2012. szeptember 11., kedd

Világokon át - magyar TV sorozat létkérdésekről

A Világokon át egy magyar készítésű filozofikus hangvételű ismeretterjesztő műsor, amely a spirituális világkép alapfogalmait magas színvonalon tolmácsolja. Az egyenként 52 perces filmekben hazai szellemi életünk kiválóságai szólalnak meg a minden ember közös sorsát érintő témákban. A körültekintően válogatott gazdag képi és zenei illusztrációk a megértés elmélyítését segítik elő. A sorozat első jelentkezése a Magyar Televízió M2 csatornáján 1999 tavaszán történt, majd új részek készítésére 2004-ben nyílt lehetőség,  és egy év elteltével még öt rész készült el. A filozofikus hangvételű, 12 részes ismeretterjesztő sorozat — Lőrincz Gabriella szerkesztésében, rendezésében és műsorvezetői kalauzolásával — az emberi élet nagy és örök dilemmáit veszi sorra, ha nem is a teljesség, de az elmélyültség igényével. Vállalt céljai között tartja számon olyan gondolkodásbeli, világszemléleti alternatívák megfogalmazását, melyek alapjaikban ősi kultúrkörök tudáskincséből táplálkoznak, de amelyek - modern korunk kihívásaira válaszolva - a kísérleti tudomány jövőbemutató, olykor merész hipotéziseivel egészülnek ki. Az „összefüggések tudományáról” van szó, amely meglátja a világ jelenségeiben az analógiás megfeleléseket, összetartozásokat, a materiális tényezők mellett a szellemi valóságok létezését, az Ember-Föld-Univerzum hármas látóhatárának egybefüggő kapcsolatát. Az egyenként kb. 50 perces filmek témaválasztása az integráció eszméjét tartja szem előtt, azaz a minden ember közös sorsát érintő kérdések, valamint a vallások közös gyökerét adó metafizikai világkép fogalmai szolgálnak alapjául. 
 
Világokon át 1. rész: Az anyag: káprázat vagy valóság?




Az első részben közreműködők: Prof. Dr. László Ervin filozófus, Héjjas István kutatómérnök, Dúl Antal teológus, Dr. Gelléri Júlia homeopatikus orvos, Paulinyi Tamás para-kutató, Szepes Mária írónő. A további részekben ...



A további részekben is a hazai szellemi életünk rangos és közismert szereplői, valamint a kevésbé ismert, ám nagy tudású előadók értő és érzékeny módon hozzák közelünkbe önnön létezésünk olyan végső kérdéseit, melyekkel a hétköznapok forgatagában nem foglalkozunk, sőt, inkább hárítjuk a velük való találkozást. Holott mindannyiunk számára megoldandó életfeladat a harmónia elérése, a sorsfordulókban való helytállás, vagy akár a mulandósággal való szembenézés. 


