ESZKIMÓ
    Nagyon haragszik társad, éhes ő is?

    LUCIFER
    Sőt, mert nem éhes, épp azért haragszik.

    ÁDÁM
    Mi helytelen faragsz rosz élceket!

    LUCIFER
    Igazság az, nem élc. Okoskodásod
    A jóllakotté, míg itt társadé
    Éhes gyomornak filozófiája.
    Okokkal egymást meg nem győzitek,
    De egyetérttek rögtön, hogyha te
    Kiéhezél, vagy ő majd jóllakott.
    Igen, igen, akármint képzelődöl,
    Mindég az állat első bennetek,
    És csak midőn ezt el birád csitítni,
    Eszmél az ember, hogy nagy-gőgösen
    Megvesse azt, mi első lényege.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. az előbbihez:
      http://hu.wikipedia.org/wiki/Maslow-piramis
      *****
      "L’amour pour principe et l’ordre pour base; le progrès pour but"
      "Love as a principle and order as the basis; progress as the goal"
      "A szeretet mint elv és rend mint alap; haladás mint cél"

      Törlés
    2. Mindhárom téma jó, köszi!

      Törlés
  3. "Semmit nem erőltetni" vajon azt jelenti-e, hogy ne igyekezzünk haladni, fejlődni mert az úgyis jön magától mint a böfögés a pizza után?

    pizzaboy

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem, ez azt jelenti, hogy ha erőlteted valaminek az elhagyását, amire még vágyakozol, akkor egy besavanyodott, önsanyargató szarjancsi leszel.

      Törlés
    2. Tehát elég ha hagyjuk a vágyainkat erre-amerre sodorni minket, a szellemi fejlődés úgyis magától esik a tányérunkba mint a mesebeli sült galamb?

      pizzaboy

      Törlés
    3. Írtam én ilyet valahol drágaságom?

      Törlés
    4. (értem/érzem, hogy valamit ki szeretne piszkálni belőlünk, csak nem tudom mit.. )

      Fentebb már irtam: A szeretet mint elv és rend mint alap; haladás mint cél.
      Csakhogy a haladásért tenni kell. Mindenkinek. (ön)magában főleg.

      Törlés
    5. Igen, elég, ha követed a belső hangod, amely megsúgja, mire van szükséged. Ha orgiára, akkor ne legyél álszent, éldd meg azt, hogy utána nyugodtan túlléphess rajta, ne egész életedben azon tépelődj, hogy mi lett volna, ha...
      Nincs rossz út, csak legfeljebb hosszabb és egyenetlenebb, de az legalább a TIÉD, a saját életed éled.

      Törlés
  4. Vagyis lehet-e arra törekedni, hogy kielégítjük vágyainkat (hogy ne "savanyodjunk be") csak mert vannak és közben fejlődni is szellemileg? Összefér-e a két hozzáállás a valóvilágban?

    pizzaboy

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyszerűbb ez mint hinnéd. Ha te gőzerővel tolod be a cigit napi 2 dobozzal, és semmi áron nem akarsz leszokni róla, akkor azt mondom: OK! csináld - ahogy jólesik. Ha viszont már telítve vagy ezzel a tapasztalattal, illetve felül tudsz emelkedni ezen a kívánságon - tehát tudatosan ezt a szokást el tudod engedni (nem lemondani róla, mert ez vezet a savanyú szőlő érzéshez!), akkor a dohányzás könnyedén kikerül az életedből, és nem is fog hiányozni. Ezt mifelénk fejlődésnek nevezik.

      Törlés
    2. Hallottál már függőség hatásról, szárított szőlőcske? Szidhártát olvasni jó, de a valóság nem egészen úgy működik mint a divatos regényekben. Magyarán, kicsit összekevered a "fejlődés" fogalmat az unalommal. Sebaj, be lehet érni ezzel is fejlődés helyett, ezt nevezik szabad akaratnak, öregem.

      pizza boy

      Törlés
    3. Honnan estél be jóbarát? Postától vagy az sg.hu-ról ? :)

      Törlés
    4. pizza boy, elég megkeseredett tag lehetsz... :o)))

      Törlés
  5. Jó poszt, jó téma!


    Az én megjegyzéseim:

    Kaja:
    Sokaknak (ál)örömforrás, pótlék. Szar az élet, legalább ennyi örömem legyen, stb... (itt nem a biológiailag feltétlenül szükségesre gondolok). A legproblémásabb, hogy az élelmiszergyártók olyan erős ízekhez szoktatják hozzá a nagyérdeműt, amihez képest a természetben megtalálható ízek teljesen ízetlennek tűnnek (pl. saláta), ezért a mesterséges vált "ízletessé" a természetes meg szarrá. Ez még tovább vonzza az ízesítés növelését, még a természetest is leöntik valami erős ízű öntettel, ezzel persze éppen kiegyensúlyozzák az egészségest az egészségtelen adalékanyagos ízesítővel, tehát értelmetlenné tették azt is. Ha valaki egy-két hónapig kibírja, hogy az ízlelőbimbói megnyugodjanak, egyre inkább ízesnek fogja érezni a természetes kajákat is, mindenféle takony ráöntése nélkül is (van ismerősöm aki mindegy mit eszik, arra önt egy nagy adag ketchup-ot, mert anélkül "nincs íze").
    A kaja eredménye kell, hogy "örömforrás" legyen, nem az íze. A jó közérzet, energikusság, egészséges külső, nem ragyás bőr, pattanás, stb... amiket majd jól meg is fejelnek mindenféle kencékkel, kozmetikumokkal, hogy halmozzák az "élvezeteket", teljesen tönkretéve egyre jobban a szervezetüket. A mennyiséget teljesen le kell csökkenteni és fenntartani, amíg a szervezet hozzászokik és már nem is kíván többet. Olyan 15 évvel ezelőtt fogytam tudatosan, de szándékosan lassan 25 kilót. Hozzászokott a szervezetem, sokkal hatékonyabban használja fel azt a keveset, amit beviszek, nem terhelem feleslegesen a szerveket, olyasmivel, amiket úgyis csak kisz@rok vagy lerakódnak. Nem csak zsír lehet lerakódva, hanem epekő, vesekő, stb...
    A hús kizárásával én nem értek egyet, mert az az egyetlen természetes alapú teljes értékű fehérjeforrás, aki főleg gyermekkorában nem eszik egyáltalán húst, az szellemileg kicsit visszamaradottá válik, az ez irányú felmérések egyértelműek. Az ember mindenevő, gumós zápfoggal, tehát nem redős, mint a növényevőknek és nem tarajos, mint a húsevőknek. Nekem a természet a mérvadó, nem mindenféle hablatyolás a rothadó húsról, mintha a növény nem rohadna.
    A húsevő állatok tökéletesek, szellemi és fizikai szinten is, az oroszlánba nem szűrődik át a félig élve elfogyasztott antilop halálos"sokkja" következtében felgyülemlett "toxikus" anyagok a húsból, csak az emberbe. Istenem, de nagy az állatkerted! :))
    Mivel minden ugyanazokból az elemi "részecskékből" áll össze, csak a konfiguráció más, ezért teljesen mindegy. Sem Isten, sem Jézus nem mondott olyat, hogy legeljünk. :)) Ez a hierarchia alapján meghatározott, baktérium, növény, állat, ember. Mindegyik valamelyik másikkal táplálkozik.

    A többihez majd később írok, így is sok lett. :))

    VálaszTörlés
  6. Ismerni az éhezést. Tudni, hogy nem lesz elég ennivaló.
    Még a kevésről is lemondani. És gyerekként megélni.
    Semmit sem tudtok erről? Nem baj.

