2012. augusztus 1., szerda

Az vagy amit megeszel?

...avagy a sumér kávé meg a paleolit étrend

Általában nem értek egyet maradéktalanul az aktuális uralkodó irányzatokkal, jöjjön az akár fősodratú, vagy alternatív forrásokból. Mondhatjuk úgy is, nem vagyok normális (de mutassatok nekem egy olyat!). A TV-hírek hazugságain jókat nevetek, de megmosolygom a Galaktikus Föderációtól „származó” üzenetek elképesztően gyerekes stílusát is. Komolyan mondom, ha ilyenek a földönkívüliek, akkor inkább menjenek máshová homokozni! Nos a címből és a fenti bevezetőből talán már sejthető, hogy most épp melyik modern, divatos - bár alternatívnak mondott - irányzatot veszem szerény mikroszkópom kereszttüzébe. Két talán kevésbé ismert, bár annál inkább nagy hatással bíró mesét szeretnék összevontan megvizsgálni egy sajátos szemszögből. A két irányzatot összefoglaló néven lehetne mondjuk így körülírni: „az vagy, amit megeszel”. Hogy érzékeltessem az ebben (is) rejlő problémát, első körben gyorsan biggyesszünk csak oda egy írásjelet a végére: 
Az vagy, amit megeszel?


Egyelőre nézzük meg a kérdést pusztán materialista alapon. A „sumér kávé” irányzata azt mondja, hogy csak magyar disznót, meg magyar gabonát és gyümölcsöt egyél, és ne egyél angol disznót, meg banánt, mert megváltozik a genetikai összetételed, és ezzel egy identitás-zavaros, könnyebben befolyásolható, irányítható tömegemberré válsz. Ráadásul ez az egész egy tudatosan a magyarok ellen kitervelt összeesküvés, hogy a sumér kávé (recept itt->>) fogyasztásával nehogy visszataláljon a paraszt az ősi tudásához és magyar szellemiségéhez. Első hallásra, főleg egy nemzetének elkötelezett emberben ez olyan hihetőnek tűnik, de azért nézzük meg egy kicsit „fentebbről”. Mivel nem vagyok genetikus, sem táltos, így csak a logikámra támaszkodhatok. Először is talán kezdjük azzal, hogy a soviniszta rétegeket lefejtjük erről az elméletről. Ismert, hogy az ember elképesztően jól alkalmazkodik a környezetváltozáshoz, és úgy általában véve jó képességekkel van e téren megáldva. Így vagy úgy, de tudunk létezni barlangokban, hegyekben, vízparton, és még számos olyan helyen, ahol elsőre nem gondolnánk, hogy túlélhető a környezet. A Föld bolygó állati, zöldség és gyümölcs kincseinek szinte a teljes állományát el tudjuk fogyasztani, vagy fel tudjuk használni valamilyen összetevőjét létezésünk támogatására, vagyis erre fel van készítve az emberi test. Na most akkor ennek ismeretében én miért ne ehetnék a Föld másik részéről származó gyümölcsöt? Mert ettől kevésbé leszek hazafi? Attól még Földlakó lehetek, nem? Rendben van, elismerem, hogy a lehető legjobb az embernek ha a felcseperedése helyszínén termett táplálékokat burkolja be, mert ahhoz van szokva a szervezete, meg az anyjáé is ahhoz volt szokva, stb. no de ezért miért kellene elutasítsam Földanya másik tenyeréből származó ajándékokat? A globalizációnak (ami olyan mint minden érem: két oldalú) van egy ilyen mellékhatása, hogy olykor olyan dolgokat is megeszünk, amit előtte életünkben még sosem, és talán elődeink sem. És ha ezt generációról generációra így folytatjuk, akkor az unokáink nem is lesznek magyarok? Csak én érzem ebben az abszurditást? (Most ne menjünk bele abba, hogy hazánkat a multik szemétlerakónak nézik, a társadalmat meg szemétevőnek.) Tisztelem és szeretem a nemzetem, de egy finom fügét - már ha lesz pénzem rá - nem fogok elutasítani csak mert valaki szerint ezzel ártok a magyar génjeimnek!