Ennek jegyében hallhatják majd Hankiss Elemér gondolatait az idővel harcoló ember természetrajzáról, az élet érző, sebezhető jellegéről, a szabadság és determináció dilemmájáról. Jankovics Marcell jelképszakértő-rajzfilmrendező a világ kettősségeit, a dualitás ellentétpárjait elemzi, László Ervin professzor pedig az anyag rejtelmeiről, valamint a racionális és intuitív gondolkodásmód szükséges egyensúlyáról szól.
Sári László kelet-kutató az ősi keleti és a mai nyugati életeszmény különbségeit, Daubner Béla pszichiáter a lélek ellentmondásait, s a módosult tudatállapotok, illetve a jóga mentális fejlesztő funkcióját mutatja be.
Grandpierre Attila csillagász a pusztán materialisztikus szemlélet beszűkítő hatásáról beszél, Szepes Mária írónő pedig az ideák világának mindennapi, teremtő jellegére mutat rá.
Müller Péter író a változásokhoz való viszonyulásunkhoz ad támpontokat, de szól a szenvedélyek átalakításának, s a tudatos életvezetésnek a művészetéről is, ugyanúgy, mint a Ji King ősi, kínai sorselemző rendszer mai, segítő szerepéről.
Popper Péter valláspszichológus a szorító döntéshelyzetekben való helytállást, és a pszichés tartás fontosságát emeli ki. Domján László a vágyak két arcát, pusztító és teremtő erejét hasonlítja össze, míg Bagdy Emőke pszichológus ugyanezek lélektani megoldásairól beszél. Bakos Attila filozófus gondolatai a planetáris tudat mibenlétéről szólnak, Dr. Czeizel Endre genetikus pedig a sors és a gének kapcsolatát vizsgálja.
Vásáry Tamás karmester a művészetek felemelő, transzcendáló képességéről vall, csakúgy, mint Pap Gábor művészettörténész, aki a művészi ihlet rejtélyes eredetét kutatja. Makovecz Imre a tér és hely spirituális vonatkozásait hozza közelebb, Tarr Bence kultúrantropológus a mítoszok üzenetét közvetíti számunkra, míg Kazanlár Emil festőművész a Tarot-kártya szakrális világába vezet el.
Héjjas István kutatómérnök a távol-keleti filozófiák és a modern tudomány hasonlóságairól fejti ki meglátásait, Rácz Géza fiozófus pedig a sorsalakítás és a „karma” összefüggéseit taglalja. Tasi István kultúrantropológus a lélek fogalmának hindu értelmezését adja.
Paulinyi Tamás para-kutatót a tudat mindent átható jelenségéről, az aura mibenlétéről halljuk és olyan új fogalmakra nyílhatunk meg általa, mint „morfogenetikus, vagy pszi-mező”. Váradi Tibor a szellemtudományok szemszögéből, Lednyiczky Gábor pedig biofizikai aspektusból közelíti meg az emberi elme adottságait és távlatait.
Dr. Tóth Tibor informatikus professzor az ősrobbanáselmélet és az evolúcióelmélet hiányosságairól fejti ki nézeteit, nyitott szellemiségű orvosok pedig – Dr. Simoncsics Péter és Dr. Gelléri Júlia - a homeopátia, az akupunktúra és a biológiai energia elméleti hátterét ismertetik.
Mireisz László filozófus, buddhista tanító egyaránt állást foglal úgy az őselemek, őstörvények témájában, az önismereti utak, valamint a félreértett asztrológia rehabilitációjának tárgyában, mint az eszmetörténeti korszakok bemutatásában.
Dúl Antal teológus pedig, - aki csaknem minden téma felkért hozzászólója, - Hamvas Béla látásmódjának hiteles tolmácsolásával visz új szempontokat választott tárgyunk elemzésébe.

A további részek egyelőre megtekinthetőek a YT-on (köszönet a feltöltőnek!):

Világokon át 2. rész: Polaritás: a kétarcú valóság
Világokon át 3. rész: Őselemek, őstörvények: a Mindenség pillérei
Világokon át 4. rész: Tér, idő, tudat: A dimenziók hálója
Világokon át 5. rész: Az élet lehelete: céllal, céltalanul?
Világokon át 6. rész: Az érző élet
Világokon át 7. rész: A tudatos élet
Világokon át 8. rész: Vágyaink világa: kísértések örvényében
Világokon át 9. rész: Elménk birodalma: tudat, módosult tudat
Világokon át 10. rész: Művészetek üzenete: ihlettől a manifesztációig
Világokon át 11. rész: Sorsunk kódjai: szabadság, vagy determináció?
Világokon át 12. rész: Az "Ég akarata": asztrológia, Ji King, Tarot   

A sorozattal kapcsolatos további információk: http://www.vilagokonat.hu/ 
(megjelent  könyvben is)

Megjegyzem, hogy nem néztem meg minden részét a sorozatnak, és nem hiszem hogy tévedhetetlen emberek alkották, de a szándékot, a törekvést mindenképpen jónak tartom. Már-már szinte hihetetlen, hogy ez az ismeretterjesztés egyáltalán megszületett hazánkban, ismerve a fősodratú média hátterét, és a politikailag irányított közszolgálati körülményeket.  
Biztos vagyok benne, hogy sokaknak tud újat mutatni a sorozat, érdemes rászánni az időt, a gyönyörű műsorvezető, Lőrincz Gabriella kisugárzása miatt pedig pláne...