    A fentiek megtanítottak, hogy semmi nem fontos annyira...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Névtelen, Te ura vagy-e önmagadnak?

      Törlés
    2. Névtelen, buzi-e vagy? :o)))

      Törlés
    3. Nem vagyok ura.

      De mindig akad a környezetemben köcsögöző. Ők a legfontosabbak, mert ők a legnagyobb tanítók. Itt a példa:-)

      Törlés
  7. Szerintem közelítsünk onnan, hogy egyéni megélés hiányában (miszerint elméletice, ugyebár:-) mindenki azt ír a fórumba, amit a bejegyzést olvasva a tudatossági szintjének megfelelően az egója kiad .
    A lényeg valahol ott lehet, hogy a lassabb vagy alacsonyabb rezgésű anyagi részünkhöz köthető/tartozó dolgokhoz milyen a viszonyunk. Kifejezetten "határtudomány" jellegű a Mazsola által feldobott holmi, ugyanis senki nem tud érdemben nyilatkozni, míg nem szerzett ez ügyben tapasztalatot.

    mj

    VálaszTörlés
  8. A húsevéssel kapcsolatban szólnék hozzá. 7 éves voltam, amikor apám elvitt disznóvágásra. Olyan sokkoló élmény volt számomra, undorral vegyes szánalom, hogy elhatároztam, vegetáriánus leszek. Pár évig tartottam is magam hozzá, ami nem is volt baj, mert elég nagyevő voltam mindig is, korábban 5-6 évesen min. két csirkecomb volt az adag ebédre. Szóval jobban éreztem magam a bőrömben. Aztán a kamaszkorral megint visszakúszott a húsevés az életembe súlyos vashiány miatt is, de pl. a felvágottaktól a mai napig undorodom, a nyers húst nem vagyok hajlandó megérinteni, ha rajtam múlna, nem is enne az egész család húst. Kb. 10-15 éve kizárólag vasárnap van némi hús a tányérunkon, akkor is inkább pulyka. Undorodom a csirkecomb bőrétől is, disznót, marhát háromhavonta eszem. EGYÁLTALÁN NEM HIÁNYZIK! Nekem kerek az ebéd pusztán növényi alapanyagokból is, sőt! Sokan úgy vannak vele, hogy a főzelékhez kell húsfeltét. Hát, nem feltétlenül! Szóval nincs hiányom, egyedül a májat szeretem nagyon. Ha választani kell, 1000x inkább sajt, mint hús! De mondom, nem fóbia, egy-két szelet kolbász nekem is lecsúszik néha a pizzán. A tejtől is undorodom, nem tudsz rávenni, hogy megigyak egy hideg pohár tejet. Nem tartunk otthon sem felvágottat, se üdítőt, se majonézt, se kechupot, sem tejet, tojás is havi 10db fogy kettőnkre, az is főzéshez-sütéshez. De vettem liba- meg kacsahájat, azt sütöttük ki csirkemájjal, hagymával, kiváló a reggeli pirítósra. 168cm vk és 70 kiló, szóval ne gondold, h nélkülözöm az állati eredetű fehérjét. :o) Felhívnám a figyelmet a gabonákra, amiket méltatlanul elfeledtünk. Egy marék árpa vagy köles kifőzve kiváló ebéd lehet egy kis tejföllel, zabkását is sokféleképp lehet ízesíteni, kiváló reggeli, az írek mind azt eszik. Rengeteget lehet spórolni az ételen. A másik, aktuális téma a fűtés. Írországban nem lehetett 16 foknál jobban felfűteni a lakást. Meg is szoktuk, itthon se kell, hogy 20 fokig kússzon a hőmérő higanyszála, fel lehet öltözni, össze lehet bújni. Tavaly az így megspórolt energiából festményeket vásároltunk. Ezeket csak azért írtam le, hogy másként is lehet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az "Olivin" miért nem maradt? :)

      Törlés
    2. Hirtelen kívánkozott ki ez belőlem, amikor egy másik google-fiókba voltam bejelentkezve. Marad az Olivin. :o)

      Törlés
  9. Azt gondolom, nincs jó vagy rossz, tett. Tapasztalás van. Ami számomra fontos, hogy amit teszek, a mögött van-e tudatosság.
    Ha kinyitom a hűtőajtót éjjel, hogy egyek egy szelet csokit... Vajon ez a vágy a szívemből érkezik, vagy csak az Egóm irányít, elvonná valamiről a figyelmem? Ha már megláttam az okát, a legbensőt, teljesen mindegy, hogy utána elfogyasztom-e azt az éjszakai nasit. Egyáltalán bűn-e éjszaka nassolni? Önostorozással az éjszakai csokievés sem hozza meg azt az élményt, ami akkor ér, ha szívből majszolok és élvezem.
    DE a lényeg:
    Megadom-e magamnak a szeretetet, a valódit?:)
    Önmagadnak élsz, vagy meg akarsz felelni?:)

    A változás jön "magától", csak akkor fáj, ha ellenállsz.



    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A mi szintünkön sajnos van rossz tett is. De pont azért van, hogy meg tudjuk különböztetni. Középkorú emberként most már egész tisztán látom, hogy mi a jó és mi a rossz tett közötti különbség. A másoknak ártalmas cselekedet egyértelműen a rossz kategóriába sorolandó, ami mellett nem tudok csak úgy elmenni, bármennyire is szeretnék felemelkedni ezen a dualitáson. Igenis vannak határozottan rossz emberek és cselekedetek, melyeket nem tudom a tudatlanságra kenni, vagy szeretet-hiányra. Viszont tényleg jó, és szükséges, hogy ezek legyenek, mert csak így lehet viszonyítási alap, ami nélkülözhetetlen a továbblépéshez.

      Törlés
    2. Ezzel vitatkoznék. Francokat vagy te középkorú ráérsz 5-15 év múlva az lenni! :o)

      Törlés
  10. A másoknak ártalmas cselekedet is része a fejlődésnek. Akik ennek okozói és elszenvedői, nem véletlen cselekedet szereplői.
    Ha az ember elég tudatos, már nem tud másnak ártani. Kérdés, hol a határvonal, mi számít bántalomnak.
    Mert, ha engem megsért valaki, az ugye tőlem függ, hogy megsértődöm, vagy felülről szemlélve "látom", mi van a cselekedete mögött, és akkor nem alakítok ki viszonyt a helyzettel. Ha továbbmegyek, nem engem bántanak meg, hanem én bántódom meg. A klasszikus kérdés ismét: Miért?
    Hol nem szeretem még eléggé önmagam? Miért vagyok az illetővel függőségi viszonyban?)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nincs áldozat elkövető nélkül, sok esetben maga az áldozat a provokátor. Azt hiszem, a Bűn és Bűnhődés írja le legérzékletesebben a kérdéskört. Egyszer ölsz, másszor áldozat vagy, így kerek a világ. Egyik sem jobb a másiknál, csak más nézőpont.

      Törlés
    2. http://www.youtube.com/watch?v=6XANqYnCsjg

      :)

      Törlés
  11. Mekkora xarban lennél, ha az a feladatod, hogy áldozat legyél, megtapasztald a fájdalmat, de nem akadna senki (a korábban neked áldozatul esettben nem lenne meg a kiegyenlítés vágya), aki ebben partner és magára vállalja a bűnös szerepét, hogy tovább tudj lépni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Olivin33,

      Mostanában tapasztalom, hogy az ember lányának/fiának nem mindig van módja "feloldozásra" lelni a másik által. És ha belegondolunk, az élet természetes velejárója, hogy mi bocsássunk meg magunknak, ahogy a terheket is mi vesszük magunkra.