Senki ne higgyen el nekem semmit! A fenti okostojáskodástól függetlenül azért csak hallgassuk meg Somlósi Lajos előadását a valódi magyar konyháról, nagyon érdekes, rengeteg elhallgatott ismeret és összefüggés van benne, minden tiszteletem Lajos bácsi széles látókörű, magyar észjárásának. Egy kis ízelítő ebből:



A másik irányzat ez a bizonyos paleolit étrend, amelyik kimondja, hogy mivel az ősember sem evett gabonafélét, meg nem ivott tejet ezért a mi mai étrendünk – ami tele van ezek származékaival – teljesen hibás, mivel nem volt ideje a testfelépítésünknek alkalmazkodni ezekhez a táplálékokhoz. Kezdjük ott, hogy honnan is veszik, hogy az ősember nem ivott tejet?? Őseink nem anyatejen nőttek fel? Kecske, tehén létezett már akkoriban is! Hagyjuk már… Azonban itt a kulcs a „nem volt idő” kifejezésben rejlik. Hadd mondjak valamit erre a „nem volt ideje rá, hogy megszokja” dologra. Ha valaki elutazik hosszabb távra távoli helyre, akkor szokták tanácsolni, hogy szerezzen be védőoltásokat, meg legyen nála mindenféle gyógyszer a gyomorrontásra. És ez tényleg így van, Indonéziában a magyar ember az első héten szétfossa a szállodát. A második héten már orvost kell hívni, mert a zöld arcszín piros pöttyökkel nem a legmegfelelőbb a tengerparti napozáshoz.  A harmadik hétre – talán néhány tetanusszal a seggében - viszont felépül emberünk, és vígan fogyassza a lárvalevest bogár-raguval. Három hét tehát elegendő, hogy az ember megszokja a megváltozott környezetet, a baktériumokat és a helyi tápanyagokat. Három hét! Az emberi faj legalább tízezer éve issza a tejet és eszi a gabonaszármazékokat, és vannak akik úgy vélik ez nem volt elegendő idő a hozzászokáshoz? Miért érzem azt, hogy itt inkább valami elképesztően ügyesen megkoreografált, jól csengő elméletekkel alátámasztott üzleti terv rejlik a háttérben, mely immár egy kiterjedt bolthálózattal rendelkezik?

Fentieket se higgyétek el, ne vegyetek komolyan, inkább nézzétek meg ezt a kiváló összeállítást a paleolit étrendről, nagyon hasznos:


Minden kötözködésem ellenére magam is egyetértek vele, hogy jobb tisztán magokat, meg nyers zöldséget, gyümölcsöt fogyasztani, és úgy általában minél természetesebb eledelekkel fenntartani testünk energetikáját, mint ezeket a feldolgozott, adalékszerekből álló mérgeket enni közkívánatra. Jobb az Isten-adta táplálékokat enni, úgy ahogy megadatott, mint átdolgozni valami mássá. No de hékás! A gabonamagokat nem Isten adta? Miért kellene visszatérni a kétmillió évvel ezelőtti étrendre, miért ne fogadjuk el a változást, ami az egyetlen állandó a világban? A materialista nézőpont vizsgálata után azonban emelkedjünk fentebb kicsit. Vajon mi határozza meg egy ember eszenciáját, alapvető lényegét? Az, hogy milyen anyagok cserélődnek a testében, vagy az, hogy milyen lélekkel, milyen tudatossággal rendelkezik? Én bátran kijelenthetem, hogy nem az vagyok amit megeszek! Ez egy materialista baromság! Mi vagyok ÉN, egy tudatos lélek, vagy egy anyagi test, ami néhány évente teljesen kicseréli önmaga összetevőit? Csak nézzünk már rá a gyerekkori fényképünkre: tudjuk azonosítani magunkkal? A képen látott test a jelenlegi testünk? Ugye, hogy nem. Az ott a fényképen nem mi vagyunk, csak egy állapotkép, egy lenyomat korábbi ruhánkról. De akkor számít-e az ma, hogy az a gyerekkori „énünk” mit és hogyan evett 20-30 éve? Vajmi keveset. A gyerek-felnőtt énünk esetében természetesen tudom, nem lehet ennyire éles határvonalat húzni, mert összefüggések azért vannak, egy alultáplált, hiányos étrendű gyerek több eséllyel lesz beteges felnőtt. Ezen túlmenően ugye ott van még a genetikai öröklődés, ahol a szülői „ruha” bizonyos információtartalma átmegy a gyereke „ruhájába”, tehát nyílván egészséges étrenden élőknek nagyobb esélyük van egészséges gyermeket szülni, de akkor sem szabad elfelejteni, hogy az a lény, aki valójában vagy, az nem az a néhány milliárdnyi atom, amit a tükörben látsz.

