2012. augusztus 26., vasárnap

To all new arrivals: welcome!

No roots, no tree
No family, no me

/Faithless/



Ez most egy kicsit durva lesz. A sok vallásos téma után jöjjön egy kis Faithless blokk! Nevük hitetlent jelent, vagy még inkább hitevesztettet, de ezzel ellentétben mégis sokat foglalkoznak hitbéli kérdésekkel. Főiskolás koromban ismertem meg ezt a zenekart, és már akkor is megfogott a zenéjükben rejlő mélység, érzelemdússág, fájdalom és komolyság, persze akkoriban még nem figyeltem annyira a szövegre, a tartalomra. Mai füllel talán azért szeretem újra felfedezni fiatalkorom kedvenceit, mert felvillanyoznak a régi dalokban az új felismerések, főleg amikor jön az a bizonyos "ez is de így van, bakker!" - érzés, ami közvetlen a "hogy ezt miért nem fogtam fel akkor?" után jön! A Faithless nagyon komoly témákkal dolgozik, és az ezeket alátámasztó misztikus zenei világ csak még rétegesebbé teszi a szerzeményeiket. Előrebocsájtom, hogy ahol esetleg túl belemagyarázásnak tűnne a dolog, ott is csak azt tudom írni, amit nekem mond a dal. A durvábbaktól megyünk a finomabb nóták felé!


Faithless - To all new arrivals

In our world, Malaria kills a child every 30 seconds.
11 Million children die every year of mal-nutrition.
(To all new arrivals, welcome)

In our world, 15 Million children have been orphaned by AIDS.
30,000 children die of preventable causes every day.
(To all new arrivals, welcome)

In our world, 2 million children are working in the sex trade this moment.
1.1 Billion people in the world, earn less than a dollar a day.

(Chorus)
To all new arrivals, we love you.
We would die for you, kill for you, ahhh... Welcome.

If theres a God, be aware, I'm a man newly made.
My son lies here, and only of him, am I afraid.
As I gaze into that face, I perceive that which is true.
I created him, and we created you... in his image.

And I never knew love like this.

Ami elsőre fel kell tűnjön a szöveg hallgatásakor az a vers és a kórus között feszülő ordító ellentét. A vers iszonyatos, de tényszerű adatokat közöl világunk igen sötét oldaláról: a gyermekhalálozás gyakoriságáról, s teszi mindezt száraz, érzelemmentes bemondóként, mint a tv-ben a szoktatáskor. A kórus viszont gyönyörű dallammal köszönti az új érkezőket e világba. A szöveg és a kórus ellentmondása valójában nem is ellentmondás, hanem valami olyasmit akar közölni, hogy "ennyi és ennyi gyermek hal meg naponta, üdvözlet az új érkezőknek, nagy valószínűséggel benne lesztek a statisztikában.". A refrénben aztán bejön a háborúkat szervezők sokszor alkalmazott trükkje: számítás a szülői féltés. "Új érkezők, szeretünk titeket, meghalunk értetek, ölünk értetek, Isten hozott minálunk". A dumálós részben pedig már megkérdőjeleződik maga az Isten létezése is, aki világunk eme sötét adatait tétlenül nézi. Mondom, keményen tolják a srácok, és azt hiszem minden történelmi korra érvényes kérdéseket feszegetnek. Hogy hagyhatja az Isten, hogy ennyi ártatlan gyermek haljon éhen, betegségben, vagy fegyverek áldozataként másodpercenként? Mekkora hite kell legyen az embernek, hogy ezeket a tényeket el tudja viselni, és tudjon rájuk valami elfogadható magyarázattal szolgálni? Hogy engedheti Isten ezt a sok szenvedést? Szóval első ránézésre eléggé Istentagadó ez a dalszöveg, de én még sem hiszem hogy ez a lényeg ebben a számban, hanem sokkal inkább felismerni a hinni akaró ember első megkerülhetetlen kérdéseit.