      Szépet, napot:)!

      Törlés
    2. Igen, csak így lehet kilépni a körforgásból. De az előző gondolatot azért írtam, mert nem minden az, aminek látszik, sőt!

      Törlés
  12. Sziasztok..:)

    Liv O.:)

    Én a hátsó lábát kellet fogjam legénykoromban amikor leszúrták szerencsétlent..
    Aznap nem ettem húst.. és mindig godolkoztam helyes ez? De amúgy eszek... mint sokan...

    "Tudod-e mit tesz épp most a májad?" Igen tudom most lebontja a sört amit betoltam...

    http://www.jovonk.info/2012/11/28/mi-lesz-veled-izrael

    Tán csak nem bomlik a rendszer..:)



    Úristen fejjövök ide aztán csak lesek..:))

    "Névtelen, buzi-e vagy? :o)))" hááááá:))

    A buzikat én se értem, de valahol olvastam, hogy ők előző életükbennők voltak, férfi testbe születtek, de lelkük a nőre emlékszik nagyon.. valami ilyesmi, de akkor se értem...

    Amúgy ez a pizza fent nagyon jól néz kiii!:)

    És ne bátsátok pizzaboy-t mert olyan finomságot hoz házhoz ami fent van a képen:)) Jó ha tényleg buzi akkor nem tudom..:))

    "Meddig tudod visszatartani?" Hát ha szerncsém van akkor a sloziig.:)

    Bocsánat, most ilyen fogyatékos vagyok..

    Nagyon fasza ez az oldal, és jó fej emberek surrannak ide ahogy olvasom...: ) Ez megy a témához?? :-)

    VálaszTörlés
  13. Nagyon elkanyarodott a társalgás vezérfonala a kaja irányába, de szerintem Mazsola bejegyzése ennél sokkal többről szól. Isten ments, hogy magyarázzam helyette mi az értelme e kis írásnak, mégis néhány szöget szeretnék leverni.

    Kezdetnek talán nem olyan meglepő dolgot mondok azzal, hogy nem vagyunk egyformák ebben a realitásban, mégis alapvetően ugyanazokat a skilleket kapjuk. Bastian viszont rátapintott egy lényeges pontra, miszerint ez a csinos kis bőrrucink a hozzávaló fícsőrökkel mindenevésre lett betervezve. Talán nincs is olyan állat a malacot kivéve, amelyik annyi mindent meg tud zabálni mint mi, ám mégis úgy érzem, hogy ez csak egy nagyon de nagyon kis szeletkéje annak, amit az ember el tudna itt érni. Még szép, hogy olyan a fogsorunk, amivel mindent meg tudunk rágni, elvégre a mi gondozásunkra bízták a Földet, bár hogy ennek hogy tudtunk megfelelni, arról megoszlanak a vélemények. Szóval arra akarok kilyukadni, hogy ez a valójában csodálatosan kialakított testi felépítésünk alapvetően a természet koronája cím betöltésére alkalmas, de ez csak az ALAP. Ez csak azért van így, mert innen lehet szépen elindulni az ÚTON. Azt most ne firtassuk, hogy mindez tervezett, vagy természetes fejlődési folyamat eredménye, annál inkább fontosabb, hogy mihez kezdünk ezzel az alapképességgel? Felzabáljuk a Földet, amit csak az képes magából kiadni? Vagy van valami más célunk is itt????

    És itt térnék rá a mondanivaló lényegére, mely a cikk felvetésének is a központi eleme, miszerint mi, emberek mennyire tudjuk befolyásolni a saját testünk működését, avagy a környezetünk működését? Hogyan érhetem el én X Y-né, hogy a testem felett teljes kontrollt elérjek miközben halvány lila gőzöm sincs róla, hogy 'mit tesz épp a májam'? Miközben a kisujjamat sem kell mozdítanom ahhoz, hogy ez a testnek nevezett szerkezet tökéletesen működjön, és minden részegység tevékenykedjen összehangoltan a többivel? Igazán megköszönhetnénk a Tervezőinknek, hogy ilyen fasza kis testet alkottak, ahol a működést tökéletes programok vezérlik, nekünk igazából nincs más dolgunk, mint kis odafigyeléssel nagyon nem elcseszni, és utánpótolni az energiát valahogy. És tulajdonképpen ez is lenne ennek a TESZT-nek a lényege, hogy ne a részletekre koncentrálj, mert az működik úgyszólván nélküled is, hanem az ESZKÖZ használata közben szerzett tudás és tapasztalás begyűjtésére. Olyan ez, mint a programoknál, vagy az autók esetében valójában a többségünk csupán FELHASZNÁLÓ, mert fingunk sincs hogyan működik az eszköz. Elnézést a kifejezésért és a tisztelet a kivételeknek!

    Szóval valami ilyesmit érzek én ebben az egészben, hogy minden fizikai gyengeségünk ellenére mégis csak nekünk adatott meg ezen a bolygón, ezen a létezés mezőben a legtökéletesebb létezés-forma, amit úgy gondolom, hogy nem becsülünk meg igazán.

    Aztán, aki már ezen az osztályon is túl van, az természetesen továbbléphet valami egészen más irányba, ahol nem az őrlőfogak fogják lehetővé tenni az életben maradást, hanem ki tudja mi és hogy és merre....... :D
    Panka.

    VálaszTörlés
  14. Továbbmennék ha nem bánjátok! :D

    Mazsola többször említett 'Utas-t' a posztban, és ez sem lehet véletlen. És itt már el is érkeztünk a reinkarnáció, a lélekvándorlás témaköréhez. Megmondom a valót, én továbbra is elég bizonytalan vagyok e kérdésben, mivel tényleg, TÉNYLEG nem emlékszem semmiféle előző életre, semmiféle Felsőbb Én-re, semmiféle leszületés előtti útvonaltervezésre :D, sem semmi ilyesmire. Igaz, ezt már korábban tisztázták a fijjug, hogy valószínűleg a lelket az anyagba való 'behatoláskor', beszületéskor akkora trauma éri, hogy tényleg törlődik minden előző emlék annak érdekében, hogy csak a MOSTani életre koncentráljon, és talán van tényleg egy felsőbb 'otthagyott' szál, avagy memóriaegység (egy lenyomat?), ahol őrződnek az előző életek tapasztalatai - majd halál után ezek ismét hozzáférhetőek.

    DE, DE, és DE!!! Ez olyan logikusnak hangzik, bár kétségtelen, hogy csak a spirituális ember számára-szemére. Az viszont kétségtelen, hogy ez a fejtegetés fityiszt sem ér, ha az ember tényleg nem érzi azt legbelül a saját lelkében, hogy ő bizony már járt itt. Zplus fogalmazta ezt meg nagyon lényegretörően és tömören, miszerint
    - vagy tudod, (TUDOD, érted? nincs kétely!) hogy ki vagy valójában és mit keresel itt és hányszor voltál itt, és milyen az amikor nem ITT VAGY!
    - vagy most vagy először emberi testben, ebben a dimenzióban, és csak REMÉLED, hogy ez a kanyar nem 2 méter mélyen fog véget érni.

    És hiába mondják egyesek, hogy ez hit kategória mert nem az. Ez tudás, vagy a tudás hiánya (és az ezzel járó remény).

