2012. szeptember 25., kedd

Maxwell Igan - Az Ébredés

Aki esetleg nem ismerné..., aki meg ismerné, annak ismétlés a tudás anyukája...


A teljes film itt>>


22 megjegyzés:

  1. Aszongya ez a film, hogy:

    "Tedd azt, ami helyes, mindenben amit cselekszel!"

    Jó duma, nem ???
    Csak azt felejtik el megemlíteni, hogy mi a helyes. Netán az, amit a médiák programoznak az agyunkba ??? És ezzel vissza is kanyarodtunk az emberiség évezredes problémájához, mikor is Ádám nevű ősünk a neje biztatására belezabált a tiltott gyümölcsbe a tudás fájáról.

    Hm ... ha ez így történt, akkor most miért nem tudjuk, hogy mi a jó és mi a rossz ???

    Az mindenesetre biztosnak látszik, hogy a médiák sem tudják ezt a kérdést megválaszolni, mivel már elég régóta tömik az agyunkat a kis baromságaikkal, ennek ellenére jelenleg mégis a III. vh küszöbén állunk.
    Nem ártana némi szerénységet gyakorolniuk, nemde ???

    Ö.T.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most függetlenül a filmtől (még nem néztem meg, lehet, hogy nem fogok egyet érteni vele), azt gondolom, egy olyan "társasjátékot" végtelenül játszani/játszatni, ahol a Tudat/Forrás/Isten minden játékos minden dobását előre ismeri, a megoldandó feladatokkal együtt és tudja azt is előre, ki nyer és veszít, mi fog történni, stb... az nem csak értelmetlen a számára, de végtelenül unalmas is. Ha pedig nem tudja előre, akkor viszont tanul vele, ez nem is lehet másképp.
      (ettől még nem zárom ki, hogy imád unatkozni :)), de ha mi, ugye az Ő, azaz mi a hasonlatosságára teremtettünk, akkor ez nem állja meg a helyét, mert az ember sem szeret hosszú távon unatkozni tapasztalataim szerint).

      Törlés
    2. http://www.mommo.hu/media/Csontvary_Az_oreg_halasz_tukrozes_utan

      zplus

      Törlés
    3. Hosszú lett, ezért két részletben illesztem be:

      Nem hiszem, hogy a tiltott gyümölcsös, és a kiűzetés sztori valós, vagyis semmiképpen sem úgy, ahogy azt programozza nekünk a biblia. Ez egy tévesen (szándékosan?) össze ollózott történet az Arvisurák szerint. Babilonban volt Ádám és Éva, akik szakítottak a tiltott almafáról, de ez egy Babilonban megtörtént esemény volt, amit aztán Ábrahámék szokás szerint kiforgattak, és a teremtés elmélettel összemostak. Vagy azért mert nem értették, hogy a teremtés történetben Ádám és Éva minőségekről szól, vagy azért mert nem akarták érteni…
      Elvileg a célunk a végső egység megvalósulásáig a tapasztalás és a fejlődés, ennek pedig teljesen ellentmond, hogy azért űzettünk ki, mert a tudásra vágytunk!
      Mani így vallott az elhívásáról:
      „Ardashirnak, Perzsia királyának idejében nőttem fel és váltam éretté. Ardashir halálának évében alászállott reám a Parakléta, és beszélt hozzám. Leleplezte előttem a világok és nemzedékek előtt elrejtett misztériumot, a mélység és a magasság misztériumát. Kinyilatkoztatta a világosság és a sötétség titkát, a sötétség által elszabadított viszály és nagy háború misztériumát; kinyilatkoztatta nekem, hogyan győzte le a világosság a sötétséget ez utóbbi elegyítése által, és hogyan keletkezett e világ. Megmutatta nekem az első ember, Ádám megteremtésének misztériumát. Tanított a tudás fájának misztériumáról, a fáéról, melyről Ádám evett, miáltal felnyíltak szemei; az apostolok misztériumáról, akiket azért küldtek a világba, hogy egyházakat alapítsanak… A Parakléta mindent leleplezett előttem, ami már megtörtént, és ami még történni fog, és mindent, amit a szem lát és a fül hall, valamint azt, amit a gondolkodás elgondol. Általa mindent megismertem, láttam a mindenséget általa, s egy test és egy szellem lettem.”
      Mani sem beszélt a kiűzetésről, a tiltott gyümölcsről, csak a tudás fájáról, és a szemek felnyílásáról. Ez szerintem nem véletlen…
      A szkíta ősműveltségre építő manicheizmus, ahogy a távolkeleti vallások is öt elemmel dolgozik: föld, víz, levegő, tűz, éteri. Az ötödiket, az éteri elemet, ami összefogja az előző négyet, élő fával, vagy másként a tudás fájával szokták ábrázolni (közös tudat/morfogenetikus mező?). Ez a gyügyei mennyezteten jól látható: http://87.229.73.118/~mennyeze/?q=node/2571
      A csengersimai mennyezeten pedig az ősi teremtés elmélet figyelhető meg: http://87.229.73.118/~mennyeze/?q=node/1439
      A napkerék alatt kettővel található fénykerék az ősállapotot jelképezi, ahol még nincsen kettősség, még nincs nemi elkülönülés csak sarjadzás. Majd amikor eljön az ideje, akkor a napkerék és az ősállapot kerék közötti kazettán a fénymag már csak a felszakításra vár épp úgy, ahogy mi is megszületünk. A fénymag ábrázolása a legtöbb ősi kultúrában megtalálható, hét egymást metsző körből áll, ahogy hét fő csakránk is van. Az egység felé vezető úton a hét fénymag összekapcsolódásából pedig kialakul az élet virága, ami a végső célig, a végtelenségig folytatható:
      http://www.boldognapot.hu/cikkek/430/a-torusz-titkai
      http://www.boldognapot.hu/cikkek/429/a-teremtes-osi-kodja