61 megjegyzés:

  1. No no Mazsola! Ne kergess ideákat, gyönyörűnek gyönyörű, de mégiscsak illúzió, nem? Ráadásul 13 évvel ezelőtti a film !!! :D
    Amúgy meg miért nem hallottam én erről a sorozatról eddig?? Az első két rész alapján elég hiánypótlónak tűnik, köszi az ajánlást!
    Panka.

    VálaszTörlés
  2. Panka drágám, hát pont azért kergetek ideákat, mert valóságosabbak mint az illúzió! Érted ezt a csavart? :) Gabriella a szememben megtestesíti a "Magyar Nőt". Tucatszám látom "ugyanezt" a karaktert az utcákon és a plázákban, tipikus magyar arcvonások sok-sok szép lányon, és még csak nem is sejtik milyen örökségük van, azt meg pláne nem értik, hogy miért bámulom őket! :) Vagy mégis...? :))

    A sorozat ajánlása szerintem Szulthantól jött. Ez csak egy sejtés...

    VálaszTörlés
  3. Azért én az előadók között felfedezni vélek kiválasztottakra jellemző vonásokat is........
    Panka.

    VálaszTörlés
  4. Jaj Panka, Te még fiókokban gondolkodol?

    Egyébként meg tudod mi a "kiválasztott"? A pisi meg a kaki. Gondold végig!

    VálaszTörlés
  5. Tipikus bibsi sorozat. Normális ember nem is akarja tudni mi a szösz az a "metafizika". Normális ember éli az életét, nem a neszesemmifogdmegjól seggszőrszálait hasogatja. A "metafizika" menekülés az élet elől olyanok számára akik félnek az élettől de még inkább a haláltól.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Definiáld: normális ember ?

      Törlés
    2. Paradoxon..
      Van aki normális-egy bizonyos norma+szórás, átlag, stb..
      És van aki jól érzi magát Mazsolánál.
      Nem láttam még, de szakitok rá időt.
      És köszönöm, ismét.
      *****
      Tegnap próbáltam páromnak magyarázni dolgokat, de már a rózsaszin kiselefántnál elakadtam.. (bár Alice hernyós jelenetet egész jól viselte) :D
      http://www.youtube.com/watch?v=RJv2Mugm2RI
      http://www.youtube.com/watch?v=NIQyHNQxuik&feature=player_embedded

      Törlés
  6. "tudod mi a "kiválasztott"? A pisi meg a kaki."

    Áááááááááááááááá!!!!
    Hé, akkor inkább leszek továbbra is kiválasztó, mint kiválasztott! :D
    Panka.

    VálaszTörlés
  7. Enigma_Háború vagy béka?...Kesheről és szükségállapotról:

    http://fixhd.tv/videotar/lejatszo/1125

    VálaszTörlés
  8. EZO PARTY minden szombat-vasárnap éjjel a Kerepesi temetőben!

    VálaszTörlés
  9. Kikaptunk a hollandoktól bzmg! pedig direkk feláldoztunk egy vödörnyi békát és néhány fekete csirkét is az ezoklubban de ez most nem jött be.

    EzoterPista

    VálaszTörlés
  10. Tika tika ezotika!