    Ha én egyszer odajutok, hogy kijutok ebből a testből és még mindig tudok MAGAMRÓL, akkor biztos jól lebaszom az 'ottani' főnököt, a 'felsőbb énemet' :D, hogy mi a francért kell ezt az idióta és unalmas felejtés játékát állandóan eljátszanom! Tiszta szkizo ez az egész elmélet komolyan mondom. Nincs itt semmilyen felsőbb én, csak ÉN vagyok, a teremtmény, itt és most ebben az ESZKÖZBEN, és ha ügyesen csinálom, akkor ez így is marad ameddig fent bírom tartani a spirál-szoknyám. :D
    Panka.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "Nincs itt semmilyen felsőbb én, csak ÉN vagyok, a teremtmény..."

      Ha csak Te vagy, a TEREMTMÉNY, akkor ki teremtett?
      Te saját magadat?

      Rendszeresen tökön rúgod a saját szellemi szintedet, de úgy tűnik, hogy Te ezt élvezed. :-))))

      Ö.T.

      Törlés
    2. Két apró közbeszólást megengedekmost magamnak.. :D

      "- vagy tudod, (TUDOD, érted? nincs kétely!) hogy ki vagy valójában és mit keresel itt és hányszor voltál itt, és milyen az amikor nem ITT VAGY!
      - vagy most vagy először emberi testben, ebben a dimenzióban, és csak REMÉLED, hogy ez a kanyar nem 2 méter mélyen fog véget érni. "

      Nem biztos, hogy először vagy emberi testben, DE az előző (próbálkozásnál) úgy dőltél be (lustaságból, butaságból, nem odafigyelés okán, stb.), ahogy akartál. És inkább örülj, hogy nem emlékszel.

      Ezen a szinten lehet enni-inni-sz@rni-baszni (és igy leélni az EGÉSZ életedet, pusztán megelégedvén a reprodukcióval, hogy a gyereked elkövethesse ugyanezeket a hibákat), VAGY szeretnél valami mást (nem többet, mert nem egy sikon van a tovább-több-magasabb-alacsonyabb)?
      (igen :D )

      (nekeressem), valaki emlitette, milyen volna az, ha emlékeznénk az előző halálunkra- halálainkra?
      Elmesélem: elsőre ijesztő és nem is tudod hová tenni az élményt -az egyik visszatérő álomban volt és lovak tapostak félhullára egy szerpentinen, hogy aztán a mélybe vessem magam! a másik kicsit lájtosabb volt- szivinfarktus :D.. de aztán kib*szottul felszabaditó, mert TUDOM, hogy nem csak ennyi az egész, amit látunk.
      (és TUDOM, hogy lehetne ez is itt szebb- jobb- vagy legalábbis más.. de lehet akkor még lustábbak lennénk.. akinek nem inge..)- erről a lustaságról majd még irok..

      Törlés
    3. Ne kérdd
      Tovább a titkot, mit jótékonyan
      Takart el istenkéz vágyó szemedtől.
      Ha látnád, a földön múlékonyan
      Pihen csak lelked, s túl örök idő vár:
      Erény nem volna itt szenvedni többé.
      Ha látnád, a por lelkedet felissza:
      Mi sarkantyúzna, nagy eszmék miatt,
      Hogy a muló perc élvéről lemondj?
      Míg most, jövőd ködön csillogva át,
      Ha percnyi léted súlyától legörnyedsz,
      Emel majd a végetlen érzete.
      S ha ennek elragadna büszkesége,
      Fog korlátozni az arasznyi lét.
      És biztosítva áll nagyság, erény. -

      (mondtam már, hogy Ember tragédiája oda- vissza meg átlósan sokszor? azért van a szemed elé téve, hogy ne lásd..)

      Törlés
  15. Panka:)

    Igen amiről írsz, őőh írtok => "ez a csinos kis bőrrucink a hozzávaló fícsőrökkel mindenevésre lett betervezve." => Ez a mis kis csinos rucink a lekünknem van teremtve ebben a 3d.-s világban hogy lehetősége legyen megtapasztalni, tanuli, és fejlődni a magasabb birodalmak felé..

    De talán ezt le is írtad... .:)
    " TÉNYLEG nem emlékszem semmiféle előző életre, semmiféle Felsőbb Én-re" Én se emlékszem pl., de figyelj jobb lenne neked reggel úgy fel kelni, hogy az előző nem tudom hanyadik életedből álmodnád a halálod??? Na látod ezért nem emlékszel, hogy minden életedben nyugodtan tapasztalj, és fejlődj!:)) Hö?:))

    "vagy most vagy először emberi testben, ebben a dimenzióban, és csak REMÉLED, hogy ez a kanyar nem 2 méter mélyen fog véget érni"

    Hmmm. Erre tudod mit írnék? Ha valakinek szerencséje van, és mondjuk úgy mint nekem egy halálközli élménynél láthatja, érezheti magát egy felső, külső nézetből, na akkor kezdi megérteni, hogy úristen nem csak ez a 60-70 év az életem...

    "Ha én egyszer odajutok, hogy kijutok ebből a testből és még mindig tudok MAGAMRÓL, akkor biztos jól lebaszom az 'ottani' főnököt, a 'felsőbb énemet'"=> Pankaaaa!: )) Én már odajutottam véletlenül+ akarva is ha kell, de csak olyan 20 cm-re szabadulok ki kb akarva..
    Ne légy ilyen kérlek. Ezeket a tapasztalásokat, élményeket TEEE választottad magadnak ebben az életeben pl. azért, mert akkor "képben voltál" és ezeket át akartad élni, hogy a végén teljesen átérezd+megtanuld a leckét, az életben mindíg van nak leckék, nem???... :)

    VálaszTörlés
  16. Amit az EMBER küldetéséről írtál Panka, az megragadta a fantáziámat.
    Nekem is van eről egy hasonló elméletem. bár túl szép, hogy igaz legyen.
    Olyasmire gondolok, hogy az ember, mint entitás olyannyira nem specializált egy bizonyos életformára és a fizikai, szellemi, kommunikációs és szociális képességeit tekintve annyira minden körülményre alkalmas, de egyes életkörülményeket figyelembe véve mégis minden területen akadnak nála jobban teljesítő élőlények..., hogy adódik a kérdés: Miért?
    Az evolúció ilyen nyakatekert módon működne, hogy egy csupasz, védtelen, relatíve gyenge lény az ősi, zord, kegyetlen világban felküzdi magát a tápláléklánc csúcsára?
    Kezek befordítható hüvelykujjal, fejlett hangkommunikációt lehetővé tevő koponyaforma és fő mentális képességként az elvonatkoztatás képessége... - kivonatolva szerintem ezek emelik ki az embert az állatvilágból.
    Létrejöhettek ezek a képességek véletlenül? Bizonyára igen :-)
    Mégis...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, igen, Bravehart hozta az ihletemet, ami az előbbi írása közben elhagyott:
      Tehát az a gondolat nem hagy nyugodni, hogy ez a szemetszúró univerzalitás, ami a sajátunk, azért van, hogy a tapasztalások lehető legszélesebb tartományát élhessük meg ezen a bolygón. Bármely szegletében, bármilyen körülmények közé születve. A kezünkkel, a társainkkal való kommunikációval és az elvont gondolkodásunkkal minden esélyünk megvan rá, hogy sikerrel végig tudjuk vinni ezt a pályát. Mi vagyunk a főszereplők. Az összes többi csak ennek a díszlete. Programok, amik a fejlődést segítik.
      És amikor sikerül elérnünk a bolygószintű kollektív tudatosságot, akkor léphetünk szintet kollektíven egy tudatként, egy szellemként. Addig csak a szüntelen egyénszintű inkarnálódés zajlik, ami persze a kiváltója lesz az előbb említett folyamatnak a tudatosság fokozatos emelésével, ami exponenciális szerintem. Lassan, nagyon lassan indul, de ahogy az egyre több ember egyre többet tapasztal úgy gyorsul folyamatosan és ebből kiindulva minden bizonnyal hirtelen következik be.
      Pedzegeti már ezt egyébként a tudomány is: morfogenikus mező...