      Törlés
    4. A hét fő csakrát pedig a felcsavarodott kundalini kígyó kapcsolja össze. „A gerinc tövénél szunnyadó Kundalin-i kígyó (vagy Kundalin-i tűz) ha felébred, aktivizálódik és megindul alulról fölfelé, a gyökércsakrán keresztül a fejtetőcsakráig. Ez a Földközponttól a kozmoszba kiáradó energiák mikrokozmikus mása, amely az emberben a mindennapi tudat felemelésére, a szellemi tudat kialakulására utal. Ez az állapot felléphet fokozatos fejlődés eredményeként, vagy hirtelen "szellemi ébredésként", a szellemi világba való tudatos belépést eredményezve.”
      Egy másik megközelítés:
      A belső, vagyis szellemi ember a gerincvelő (szushumna vagy manicheus kifejezéssel „a dicséretoszlopa”) két oldalán futó tudatcsatornával rendelkezik. Ezt Pingalának és Idának is nevezik. Az egyik vezeték a Nap képviselője, hímnemű, alkotó; míg a másik a Hold jelképe, nőnemű, befogadó. Ezen a két csatornán keresztül áramlik a testbe a Prána (lélegzet, illékony eledel). Manicheus iratok a két tudatcsatornát jelképesen a Nap és a Hold bárkájaként ábrázolják, amely az anyagtól megszabadított világosságszikrát átviszi az eredeti birodalomba. Az Ida és Pingala hétszer keresztezi egymást a szushumnában. Ezek a kereszteződési pontok a csakrák. A kígyótűz csúcsán lévő hetedik csakra a tobozmiriggyel kapcsolódik össze. A csakrák kerék formájú erőközpontok, az idegrendszerrel és a belső elválasztású mirigyekkel működnek együtt. Állandó forgómozgásuk során veszik fel az energiát. S bár nem azonos gyorsasággal, de mind egyazon irányba forognak. Minél inkább belemerül az ember az élet dolgaiba, annál gyorsabban pörögnek erőkerekei.”
      http://images.search.conduit.com/ImagePreview/?q=csakr%C3%A1k&ctid=CT3072253&searchsource=49&start=210&pos=25
      Ez a páros feltekeredett kígyó található a pár(t)os jogaron is.
      Azt hiszem nem véletlen, hogy az ószövetség be akar zárni minket a sötétségbe, nem véletlen, hogy tiltja a csillagok vizsgálatát, és nem véletlen, hogy egy szükséges szellemi folyamatot tiltottként jelenít meg, ezáltal tudatlanságban és félelemben tartva az embereket!