    VálaszTörlés
  11. Mézesmózes hír- és sportösszefoglalóját olvashatták. És most időjárás...

    http://www.hungarianrealnews.com/news.php?readmore=280


    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Elkezdődött a harmadik (utolsó?) világháború a Föld nevű bolygón, Mazsola. Néhány napja Ahmadinejad elmondta, hogy Irántól mesterségesen elvonja a csapadékot a Zusa, ezennel mindenféle kaotikus időjárást idézve a nyugati világban is, mellékhatásként. Kína és Oroszország is valszeg efféle támadás alatt állnak már néhány év óta. Ma reggel a Kossuth rádióban Orbán király is nyilatkozott: szerinte jövő tavasztól nagy lesz az élelmiszerhiány mindenütt és "éhséglázadások" is lesznek, mindez az "időjárás" miatt. A férgek már előre tudják, hogy éhségkeltő időjárkálások lesznek 2013-ban miközben az időjárás szakértők alig képesek megjósolni a jö havi időt. Vmi baromilag bűzlik már Dániában.

      Törlés
    2. Nem baj, majd a Keshe-technológia megakadályozza! :) Vagy azufók!

      Vagy egyszerűen a Tervező Rendszergazda belép a rendszerbe és azt mondja, hogy "No, no! Elég Egy, elégedj, vagy eléghetsz!"

      Törlés
    3. Ember!
      Ez izgibb mint a világhelyzete majrészoba...

      mj

      Törlés
  12. Bibsik vagy sem, itt van egy abszolút logikus 12 perc a SZÍNTISZTA IGAZSÁGRÓL:

    http://www.youtube.com/watch?v=90AuIkOGwPk&feature=player_detailpage#t=2308s

    Ha mást nem legalább ezt a 12 percet hallgassátok meg. A legfontosabb felismerés 45 perc környékén kezdődik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon jó ez a sorozat, kevés kivételtől eltekintve bele kötni sem lehet (bár azt mindig lehet...:-). Jelen világunkban már a megléte is kisebb csodának számít, valószínűleg ezért sincsen túl nagy reklámja. Talán ez is oka, hogy szerepelnek benne olyanok is, akik máskor nem egyértelműek.
      Nekem Dúl Antal a kedvencem, az ő hangja, előadásmódja, rendezett tudása szinte páratlan a mai közéletben.

      SZN

      Törlés
    2. nem néztem meg: (hazudik és) irányitani akar.
      a legárulkodóbb jel az Angela M. féle : a "pillanatragasztó nem játék" ujjtartás.
      (Latinovits karaktere ebben a filmben-Ő tudta a tutit.. életútja és vége)
      http://www.youtube.com/watch?v=Yl8mID31s04&feature=player_detailpage#t=4647s

      Törlés
    3. Kit tartasz hazugnak zplus?

      ... Köszi a filmajánlót, nagyon jó a részlet.

      Az ötödik pecsét film szerintem azért szenzációs, és azért engedhették egyáltalán bemutatni '76-ban, mert látszólag az un. nyilas kínzásokról szólt, holott szerintem az író célja pont az ezt követő kommunisták rémtetteinek bemutatása volt, de a közlést kénytelen volt a nyilaskereszt mögé bujtatni. Aki értette, értette így is.

      Törlés
    4. általában azok használják ezt a kézmozdulatot, akik (irányitanak és általában hazudnak). Angela Merkelnél szúrta ki a szemem és elkezdetem tudatosan figyelni a kezeket.
      Nagyon érdekes dolgokat lehet megfigyelni a kezeken: kéz és-tenyértartás, ujjtartás, ujjgörcsök, ujjak száma..
      Rejtett kéz.. szemes kéz..
      http://www.youtube.com/watch?v=N06dtSOP7OY
      (általánositó videó-nem ugyanúgy tartja mind.. és nem azért :D)
      http://www.youtube.com/watch?v=gFZKHZ-VF7I&feature=related
      ("Egyelőre ennyit mondhatok. Most egy Áldozati szertartásra kell mennem. Nem, ezt nem mondtam komolyan." -dehogynem..)

      Törlés
  13. Drága ezoterista barátaim, totál szenilisek vagytok de fő hogy jókat röhögünk ide lennt rajtatok.

