2012. szeptember 19., szerda

Szkíta fejedelmi sírok aranyai



Augusztus 30-án nyílt meg Budapesten, a Király utca 26 alatt található VAM Design Centerben egy különleges kiállítás. Különleges, mert ebben a témában, ilyen alapossággal, ezekkel a tárgyakkal, evvel a koncepcióval még nem találkozhatott Európa. Először lép a közönség elé ez az utazó tárháza ősi kincseinknek, és innen indul majd jövőre tovább, meghódítani az egész kontinenst. Különleges, mert az alkotója is kitűnik a szakmából, tudása egyedülálló, szemlélete példaértékű. Különleges, mert bátran szól és leletekkel bizonyít egy olyan témában, amiben már évszázados hagyománya van a nyugtalanságnak és az egymásnak feszülésnek. Különleges, mert két, ma távolinak tűnő nemzet nevében eleveníti fel a közös ősi szózatot, amivel eleink adtak erőt útjuknak, ha nagy dolgokat készültek véghezvinni: Szkíták! Nagy dicső férfiak! Emlékezzetek utatok kezdetére!  

A tárlat elemeit Szkíta fejedelmi temetkezések régészeti leletanyagának reprodukciói, valamint nagyméretű, a feltárást és a leletmentést bemutató képek, molinók alkotják. A tárlatanyag gerincét képező tárgyak döntő többsége az u.n. „Issyk-kurgánból” és a Berel mellett feltárt lovas temetkezés, világviszonylatban is ritkaság számba menő leleteiből származik, azoknak méret, és anyaghelyes reprodukciója.
A reprodukciók hitelességét az Ostrov Krym, a feltárást végző, és a reprodukciókat pontosan és jogszerűen készítő, és a sok ezer éves leletanyag szerves részét is konzerválni, restaurálni képes restaurátornak, Krym Altynbekovnak privát intézete szavatolja. A bemutatásra kerülő tárgyak ízelítőt adnak a teljes kultúrkör leletanyagából, megelevenedik általuk Berel és Issyk leletein kívül a Cárok völgyéből származó Tuvai lelet, és számos lelőhely emblematikus arany és ezüst tárgyai.
 
A Kazahsztán régi fővárosában, Almatyban található Ostrov Krym mára a teljes kelet vezető szakmai műhelyévé vált. Vezetője, Krym Altynbekov munkássága végigkíséri a szkíta eredetű népek kurgánjainak feltárását az elmúlt 35-40 évben. Aktív részese volt a világszenzációvá váló “cárok völgyében” zajló nemzetközi munkának, mely a Szkíta herceg sírja néven került be a köztudatba. Az általa megmentett és restaurált tárgyak jelentős részét képezik a témában etalonnak számító orosz múzeumok gyűjteményeinek.

Forrás:


Őszintén szólva én nem vagyok oda az ékszerekért, nem is értek hozzájuk, nem is szeretek kötődni hozzájuk, de a szkíta aranykincsekre jellemző igen magas színvonalat el kell ismerjem. Ezen dísztárgyak kivitelezése olyan magas fokú képzettséget, tudást, tapasztalatot, ismeretanyagot, és technikát sejtet, ami már önmagában cáfolja a hivatalos történelemszemlélet által sűrűn hangoztatott - magyarokra is ráhúzott - "keletről érkező barbár hordák" jelzőt. És van még egy olyan sejtésem, hogy ezeket az aranyékszereket valamilyen más célból alkották meg, mint azt a mai emberek - a szájtáti látogatók - elképzelik. Ki tudja milyen ősi tudásnak hódoltak vele a készítőik, mit akartak kifejezni velük? Szerintem az ilyen emberekre egyáltalán nem a harácsolás, kapzsiság, aranykincsek gyűjtése, és gazdagságra való vágy lehetett jellemző, mint a ma emberének zömére, hanem inkább mintha életörömből, élvezetből, szinte játékosságból készíthették volna e remekműveket, nem azért mert ebből akartak megélni. A "puszta népe" tudott magáról gondoskodni, azt és ott épített fel amit akart, de nem volt szüksége vagyonra, sem globalizált cirkuszok és áruházak építésére. Vagy legalábbis én így gondolom... Kelet "mesés kincsének" megkaparintására mindig is a nyugati ember vágyott, mert egyrészt sosem értette a kincsek mögötti valódi szellemi tudást/kincset, aztán persze állandóan csodálkozott, hogy Falba ütközött - bármi is volt a neve a falnak, mint pl. Pártus birodalom, kínai Nagy Fal, stb.. És talán ideje észrevennünk, hogy ez a kbsztt anyagi függés ami manapság jellemző ránk, nem az elődeink útja! Ezt csak ránk erőltették! Mi nem erre "szerződtünk" !