      Törlés
  17. Na gyerekek, ez a nagyon faszájos kis agymenés után tegye fel a kezét az, aki azt választotta felsőbb énjeként, hogy aljadék ügynöknek fog leszületni!!!

    VálaszTörlés
  18. Akinek nincs tudása, az előtt két lehetőség van, amiben hihet:

    - meghal -> gödör, ennyi volt
    - meghal -> létezik tovább másképp

    Az első mit is jelent.
    Egy tapasztalati gondolatkísérlettel jellemzem.
    Régebben sajnos nem kevésszer fordult elő, hogy elmentem bulizni és úgy berúgtam, mint az albán szamár és az otthonról elindulás és a másnap délutáni otthoni felkelés közötti időből semmire, de az égvilágon semmire nem emlékeztem. Sem arra hol voltam, kikkel találkoztam, mit mondtam, cselekedtem, SEMMIRE.
    Mi az én nézőpontomból ennek az értelmezése? Az az esemény valójában az én számomra nem történt meg. Az számomra nem létezik! Semmi különbség nincs ez és a között, hogy csak lefeküdtem volna aludni és úgy kelek fel másnap (a fejfájást leszámítva :)). Tehát teljesen mindegy mi történik, ha nekem nincs tudomásom róla, hogy megtörtént.
    Mi ebből a következtetés a halálra? Hát az, hogyha utána nincs semmi, akkor valójában számomra ez az egész élet meg sem történt, hiszen ha nem vagyok, akkor ugyanúgy nem létezik az egész életem a számomra, mint az ominózus alkoholgőzös éjszaka (most arról már nem is beszélek, hogy ebben az esetben az emlékező sem létezik már, aki semmire sem emlékezne). Tehát az élet olyan lenne, mintha születéskor lefeküdnék aludni, aztán felébrednék és nem is tudnék arról, hogy közben leéltem egy életet. (itt csak marginálisan jegyzem meg, hogy azokkal az állatokkal, növényekkel, akiknek nincs öntudatuk, "önképük", valóban ez a helyzet, tehát mikor húst eszel és sajnálod "szegényt" valójában az ő élete nem is létezett, mert nincs aki emlékezzen rá, tehát meg sem történt...)
    Még egyszer: Ha valaki nem hiszi/tudja a halál utáni létezést, annak az élete bármikor is szakad meg, teljesen lényegtelen, mert számára ez nem is létezett. Nincs különbség a között, ha valaki 5 perc múlva kiugrik az ablakon, vagy elszenved még néhány évtizedet, mert egyik sem történt meg a számára és ki vitathatná azt a kérdést, hogy "Nem mindegy mi nem történt meg?"....


    Ezzel szemben mi van a második esetben?
    Ha valaki abban a tudatban él, hogy az élete "megtörtént", annak számít, hogy mit tesz élete során, mert lesz aki tudni fogja, aki ő maga lesz és mivel már nem lesz jó kis "bal agyféltekéje" ami megmagyarázza, hogy miért is volt helyes az a gazemberség amit elkövetett vagy ami el tudja nyomni a "lelkiismeretet" akkor majd megismeri, hogy mi is valójában az a pokol...

    VálaszTörlés
  19. Akinek meg tudása van egyen pizzát kenyérrel:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ettem már spagettit kenyérrel... Az számít? :o)

      Törlés
    2. Kiskoromban mesélték mamámék, hogy anno a dinnyét is kenyérrel ették. Meg olyan is volt, hogy a vizet is kenyérrel ették. Akkor még nem értettem mire gondolnak pontosan, miért olyan "nagy szám" vizet enni kenyérrel, és miért szomorodnak el az emlékek felemlegetésétől. Most már rájöttem. Nem volt más...

      Törlés
    3. Azért szomorodnak el, mert az a kenyér még KENYÉR volt, önálló fogásként is megállta a helyét.

      Törlés
  20. Az 5 d is mekkora egy unalom lehet?
    Sehol egy kis bunyózó film, sehol egy kis irgum-burgum.
    Csak csupa szer-etet, meg még teremtek hozzá szer-etetet is, jó sokat, 10000 évig.
    Mindenki átlátszós mint a fátyol, amit itt huzogattok.
    Mekkora uncsi már:-) Na ezért jönnek le a Földre, mert itt aztán van minden. Istenke meg ül középen, számolja a nemlétező p..ci szőreit szeretettel, és várja a felemelkedő piciny részecskéit, hogy hozzanak kis morzsa-mazsolákat tudásból.

    Én meg nem tudok eleget, most mit vigyek Neki?

    VálaszTörlés
  21. Ö.T.,

    ""Nincs itt semmilyen felsőbb én, csak ÉN vagyok, a teremtmény..."

    Ha csak Te vagy, a TEREMTMÉNY, akkor ki teremtett?
    Te saját magadat?"

    Ezzel a kijelentéssel nem Istent tagadtam te kis mindent-kiforgató ! :D Mivel úgy látom rajtad kívül mindenki megértette, ezért csak neked még egyszer: arra próbáltam utalni, hogy számomra egyre kevésbé hihető ez az ezoterikus körökben Felsőbb énként tisztelt valaki, aki eldöntötte az én jelenlegi sorsomat, és valójában sokkal inkább én, mint én. Vagy az is lehet, hogy az itteni kicsi egó vitatkozik a fenti nagy egóval ?? :D

    Na jó, szóval szerintem nem Felsőbb én van (valahol az Isten háta mögött :DD, hanem Belsőbb én, aki valóban én vagyok, - Mazsola szavaival élve: az Utas.

    ( Ötike, a 'tökön rúgom magam' részt ha nem haragszol nem veszem magamra :DDD )


    Mazsola,

    "Na gyerekek, ez a nagyon faszájos kis agymenés után tegye fel a kezét az, aki azt választotta felsőbb énjeként, hogy aljadék ügynöknek fog leszületni!!!"

    Itt rátapintottál a lényegre, mivel szerintem sincs olyan, hogy egy Felsőbb én egyszer csak elhatározza, hogy sorozatgyilkosként akar leszületni, mert ez a tapasztalat még hiányzik a gyűjteményéből! Ez hülyeség. Legalábbis nagyon annak tűnik. :D
    Panka.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt gondolom, hogy akkor megtiszteltetés lehet leszületni, hogy bizonyos lelkek még ezt is kénytelenek bevállalni, mert az aktuális szintjükkel ez egyezik meg és egyébként sincs vesztenivalójuk. Hagyjuk már ezt az álszent gondolkodást, hogy hűha, én aztán nem ennék képes szörnyűséget elkövetni. Dehogynem!

      Törlés
    2. illetve akkora és lennék.

      Törlés
    3. @ Panka

      Szerintem sincs felsőbb én.
      Ez az ún. "alsóbb én" éppen elég problémát jelent az embernek,
      amivel még mindig nem képes dűlőre jutni, akár évezredek múltával sem.