Depeche Mode - Blasphemous Rumours

Nem Faithless, de hasonlóan dolgozta fel a témát a Depeche Mode is, a Blasphemous Rumours (Istenkáromló pletykák) c. dalukban, ezért mindenképpen ideillik. Sokat mond a versekben feltűnő borzalmak - pl. "18 éves lány, mindenbe szerelmes, új életet talál Jézus Krisztusban, elüti egy autó, végül egy lélegeztető gépen adja fel" - után a refrén pozitív hozzáállása. Le is fordítom szép magyarra: "Nem szándékozok Istenkáromló pletykákat elindítani, de szerintem Istennek elég beteg humora van, és mikor meghalok elvárom, hogy nevetni lássam Őt". Fantasztikus összefoglalása ez a világ szörnyűségei előtt tanácstalanul álló hívő ember érzéseinek. Hány és hány szülő tette már fel a kérdést: miért, miért, MIÉRT?! Nézzük végig a szöveget, hallgatva a fülbemászó zenét is:

Girl of sixteen
Whole life ahead of her
Slashed her wrists
Bored with life
Didn’t succeed
Thank the Lord
For small mercies

Fighting back tears

Mother reads the note again
Sixteen candles burn in her mind
She take the blame
It’s always the same
She goes down on her knees
And prays

I don’t want to start

Any blasphemous rumours
But I think that God’s
Got a sick sense of humour
And when I die
I expect to find him laughing

Girl of eighteen

Fell in love with everything
Found new life
In Jesus Christ
Hit by car
Ended up
On a life support machine

Summer’s day

As she passed away
Birds were singing
In the summer sky
Then came the rain
And once again
A tear fell
From her mother’s eye



Faithless - Mass Destruction


Na és akkor itt jön egy igazi beszólós nagyágyú. Az összeesküvés oldalakon jártasak számára lesz néhány ismerős elem. Csak a refrént másolom be ide, a többit el lehet pl. itt olvasni.

Whether long-range weapon or suicide bomber
Wicked mind is a weapon of mass destruction
Whether soaraway Sun or BBC 1
Misinformation is a weapon of mass destruct
You coulda Caucasian or a poor Asian
Racism is a weapon of mass destruction
Whether inflation or globalization
Fear is a weapon of mass destruction

A Faithless alapból nagyon háború ellenes csapat, de ebből a szövegből kiderül, hogy nem csak a nagy hatótávú fegyverek és az öngyilkos merénylők tudnak tömegpusztító fegyverek lenni, de bizony a gonosz elme, a híradó, az abból csöpögő félretájékoztatás, a rasszizmus, az infláció, a globalizáció, és a félelem is képes tömegpusztító fegyverként hatni. Nos igen, nincs ellenvetésem. Rengeteg szarságot el tudunk követni egymással, és hiába tudom, hogy többnyire csak a tudatlanság ennek az oka, de néha mégis undorodom az emberektől... Úgy érzem ezt a mocskot nem szabad magunkkal vinni tovább. Aki még élvezi az maradjon játszani ezt. Részemről elég volt.




Faithless - Salva Mea

Dido :
How can I change the world if I can't even change myself ?
I cannot change the way I am ?

I don't know, I don't know.

Maxi Jazz :
I take a look at the world behind these eyes,
Every nook, every cranny reorganise,
Realise my face don't fit the way I feel.
What's real ?
I need a mirror to check my face is in place,
Incase of upheval, fundamental movement below,
What's really going on I wanna know,
But yo, we don't show on the outside, so slide.
Just below my skin I'm screaming...

I need a mirror for my spirit,
Yeah, acn you feel it ?
When I get deep, wanna hear myself sleep,
Not drowning, just tumbling around and around in the voices
Like a crowd in my head so loud,
I wonder what it's like to be dead,
I hope it's quiet, noise in my head like a riot,
Any remedy you have for me I'll try it.
Just below my skin I'm screaming...

I'm going deep, so deep that I can't sleep,
The pills ain't cheep but the bills are steep,
So I ___ with a booze and a slpiff,
Try to snooze,
But who's dreaming ___ this is win or loose,

Put down the drink, try not to think,
Let it go, fundamental movement below,
And yo, reality is dreaming,
Just below my skin I'm screaming... 

Nagyon beszédes Dido éneke az elején: "hogy tudnám megváltoztatni a világot ha még magamat sem tudom megváltoztatni?" Minden belülről jön, igaz? A szövegben is vannak elrejtve nagyon lényeges kérdések. "E szemek mögül vetek egy pillantást a világra, ... mi a valóság?" ... "Ki álmodik? A valóság álom, a bőröm alatt sikoltozom..." Maga a címe - Salva Mea - azt jeleni: Save Me - ments meg. Ez a szám nagyot ütött (hit!) annak idején, zeneileg is hihetetlenül profi módon megkoreografált mű. Elképesztően gyönyörű a hegedű a zene elején, majd jön a beizgatás, a felvezetés, ezután a teljes bepörgés, majd egy kis lassabb kiállás a szöveg számára, és a végére megint a katartikus pörgés. Az ilyen zenék mellé még nem kellett a speed a fösulis diszkókban! :) Aki hülye fejjel mégis bevett egy tablettát, az másnap reggelig nyomta - izomgörcsig, aztán jöhetett a "ments meg".