      SZN

      Törlés
  2. Jaj, Ö.T. már megint nem nézted tovább a harmadik percnél, de már kritizálsz! Hiba! :))

    Aszondod:

    "Tedd azt, ami helyes, mindenben amit cselekszel!"

    Jó duma, nem ???
    Csak azt felejtik el megemlíteni, hogy mi a helyes...."

    Nem felejtik el, nézd tovább, ott vannak a válaszok! Az a helyes, amit a szívedben, legbelül annak érzel! Ott nem tudod magad becsapni. Amit elkezdesz megmagyarázni hogy miért jó, az valószínűleg nem helyes! Kell ennél logikusabb magyarázat? Szerintem nem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "Az a helyes, amit a szívedben, legbelül annak érzel!"

      Hehehe ... ez aranyos volt Mazsola.
      Csakhogy egy társadalom működtetéséhez nem elég a fent említett alapelv, mivel meglehetősen szubjektív.

      Már a viszonylag primitív társadalmakban is megjelennek a törvények (szokásjog), amelyek ugyan még nincsenek leírva - íratlan törvények - ennek ellenére azonban a társadalom minden tagja ismeri és betartja, mivel abba nől bele és a néhány alapelvet (alaptörvényt) automatikusan megtanulja a szülőktől, nagyszülőktől - röviden - a közösségtől.

      A "fejlettebb" - civilizált - társadalmakban már nagyobb a probléma, mivel a TUDÁS növekedésével egyenes arányban növekszik a társadalom felosztottsága és felbomlása, ahol az egyes érdekcsoportok - régebben céhek, jelenleg cégek, mammutvállalatok - egymás ellen működnek - egészséges konkurrencia címszó alatt - és a hatalom is már csak a hatalom fenntartásában érdekelt, nem pedig a társadalom működtetésében.

      Röviden ábrázolva ezt a folyamatot:

      Tudás növekedése = Társadalom széthullása = Kampec

      Szóval az általad említett - illetve bemásolt - alapelv, miszerint "Az a helyes, amit a szívedben, legbelül annak érzel!" nem elégséges semmilyen társadalom működtetéséhez, mivel az egyének szellemi fejlettségi szintje eléggé különböző és van akinek a szintjén a fent említett alapelv csak úgy jelenik meg, hogy "a szomszédnéninek igazán cuki segge van és esetleg én is megtökölhetném, amikor a szomszéd bácsi nincs otthon", ami ugye alaptörvénynek még nem lesz elég. ... :)))

      Ö.T.

      Törlés
    2. Szerintem viszont működhet ez nagyobb léptékben is. Egy alaptörvényről is el tudod legbelül dönteni, hogy helyes-e vagy sem. És ha nem érzed annak, akkor legközelebb nem fox arra a f.szkalapra szavazni, aki azt a törvényt alkotta. :)
      Mondok egy példát! Melyik törvényt érzed helyesnek:

      a) akit lopáson kapnak, annak vágassék le az egyik keze - legyen az akár egy gyerek is.

      b) akit lopáson kapnak, az ítéltessék a lopott holmi összegének kétszerese értékben közmunkára.

      c) akit lopáson kapnak, annak sorsáról egy senki által meg nem választott bírói tanács döntsön. A tanácsra és a rokonaira ez a törvény nem vonatkoztatható.

      Nnna? :)

      Törlés
    3. "Szerintem viszont működhet ez nagyobb léptékben is. Egy alaptörvényről is el tudod legbelül dönteni, hogy helyes-e vagy sem. És ha nem érzed annak, akkor legközelebb nem fox arra a f.szkalapra szavazni, aki azt a törvényt alkotta. :)"

      A probléma csak ott van ezzel Mazsola, hogy a f@szkalapok mennek, az általuk alkotott törvények meg maradnak. ... :)))

      Az amcsiknál pl. egy ürge összegyűjtötte a még mindig érvényben lévő, évtizedekkel előbb alkotott törvényeket és megfelel egy vicclapnak. Már nem emlékszem pontosan, hogy melyik szövetségi államban, pl. tilos a tengerparton elefántot sétáltatni.
      Mondjuk a Balaton partján sem engedélyezett, de ezt nem írták törvénybe.

