2012. szeptember 27., csütörtök

Ügyes!

Egyszer volt hol nem volt, egyszer csak a semmiből - a multik után - megjelentek a kisboltok előtt is a használtruha-gyűjtő konténerek. Most éppen az Értelmi Sérülteket Szolgáló Társadalmi Szervezetek és Alapítványok Országos Szövetsége jóvoltából. Itt egy gyönyörű sárga példány:


Az ember az ilyen felfedezésnek általában örülni szokott, mert ez olyan jó dolognak tűnik, és mert végre nem kell azon agyalni, hogy hová tegyük a használt ruháinkat - mert ugye kidobni azért még sincs szívünk. Azonban, amikor egy kicsit közelebbről megvizsgálunk egy ilyen konténert fel kell tűnjön valami érdekesség: egy rettenetesen ismerős logó...

 
Komolyan mondom döbbenetes a Mindent Látó srácok fantáziája! És ahogy elnézem már néhány település is támogatja a mozgalmat, pl Sarkad és Derecske. És azt se felejtsük el, hogy már községek pajzsán is szerepelt e jel... Amúgy ez az "ETA" valami baromira elterjedt mozaikszó és nem csak a baszkoknál, guglizzatok csak rá (képekre leszűrve), fura dolgokat lehet találni...

És hogy mi ezzel a probléma? Semmi. Csak annyit tudok mondani: ügyes!

(A közelmúlt hasonlóan aranyos történetét meg már tényleg csak zárójelben jegyzem meg:
Átverés Magyarország legnagyobb ruhagyűjtő-akciója?

Nos igen. Ha az ember nyitott szemmel jár, mindig talál valami érdekességet. De ó! Bár csak tudnám, hogy egy karitatív szervezetnek miért van szüksége a piramisban elhelyezett mindent-látó szem szimbólumára...
Psszt! Ez titok! :)


31 megjegyzés:

  1. Légyszíves ne rongáld a színvonalad...:-)
    Elegen foglalkoznak már a neten szabadkőműves jelkép- vadászattal...
    Lassan mindenünkett kiadtunk gebinbe: a sorsunk alakítását politikusoknak, a gyógyításunkat 'orvosoknak', gyerekeink nevelését pedagógusoknak, rászoruló társaink segítését egyházaknak, cégeknek. Innentől kezdve reklamációnak helye nincs.
    Amúgy teljesen korrekten járnak el, minimum annyira, mint a kutyám és a kandúrom, akik miden adódó alkalommal megjelölik az autóm kerekét, hogy az az övék - aztán beleülök és elhajtok vele...

    mj

    VálaszTörlés
  2. Én sem áldozok túl nagy energiát ezekre a dolgokra, de valahogy ez a konténer szemet szúrt! :)
    Jó a vizelős példa! Rányomhatják az élet minden területére a bélyegüket, attól még az élet nem (csak) az övék. És tényleg, valahogy vissza kellene vennünk a saját életünk és környezetünk irányítását (belülről kiindulva).

    VálaszTörlés
  3. Ja, tök rossz, hogy egy milliárdos társadalomban, világban a tudás exponenciálisan differenciálódik és így idővel az emberek nem tudnak minden miniatürizált részfeladatot ugyanolyan hatékonysággal ellátni. Szerintem azért elég sok mód nyílik a függetlenedésre bizonyos rendszerektől. Amerikában például luxus orvoshoz járni, de például egyetemig is simán el lehet bliccelni a közoktatást, ha valaki olyan polihisztor, hogy mindenre megfelelő mélységben megtanítaná a gyerekét, és közben még egyéni látásmódját is átruházhatja.

    Amúgy tényleg nem értem ezeket az irányokat, egyre randomabb dolgokról van szó az oldalon, és nem értem hova akar kilyukadni. Mondjuk elmélkedésnek megteszi, de miután már cirka egy éve követem az ébredős blogokat, nagyon, nagyon fárasztó ez a prófétai siránkozás és a bármibe bármit belemagyarázás. Főleg az utóbbi.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "nem értem hova akar kilyukadni."

      Az oldal nem akar sehová kilyukadni, egyszerűen csak van, létezik. Itt közlöm gondolataimat, témáimat, melyek éppen aktuálisan érdekelnek. Ha nem érdekel, nem nézed meg.

      "már cirka egy éve követem az ébredős blogokat, nagyon, nagyon fárasztó ez a prófétai siránkozás és a bármibe bármit belemagyarázás."

      Akkor ne kövesd. Ennyi.

      Törlés
  4. A téma ennél többet érdemelne. Ki tudja, például, hogy a sok géprongy sorsra itélt kacatok mellett, amiket ilyen dobozokba dobálnak, akadnak bőven farmernadrágok és kecses női alsonemű darabok (sok divatos cicamica gyorsan megúnja azt, amiért még nemrég gyilkolt volna), ezeket pedig néhány hónappal később meg lehet találni az afrikai használtruha butikokban, nem is olcsón. Ezekben a butikokban egy használt farmer amit a sárga dobozba dobtak valahol Európában gyakran eléri a 3-4 ezer forintot, a csipkés bugyik pedig még ennél is többet. Természetesen, ezekből a bevételekből a karítatív szervezetek nem látnak semmit, hiszen a sárga dobozok tartalma jócskán át van fésülve mielőtt hozzájuk érne.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hmm... igen, talán van egyenes arányú összefüggés a használtruha-gyűjtő társaságok és az angol túrkálók megjelenése között... :) De mondjuk engem ez kevésbé zavar mint a mindenütt jelenlévő szimbólumok. Nézd csak meg pl. a Rotaract klub logóját. Ö.T. örülni fog, ez egy újabb bizonyíték arra, hogy a Földet jelenleg RÉ álisten uralja. :-/

      Törlés
    2. A Földet jelenleg leginkább a butaság uralja........