Faithless - God is a DJ

Hihetetlen energiák áramlanak az emberbe közönség előtt. Tudom miről beszélek, igaz én csak néhány száz ember előtt játszottam, és még így is el sem tudom képzelni milyen lehet egy több ezres rajongó embertömeg előtt állni és a belőlük áradó szeretet energiákat befogadni, átélni. Sok zenész, előadó nem is bírja elviselni ezt a túlterhelést, ezért lesznek narkósok. És ugyanilyen energiák áramolhatnak egy sikeres szónoklatot előadó felé is, álljon emberünk akármilyen szószéken. Egy jól sikerült koncerten tényleg azt érezheti a frontember, hogy az az ő temploma. A hely, ahol a sérülései meggyógyulnak. És ha a teremtés a hanggal kezdődött ("Kezdetben vala az Ige") , akor az Isten tényleg egy DJ. A Mindenség DJ-je.

This is my church
This is where I heal my hurts
It's a natural grace
Of watching young life shape
It's in minor keys
Solutions and remedies
Enemies becoming friends
When bitterness ends
This is my church

This is my church
This is where I heal my hurts
It's in the world I become
Contained in the hum
Between voice and drum
It's in the change
The poetic justice of cause and effect
Respect, love, compassion
This is my church
This is where I heal my hurts
For tonight
God is a DJ
God is a DJ




Ezt a hozzászólást egy másik klipjükhöz fűzték, elgondolkodtató: "We are like ants....or maybe we aren't. Ants work for the greater good of their own kind, and thats enough for them. We are forced to work for money to survive but the work we do does not really help us (humanity) for the greater good. The only thing that seems to be accomplished is a hell of alot of consumption and waste. All for the sake of keeping this system going, but it is this system that is making all of us paid slaves, and it's like this because WE let it be. Yep ants are smarter."

Az élet a Földön nem mindenkinek könnyű, ami azért van, mert vagy valami nagyon félresiklott (az ember el lett cseszve), vagy mert eleve ilyennek tervezték (látszólag elcseszettnek). Az élet alapvető célja a tapasztalatszerzés lenne, de közben az sem nem árt ha boldogok vagyunk. Ez persze nem mindig és nem mindenkinek sikerül. A nehezített szimulációt nyomjuk egy olyan edzésen (mint az úszók kezén a nehezítő lapát), ahol egyeseknek nagyon rövid idő jut csak, vannak akik elviselhetetlenül hosszú és szenvedésekkel teli életet nyomnak végig, és az ember van hogy végiggondolja vajon melyik járt "jobban"? Egy jelentősen meghatározó emlékem annak a palesztin gyermeknek a feje, amelyiket egy izraeli bomba szakított el a testétől. Általános reakció az emberekben egy ilyen fotó láttán a szörnyűlködés, a döbbenet, és a harag. Emlékszem ott ültem a gép előtt 2008 Karácsonyán, néztem azt a fotót, a lerombolt ház romjai között nem volt semmi más, csak a test nélküli kis gyermekfej. Kerestem magamban az ilyenkor "szokásos" fent is említett érzéseket, mellé még a sajnálatot és az örök kérdést, "miért?" - de akkor valamiért nem ezek bukkantak fel. Valami megváltozott bennem a kép hatására, és tudjátok mi történt ezután? Elkezdtem mosolyogni. Nem azért mert olyan nagyon örültem, hogy a Kost áldozó egyik fia megint megölte a testvérét, ha mert a gyermek apró földi maradványán mintha felfedezni véltem volna egy ottragadt és mindenképpen megnyugtató angyali mosolyt. Ami nem volt sem groteszk, sem feltűnő, de mégis engem is mosolyra bíztatott, és ezt mondtam magamban: neked már nem fáj drágaságom, jó utat haza, ő meg mintha az arcával azt üzente volna: "nyugi, minden rendben". Ekkor kezdtem igazán hinni a folytatásban. Mert az elfogadhatatlan, hogy egy ártatlan élet így érjen véget. Ezt képtelenség elfogadni attól a Természettől, amelyik ilyen csodálatos világot hozott létre. Nem, ez nem lehet valódi, ez csak a szimuláció az igazi előtt. Persze most felhozható lenne az állatvilág mindennapos brutalitása is, ami a maga módján természetes folyamat (megeszik egymás testnedveit), de úgy vélem emberként már nem kellene azt a fajta szimulációt játszanunk. Ám hogy elérjük az eredetileg megálmodott emberi szintet, úgy tűnik sok levetkőzni-való van még, csak hallgassunk a DJ-re... God is a DJ.