      A hárompontos törvénytervezetedre meg azt mondom, hogy a törvény lényege - főleg alaptörvényeknél - nem a szankcionálás, hanem egy működési szabályzat.

      Ha sok a tolvaj, akkor valami nem jól működik a rendszerben.
      Ha pedig a társadalmat irányítók lopnak, akkor a példamutatás hiányában a lopásból tömegsport lesz.

      Ö.T.

      Törlés
    4. Ha szakmabelit kérdezel - az írott jog a szokásjogból csak az után alakult ki, mikor a belső ERKÖLCSI, valláson alapuló normakövetés fellazulása miatt KÜLSŐ eszközzel kellett megállapítani a társadalmi együttélés szabályait. Véleményem szerint tehát nem specializálódás, hanem demoralizáció következménye. Mazsinak igaza van, a BELSŐ, isteni jogkövetés, a lelkiismeret szava a JOG, amit a külső, alkotott normarendszer sosem érhet el. Attól, hogy joghézagokkal teli és pillanatnyi politikai érdekeket szolgáló jogrendszerünk van, nincs felmentés a belső normakövetés alól!
      Azt szeretem, ha a kutyám nem azért marad a kapun belül, mert az zárva van, hanem mert tudja, hogy tilos kimennie - tehát belsővé teszi a normát, azonosul vele - nincs szükség külső kontrollra.
      Ja, és Ö.T. kicsit ironikusnak érzem a stílusod..

      Törlés
    5. (Sokáig gondolkodtam, elküldjem-e ezt a hozzászólást, mert aki nem akarja érteni, az nem érti. Nem ismerem-sajnos-elég jól a Koránt, de van itt egy szúra.. A lyukasztó csillag a sarkcsillag-ahol a lélek távozik; a jegyző angyal az akiről szó van-volt.. +az éjszakai látogató? nem tudhatjátok a napot és az órát)

      86. Et-tarik szúra - Az éjszakai látogató
      Allah, a Könyörületes és az Irgalmas Nevében

      Az égboltra és a Tarikra!Honnan tudhatnád, hogy mi a Tarik?A lyukasztó csillag.***Nincsen senki, aki fölött ne lenne jegyző angyal.***Gondoljon az ember arra, miből teremtetett!Kilövellt vízből teremtetett,ami a gerinc, és a bordák között jön ki.Bizony, Allah vissza is tudja hozni,azon a napon, amikor a titkok nyilvánosak lesznek.Sem ereje, sem segítője nem lesz néki.Az esős égboltra,és a kihajtó földre!Bizony, különbséget tevő szó ez,és nem tréfa.Ők cselt szőnek,ám Én is cselt szövök.Adj haladékot a hitetleneknek, adj csak nekik egy kevés haladékot!

      zplus

      Törlés
    6. a) válasz: a megcsonkítással nem tudok emberileg azonosulni.

      c) válasz: morálisan súlyosan aggályos! :D

      b) válasz: bár ez is szankcionál, de azért e mellett tanító jellegű is, mert kétszeresen meg kell dolgoznod a "bűnödért".


      Szerintem egyébként meddő vitát folytattok Mazsola és Ötike! Minden belülről indul ki, bármit hozunk létre az először belül a lélekben, a gondolatban kell megszülessen előbb, és csak utána manifesztálódik. Ezt ha kivetítjük társadalmi méretekre, akkor sem változik semmi! A X parancsolat is valami hasonló, belső erkölcsi normarendszerből indul ki, s hiába tűnik úgy mintha kívülről érkezett volna a parancs, attól még a legbelsőbb húrjainkat pendítette meg. A Jézusi egyetlen egy törvény, a szeretet még inkább erre a belülről kifelé teremtésre utal. Ha ezt követjük nem hibázunk. Ennyi. A tárgyalást lezárom. :D
      Panka.