Aki egy kicsit nyitott szemmel végigrágta magát a történelmen, rá kellett döbbenjen, hogy bolygónkon, intézményesített társadalmainkban valami nagyon nincs rendben, valamit nagyon elszúrtak. Hogy kik? Részben mi magunk, ez kétségtelen (a belénk kódolt hibák, vagy tudatlanság révén?). Részben talán Mások, akik nem olyanok, mint mi, viszont lehet csöppet kihasználták hibáinkat, naívságunkat? Honnan jöttek Ők? Nem tudni. Okosak? Több ezer éves tervet kiagyalni nem mindennapi teljesítmény… Gonoszak? Talán inkább hidegek, idegenek, Mások. Miért teszik ezt a bolygóval és velünk? Élettér kell nekik? Vagy csak agyatlan embermilliókra, engedelmes melósokra van szükségük? De így volt-e ez mindig? Azt kell mondjam, nem. A 26000 éves precessziós világévek pulzálása, periódusossága bizonyára összefüggésben van az élő bolygónk, és a rajta lévők életével, civilizációk születésével, virágzásával, bukásával is. A Földbolygó lehetne az Édenkert? Határozottan igen! Lehetne újra az? Rajtunk múlik… Létezett-e Aranykor? Minden bizonnyal. De ha tényleg igaz ez az egész összerakott kép, azaz hogy valaha a fejlett civilizált szkítáké volt a Föld, akkor hogyan lehetséges, hogy őseink engedték magukat leigázni, szép lassan mindent átengedni? Biztos, hogy nem véletlenül történt mindez! Emberek, észre kell venni, hogy nem egyszer történt meg velünk Trianon! Ideje észbe kapni, mert a pofonok nekünk szóltak, magyaroknak! Ha valaki nem értené, az fussa át gondolatban a történelmet nagy léptékben. Segítségképpen álljon itt néhány lépcső:

Szkíta őscivilizáció a Földön

Hun birodalom Eurázsiában

Magyar Királyság a Kárpátok között

Magyarország az Alföldön

Nem vesszük észre mi folyik itt? Folyamatos népesség és területvesztés. Miért mindig másokat hibáztatunk? Persze, hogy a vakolók műve volt Trianon, no de ebben a magyar nemzet teljesen ártatlan? Biztosak vagyunk ebben? És mi van akkor, ha a hun-világot is megfertőzte valami beteg anyagiasság? Miért rettegtek a kínaiak tőlünk? A hun törzsek mikor kezdtek el egymásnak menni? Mi van akkor, ha ezért az egész lepusztulásért mi is ugyanolyan felelősek vagyunk? Isten tanításai ott vannak minden pofonban. A testvérek közötti torzsalkodás, az Isten-tagadás, az indián emberáldozatok (!), a szerves kultúra helyett az anyagias élet felé fordulás mind mind olyan hiba melyet nem kenhetünk másra. Talán a hun-világ vezetői rétegei, az „értelmiség”, a „nemesség” ezen hibák elkövetésében élen járt…? Ezért a sok pofon? Az elrabolt "nemzeti vagyonunk" visszaszerzéséért folytatott küzdelmünkben Isten nem fog támogatni minket, ebben biztosak lehetünk. Mert Isten nem vagyonban, nem pénzben, nem politikában gondolkodik, és nem véletlenül kaptuk ezeket a pofonokat. Ideje lenne erre is ráébredni, nem csak cionistázni állandóan. Az Isten ilyen eszközökkel tanít, de ezért haragudnunk kellene rá? Inkább végtelenül hálásnak kellene lennünk, amiér itt és most élhetünk, ebben a korban, ebben a testben, ebben az összefüggésrendszerben, pont, amikor kezd hajnalodni. Az emberi lény végtelen lehetőségekkel rendelkezik, az Univerzum egyik legnagyobb csodája emberi testben születni. Ez egy felfoghatatlan ajándék. Megérdelemjük? Kihasználjuk az időt és a tehetséget, ami adatott nekünk, mindannyiunknak? Vagy csak végig akarjuk enni és bulizni az életünket? A Végítélet valószínűleg nem a bűneinkre lesz kíváncsi, hanem minden lélek kénytelen lesz feltenni magának a kérdést: 