A kulcs mint mindig a tudatosságban rejlik. Mutatok egy egyszerű példát rá. Gyerekkoromban is ettem fagyit és ma is eszem, csak ma sokkal tudatosabban teszem. Már a fagyis pult előtt tudatában vagyok, hogy a kirakatüvegen keresztül nézegetett színes fagylaltok kavalkádjának látványa az, ami beindítja a nyálképződésemet. Még annak is tudatában vagyok, hogy nem túl természetes anyagokból készültek azok a fagylaltok, de nyár van, meleg van és kívánom. Figyelem az érzéseimet. Amikor átveszem a fagyit, akkor is tudatában vagyok vele, hogy az azonnal olvadni kezdő piros és sárga gömböcök ínycsiklandozó látványa csak tovább fokozza testi vágyamat. (ínycsiklandozó, a magyar nyelv csodái, ugye...) Amikor megtörténik az első nyalás, akkor is tudatában vagyok vele, hogy mit akar elérni a fagyi velem: ízt, azaz információt közöl, amit - jobb esetben - élveznem kellene. Ami a fagyiból átmegy a nyelvünkre, az csak egy édes, ízfokozott, ám de csalóka információ tartalom, semmi több! Lehet élvezni, lehet szeretni, de túl nagy jelentőséget nem szabad neki tulajdonítani! Fontos, hogy tudatában legyünk ezzel a folyamattal, amikor zajlik, mert ez a kulcs a továbblépéshez. Ez a fagyis példa ráhúzható az egész életvitelünkre. Az ezt követő lépcsőfokokról, ami tulajdonképpen már a "tudatában vagyok" utáni szakaszról, az elengedésről szól, Nyuszinál találhatunk részletes leírást. 

Ha az ember nincs tudatában a jelenével, a folyamatokkal melyek éppen vele - ezzel a testével - zajlanak, történnek, sőt az éppen aktuális érzelmekkel, cikázó gondolatokkal, akkor tényleg csak egy ösztönlényről beszélünk, aki viszont valóban könnyedén irányítható, befolyásolható. Ha körülnézünk sok ilyet lehet sajnos látni, olyan embereket, akik kifelé élnek, zajosak, csacsognak, pletykálnak, csetelnek, stb. ezért nincs sem idejük, sem lehetőségük figyelni magukat, a jelent, az éppen lezajló eseményeket. És éppen ezért maradnak a külső források, döntő módon ezek határozzák meg az életüket ezeknek az embereknek. Hiedelmek, hiedelmek és hiedelmek. Kishitűség, befolyásolhatóság, tudatlanság. Néha az az érzésem, hogy alapvetően nincs sok különbség a sötét középkori és a mai ember szellemi szintje között. Aki nagy nehezen kivergődik a mainstream média fogságából, az rögtön beleesik valamelyik alternatív irányzat, vagy szekta karmaiba! Nem mondom, hogy ez rossz dolog, mert tulajdonképpen megvilágosodástól megvilágosodásig vezet az út, magyarán fejlődésről beszélhetünk. Figyelemreméltó az az út, ami az RTL-népétől a tudatosan gondolkodó és élő lényig vezet - még ebben a fizikai síkban is, tehát nem szabad lebecsülni aki esetleg még hátrébb jár az úton. Nyílvánvaló, hogy a polaritás világában nehéz felülemelkedni a fehér-fekete látásmódon és továbblépni egyről a kettőre, mivel ebben a világban minden duális szintnek létezik egy magasabb duális szintje: a FEKETE és a FEHÉR két véglete a SZÍNES tartománynak, aminek viszont a SZÍNTELEN a duális párja. A JÓ és a ROSSZ együttvéve a VAN-t alkotja, aminek meg a NINCS a párja. Tisztában kell lenni vele, hogy a Teremtő nagy bölcsességében férfinak és nőnek teremtett minket, egy nagy egész két felének. Kettőnk egyesülésében hatalom rejlik. Az élet teremtésének képessége. Talán nem is érdemes ennél többet mondani arról, hogy - sumér kávéval, vagy anélkül - mire is képes az ember.