      Törlés
  3. Bastian, ez a film is tulajdonképpen rávezet arra, amit a felejtős cikkben tárgyaltunk: az univerzum egy folyamatos fejlődésben lévő Intelligens, Tudatos Energia, aminek célja, hogy egyre fejlettebb létezőket hozzon létre az anyagi illúzió segítségével, játéktermében. A film többi része ennek a tudásnak az eltitkolásáról szól, hogy hogyan zárták börtönbe az emberi szellemet, és hogy mennyire sokat számít az, hogy melyik típusú energiát támogatod: a rombolót vagy az építőt.

    Nézd végig, egy órát megér hidd el.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Megnéztem, közben rájöttem, hogy már régebben láttam...

      Alapvetően egyet értek vele, bizony benne van, hogy mi a helyes és mi nem. Szerintem mindenki tisztában van vele, csak elnyomja magában a "vélt" érdekeinek megfelelően. A törvényeket is azért hozzák milliószám, hogy eltérítsék ezt az érzést és átvegye a szerepét egy kreált "igazság", azaz a "jogszolgáltatás".
      Régebben, pl. a vadnyugaton ha valaki ellopott egy lovat, azt ahogy elkapták felhúzták az első fára és ez volt az igazságszolgáltatás. Senki nem jött azzal, hogy ez csak "jármű jogosulatlan használata" volt és futni hagyják egy kis "ejnye-bejnyével".

      A "vonzás", "bevonzás" szerintem megtévesztő értelmezés, mert bár így is lehet értelmezni, de szerintem sokaknak félreérthető, hogy tulajdonképpen nem kell csinálni semmit, hanem egy tőlem független és már létező dolgot, szituációt "bevonzok" az életembe. Az én értelmezésem szerint inkább "megteremtem" azokat a dolgokat, szituációkat, amikre szükségem van és ezek idővel megjelennek az életemben, nem "bevonzom". Ha egy házról álmodom, az nem fog egyszer csak megjelenni, hanem azt fel kell építeni... Szerintem.

      A film lényege számomra:
      Nem a "hatalmasok" hozzák létre ezt a valóságot körülöttünk, hanem "MI" magunk. Úgy programoznak minket (mert hagyjuk), hogy ezt a valóságot hozzuk létre a számukra. Ők valójában nem csinálnak semmit, nem láttam egy Rotschildot sem, aki gumibottal verte volna a tüntetőket, amelyik atombombát épített volna, drónokkal emberekre lövöldözött volna, GMO növényeket fejlesztett és ültetett volna vagy vakcinákat fecskendezett volna bárkibe és sorolhatnám a végtelenségig. EZEKET MIND MI CSINÁLJUK! AZ Ő ÉRDEKEIKNEK MEGFELELŐEN! és közben szidjuk őket agyvérzésig...

      Tehát csak akkor lesz változás, ha mindenki (legalábbis a többség) maga változik meg és nem megy pénzért másokat gyilkolni vagy a tecsóba és társaiba szemetet vásárolni. De erre sajnos semmi remény nincs, ahogy én látom. A legaddiktívabb terülten fogták meg az emberek többségét, ami pedig az "alantas ösztönök". A kapzsiság, becsvágy, hatalom mások fölött, szexuális perverziók, FÉLELEM, gyűlölet, stb... Ebből csak egy kataklizma tudná esetleg kirángatni az emberiséget, szép szóval lehetetlen.