      "...hogy számomra egyre kevésbé hihető ez az ezoterikus körökben Felsőbb énként tisztelt valaki..."

      Talán vizsgáljuk meg ezt az "én" kérdést közelebbről.
      Szerintem ugyanis egy újszülöttnek még nincs én-tudata, az csak később alakul ki a környezet hatására.
      Aztán mikor az ember befejezi itt a földi hancúrozást, akkor ez az "én" tudat is megszűnik.

      Vagyis pusztán egy átmeneti jelenségről van szó.

      Ö.T.

      Ui.: Amúgy meg akármennyire is ellenkező a véleményünk - néha - akkor is van bennünk közös. Ugyanazt a levegőt szívjuk mindannyian. ...:)))

      Törlés
  22. Bravehart,

    "Én már odajutottam véletlenül+ akarva is ha kell, de csak olyan 20 cm-re szabadulok ki kb akarva.. "

    Na látod, ez a 20 centire eltávolodó sem valami felsőbb én volt, hanem Te magad, a valódi lényed, az aki használja ezt a testet, a TESZT-ALANY! Érted már?
    Panka.

    VálaszTörlés
  23. Nyugodj meg Panka, értjük már mit akarsz! :))
    Engem legalábbis kezdesz meggyőzni...

    Szóval nincs felsőbb én, csak belsőbb én (az elmén és egón túli valóm, az aki kezdő asztrálutazóként akár 20 centire is el tud távolodni a testétől :).

    És nincs felsőbb én, csak Felsőbb Lény - a Teremtő, igaz?

    Erre gondolsz?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen. A francba, meg kell tanuljak tömörebben és érthetőbben fogalmazni! :DDD
      Panka.

      Törlés
    2. meg egy kicsit kevésbé naturálisan :o)

      Törlés
  24. Hella le kezdőztök?:)

    "Szóval nincs felsőbb én, csak belsőbb én (az elmén és egón túli valóm, az aki kezdő asztrálutazóként akár 20 centire is el tud távolodni a testétől :)." => De azért 20 centi elég jó már nem jányok?...:))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Részleteket, részleteket!!! :)

      Törlés
    2. perszehogy, aki a centikkel jön, az kezdő.. :D
      (aki meg a technikával az kis-f@szú.. (!) )

      Törlés
  25. Hmmm hát tudod először koncentrálnom kell nem vagyok már 18 éves;), kérek energiát, aztán egyszer csak érzem hogy kellemes bizsergésem van, éss ááááh csatt!=>.. :-) valaki bevágja az ajtót a cégnél:)) és visszahúzódik a 20 centis énem,
    alsó, vagy felső énem .:)) Csikló, vagy sikló, vagy piton, mit tudom én?:-)

    És most végig a benső énemet láthattátok..

    Panka;)
    "Na látod, ez a 20 centire eltávolodó sem valami felsőbb én volt, hanem Te magad, a valódi lényed, az aki használja ezt a testet, a TESZT-ALANY! Érted már? " A felsőbb énem egy párhuzamos dimenzióban van, ha jól tudom.. Jaaa most esett le, áhá értem szóval úgy gondolod, hogy a felsőbb énünk itt tapasztal fantasztikus űrruhánkban, amit nevezhetünk testünknek... Erre jó példa az Amikor megállt a föld c. film ott is egy idegen létforma eljött a földre, de kellett neki egy bolygóval kompatibilis gépházat létrehozni..:)

    Tehát nem egy másik dimenzióban (multidimenzió)
    lenne, hanem itt?...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon érdekes ez a testelhagyásos játék... Egyszer volt (kb. 2 éve) olyanban részem, hogy csak úgy megtörtént... nagyon fura volt: lefeküdtem aludni, mert fájt a fejem... persze nem tudtam aludni, csak pihentettem a testem és próbáltam az elmémet is. Féléberségemben robajos hangot hallottam, és bizsergést a gerincemen. Jött felfele, de hogy meddig, nem tudom. Miközben feküdtem, azt éreztem, hogy már nem az ágyban vagyok, hanem bekukucskálok a kislányom szobájába, aki még aludt. Aztán felébredtem.
      Ijesztő volt az a furcsa belső morgás, robajlás... Nehéz nem megijedni ilyenkor és végig élni, ami lenni akar.

      Törlés
  26. Úgy látom keményedik a téma! Csak hogy naturális maradjak! :D
    Panka.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. No igen, és ismét előkerült méret is :))))

      Törlés
  27. A hétköznapi "földi tudat" az ego. Tökmindegy hogy hogyan nevezzük azt ami ezt meghaladja bennünk. Fensőbb énnek-e, tudatalattinak vagy bármi másnak. A lényeg az hogy VAN és az egónak nincs rá hatása. Valamint az is biztos hogy ez AZ /"Isteni Szikra"/ ami a magasabb tudással és képességekkel - végső soron a Teremtéssel/Teremtővel kapcsolatban van. Megfelelő körülmények között - "pokoljárás"/katarzis utáni ébredés, megvilágosodás - innen kaphatunk intuíciókat, késztetéseket, információkat a szeretetelvű felemelkedésünkhöz. Ami voltaképp egy visszatérés a már elért, leszületésünk előtti szintünkre. Minden arról szól hogy úgy, oly módon tanuljunk idelent a Földön az életünk/életeink során hogy az végül visszaemeljen minket oda ahonnan jöttünk. Méghozzá a tanultakkal felvértezve egy már magasabb fenti szintre mint amilyenen voltunk. Hogy aztán ha megint úgy döntünk hogy leszületünk valahová - az már egy magasabbrendű/magasabb rezgésű illúzió legyen mint a mostani 3. dimenziós rezgésszintnek megfelelő kiterjedésű. Azért élünk különleges időket mert most könnyebb váltani. Mert a külső energetikai - Galaxis, Naprendszer és Föld-beli - körülmények olyanok hogy nagyban elősegítik és lerövidítik a felemelkedésünk/visszatérésünk útját. Gyakran emlegetik a "mérlegre tételt". Nos most van az az időszak amikor mindenki önmagát, a "tanulmányait" mérlegeli/megítéli. Ezt az egyes ember nem tudja befolyásolni, mert ez az egon túl történik meg benne. Mindössze annyit tehet hogy annak megfelelően él hogy a "tudatalattija" aztán minél pozitívabb döntést tudjon hozni vele kapcsolatban.
    Kerion

    VálaszTörlés
  28. Tyűha lijo akkor már nem vagy kezdő.. isten hozott az x-men-ek között!:)

    Igen ez olyan hogy ha nem foglalkozol ezzel, teljesen átlagosan élsz, de ha egyszer ezt már átélted mint Te, na onnantól kezdve már megváltozik az ember... Mivel átélhet, érezheti akkor azt, hogy attól amit a tükörben lát jóval több. Amúgy olyan fura "füstszerű érzet" nekem legalábbis.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nos, nekem azóta semmi, de ha lehet leckéket venni(technika), akkor jelentkeznék, függetlenül a 20 centitől :)!!!

      Törlés
  29. Panka csak a tömör fogalmazás elősegítéséhez tettem be a kemény blokkot:-))
    Őőőh én már csak otthun lehetek kemény, elkeltem.
    :-))

    Erről az jut eszembe ma volt egy ügyfelem telefonos segítség, és olyan fáradt volt a testem, mármint az agyam a felső, hogy azt mondtam egy nőnek:"Lehet hogy nem kapta be őő
    meg a csekket..:)"
    Aki meg jött személyesen annak meg viszhall..:)
    Emelkedünk emelkedünk, vagy süllyedünk?:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is elég szétszórt vagyok, de ez mindig is így volt. Volt, hogy megkérdezték, "hol jársz éppen?" :)) Hát elhiheted, hogy nem ott és akkor, ahol épp a testem lébecolt.