Amit a lelkem jónak tartott, azt tovább adtam-e másoknak?

Mint a szkíták az aranytárgyaikat...
 

43 megjegyzés:

  1. ...igencsak ide illene még Ö.T. barátom az ARANY - ARÁNY hibátlan elméletének bemutatása is...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ARANY vs. ARÁNY

      GOLD vs. GOD

      OM vs. MO

      VERSENY vs. EGYENSÚLY

      ... stb.

      Ö.T.

      Törlés
    2. ÉN vs. N

      ÖRVÉNY vs. TÖRVÉNY

      GAZ vs. I-GAZ

      WAHN (ejtsd: VÁN = őrület) vs. VAN

      ... stb.

      Ö.T.

      Törlés
    3. P-OKOL vs. P-ONT (mint a NAP)

      FÉL vs. ÉL

      ... stb.

      Ö.T.

      Törlés
    4. GYAGYÍT vs. GYÓGYÍT ... :)))

      Törlés
    5. MÁGIA vs. IMA

      TERRA = TÉR RÁ = RÁ tere (és ideje) ... [ami lejárt]

      Törlés
    6. NE ÉLJ! vs. NE ÖLJ!

      Törlés
    7. ÉVA vs. SÁRA

      Elég lesz???

      Ö.T.

      Törlés
    8. JEW - JEWEL

      (Nekem már az elején gyanús volt az a hétágú agancsosnak álcázott menora...:-)

      mj

      Törlés
    9. Elég lesz, kösz! :)

      mj, még hogy nem tucccc angolul!

      ANGOL - ANGEL ?

      Törlés
    10. Na azért még találtam egyet:

      INTELLIGENCIA vs. BÖLCSESSÉG

      Ö.T.

      Törlés
    11. @ mj

      Ne köpködj te a Menórára, mert fogalmad sincs, hogy miről beszélsz!!!!

      A Menóra az egy kulcs, aminek a lényege a középső gyertyatartó. Akár jobbról, akár balról kezded a számolást, a közepe az mindig a negyediknek jön ki.

      Na akkor figyelj!

      NÉGY = N + ÉG + i,

      ahol az N az IST N-ből már ismerős kellene hogy legyen, az ÉG pedig nem tábortüzet jelent, az i-vel pedig már szintén foglalkoztunk. ... :)))

      Föl lehet ébredni!!!!

      Ö.T.