      Törlés
    2. Sziasztok, érdekes, hogy 2012-ben vitáztatok már a film lényegéről, aztán szerintem azóta is vásároltatok már a tescoban. Ezt nem beszólásként akarom célozni... És nyugodtan cáfoljatok meg. De sajnos túlságosan elkényelmesítették az embereket, ahhoz, hogy ne térjen be a tescoba (vagy másik hasnolóba) ÉS a lényeg ez, hogy elkényelmesítik az embereket, hogy ne akarjanak intelligensek, tájékozottak, okosak lenni. Mivel a fluorid akció nem jött be, így a pszichére hatnak, mert jól tudják, hogy lehet egy társadalmat elferdíteni, berakják központi figurának, a média felkapja mint példaképet, pl Lady GAga.. aki maszturbál egy koncertjén, vagy éppen lehányja a statisztáját.... Aztán a sok celeb.. pletyka lapok, az emberek átlagban ezken az újságokon, rtl klub fókuszon nevelkednek.... Csoda hogy nem vágynak normális tudásra? Nem, nem csoda....2015-ben jelenleg Az a fura, hogy a társadalmon belüli problémák, mint családon belüli erőszak, nem érdekli az embereket, mert nincs a kormány által kiplakátozva, mint a jelenlegi bevándorlás , menekülés, "modern népvándorlás" ahogy a média beállítja.. szóval emiatt rendes emberjogi vitákat látok a fészbúkon, de az például, hány családon belüli erőszak áldozat van Magyarországon, az teljesen lényegtelen, és nem beszélnek napról napra hétről hétre erről.. pedig évtizedek óta jelen van.... Nem most alakult ki 2015-ben mint a bevándorlás. (Persze ez is évtizedes háború következménye, nem arról van szó, de mit okozat most lépett fel, de a családon belüli erőszak, mint okozat már évtizedek óta itt van, ennek oka a nem normális pszichével rendelkező társadalom...) Szóval még mindig nem ébredtek fel sokan, ez talán több évtizedbe fog telni, de legalább elindult a folyamat, valaki elkezdte, és ha lassan is, de terjed.... 3 év után itt írok erről, persze belekutyultam mást is de azért hogy érzékeltessem, még mindig bajban van az általános többség, még mindig irányítás alatt vannak, elhiszik, hogy minden megoldódik egy jó munkahellyel. Egy jó fizetéssel…. Hogy reagáljak is, számomra is ez a lényege a filmnek „Nem a "hatalmasok" hozzák létre ezt a valóságot körülöttünk, hanem "MI" magunk. Úgy programoznak minket (mert hagyjuk), hogy ezt a valóságot hozzuk létre a számukra. Ők valójában nem csinálnak semmit, nem láttam egy Rotschildot sem, aki gumibottal verte volna a tüntetőket, amelyik atombombát épített volna, drónokkal emberekre lövöldözött volna, GMO növényeket fejlesztett és ültetett volna vagy vakcinákat fecskendezett volna bárkibe és sorolhatnám a végtelenségig. EZEKET MIND MI CSINÁLJUK! AZ Ő ÉRDEKEIKNEK MEGFELELŐEN! és közben szidjuk őket agyvérzésig...” És annak, hogy elkezdünk tudatosan élni, tényleg mekkora hatalma van azzal már hollywood is foglalkozik, a LUCY című film is bemutatja, csak éppen mindenki hazamegy és folytatja az életét, és nem gondolkodik el, max csak egy – két napig…. És éppen ezért engedi meg magának Hollywood, hogy ilyen filmet közvetítsenek, mert tudják, hogy nem fognak vele komolyan foglalkozni….2012 óta változott valami az életetekben? Használjátok azt a tudást, amit a filmben említenek? Üdv Szilvi

      Törlés
    3. Szia,
      Igen, én úgy érzem számomra szervesen beépült minden tudás, amit eddig - nem felhalmoztam, hanem - elértem, megértem a szintjére. A fő kérdés most (és mindig is) az, hogy Programozó vagy már, vagy még csak Felhasználó?

      Törlés
    4. 3 napja nézem egyfolytában ezt a filmet (jó persze kisebb megszakításokkal) én még csak felhasználónak érzem magam :)... Minden egyes nap a gondolataidban van ez? Szilvi

      Törlés
    5. Igen, nálam ez már egy állandósult állapot, tudatában vagyok a világhelyzetnek, azzal hogy igyekszem nem támogatni ezeket az energiákat, hanem inkább megpróbálok a belső - a valós - folyamatos áramlásra összpontosítani, nem a "kinti" illúzióra. Folyamatos jelenlét állapot, ez a titka, nem hagyni magunkat elsodortatni a száguldó illúziók által. Azok csak felhők, jönnek majd mennek, nem érdemes beléjük kapaszkodni/ragaszkodni semmilyen nem valós hullámformához. Ahol a fókusz, ott az energia.