Ajánló: 
Somlósi Lajos teljes előadása:

24 megjegyzés:

  1. Igen, az vagy, amit eszel; ha tudatodban elfogadod azt a tenyt, hogy a bevitt "taplaledodbol" szarmazik az ezen a sikon torteno letezesedhez szukseges "energia".
    ha nem vagy tudataban, akkor csak "energiahordozokent" tekintesz eteledre.
    kar lenne ezen dimenzioban tulreagalni ezt a kerdeskort, hiszen jelenleg etelre/italra van szuksegunk a test mukodtetesehez. viszont, az energia nem abbol szarmazik, amit eszel/iszol.
    ennek megertese utan nem azzal fogsz torodni, hogy azza valsz-e, amit eszel/iszol.
    most "szukseg" van ra, ezert teszed, termeszetesen valaszthatsz mit, hogyan eszel/iszol, de ezen dimenzioban nem valtozol semmit (fizikailag).

    conclusion: lelked egeszsegevel torodj, hogy elerd celodat.

    koszonom!

    John

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. az idén komolyan rá akartam gyúrni a fényevésre:
      tuti recept: minden reggel (vagy este) egy óráig napkelte után vagy naplemente előtt 5 másodperc+naponta 5 másodperc napba-nézés a műsor, mezitláb-zokniban max., szabad földfelületen (fű,vetés,ágyás,stb.)
      az eredményt 7-8 hónap után várható (addig természetesen enni KELL), de azután-állitólag- az éhségérzet csökken.
      Szóval: hozzáfogni-tavasz elején érdemes, mikor már nem fagyos a föld.
      A probléma ott kezdődött, hogy március-áprilisban nem igazán akaródzott reggel-este az egy órás sávban normálisan sütni a nap (csikos bárányfelhők..)
      Igy jártam a fényevéssel..

      Kérdések:
      1. nem is vagy zöld? akkor hogy fotoszintetizálsz?
      sehogy. a napelemtábla se tesz semmi ilyesmit.
      2. te hiszel az ilyen baromságokban?
      nem nyilatkozom semmiről, mig ki nem próbáltam.
      (ezért nem beszélek a politikáról, pénzügyekről..stb-ről se)
      3. noooormális?
      nem :D

      u.i.:sungazing, sungazers..
      (a neten láttam egy videót egy papról, aki laboratóriumi körülmények között 3hétig nem evett- nem IVOTT)

      Törlés
    2. csak úgy...
      http://vimeo.com/38688098


      mj

      Törlés
    3. "Igen, az vagy, amit eszel;"

      Há ne zavaríccsá má meg Jóni bátyám, mer ha ez igaz lenne, akkor az angol meg az amerikai mind marha lenne, mer szeretik a sztéket ???

      Há vigyázzá ám mer a XXI. században má ez egy kicsit feltűnő!

      M-agyar

      Törlés
  2. Na ebbe is bele kő ugatnom egy kicsit:

    " hogy tudatában legyünk ezzel a folyamattal"

    Helyesen: hogy tudatában legyünk ennek a folyamatnak.

    Oszt mégegy:

    "Ha az ember nincs tudatában a jelenével"

    Helyesen: ha az ember nincs tisztában a jelenével

    vagy

    ha az ember nincs tudatában a jelenének.

    VA-U

    M-agyar

    VálaszTörlés
  3. "Én bátran kijelenthetem, hogy nem az vagyok amit megeszek! Ez egy materialista baromság!"

    Hát persze hogy baromság.
    Ha csirkepörköltet eszek, akkor talán csirke vagyok, ha marhapörköltet akkor meg marha, ha disznópörköltet, akkor meg disznó???

    VálaszTörlés
  4. M-agyar:

    véleményem szerint:
    Az emberek nem a szájukon bevitt táplálékkal szennyezik önmagukat, hanem a szájukon át távozó szavakkal/kifejezésekkel.

    Tehát, azzá leszel, amit kimondasz, még ha az amerikaiak, angolok nem lesznek marhává a húsevéstől...

    Anoel

    VálaszTörlés
  5. Jó beszész Anoel báránykám, a gazdád ugyanezt monta, csak párezer évve korábban.

    Ő így fogalmazta:

    "Nem az szennyezi be az embert, ami a szájába kerül, hanem ami elhagyja a száját, az szennyezi be az embert."

    Látom, Te a nyájhoz tartozol, még ha nem is tudsz róla.
    Én is kétféleképpen ugatok, attól függően hogy kive talákozok. Az egyiknek aszondom, hogy VA-U, a másiknak meg azt, hogy V-AU.

    Ugyanúgy hangzik, de mégis mást jelent.

    A keresztnek is két formája ismeretes: az egyik az ilyen: "+" és ezt már a temetőből jól ismerjük, a másik meg ilyen: X.