    Aleister Crowley

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. csakhogy tovább röhögjünk:

      http://index.hu/belfold/2012/09/12/rendorok_a_bme_vegyeszmernoki_karan/#

      A cigók bárkit agyonverhetnek, a politikus meg a bankár bármit megtehet, de egy játékpisztollyal játszó, gólyabulira készülő egyetemista leteperéséhez 30 fős terrorelhárító alakulat kellett… közpénzből…

      Hihetetlen. Gratulálok.
      Panka.

      Törlés
    2. Orbanistánban mi sem hihetetlen, Panka. Nemrég valamelyik nemzeti rendezvényen ahol Viktor királyunknak szereplése volt csak úgy akarták engedélyezni a helybeli díszhuszár egyesület megjelenését, hogy a díszkardjukat az öltözőben hagyják. A díszhuszárok inkább hazamentek.

      Törlés
    3. http://www.youtube.com/watch?v=FdRIlChq5tA&feature=related

      Törlés
  14. Zplus ezt az összekulcsolt kézmozdulatot nem csak azok használják akik irányítani akarnak, hanem ez egy ösztönös védekező reakció is, amit kiválthatott pl. a stáb és a kamerák jelenléte - ehhez nem olyan könnyű hozzászokni. A védekezésen túl az összekulcsolt kéz a karokkal együtt még egy zárt kört is alkot, így lesz a KaRból KaRolással KöR. Zárkózott, védekező emberekre is igaz tehát ez.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizonyos titkos társaságok jellemzetes kézmozdulata amolyan kisgyermek torkának az elmetszése. Na ezek ám az igazi kártevők: http://href.hu/x/ih5s

      Törlés
    2. Igy igaz, viszont Eme kártevők létét népcsoporthoz kötni botorság.
      (hhahhahhajól emlékszem) a megadott pont pontosan olyan messze van Bp. 0km-től, mint egy régebbi április elseje (egybizonyos FöldMérben 119)
      Nemcsak távolmessze divik bagolynál bohémkedve társaságban.
      Még1X: néphez kötni botorság.
      (remélem a trafóállomás nem ég le a küldés pillanbatában.. véletlenek..)

      Törlés
    3. Nem "néphez" kötöm, zplus, hanem "faj"-hoz. Ugyanis ők egy fajnak képzelik magukat, egy felsőbbrendű fajnak. Na nem is a zsidókról vanszó, hiszen az igazi zsidók már nagyon kevesen vannak és őket is "alacsonyabb" rendűnek tekint az a bizonyos banda.

      Törlés
    4. Az élősködők mióta felsőbbrendűek?
      Tetű, kullancs, bolha, zsizsik, vagy tartozzanak az élősködők bármelyik fajhoz is, a saját nézőpontjukból képzelhetik magukat felsőbbrendűnek és ha vagyunk oly hülyék, hogy átvesszük ezt nézőpontot, akkor sajnos mi is azt látjuk ami ők, de nekünk most pont az a feladatunk, hogy észrevegyük rossz irányból szemléljük a dolgokat!

      Törlés
    5. A zsizsiknek is megvan a maga szerepe ebben a játékban.

      Törlés
    6. Ez csak annak "játék" aki nem károsul belőle, Mazsola. Annak viszont, akinek rámegy az állása, a biztonsága vagy éppen a hazája amikor nem az élete, az bizony nem "játékot" lát ebben. Az a kislány sem nagyon díjjazhatta a torokmetszés "játékot" amiért aztán elitéltek egy ártatlant és persze ezutóbbi sem "játékot" láthatott abban, hogy a fiatalságát igazságtalanul rácsok mögött kellett töltenie egy védett szarkupac helyett.

      Törlés
    7. (van egy rossz hirem :D)
      Ötödik pecsét: superior és inferior (sub-human.. schwartzkopf..) és nem a nyilas, nem a kommunista, nem a.. ott van mindenhol..
      Mitől új a világ rendje, mikor már Enki beszélt róla?
      http://www.youtube.com/watch?v=2PF3AoKakAw
      http://www.youtube.com/watch?v=55s3T7VRQSc&feature=share

      Törlés
    8. Szia zplus!