Faithless - Take The Long Way Home 


I lift you off the earth mundane and glum
Out of solar system where you passed the sun
'Til all the fear in your hart is gone and so on
 
Walking trough the world with no pressure
Inner peace beyond measure
I was leaving where it came in
When a man said stop
I want to have what you have
and get what you got

I got it sleeping rough on the streets in the rain
I got it learning to share my peoples pain
I got it making flowers grow in hearts of stone
I got it 'cos I always take thee long way home

I've been walking trough the world with no pressure
As fresher full of vigour life becomes my mirror
The further I go the more I know
Oh yeah, wherever the wind blow I'll be there

Turned up in places that I never intended to go
And so ended my youth I once deepended on proof
Now I'm in the flow, there I things I know beyond knowing
I've seen a seed growing, I was going back home
When a man said stop, I want to have what you have
And get what you got

I got it sleeping rough on the streets in the rain
I got it learning to share my peoples pain
I got it making flowers grow in hearts of stone
I got it 'cos I always take thee long way home  

"Nyomás nélkül végigsétálni a világon, belső békével..." A mindennapos döntéseink és azok következményeiről szól ez a szám, hiszen annyi a kísértés ebben a világban (találsz egy pénztárcát az úton, mit teszel?) - nem mindegy melyik úton megyünk haza, egyáltalán nem mindegy. Ahogy Yoda is mondta a Birodalom visszavágban: "a sötét oldal erősebb? - nem, nem, csak simább, könnyebben járható". Nem biztos, hogy teljesen értem mit akartak közölni ezzel a számmal, ezért hadd mondjam el nekem mit üzent. Take the long way home - Tedd a hosszú utat hazafelé! A hosszabb út nehezebb, de becsületesebb, küzdelmekkel teli, de mégis ez az út visz a tisztulásba. Ez vezet végig az élet csodálatos tapasztalási szintjein. Amikor a rövidebb utat választók, a bűnöző, a tudatlan, a hitetlen Gipsz Jakabok ideje lejár, testük elporlad, lelkük és energiájuk egyből visszatér a Közösbe, feloldódnak, megszűnnek egyének lenni. Ekkor Gipsz Jakab tényleg meghal, megszűnik létezni. A hosszabb utat választók is ugyanott "végzik" végül, csak előtte bejárhatnak egy örökkévalóságnak tűnő fejlődési utat, végtelen számú végigjátszható életeken át, majd a végén - már mindent megélvén ami csak adatott, telitődve a létező összes tapasztalattal, elképesztő ismeretek birtokában - tudatosan fognak visszavágyakozni a Forrásba. Melyik hát a jobb út? A rövid azonnali tudatlan visszatérés, vagy az élményekkel teli hosszabb út? Én amondó vagyok válaszd a hosszabb utat hazafelé! 



/eredeti klip itt>> /

Nos, ennyit gondoltam megemlíteni a Faithless munkásságából. Nyílván kimaradt rengeteg értékes daluk, de remélem sikerült irántuk és az általuk hangoztatott gondolatok iránt némi érdeklődést felkeltenem. Végső válaszokat természetesen ők sem adhatnak, ahogy mi magunk sem. 

A mi dolgunk a kérdezés.

"Kérjetek és adatik néktek; keressetek és találtok; zörgessetek és megnyittatik néktek."

62 megjegyzés:

  1. Akkor kérdezek.
    Arra gondoltam Mazsola, vajon miért olyan egyértelmű számodra,
    (és ezt más honlapokon kószálva is tapasztaltam)
    hogy minden olvasód elkötelezett globalista vagy hithű anglomán, aki mondjuk egy Arany fordítás nélkül is simán elélvez egy Shakespeare szonetten?
    Egy francia, szerb esetleg orosz vagy német nyelvet is beszélő - vagy csak(?) magyarul tudó magyar ember számára a fenti bejegyzés sajnálatos módon teljesen élvezhetetlen...

    ui.:
    Egszer a David Icke valami Esélyegyenlőségi Sóhivatalban feljelentette az egész brit uralkodóházat, hogy mégis mi a szart képzelnek, más nem uralkodhat Angliában...?
    (Úgyhogy jó lesz, ha odafigyelsz...:-)

    mj

    VálaszTörlés
  2. Én sem vagyok valami nagymenő angolból, de azért igyekeztem mindegyik szövegből a lényeget lefordítani, azokat a részeket, melyek engem is megfogtak. Szóval szerintem így is tökéletesen élvezhető az írás, de senkinek nincs tiltva hogy önszorgalomból fordítgasson. :) Ráadásul nem szuahéliül írtam, szóval...