    Remélem érted, hogy mit ugatok itten.
    Neked azt, hogy VA-U.

    M-agyar

    VálaszTörlés
  6. A táplálkozás mostanság divatos téma, mint „ideológia”parázs viták és győzködések színtere. Az egyénnek magának kell tapasztalni mi jó neki, mi esik jól. Van, aki egy tál marhapörkölttől érzi, hogy kirobbanóan energikus, van, aki a salátától, gyümölcstől és ezen szépen el lehet vitatkozni, teljesen feleslegesen…
    Amit meggyőződéssel választunk, az nagyjából működik is, tehát egy paleos érzi meggyógyult, jobb a közérzete, de ha kérdezünk egy meggyőződéses nyersevőt, pont ugyanezt ezt fogja mondani, jobban érzi magát, meggyógyult, mert ezt tapasztalja választása következményeként.
    Talán érdemes inkább azon elgondolkodni, hogy bizonyos energiákat lehet nem is a különböző ételből kapjuk, hanem valahonnan máshonnan?
    Mi sem bizonyítja jobban, mint a nem evés, a böjtölés. A legnagyobb gondolkodok sokat böjtöltek: Platón, Hippokratész, Konfucius, Mózes, Jézus, Leonardo da Vinci stb., de vajon miért?
    A koncentrálóképesség és lelki felfogóképesség, testi erőnlét növekszik a nem evés, a böjt hatására. Ezen is lehet vitatkozgatni, hogy ez marhaság, nem működik. Példaként Ghandit említeném, ha akart India sorsán javítani, böjtbe kezdett. 77 évesen is 21 napos böjtöket végzett, a böjt alatt tele volt kitartással, energiával, gyalogosan ment faluról-falura beszédeket tartva. Böjtölt India függetlenségért az angolokkal szemben és akkor is, mikor Pakisztántól a nemzeti vagyon Indiára eső részét követelte, mindkettőt elérte, vér és erőszak nélkül… és étel nélkül. Valami táplálta őt, és az nem az éléskamrában található :)

    VálaszTörlés
  7. Ezen az oldalon a vége felé megnézhetitek , hány orvos is gyógyít már ezzel a módszerrel, és a gyógyult betegek sikertöténeit is!!Cukorbeteg 5 éves kisfiút ismerek akinek 2 heti paleo-táplálkozással le tudták rakni az inzulint!!!Tehát nem kamu amit mondanak,írnak!

    Magam is így étkezem, igaz amennyire meg engedi a pénztárcám, mert a különböző mag lisztek igen drágák, de olcsóbbakat még meg tudtam venni eddig, ez eddig a blogjukat is olvasgatva, a módosabb réteg táplálkozása!...de őszintén, az izületeim sokkal könnyebben mozognak, közérzetem is jobb, lazább és könnyebb vagyok tőle. A legjobb ha kipróbáljátok, a kritika könnyen kicsúszik az ember száján, de elöbb jöjjön a próba, persze nem könnyű a finom fehér kenyérről lemondani, olyan jó utána eltelve, elégedetten hátradőlni, netán felpuffadva böfögni?...mert azt is tudni kell, hogy a búzaliszt mamár alig tartalmaz igazán búzát, amiért drágul is az a sok adalék anyag, amivel kijavítják a minőségét,nem a búza, ahogyan Besenyő Pistabá is mondja: "lisztjavító szer-rel"...nóóórmális?

    http://www.tenyek-tevhitek.hu/tartalom.htm#ps

    A lényege, hogy ami sok keményitőt/szénhidrátot tartalmaz, azt el kell hagyni!!
    A rákos sejtek tápláléka a CUKOR, így a szénhidrátok ezért károsak , a fruktóz is ide tartozik !!!

    A zsír az ami lebontja a zsírt, a belőle átalakuló cukor nincs inyére, nem tápláléka a rákos sejteknek!!Ezt kellene megérteni!!

    Az biztos, hogy ennyi mindent összekeverni, együtt fogyasztani, pl. egy vasárnapi ebéden, a régi időkben nem volt szokás, még a nagyúri házaknál sem ennyire , mint manapság! A bab leves az csak babot tartalmazott, mára már minden gulyás, tele rakva mindennel, + kenyér+ desszert+fagyi+ dinnye a végén,....aztán szegény hasnyálmirigy/gyomor, assem tudja mit kezdjen ezzel a sok mindennel, hosszú távon, meg sok-sok gyulladás test szerte.Gondolj bele a liszt vízzel elkeverve kicsit melegítve mivé is alakul?..csirizzé, na ez a ragacs minden sejtedet feltölti és nincs megfelelő anyagcseréje, azt már csak halkan mondom,hogy milyen vizet is iszunk?