      Törlés
  2. Köszi az ajánlást!
    A héten megpróbálom megnézni a kiállítást. :)

    SZN

    VálaszTörlés
  3. Ez a kiállítás valóban már a hetvenes évek óta járja a világot, asszem először Párizsban volt 1975-ben. Persze, lehetnek benne új tárgyak is azóta, de lényegében már jól befutott kis biznisz lett a kiállítás (gondolom, most sem ingyenes a belépő). A tömegeket mindig vonzák az arany leletek romantikája, de ritkán gondolnak arra, hogy az aranyat általában rabszolgák bányászták ki keserves körülmények közt, amikor éppen nem hadizsákmányként lett elrabolva. A kész tárgyak pedig az uraságok gőgösségét és hatalmát fejezték ki. Vajon mennyi vér szárad a "szkiták" arany csecsebecséken? Ettől függetlenül nem akarok kedvrontó lenni, ami szép az valóban szép, én magam is annó megnéztem a kiállítást valamelyik ájrópai fővárosban.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Téves szemléletnek látom-e megközelítést.
      A szkítákra, azokon belül is a hunokra nem volt jellemző a rabszolgatartás, a rabszolgaságot is ők szüntették meg Európában (Atilla).
      Akkoriban az arany még sokkal könnyebben elérhető volt, mint manapság. A néphagyományainkban is fennmaradt, hogy csak le kellett hajolni régen az aranyért mind Csallóközben, mind Tardos aranyröges birodalmában, Erdélyben.
      Az arany ráadásul nem csak kincset jelentett, hanem a napisten fényének a megfelelője is volt, mind a szkítáknál, mind az egyiptomiaknál, mind az inkáknál... aRAny. Nem ószövetségi szemüveggel kell az aranyat értelmezni! Egyiptomban a jelen kori vizsgálatok szerint gyakori az erdélyi arany...érdekes...oda azért biztos nem vittek rabszolgákat...azt is érdemes lenne kivizsgálni, hogy Egyiptomban a sáska népek mivel is vívták ki maguknak a rab-szolga létet, majd kivonulásuk alkalmával miért is fosztották ki Egyiptomot...
      Inkább annak kéne örülni, hogy most közelről láthatjuk elfelejtett régi kultúránk, művészetünk egy kis szeletét!

      Törlés
  4. Koré néném egyszer azt írta, hogy az arany az a megszilárdult fény. Lehet hogy így van, de szerintem aki az arany útját követi, az mellékvágányra, az anyagi kötöttségek felé téved... Mások szerint viszont fontos és bizonyos szempontból egészséges arany és ezüst ékszereket viselni magunkon, de nem tudom pontosan milyen kedvező hatás reményében.

    VálaszTörlés
  5. "arany az a megszilárdult fény" Szép gondolat. :-)
    "aki az arany útját követi, az mellékvágányra, az anyagi kötöttségek felé téved" Igen! Ahogy az idők során elveszítette az emberiség a szellemi/spirituális oldalát, úgy süllyedt bele egyre jobban a sötét anyagba. Ennek a folyamatnak tökéletes jellemzője lehet az arany útja. A kezdeti fény/nap jelkép folyamatosan birtoklás vágya lett, mára pedig - a fénye ellenére - világunk egyik legsötétebb "érték" mérőjévé változott. Az indiánokat az arany iránti mohóság elkerülte a fehér ember megérkezéséig. Kifosztásukkor még nem értették a látott harácsolást...

    SZN

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. No valami ilyesmit próbáltam összeütni itt a cikk végén is, mivel úgy látom ez a dolog a magyarságot is megfertőzte. Talán ez a mi igazi tragédiánk, elszakadtunk a szellemi szemlélettől.

      Törlés
    2. Nem akartam beleszólni a rács innenső oldaláról (félig-meddig önkéntes ez a ketrec, de egy világ választ el tőletek- nem az az 50km, hanem a határ..)
      *****
      Amit a lelkem jónak tartott, azt tovább adtam-e másoknak?
      Ez egy igen fontos kérdés-nevezhetjük küldetésnek is (visszautalva egy előző irás alatti hozzászólásra).
      Ha jól emlékszem, Dante a purgatóriumba helyezte a tudásukat-tehetségüket-(erejüket) nem jól, ill. nem-kihasználókat.. tehát van remény..
      *****
      A hasonlók vonzzák egymást (ezt már St.Germain nélkül is sikerült felfedeznem, viszont sokkal tovább nem is jutottam), amire szükséged van, valamilyen módon mindig megkapod - a kérdés: tényleg az kell, amit szeretnél? voltak már furcsa történések az életemben.. mindig azt mondogattam, ha egyszer a gyerekek elmennek otthonról, szeretnék egy labrador-kölyköt, aztán mikor Asszonykámmal egy időre elváltak útjaink és vitte a gyerekeket, jött a labrador.. vigyázz mit kivánsz, mert -mindig- teljesül..