      Törlés
  30. Nanááá, hogy emelkedünk, itt Szelei Magdolna elmondja mi történik és mi fog http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=HA0_eeKFoss&gl=HU

    de érdekes beírás van a 2 oldalon a vidi alatt is !!

    GA

    VálaszTörlés
  31. Nyilván sokan ismerik Robert Bruce "II. Értekezés az Asztrálprojekcióról" című művét - ami egy régebbi de eléggé profi munka ebben a témában. Ez a "kiprovokált", szándékos testelhagyás "know-how"-ja. Nos ez az amit mostanság - a megváltozott, illetve gyorsan változó elektromágneses térrezonanciás körülmények miatt - nem igazán ajánlatos gyakorolni. Mert könnyen előfordulhat hogy "eltévedünk" és nem találjuk meg visszafelé a testünkbe az utat, vagy csak későn találjuk meg. Még az is előfordulhat hogy bolyongásunk közben egy másik "szellem" megtalálja és birtokba veszi a testünket. Aktiválja azt és magával elviszi. Így a testünknek már csak hűlt helyét találhatjuk. A spontán "látomásos-tudatalatti" - tehát nem szándékos, ego-akaratlagos - testelhagyás egészen más. Ott mindenre van biztosíték. Egy már magasabb szinten amúgy sincs szükség ilyesmire mert a test is átlényegül/felrezeg/elrezeg a tudattal együtt.
    Kerion

    VálaszTörlés
  32. lijo:)

    Bevallom lusta vagyok, mert ezt nagyon kellene akarni+tanulni+koncentrálni... Nekem az a technikám, hogy először ellazulok aztán kérek energiát+megköszönöm+koncentrálok, elkezdek zsibbadni, bizseregni kellemesen, és ha ki akarok lépni nem tudok csak olyan hullámszerűen kb. 20 centire, ahhoz hogy kiugurjak gyakorolni kellene sokat.. és ebben a dili világban ha hazajut az ember majd kidűl+foglalkozzon a párjával+ a hobbijával... kihajtják a zionisták az emberből a szuszt pont ezért, hogy otthon nehogy elgyen erőd+kedved gondolkozni mitől is lehetne szebb ez a világ, vagy hogyan cuppanhatnék ki füstüzemmódba, esetleg leszaladnék a holdra..:)
    Esetleg ez?:=> http://hu.scribd.com/doc/28709109/Dr-Bruce-Goldberg-Asztralutazok-kezikonyve

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ahogy Kerion sorait olvastam, pont az jutott eszembe, ami Neked: se időm, se energiám, örülök, ha a szeretteimmel kapcsolódni tudok, és ha még van időm magamra, akkor tényleg összeteszem a kezem.
      A holdat énis "kinéztem" magamnak, szívesen lógatnám róla a lábam:) Már látom magam előtt, ahogy szabadulunk innen, hirtelen telihold lesz:D
      Bruce kézikönyvem kölcsönadtam, azóta lába kélt..:)Persze ez is csak kifogás...

      De azt is gondolom, minden rendben van, a felemelkedéstudat erős bennem, ezeket a "mi vagyok még" érdeklődéseim kiélhetem hamarosan:)


      Törlés
  33. Szerintem nincs erre a testelhagyásra szükség, illetve nem erre van szükség.

    VálaszTörlés
  34. "Jelentkezzen, aki ura önmagának!"
    Erre az jut most eszembe, hogy aki tényleg kilép a húsból és mondjuk felmegy Pösre, na az akkor abban az állapotban ura önmagának, nem kell neki se kocsi, se benzin... vagy ha dimenziókat átszárnyalhat, elmehet a marsra pl. ezt most nem tehetem meg.. Szerintem jelenleg álmomban vagy egy testkilépéskor lehetek csak szabad.. nem?

    "Nos ez az amit mostanság - a megváltozott, illetve gyorsan változó elektromágneses térrezonanciás körülmények miatt - nem igazán ajánlatos gyakorolni. Mert könnyen előfordulhat hogy "eltévedünk" és nem találjuk meg visszafelé a testünkbe az utat, vagy csak későn találjuk meg." => Ez nagyon érdekes a hárfára+ a többi toronyra gondolsz?

    Most hogy elolvassuk a fenti könyvet és kijelentjük, hogy az márpedig úgy van... azt az tudja igazán megmondani aki rendszeresen kilép..
    Várjuk a jelentkezőt!:)

    VálaszTörlés
  35. Srácok! Ki hol él? Van még itt Csongrád megyei? Csak kíváncsiságból kérdezem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szebb időben szinte odalátok.. na jó.. nem.. :D
      N45.55'28.39'' E20.04'46.24''

      Törlés
  36. Azért jó ha átéli az ember mert megérezheti a szellemét mit a mai rohanó diliházban nincs ideje felfogni se, nemhogy lenyugodni, megérezni a tűz körül, mint az indiánok pl.

    Ha már a szellem erejét ezáltal megéreztük, már nem hat ránk ez a félelem alapú, rabszolga gyártó rendszer a szellem erejét érző emberek nem félnek se a haláltól, se a mindent látó szemtől... => oroszlánlelkűek=> pl. oroszlánszobrok világszerte... ezt Zéé vágja ezeket a jeleket:)

    VálaszTörlés
  37. Nem kell ehhez meditálni, csak érzelmileg-gondolatilag leválni a rendszerről, ha fizikailag még tagjai is vagyunk. Hamarosan felépítjük az alternatív világunkat!

    VálaszTörlés
  38. " ... oroszlánlelkűek=> pl. oroszlánszobrok világszerte... "

    Hm ... hát nem is tudom.
    Az oroszlánnak ugyanis megvan az a vitatható tulajdonsága, hogy
    az idegen utódokat gátlástalanul kinyírja és a saját utódait szaporítja a helyükre. (pl.: Juda oroszlánja )

    Ismerős ???

    Ö.T.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    2. Ö.T. rátapintott egy lényeges dologra: az oroszlán még állat, és igen Júda oroszlánja is oroszlán.
      De már tudatos lélek, amelyik keres.
      (Oroszlánszivű Richárd mitől volt oroszlánszivű? azé? azé..)
      Miarasztafáriakrólbeszélünkmiitten? :D
      (Júdeai a népfront volt.. bocs.. :D )

      Törlés
    3. Valószínűleg a valóságot megszépítő eufemizmussal állunk szemben. A kort ismerve az ipse egyszerűen csak oroszlánszagú lehetett, de a jobb benyomás elérésének érdekében nyilván feldobtak ezt-azt-amazt néhány másoló szerzetesnek...:-)

      mj

      Törlés
    4. @Zplus

      Szerintem meg komplett meg vagyunk vezetve.
      Amit keresünk, az nem a függöny mögött van, hanem a függöny előtt. ...:)))

      Tekintve, hogy jelenleg is az önmegsemmisítés határán mozgunk, érdemes (illetve KÖTELEZŐ) az aktuális MÁTRIXOT felülvizsgálni, mert lyuk az van rajta bőven.

      Ez az "oroszlánhoz hasonlítani akarás" is szerintem csak arra utal, hogy valahol és valamikor az emberiség történetében bekövetkezett egy KOMPLETT KISIKLÁS.