    Másik probléma, hogy időre eszünk és sosem akkor, amikor már korog a gyomrunk, amikor is az emésztő enzimek fel vannak készülve a táplálék befogadására + megemésztésére!

    Az Atkins diéta csak a cukor-liszt-rizs-krumpli-tej-et ajánlja elhagyásra! Nekem is szimpatikusabb ez, persze, mert többet enged meg a megszokott ízekből, ételekből!!

    A gyors közérzet javulás, egy erős motiváció arra, hogy folytasd ha elkezded,...de mindenkinek joga úgy megdögleni ahogyan akar!....ezt egyik természetgyógyász tanáromtól hallottam, akkor igen csak meglepődtem, mára már úgy gondolom, nem is mondott hülyeséget! Viszont komoly gondot okoz, ha majd nem lesz élelmiszer és bármit megenne az ember:)))))))

    GA

    VálaszTörlés
  8. Természetesen lehet enni bármi ehetőt (természetest), a gond a távoli helyekről importált dolgokkal, hogy egyrészt a tápértékük a friss állapotukhoz képest töredéke mire ideér, másrészt tényleg jobban feldolgozza a szervezet az "ismertet", mint a számára ismeretlent (nyilván hozzá tud szokni), a legfőbb problémát viszont az eszeveszett pocsékolás okozza, amíg az asztalunkra kerül. Az, hogy például Chiléből idekerüljön egy gyümölcs (hozzáteszem almát is importálnak onnan), előtte mindenféle gázokkal kezelik (energia), aztán sokszor viaszos felületkezelést kap, hogy úgy nézzen ki érkezéskor, mint induláskor (energia), aztán hajóra (repülőre) rakják és elviszik 10-15 ezer kilométerre (energia), aztán vonatra vagy kamionra pakolják, úgy viszik a különböző országokba a nagykereskedőkhöz (energia), aztán a nagykereskedelmi lerakatoktól (ott is hűtés, stb...) teherautókon szállítják ki a boltokba (energia), aztán elmegyünk érte a boltba autóval és hazavisszük (energia). Most akkor magyarázza el nekem valaki, hogy mi indokolja ezt az elképesztő energiapocsékolást, ami akár 10000x-ese is lehet egy adott "kiwi" energiatartalmának, mit utd ez többet, mint a szabolcsi alma vagy bármi más, csodatevő hatása van? Vagy egyedül az ad ennek létjogosultságot, hogy "finom"? Nooormááááliiiis? :)
    A cápa például rendkívül okosan és ésszerűen működik (ezért maradt fenn legalább 400 millió éve), sosem kerget olyan kishalat (akkor sem, ha el tudná kapni), aminek az elkapásához több energiát kell befektetnie, mint amennyit az elfogyasztásával a szervezetébe azzal bevisz. Ha nem így tenne, akkor előbb-utóbb legyengülne, még nehezebben kapna el bármit is és a végén éhen halna.
    Elképesztő energiapocsékolás folyik a világban minden szinten, közben pedig jajongunk, hogy milyen drága, meg mennyi helyen éheznek, stb... de persze a kiwi, a banán, a rák, az kell, mert az "finom". Szóval a cél (ha mégoly alantas is) szentesíti az eszközt ezek szerint.
    Na ez az egyik fő baj a "globalizációval", mert csak a célt nézi, hogy közben ipari méretekben rombol, azt ki nem sz@rja le, nem igaz?

    VálaszTörlés
  9. Uzenet kezd. Szeptember 22-en indul a jelenlegi emberi civilizacio teljes osszeomlasa. Csak annak van eselye tulelni a kozeledo kataklizmakat aki addig elerte a megfelelo szellemi rezgesszintet. Uzenet veg.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Uzenet kezd:
      Na, hát engem az ilyen tempó mindig Jehova tanúinak nyomulására emlékeztet:
      Alkalmatlan helyen, alkalmatlan időben, a lehető legalkalmatlanabb helyzetben tolják a pofámba azt, ami még a lőtéri kutyát sem érdekli.
      Uzenet veg.

      mj

      Törlés
  10. Uzenet kezd. Nem kell felni, mindenkinek sikerulni fog elerni a megfelelo szellemi rezgesszintet es atmenni a kovetkezo eletdimenzioba mert szeptember 21-en lesz egy olyan pillanat ami szubjektiv modon ezer evig fog tartani es ezido alatt mindenkinek lesz lehetosege fejlodni. Aztan megszunik az ezer eves pillanat es az egesz emberiseg at fog menni a dimenzio kapun mikozben kitor a pokol mogotte. Csak azok nem fognak atmenni a kovetkezo dimenzioba akik nem akarnak. Uzenet veg.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Uzenet veg.