      Törlés
    6. Ha valaki a Tescoban vásárol az azért is van mert még nem "fényevő", viszont a pénztárcája lapos és emiatt csak a tescós áraknak megfelelő. Ennie és léteznie meg csak kell valahogy. Még nem olyan "ügyes" hogy otthon tudjon például saját búzatermésből saját lisztet őrölni. Ellenben a zöldségek nagy részét már megtermeli. Szóval nem megy minden egyik napról a másikra, pláne nem öregen.
      Hogy nem a 6almasok hozták létre - nem a valóságot - az illúziót ? Dehogynem. Az más kérdés hogy az emberek meg hagyták. DE miért ? hát azért mert még megvan a józan "paraszti" eszük. Aki nem tudja az is érzi hogy különleges "végidőket" élünk. Ilyenkor semmi értelme ellene menni valaminek vagy valakinek. Ellenben szeretetelvű félelem-nélküli "senkiként" meg igencsak ajánlatos viselkedni. Már csak azért is mert mindenki "mérlegre kerül/t/" a precessziós körforgás véget-értével.
      A magyar emberek 6almi "programozás" teljességgel sikertelen. Ez abból is látszik ahogyan az általa szított menekült-áradatot most maradék-Magyarországra zúdítja. Nagyon szeretnének már - a programjuk szerint - végre valahára valamilyen-fajta ellenmenetelt produkáltatni. Melyben aztán elveszejthetik a magyar embereket. Nem jött össze sem a párt-alapú, sem az etnikai alapú magyarországi polgárháború, de a most főként "legális" zsidó és "illegális" arab úgymond szem-ita bevándorlók elleni háború sem fog összejönni. A magyarokat ismerve ez már előre borítékol6ó. Marad az egyes 6almi ágazatok, szekták, pártok, multik, médiák - akiknek képviselői, csicskásai, VIP-es celebjei 1-től 1-ig idegenek - egymás elleni háborúja, egymás kardélre hányása, vagy a harakiri. A nem programozható, a színpadtól messzi nézőtéren szemlélődő MAGYAR EMBER pedig - amikor már vége az előadásnak - egyszerűen KIJÖN a moziból. Elfelejti a 6almi gonoszságról szóló régi horror-filmet és "befizet" az új SZER-ELMÉSEN kezdődő darabra. Amelyben már ő a színpadi főszereplő.

      Törlés
  4. Megnéztem a teljes filmet és helytálló, bár nem mondott újat. :o).
    Kiemelném a következőt, ami egyéni felelősségvállalásra buzdít: a szándékosan kialakított társadalmi-gazdasági-kulturális rendszer, melyben ma élünk, "azt tanítja, hogy mi kicsi, LÉNYEGTELEN lények vagyunk. Ez óriási hazugság, mert valójában mindegyikünk az univerzum kulcsát tartja a kezében - csak ezt fel kellene ismernünk. Nem csupán nézők vagyunk, hanem a fő esemény. Az emberiség a közvetítő lent és fent között és mindegyikünk meghatározott céllal vesz részt a teremtésben. A szabad akaratunk a legfontosabb kulcs a valóság alakításában. Az egyéni tudatokból kialakuló közös tudat hozza létre a valóságunkat, melyben élünk."

    Nagyon korrekt munka! Ha mindenki megértené a 7., utolsó rész üzenetét és gyakorlatba tudná ültetni, egy csapásra megoldódna minden, ma problémának tartott helyzet.

    VálaszTörlés
  5. Korábban én is láttam már ezt a filmet, ha jól emlékszem még Velorexnél ajánlották, de akkoriban inkább a politikai színezetére koncentráltam, most viszont újranézve a metafizikai összefüggések is, hogy úgy mondjam jobban 'leestek'. Ki tudja, talán még is ért valamit ez a mazsolázgatás itt! :DDDD
    Panka.

    VálaszTörlés
  6. Sziasztok .
    Lehet , hogy nem teljesen a témához illő , de azért ajánlom elolvasni .

    http://magyarmegmaradasert.hu/kiletunk/tortenelmunk/item/3362-a-szakrális-erő-és-a-magyarság-viszonya

    VálaszTörlés