      zplus

      Törlés
    3. Szerintem is az egyik fő oka a sorsunknak, hogy letértünk őseink szellemi ösvényéről. Ennek egyik oka lehet, hogy azokat tették próbára a legjobban, aki korábban a legfényesebbek közé tartoztak, és ezt nem bírtuk. Feladtuk a küzdelmet és most láthatjuk hol tartunk...
      A próféciák, ha igaznak bizonyulnak, és a sokak által várt nagy változás nem a földi lét jelentős megfogyatkozásával kezdődik, akkor lehet esélyünk a megújulásra.
      A bázis megvan, ha képesek leszünk újra fényt gyújtani, akkor sok testvérünk térhet vissza a közös útra, az egység útjára.
      Érdemes megnézni a szlovák népszámlálás leggyakoribb családneveit:
      http://szentkoronaradio.com/elszakitva/2012_01_16_horvat-kovacs-varga-toth-a-szlovak-allam-leggyakoribb-csaladnevei

      Az 1760 -as években az ősi szkíta műveltség, még az akkori kultúránk alapját képezte. Azóta romolhatott el nagyon valami...
      A gyügyei templom kazettás mennyezete:
      http://87.229.73.118/~mennyeze/?q=image/tid/133
      A csengersimai templom mennyezete:
      http://87.229.73.118/~mennyeze/?q=image/tid/64

      SZN


      Törlés
  6. Igen SZN, a XVII. sz. a "másik" oldal felemelkedésének a kezdete.

    Zplus, ezt sajnálattal olvasom, de tudod hogy van ez, jelenleg már eléggé kiéleződött ez a hasonló a hasonlóval dolog. Vagy újra összejöttetek?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. (fél év se Veled-se nélküled után visszaköltöztek.. de van egy kutyám - nemlétező magányos napjaimra :D)
      zplus

      Törlés
  7. Talán nem alaptalanúl mondják azt,hogy a magyarok ,mint nép fog példát mutatni a világnak,mint ahogy Jézus egyénileg mutatott példát az embereknek(ezért nem véletlen a hányatott sorsunk).
    A jelenkorunk diszleteit felépitő „illuzió árusainak”pedig valóban megvan a maguk szerepük a játékban…tényleg nincs értelme ujjal mutogatni rájuk ,inkább mindenki szálljlon magába…az igazságra pedig egy szép nap fény derűl…ami talán nincs is annyira messze már…

    VálaszTörlés
  8. Szerintem meg ki kellene már lépni ebből a NAGYMAGYAR önfényezésből, és észrevenni, hogy más népeknek és nemzeteknek is jutott valami az Isteni adományokból.

    Több mint valószínű, hogy Krisztus keresztjének a valódi értelme a
    PLUSZ. Magyarul: Dobjátok össze amitek VAN - és akkor mindannyian magasabb szintre fogtok lépni.

    Mindennek a legnagyobb ellensége az a kib@szott EGOIZMUS.
    Ez fölfal mindent.

    Ö.T.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Ö.T.!

      Szomorúan olvasom a gyökértelenséged...
      Erős tévedésben vagy, ha azt gondolod, hogy múltunk megismerése és bemutatása "NAGYMAGYAR önfényezés" lenne!
      Egy szkíta ősműveltségről szóló cikk esetén pedig nem is értem miért kellene más népek erényeit is felsorolni...a polkorrektség miatt??? :P

      Az EGOIZMUS pedig úgy tűnik sokkal szélesebb körben támad, mint azt gondolod...

      SZN





      Törlés
    2. "... ősműveltségről ..."

      Ő + S + MŰ WELT + S + ÉG

      Dereng valami ???