      Kösz a tájékoztatást, de az én meggyőződésem szerint, aki mostanság konkrétan megmondja a tutit, (főleg konkrét időpontokkal), azzal igencsak vigyázni kell.
      De azért ne add fel, hátha máshol veszik az uzeneted.:)

      Szulthan

      Törlés
  11. tÉNYLEG TALÁLÓ A CIKK CÍME IS, AZ VAGY AMIT MEGESZEL, NEM ESZEM MEG EZT A SZEPTEMBER 21-ÉT :))))

    DE EZEN VISZONT EL LEHET GONDOLKODNI ÉS ÉRDEKLŐDNI:

    Arany korona a mi pénzünk:

    http://www.youtube.com/watch?v=-qt_-sxsSnQ

    BOCSÁNAT, HOGY OFFOL-TAM, HOGY NAGYBETÜKKEL ÍRTAM, NEM KIABÁLNI AKARTAM, KITARTÁST, BIZAKODÁST KÍVÁNOK NEKÜNK!!!!

    MZ/X

    VálaszTörlés
  12. Túl fáradt vagyok, hogy eltakarítsam, amit Ö.T. (M-agyar), meg Mózi (Anoel, Uzenet kezd., MZ/X) ideszart, egyék meg amit főztek.

    A többieknek köszönöm az értékes hozzászólásokat, tanultam belőlük, így hát megérte feltenni az írást.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hovahova Jehova? Ilyen pokoli melegben kilincselni... hát nooormááális!?

      Hideyoshi Taratata

      Törlés
    2. Nyugi TT, az ilyen idióta troll támadások csak megerősítenek abban, hogy jó az irány.:)
      Vergődjenek nyugodtan, az a dolguk.:)

      Szulthan

      Törlés
  13. Egyébként a táplálkozásról:
    Mi vegák voltunk párom állapotosságának idején pár évig, nem volt rossz.
    De döntsük el végre, hogy a tudat befolyásolja az anyagot, vagy fordítva.
    Ma már sokkal fontosabbnak tartom tudatunk tisztán tartását, de természetesen ez magával hozza azt is, hogy nem eszünk meg minden sz@rt, a legfinomabb az, ami a kiskertünkben terem jó kis marhatrágyás földben!

    Sz.

    VálaszTörlés
  14. Hú, ezt én is sokáig nyomoztam aztán ha jól emlékszem találtam valami winamp plug-in-t, amely képes volt real-time-ban (de szép magyarosan fejezem ki magam basszameg), lehangolni a zenét, %-osan, vagy tone-onként már nem tudom. Az elég jól használható volt. Olyat is kerestem, ami magát a hangkártyát állítja át, de nem találtam.
    A kaval hosszú furulyám eleve 432-re van hangolva, ezért ehhez igazítottam a szintetizátort (ha jól emlékszem akkor a -64 +64 -es finomhangolási skálán -33 kellett beállítani az egész gépet, és akkor összHANGban volt a furulyával (és nem mellesleg sokkal jobban tetszett a fülemnek is). %-osan azt hiszem 1,678-al kell lejjebb hangolni, ahogy abban a videóban is van ott a cikkben.
    A soundforge is tud ilyet, csak akkor minden zenédet le kell menteni másképp, ami nagy meló. Megpróbálom megkeresni a tone (tuning?) plug-int, azzal tudsz zenét hallgatni HELYESEN.

    A Solfeggio ismeretlen nekem, meg amúgy is óvatos vagyok az ilyen Horowitz félékkel... :) Na jó, három pálinka és három fröccs után úgy érzem itt abba kell hagyni! :)

    VálaszTörlés
  15. Ezt találtam most:

    PitchPerfect
    http://www.nch.com.au/tuner/index.html

    Ez azt hiszem csak gitárhangoláshoz jó, de hogy komplett zenét mivel tudsz megmérni azt nem tudom, viszont érdekelne.