      Éa(Éva)-Enki-Kisboldog-asszonyra gondolsz?
      Érdekelne, hogy miről beszélt.

      A zsizsikelés egy átlag feletti "minőséget" jelent, nem kizárólagosságot, és nem általánosságot. A szamárfejű bosszú istennek (Jávénak) hódolni azért csak jelent valamit...? Kívülről magyarázva persze meg lehet a szerepük, meg belülről is, de ez nem mindig könnyű...

      SZN

      Törlés
    9. Hát tényleg nem könnyű...

      Törlés
    10. SZN: nem, én a "mi űrhajósok vagyunk, nem aranybányászok-csináljon már valaki valamit" Enkiről beszéltem.
      (EnKi - ÚRa FÖLDnek)
      ..Enki then advises that they create a servant of the Gods, humankind, out of clay and blood..
      http://en.wikipedia.org/wiki/Enki
      http://en.wikipedia.org/wiki/Enuma_Elish

      érdekes dolgokat miveltek eme zistenek.. terem-terem,terem-terem-terem-terem-terem.. (Rózsaszin Párduc zenéjére.. :D)

      Kisboldogasszony nálam valami mást jelent, Ő valahonnan kivülről szól (nekem csak bizsergéssel, van akinek konkrétabban)

      Törlés
    11. Köszi!

      Akkor mégiscsak valami hasonlóról lehet szó, mint amire én gondoltam.
      Van ennek egy érthetőbb (nekem) verziója:
      http://users.atw.hu/ninahakuddu/sumer.php?file=sumer.htm

      Paál Zolika radarjai nem tudom jól működtek-e ebben az esetben, mert ő olyasmit írt, hogy Anyahita (Nagyboldog-asszony) lánya volt Éa ( Éva, Kisboldog-asszony), kinek fia volt Anu, kinek fia volt Gilgames, ki már csak 2/3-ban volt "isteni", azaz szíriuszi.

      Van egy ilyen bekezdés az Arvisurákban:

      "Gisgali aranyasszonynak Uruk városában Anu istentől fia
      származott. Ea nevű unokája 2/3-ad részben isteni és 1/3-ad részben emberi származású volt. Istar, a szerelem istennője szemet vetett rá és meg akarta magának hódítani.
      Az uruki király gúnyt űzött Istarból, ezért ő az Égi-Atyához fordult segítségért. Anu engedett a könyörgésnek és a Bika feldúlta a várost. Gilgames és a barátja, Enkidu harcra kelt a szörnyeteggel es leterítette. Enkidunak ezért meg kellett halnia és az égiek özönvízzel sújtották az ünneplő várost. A Béketűrő Jóbnak az utódait, mivel leányaitól Gilgamesnek sok utóda született, Ummából kimentette, s így ezek egy kis csoportja Tardos vezetésével Pilis birodalmaba erkezett. A nagy folyót Istarnak, míg az özönvíztől való félelmükben kőből épített szentélyeiket Esztergomnak nevezték.

      Na most megint kapni fogok...

      SZN

      Törlés
  15. A hozzászólások is szemléltetik (itt is és máshol méginkább), hogy mennyire más, szinte egy-egy külön világ mindegyikünk. A Világokon át sorozat címe tehát értelmezhető úgy is, hogy az emberek különböző nézőpontjain (szubjektív világokon) áthidaló, örök eszmék, egyetemes összefüggések megismerése.
    Nekem egyre inkább úgy tűnik, hogy az egyetlen biztos pont ebben a folyton változó világban egyedül a Teremtő, aki ráadásul a rendszeren kívül helyezkedik el... Aki Feléje tart, az a biztos pont felé tart, minden más csak forgolódás, maszatolás, zsizsikelés.

    VálaszTörlés
  16. Világokon át = Egókon át?