      Ja és hapsikáim, Ti csak ne szidjátok a turikat, mert nélkülük nem volna pénzünk csini kis cuccokban megjelenni előttetek! :D
      Panka.

      Törlés
    3. a használt ruhákat rászoruló(bba)knak szoktuk adni, ill. bármi használt lomot-kacatot kiteszünk az utcára az legtöbbször 15-20 perc múlva eltűnik (tavaly egy kihúzható ágyat tettünk ki- magyarul troszed :D -és 15perc múlva köszonték szépen, mentek a kiskocsiért, mert két biciklire nem tudták fel-applikálni a srácok :D)

      a Rotaract és egyéb rotary klubok a szabadkőművesek agy-szipkázó leányvállalatai. ebből fölösleges távolbamutató következtetéseket levonni. vagy holnaptól nem olvasol Adyt? vagy nem mész át a hidakon? nem mész ki a térre?
      nem hallgatsz zenét? Haydn-Liszt-Mendelssohn-Mozart? Louie Armstrong-Nat “King” Cole-“Duke” Ellington? nem nézel festményeket?
      a Jó vagy a Gonosz választása "magánügy"

      https://sites.google.com/site/rotaractclubbeogradcentar/
      http://www.masonforum.com/viewthread/837/

      Törlés
  5. Akkor tessék, itt a házi feladat...:-)
    Lehet kezdeni az emberi kapcsolatok (újra)építését. A diszkrét sárga dobozba suvasztás helyett miért ne kínálnánk meg valakit néhány használható holmival, pláne ha alapos a gyanúnk, hogy nem jönne neki rosszul?

    mj

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Néhány hónapja az összes kinőtt gyerkőcruhát odaadtuk egy barátom nővérének. Rendszeresen adjuk oda a játékokat is Erdélybe gyűjtő önkénteseknek. Én csak örülök ha nincs annyi tárgy a házban, másnak meg nyílván jól jön. Lecserélt hardvereket is szét szoktam osztani a családban, szomszédságban, szóval nálunk megyeget ez a házifeladat. Ez az anyagiaktól való függetlenedés (elkezdése) amúgy is hasznára válhat mindenkinek.

      Törlés
    2. és ott van ugye a vatera is, mint lehetőség, 1 forintos aukciót is lehet indítani :o)

      Törlés
  6. Mazsi! Hamár a csipkebutyinál tartunk, érdemes lenne egy kicsit tabukat döntögetni és a szexualitás kérdését is feszegetni spirituális szempontból, hogy az őt megillető helyre kerüljön, mert úgy érzem, hogy ez az általánosan elfogadott hozzáállás zsákutca. Meggyőződésem, hogy az egyik legegyszerűbb(?) út lehet a megvilágosodás felé - ezzel szemben a sárba tiporták, elveszett a szakralitása és úton-útfélen árucikké degradálódott. Álszent módon ódon erkölcsökhöz illő ragaszkodni, igazi erejéről tilos beszélni. Szerintem ez az egyik legnagyobb tabu - a szerelem gyakorlati művészete. Mit gondolsz? :o)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én azt gondolom, hogy mielőtt válaszolok erre az igen komoly kérdésre, jobban járok, ha elolvasom az idén szülinapomra kapott Káma szutrát. :)

      Törlés
    2. Viszont ha érzel magadban elég késztetést, szívesen kirakok egy általad megírt cikket e témában.

      Szex Machine :)

      Törlés
    3. örülök a témafelvetésnek. ha lesz bejegyzés elmesélem. :P

      Törlés
  7. Fúha, holnap megpróbálkozok vele, mert fontosnak tartom. Puszi!

    VálaszTörlés
  8. Egyszer azt mondta egy barátom, hogy nincs az téma, amiből ne lehetne két mondattal rákanyarodni a szex témájára. Hm... de igaza volt!

    VálaszTörlés
  9. Egyébként felfedődött a téma a Felejtés Játéka cikkben is, aki megtalálja kap egy virtuális puszit/pacsit nemétől függően!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "csak egyik feled van jelen" (Felejtés Játéka)
      Karinthy írta egy helyen, hogy minden ember egy törött cserépdarab, aminek valahol megvan a párja, és amivel tökéletesen passzol és egészet alkot.
      Úgy tudom, hogy csángóföldön a férfi házastársat is feleségnek hívják, ami így első hallásra kissé ugyan röhejesen hangzik, de tehetek én arról hogy már alig értjük a magyarázó magyar nyelvet....?

      mj

      Törlés
    2. Egész közeli találat mj barátom, de nem egészen erre gondoltam! Van ott egy még konkrétabb utalás is...

      Törlés
  10. Ha megvan, emilben küldjem vagy csak biggyesszem ide? :o)

    VálaszTörlés
  11. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  12. Válaszok
    1. Felaljzva várom! :D
      (arra gondoltam, tán a képeket tart ilyen sokáig válogatni hozzá? :D aztán úgy bevágtam a térdem-csakazértis megirom.. :D)

      Törlés
    2. Biztos, hogy a térded vágtad be...? :)

      Törlés
  13. Nem is tudom, ehhez a témához milyen képeket lehetne illeszteni... :o)))) A test a lélek maga - ha megérintesz, lelkem egy részét tapintod.

    VálaszTörlés
  14. Addig is irodalmat ajánlanék:
    Thomas MOORE: A lélek szexualitása - A szexualitás lelke.
    "Az ember teste nem különíthető el a lelkétől. Amit a testnek nevezünk, a léleknek egy része, az öt érzéken keresztül felfogva,amelyek a lélek legfőbb kapui korunkban." W. BLAKE

    A bibliások is tudják idézni: a test a lélek temploma.

    VálaszTörlés