    VálaszTörlés
  16. Nemrég olvastam, hogy legyünk vegetáriusok és kerüljük a szexet, mert a felemelkedés gátja!!...na, hát itt egy történet, hogy aki úgy gondolja, hogy nem eszik élőlényt, az bizony csalódik:

    " Indiában történt.Egy keresztény misszionárius és egy bennszülött közötti eszmecsere:
    tehát ön nem fogyaszt semmiféle élőlényt, amiben ÖN SZERINT egy előző ember lelke lakhat esetleg ?
    Válasz: NEM !! De vizet iszik, ugye ?
    Akkor kérem, hogy nézzen bele ebbe a mikroszkópba ! A mikroszkóp tárgylemezére egy csepp vizet tett, amiben nyüzsögtek a pálcika alaku baktériumok, egyéb "élőlények".
    Az érvelés hatott. Néhány másodperces gondolkozás után a bennszülött ÖSSZETÖRTE A MIKROSZKÓPOT. "


    :)))))))))))))))

    VálaszTörlés
  17. Nemtudom ki tart a 70 felé, de! Bizony amikor gyerek voltam hetente 1 max 2 nap volt húsétel fözve. Hétvégén. A többi napokban ha kolbász vagy szallonna került is az asztalra azt főleg a nehéz munkát végző férfi kapta a családba.
    Cukor? az sem és sütikézés csokizás sem volt ilyen mértékben a szörp természetes málna vagy egyéb erdei gyümölcsből volt.
    Mivel sohasem tartoztam a nagyjövedelmüek közé igy ezt a gyerekkoromban megszokott étrendet követtem takarékosságból. A hazai gyümölcsökkel általában megelégedtem.Ma ha kimegyek a piacra sok helyen szintén a külföldi termékeket látom amit a nagybanin szereznek be, ha ennyi őstermelő lenne mint zöldség gyümölc a standokon nem lenne ekkorra munkanélküliség.

    Az Öreg beszédéhez csak annyit: A Bükki Füves Gyuri bácsi is mondja kb 200km körzetben termett étkek tesznek jót az adott embernek mert a föld rezgése azonos a bevitt étellel.
    Másik egy egy régi orvos akit áthivtak másik falukba az megnézte milyen nővények vannak a falú szélein és tudta mi a baj - ugyanis azok a növények szaporodtak jobban amik a bajok ellenszerére alkalmasak voltak.
    Régi tudás - elfelejtettük.
    Vissza kell térni a tudáshoz is, bármily "ökörségnek"látszik.

    A gabona: sok gabonából készült ételt eszünk sok süteményt amik régen ünnepi eledel volt nem mindennapos.
    Látom ma kinunkban is eszünk...a hiányérzeteinket ami alapjábanvéve lelki étellel potóljuk. Nem volt divat a nassolás ropizás stb. Gabona = szénhidrát = cukor.

    Szeretet helyett süti csoki cukor, mind Vénusz analógia a szeretet (hold érzelem) helyett.
    Holott a szeretett nemcsak érzelem hanem magam adom a másiknak: nem sülyesztem kórházba hanem ápolom, nem a tv-re bizom a gyereket ellegyen hanem mesélek játszom vagy éppen a lányt hivom konyhai besegitésre eggyütt sütünk fözünk.

    Nem tudok jóizüen a mai húsból enni holott szeretem mert rossz IZE van, nincs zaftja nem puha, legalábbis a régebbi tartású állatoknak IZE volt!

    Ma is egy egy ismerősőm régi tartású állatból készült étellel kinál egészen más mint a piaci.
    A tápok a tartási körülmények ketrec a kinlódása az állatnak villanykörtés fénynél az ételnek alig való csak ezt kapjuk.

    Évezreden át a malac moslékot kapott ma tilos hanem halliszt biotikum stb keverékből készült tápot kap...magam láttam vidéken ahol segitettem hogy a naposcsibe 6 hét alatt 2 és félkilás tyúkká nő meg. Kérdezem én normális?

    Elől az egyik hsz csupán az öreg beszédjébe tudott hibát találni mert az öreg régi parasztember...nos erről beszél a lélek vagy érti mit mond segitségképpen vagy nem érti és csak a botlásokba tud hibát fellelni!

    Szabolcsi alma szilva körte nassolásnak még egészséges is.

    (hú kivagyok az ellenőrző micsodán..miért krixkrax a normális betü szám miért nem elég amit lát is az ember?)

    VálaszTörlés