    A biztos ponttal egyetértek, de ez furcsa most:
    "a Teremtő, aki ráadásul a rendszeren kívül helyezkedik el"

    Aha, de ha kívül van akkor miért magunkban keressük a Teremtőt? Mert ezt mondta valamelyik Ezovezér? Nincs itt egy kis paradoxon?
    Panka.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A kabalisták állítják, hogy a Teremtő a "rendszeren kívül" van. Szerintük, miután beindította az egészet, már nem avatkozik bele és ráadásul nincs is olyan, hogy "rossz" vagy "jó", erkölcsies vagy sem, bűn vagy erény. Ha még nem vagy kabalista, Mazsola, nyugodtan jelentkezhetsz náluk, szerintem élvezni fogod a "tanításukat". Nem árt azt sem tudni, hogy a kabalisták egymás közt fekete mágiával azonosítják a "tudományukat".

      Törlés
    2. Panka szerintem ez csak látszólagos paradoxon. Az utazás innen kifelé csakis befelé fordulva kezdhető meg, mivel a Teremtő lelke ott van a Teremtése minden részletében, de a forrása mégis a rendszeren kívüli. Azt hiszem.
      Hát ki vagyok én hogy ilyeneket tudjak???

      mm, nem vagyok kabbalista, igazából azt sem tudok kik ők, csak érintőlegesen foglalkoztam velük.

      Törlés
    3. Akkor hát olyan vagy mint Moliereben a Jourdain burzsuj hehe...:

      JOURDAIN: Hogyhogy? Mikor azt mondom: "Nicole, hé! Ide a papucsom, meg a hálósipkám!" - ez próza?
      FILOZÓFIATANÁR: Úgy van, uram.
      JOURDAIN: Teringettét! Negyven esztendeje beszélek prózában, de azt se tudtam, mi az!

      Törlés
    4. Néhány használható dolog a Teremtőről:
      http://ittakezem.gportal.hu/gindex.php?pg=34712178
      Igaz, hogy kissé hosszú, és kissé szubjektív (mi más lenne:-), de megéri elolvasni.
      Szóval ahogy George Carlin is mondta: nem ítélkezik, nem buzerál bennünket, csak VAN...

      mj

      Törlés
    5. "Szóval ahogy George Carlin is mondta: nem ítélkezik, nem buzerál bennünket, csak VAN..." Csak VAN (de minek)? Nem mondom, jó kis állás... A Carlin bohóc is zsidó volt, meghitt talmudista (kabalista) ha bár néha azt hazudta hogy ateista.

      Törlés
    6. "Csak VAN (de minek)?"
      Hogy ilyen szellemdús hozzászólókkal örvendeztessen meg bennünket.

      mj

      Törlés
    7. Hát az nem sok bzmg... ha így van, akár fel is kötheti magát, nem fog hiányozni senkinek, az ezoterPisták és egyéb kabalistákon kívül persze, de tőlem ők is nyugodtan felköthetik magukat mivel ők sem hiányoznának senkinek hehe..

      Törlés
    8. Az, hogy Ő VAN, az azt is jelenti, hogy Te Vagy.
      Egyikből következik a másik, inkább örülj és légy hálás a létezésednek, hidd el jobb mint a nemlét.

      mj, tetszik az itt a kezem!! Köszi!

      Törlés
    9. Jobb mint a nemlét? Ezt meg honnan tudod? Egyébként, ha már ilyen mindentudó vagy, mitől lenne jobb a lét a nemlétnél, ha csupán arról van szó, hogy a vicces kis istenetek odatojt valakit egy szemrebbenésig tartó létbe aztán tovább állt mint az anyósom kutyája miután megöntözte a villany oszlopot?

      Törlés
    10. "vicces kis istenetek"
      Naugye...
      Néhány alkalom itt a fórumon, és máris kezdesz kikupálódni.
      (A létét tagadod, a humorát viszont már felismerted...:-)

      mj

      Törlés
    11. Legalább akkora humora van a vicces kis isteneteknek, mint nektek az ezoterPistáknak, mj. Ez logikus is, hiszen öt az ezoterPisták találták ki hehe..