      Ö.T.

      Törlés
    3. Egy kicsit értem mi a te dolgod, de ez nem az én utam...
      ős
      művel
      ég
      Ezek nekem szép szavak...:)

      SZN

      Törlés
    4. "Ezek nekem szép szavak...:)"

      Ezt nem is lehet senkitől sem zokon venni, SZN.
      Az embernek szüksége gyökerekre.

      Ö.T.

      Törlés
    5. @ SZN

      A kérdés csak az, hogy a gyökerek valósak-e, vagy hamisak.

      Itt egy jó kis szemnyitogató szó:

      REÁLIS

      RÉ - ÁL - IS

      Ha felfogtad, hogy mire célzok, akkor találkozol a
      DÖBBENETTEL. ... :)))

      Ö.T.

      Törlés
    6. Kedves Ö.T.!

      Kérdés, hogy mindent itteni megismerésünket "illúziónak" tekintünk-e, ha igen, akkor bizonyára nem találunk reális gyökereket...
      A saját világképem viszont nem ilyen. Hiszem, hogy rengeteg ősi néppel köt össze a sorsunk, amit mostanra csúnyán elfelejtettünk. Ezt nem tartom végleges állapotnak, mert a cél az EGYség megvalósítása, na nem mások kifosztása árán európaiúniósan, hanem szép közös eszmék, és az egymásra találás mentén. Ehhez rengeteg energia és kitartás kell, amit legkönnyebben és egyben legszebben őseink kitaposott ösvényeinek megismerésével, feltárásával kaphatunk!
      (persze ez sem könnyű feladat, mert csak morzsáink maradtak...)

      Jövevény szavak magyar gyökszavakkal való boncolgatása nekem egyértelműen kimeríti a BELE-MAGYAR-ÁZÁS fogalmát...
      :-)))

      SZN

      Törlés
    7. A valóság nem annak a függvénye, hogy Te érted-e, vagy sem.

      Ö.T.

      Törlés
    8. Ezek szerint annak, hogy te miként magyar-ázol beleee ...:P

      Ugyebár a RE-AL nem ugyan az, mint a RÉ-ÁL..., ami azért való, mert ál...Hmm...

      Na ezt az EGO-L-EGO-t is jó lesz össze-vissza rakni..:D

      Ha érted mire is gondolok ugyebár...

      SZN

      Törlés
    9. Sőt! Tovább folyt-Aton! :)

      Ha ráteszem a magyar nyelv lehetőségei szerint a körforgóra (Jásdi K. Imre) a RÉ-ÁL-t, akkor lesz belőle RÁ-ÉL!
      Vagyis VALÓ, hogy RÉ-ÁL, mert RÁ-ÉL!!! :D

      SZN

      Törlés
    10. Ezek szerint Neked még nem tűnt fel, hogy a (p) IRAM IS(ten) diktálja itt a tempót az URAM IS(ten) helyett egy defektes alrendszerben. ... :))))

      Semmi gond, ami késik, az nem múlik.

      Ö.T.

      Törlés
    11. ... hacsak addig ki nem nyírjuk saját magunkat egy mindent fölemésztő bankrendszer sugallatára.

      További kellemes alvást!

      Ö.T.

      Törlés
    12. A peremesre, a szemecskére és az illukra gondolsz?