      Kérdezem én, egy normális keretek között vegetáló emberi populáció miért választ egy állatfajtát címerállatnak???
      Miért nem választották pl. az óriásteknőst, amelyik állítólag akár 200 évig is eléldegél ???

      Ugyanakkor a NÉP zászlajára meg kitűzték a HANGYÁT ... (gályázz barom ájulásig, de inkább tovább!!!)

      Véleményem szerint az állítólagos NAGY VÍZÖZÖN csak másodlagos jelenség volt, azaz következmény.
      A kiváltó oka pedig talán az, ami "ősrobbanás" címszó alatt
      ragadt fenn a köztudatban. (nameg az "üveghegy" sem magától üvegesedett meg). Szerintem ezek a "foszlányok" az előző
      "kultúrákból" maradtak fenn. AZOKKAL IS VÉGZETT A TUDÁS.

      Az mindenesetre eléggé valószínűtlen, hogy a legelésző szibériai mammutokat éppen nasizás közben ütötte el a jégkorszak. Éppen úgy az is valószínűtlen, hogy Derinkuyuban
      annyira hülyék lettek volna, hogy a közelgő vízözön elől a föld alá építsenek városokat 15 emelet mélységben.

      Ez a "meteoritbecsapódás" című magyarázat is eléggé sántít, tekintve hogy az elmúlt párezer évben ilyesmi nem történt.
      (legalábbis nem akkora mértékben, hogy mindent lesöpörjön)

      Ö.T.

      Törlés
  39. Az oroszlánlelkű az a bátorságát, tenni akarását... jelenti nem az álattal kell összemosni. Aki oroszlánlelkű úgymond bármikor kész meghallni szeretteiért... Ennyi erővel a vajszívű, vagy a birkatürelmű is rosssz.:) Istenem a jó szívem visz a sírba Elvis meghallt, Michael Jackson meghallt, nekem is fáj már a hátam.:-))

    VálaszTörlés
  40. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  41. Éljen ZÉÉÉ!!!:))

    Csak hogy Men in black-es legyek.:)

    VálaszTörlés
  42. Akit érdekel a "testelhagyás" annak belinkelem még egyszer, már már korábban megtettem. Lépésről-lépésre le van írva, mi az ami a legjobb eredményre a legtöbb embernél, sok ezer ember statisztikája alapján.
    http://obe4u.com/files/SOBT.pdf


    Lehet azt mondani, hogy értelmetlen, nem kell ez, én más véleményen vagyok. Mégpedig azért, mert egy fajta "megerősítés", nagy lökést tud adni a "fejlődésben". Másrészt, ha valaki már gyakorlott, képes információkhoz jutni.
    Nem utolsósorban, segít megérteni, hogyan képes működni ez a "valóság-illúziónk", ahogy ott maga is képes "teremteni" vagy éppen a falon átmenni vagy éppen "nem tudni" átmenni, a fókuszálástól függően, a valóság "fellágyul" vagy "megkeményedik" (nem az :)). Tehát most azért "szilárd" a környezetünk, mert a frekvenciánk ehhez van belőve, erre fókuszálunk. Ha olyan rezgésen lennénk, mint egy neutrínó, gond nélkül átmennénk mindenen, tulajdonképpen nem is létezne számunkra "anyag"...
    Ezt enélkül nehéz elképzelni, még nehezebb megérteni, tehát szerintem mindenképpen hasznos.

    VálaszTörlés
  43. Bastian jól beszél!:)
    1 -et ér-tek vel-e:)

    VálaszTörlés
  44. @ Mazsola

    "Jelentkezzen, aki ura önmagának!"

    Nagyon pompás témafelvetés.
    Tegyük fel hozzá a kérdést: Tanítja azt a mai civilizált társadalom, hogy az egyén hogyan uralkodjon önmagán ????

    Összehasonlítás képpen a "primitív" kultúrákban általánosan elterjedt volt a "férfivá avatás" intézménye, ahol a jelöltnek tanúságot kellet tennie (be kellet bizonyítania), hogy képes uralkodni önmagán. (a fájdalmak ellenére)

    És bizony egyik-másik próbatétel vastagon kimeríti a kínzás fogalmát. Van a jelenlegi vezetők között akár csak 1 is, amelyiket
    FÉRFIVÁ AVATTÁK ????

    Ö.T.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt gondolom, mert valakit férfivé avattak, attól még ugyanaz az ember, aki egy nappal előtte volt. Mert kiállja a próbát, nem biztos, hogy utána a támasztott elvárásoknak akar megfelelni... Ezek a beavatások számomra megint csak azt jelentik, nem lehetsz az, aki vagy... Miközben tanítani próbál valamire, támogatja a kirekesztettséget....

      Az önuralom igényének IS belülről kellene fakadni...:)

      SZABADULJ:)
      http://www.youtube.com/watch?v=_wLTx4v9kVc

      Törlés
    2. "Azt gondolom, mert valakit férfivé avattak, attól még ugyanaz az ember, aki egy nappal előtte volt."

      Külsőleg igen, csak a minősége más.
      Vagy szerinted egy szeleburdi tinicsaj ugyanaz a minőség, mint egy ANYA ???

      Na ne máááá ...

      Ö.T.

      Törlés
    3. Nem így értem. Hanem ennek belülről kell fakadni.
      Egy tinicsaj is lehet anya. De nem ANYA.
      Az idő, a tapasztalás, mind mind letisztulttá teszik az embert.
      És egy beavatás lehet kikényszerített is. A minőségi beavatás belülről érkezik meg. Esszenciává alakul.

      Törlés
  45. "Hanem ennek belülről kell fakadni."

    Hát ezzel a belülről fakadással problémák vannak kedves Lijo, ugyanis az ember gyárilag olyan, hogy nem a nehézségeket keresi. Vagyis ha az adott társadalom (törzs, szövetség, nemzet, populáció, stb.) nem állít a tagjaival szemben semmilyen "önlegyőzési" vagy "éretté válási" követelményszintet, akkor létrejön (mint ahogy létre is jött) a "puhapöcsök" társadalma és elkezdődik a társadalmak mentális széthullása. Márpedig ami szellemi síkon megjelenik, az a fizikai síkon is folytatódik, ami azt jelenti, hogy az értékrendszer torzul és általánossá válik a hazudozás.

    Ma már egyetlen politikus sem engedheti meg magának, hogy őszinte legyen, mert akkor vagy kinyírják, vagy a "média" kicsinálja.

    Ez az önuralmi vizsga, vagy "beavatás" ma már csak a katonai egységeknél (pl.: amcsi tengerészgyalogosok) van jelen, de ott sem hivatalosan.

    Ö.T.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tudok ellenkezni Veled... (persze nem is szándékom:)).
      Annyi gondolatom jött, hogy nincs kint bent nélkül, de mondhatnám az is, ok és okozat, tett és következmény... oda-vissza hatás:)
      Ami belülről érkezik, kívül is megnyilvánul és fordítva.

      Törlés
  46. Még annyit a témához, hogy míg a "civil" irányítású társadalmak a hazudozásra épülnek, addig a "katonai diktatúrákban" ez nem érvényesül. Ott ugyanis annak ellenére, hogy a fő cél "az ellenség kinyírása", másodlagos szinten jelen van a "túlélés" szándéka is, ami ugye a hazudozást eleve kizárja.

    Ha megnézed, akkor az utóbbi időkben nem csak az amcsiknál történtek nagy változások a katonai vezérkarban, hanem más országokban is. (pl. törökök)

    Hm ... érik a mogyoró. ... :)))

    Ö.T.

    VálaszTörlés