      Törlés
    12. "Istenek a fejben születnek"?
      Van benne igazság, mert "Egy Az Isten"! :-)))
      Ez persze mindenkinek mást jelent... :D

      Törlés
  17. Zplus, Te egy ilyen youtube-gyerek vagy! Nem Te voltál véletlenül az egyik műsorvezetője a Zplus tévének is??? :D
    Panka.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hátööö, ilyet se mondtak még rám.. :D
      audio-vizuális alkat vagyok (látok és hallok), és eeennyi.
      a TVhez meg semmi közöm én elébb voltam zplus.

      Törlés
    2. megköszönném,ha Mazsolától elkérnéd a cimemet (akinek ezennel felhatalmazást adok a kiadására) :D
      volna itten pár dolog.. :D

      Törlés
  18. Feltűnt már valakinek, hogy a férfiak által hordott nyakkendő mennyire hasonlít az Ankh - kulcs függőleges szárához ???

    A nyakkendő eredete:
    http://www.akontroll.hu/bel1.php?ssz=644

    Ö.T.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. az irónia pedig az, mikor a hurkot mosolyogva köti a zemberfia a nyakába minden munkás reggel. (windsor-hurok)

      a felsőbb tizezer inkább a főnök jelképét köti a nyakába.

      Törlés
    2. A "felső" tízezer van úgy tűnik leginkább rabszolgasorsban, ha nem tévedek.
      Mindig is gyűlöltem a nyakkendőt, nyakörvnek éreztem... :)
      Vajon ezért?

      Szép találat Ö.T.! De azért érdekelne, hogy a témához mi köze? :))

      Törlés
  19. Ha már létkérdésekről beszélgetünk, gondoltam, hogy ez is belepasszol valahol. Az mindenesetre biztosra vehető, hogy Mózesnek még nem volt nyakkendője.

    Aztán még az is eszembe jutott, hogy a Salomo név utolsó három betűje az írásban ugye OMO-ként tűnik fel, ahol azonban a két "O"-betű nem azonos egymással, mivel az első az egy matematikai értelemben vett NULLA, a második pedig az egészet jelenti, így aztán betűről igazából véve szó sincs.

    Azaz SEMMI vagy MINDEN, ugyanazzal a jellel kifejezve.

    A matematikai értelemben vett NULLA önmagában véve teljesen értéktelen és tekintve, hogy a számok a gazdaságban fontos szerepet játszanak, minden tevékenység a NULLÁTÓL való eltérésre irányul a minél több, annál jobb elve alapján.
    Ennek a végeredménye pontosan az az állapot, ahol most tartunk.

    Ö.T.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És az vajon mit jelent, amikor azt mondja a buddhista, hogy " OOOOOOOOOOOOOOOOOM " ?

      Törlés
    2. Hosszan:
      http://hotashtanga.blogspot.hu/2009/05/om-mantra.html
      "A rezgésnek a fejünk közepéből, a korona-és homlokcsakra találkozásából kell kiindulnia, és végig kell rezonálnia a gerinc mentén."

      Röviden:
      Ott van a homloka közepén:
      http://images.search.conduit.com/ImagePreview/?q=sz%C3%BCrke+marha&ctid=CT3072253&SearchSource=49&FollowOn=true&PageSource=Results&SSPV=&start=0&pos=1

      Bar-OM :)

      SZN

      Törlés
  20. "És az vajon mit jelent, amikor azt mondja a buddhista, hogy " OOOOOOOOOOOOOOOOOM " ?"

    Azt nem tud...OOOOMMM, de az biztos, hogy Mózesnek a matematikát csak a Tízes számig oktatták és fönt a hegyen sem nyakkendőt nem kapott, sem zsebszámológépet.

    Az "OM" egyébként a magyar nyelvben (ősnyelvben) birtokviszonyt jelent - mint pl. tulajdonOMMM, birtokOOMMM, stb. - és ez a birtokviszony országnévként is megjelenik, mint pl. egyipt...OOMMM.

    Ö.T.

    VálaszTörlés