      Magyar Adorján: Ősműveltség

      "Őseink az ég boltozatát költőileg óriási hupolagnak is képzelték, amelyen a Csillagok, egyik elképzelés szerint kis nyílások, amelyeken át a hupolagon túli fényesség ragyog be, más elképzelés szerint e fények valamilyen világító testek, lámpák avagy ék kövek. Ugyanezen elképzelések szerint, vagy egészen más elképzelés szerint,
      azonban az Ég boltozata tetején is van egy olyan ág, vagyis egy kerek nyílás, mint az emberek kunyhói vagy templomai
      hupolaga tetején. E nyíláson át, a rege szerint, a nap szárnyas madár képében minden nyár derekán, a „Delelő ünnepén fölszáll édesapjához, az égi Nagy Istenhez (népünk
      elnevezése szerint az Öreg Istenhez), hogy tanácsait kikérje, hogy az emberek földi világa fölött ezek szerint uralkodjon, hogy az embereket a Nagy isten tanácsai szerint oktassa, tanítsa. Ezen ogról még azt is képzelték, hogy ezen át az Égisten lel át a földi világba, de hogy
      ugyanígy az emberek lakai ógján át ezekbe is belát, és tehát lát és tud is mindent, ami a földi világban történik. Ugyanezért az ógot, vagy ókot jelképesen, illetve költőileg azonosították az Ég, vagyis az Égisten „mindent látó” egy szemével, más szóval a „mindent látást” vagy isteni „mindent tudást” egy szemmel is szokták volt jelképezni. És íme e jelkép a kereszténységbe is átment, mert ma is szokás a katolikusoknál Istent egy, az Égre rajzolt három-szögbe (a Szentháromság) helyezett szemmel (az itteni rajzon a), a görög-keleti vallásúaknál pedig csak egy egyszerű, az Égre rajzolt szemmel (b) jelképezni."

      Tudod, régen leginkább a természeti csapásoktól rettegtek az emberek, ma ilyen téren is sokkal lejjebb kerültünk, mert felváltottuk ezeket a jelképekkel...(legalábbis internetes körökben). A rettegés, a fél-elem, teljesen beszűkíti az embert, érdemes megnézni mi folyik a világ-helyzete blogon!
      Ki, milyen jelképet használ, nem tök mindegy? Szinte mindegyiknek megvan a pozitív jelentése éppúgy, mint a negatív!

      A csúnya végjáték sajnos nem lehetetlen, de belemagyarázással, és jelkép rettegéssel biztosan nem fogjuk elkerülni, csak erősíteni!

      SZN

      Törlés
    13. Ez Igaz!

      A hitem szerint aki jó dolgokkal foglalkozik az a jót erősíti, aki pedig rossz dolgokkal az meg a rosszat.

      SZN

      Törlés
    14. "A hitem szerint aki jó dolgokkal foglalkozik az a jót erősíti, aki pedig rossz dolgokkal az meg a rosszat."

      Ez nagyon jó megállapítás SZN.
      Már csak azt kell megemlíteni hozzá, hogy a médiák SZÁNDÉKOSAN programozzák negatívra az embereket, azaz a
      félelem szándékos fenntartásáról van szó.

      Nézd csak meg a híreket, akár újságban, vagy a TV-ben, vagy a neten.

      Mindenhol csak katasztrófákról, terroristákról, háborúkról, stb. pofáznak nekünk. Amúgy érdemes lenne ezt a szálat is végigkövetni, mivel a rossz hírek mindig érdekesebbek, mint a jó hírek, így aztán jobban el is lehet adni őket ... és ezzel megint csak az érdeknél kötünk ki az értelem helyett.

      Ö.T,

      Törlés
  9. Sikerült tegnap délelőtt megnézni a kiállítást.
    A kiállítás maga sokkal jobb volt, mint amit előzetesen vártam, rengeteg kiállított tárggyal, és sok-sok idézettel az ősi szkítákról.
    A mágus gúnya közelről brutális látvány:
    https://www.dropbox.com/s/00j5a49f1i7glxv/emberek_aranyban_A3_jegyar.pdf

    A kiállítás árképzése viszont botrányos:
    2500 FT + 500 Ft, ha valaki fényképezni szeretne.

    SZN

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Választó víz nem volt nálam, és tapizni sem engedték (a legtöbbet üveg kalitkába tették), de az őrzése nagyon gyengének tűnt...akar valaki egy kis MŰkincset? :D

      Most hogy írod...,lehet már megint át.....???

      SZN

      Törlés
  10. http://martonveronika.freeblog.hu/archives/2012/09/30/Sumer_szumer_vagy_sumir/

    VálaszTörlés