    VálaszTörlés
  3. Ne hülyéskedj már mj !!!

    Van neked fogalmad róla milyen nehéz lefordítani egy verset, különösen egy művésznyelven megírt rapp-et? Az angolok amúgy is szeretnek mindent rövidíteni, a dalszövegekben ezt még megfejelik a nyelvtani hiányokkal, hogy a rímek kijöjjenek, vagy mert csak úgy.

    Például ott van a cikk elején az idézet, amit ha egy az egyben lefordítasz, akkor az jön ki

    „nincs gyökér, nincs fa
    nincs család, nincs én”

    Így úgy néz ki mintha egy teljes élettagadó szöveg lenne, de csak azért mert kihagyták a nyelvtant belőle. Helyesen így lehetne értelmezni ezt a szöveget:

    „HA nincs gyökér, nincs fa
    Ha nincs család, én sem vagyok”

    Mj, sosem tudhatjuk, hogy egy blogíró mennyit dolgozik egy íráson, tán nem kéne még követelni tőle, hogy nekiálljon fordítani oldalakat. Ha valaki egy kukkot sem ért angolul, az is meghallgathatja, megnézheti a videóklippeket, elolvashatja Mazsola kommentárjait, és ha így sem érez semmi érdeklődést ez a zene és szöveg meg a blogbejegyzés iránt, akkor a teljes műfordítás után sem fog. Én sem értem a szövegek nagy részét, de tudott ez az írás egy kis többletet adni a hétköznapok fáradalmai közé.

    És különben is, én a translate googlét használom, sokszor hülyeség jön ki de a lényeg kiolvasható. :D

    ___________

    Mazsola, szerintem az állatvilágban noha nekünk brutalitásnak tűnik, de rend van. A természet önvezérlő rendje működteti ezeket a számunkra durvának tűnő folyamatokat, ami általában az egymás felzabálásában merül ki. Egyedül az ember itt a kakukktojás, ahogy írtad is máskor, mivel nincs még egy faj itt, amelyik élvezetből okoz másoknak szenvedést. Hiába no, ennek mennie kell! :D Látni is némi előkészületet erre, mi? :DD
    Panka.

    VálaszTörlés
  4. Erre gondolsz, Panka?

    http://www.youtube.com/watch?v=LU8DDYz68kM

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bennem csak az az egyszerű kérdés merült fel a videó láttán, hogy ha az ostoba bivalyok képesek így összefogni, akkor az emberek miért nem ?????

      A filmnek egyébként van magasabb szintű mondanivalója is, ami kb. így hangzik: Ha összefogtok, akkor képesek lesztek a túlélésre. (amit itt az elragadott borjú jelképez - tekintve hogy utódról, vagyis az ÉLET időbeli meghosszabbításáról van szó)

      Ö.T.

      Törlés
    2. Öti, szerintem ott van a bivaly elásva, hogy az egy fajhoz tartozó egyedek általában hasonló tudat-szinten vannak, míg az ember esetében ez nem igaz. Nehéz így az összefogás. Közöttünk élnek még sokkal inkább állati mint emberi gondolkodásúak is, és élnek igazi angyalok is, akik a légynek sem ártanának. Az állati gondolkodású húszabáló faszkalapok esetében ráadásul a csordaszellem sem működik már hosszútávon, mivel meg lettek spékelve egy nagy adag egóval.
      Így állunk. :D
      Panka.

      Törlés
    3. " ... míg az ember esetében ez nem igaz."

      Na, ha ezt már sikerült megállapítani, akkor talán nem ártana az ember nevű lénynek feltennie a nagy kérdést, hogy:

      MIÉRT ????

      / Mint minden helyesen feltett kérdésben, úgy ebben is benne van a válasz, csak már annyira porig vagyunk hülyítve, hogy nem vagyunk képesek észrevenni. /

      Ha akarod, akkor megpróbálkozhatsz a válasszal Panka néném, mert ahogy elnéztem, van benned spiritusz. ... :)))

      Ö.T.

      Törlés
    4. Na jó ha már ilyen szépen kérted megpróbálom ! :D

      KÉRDÉS:
      Miért járunk mi emberek ennyire különböző utakon egyedüli fajként ezen a bolygón?

      VÁLASZ:
      A válasz tán a "KÜLÖN" szóban rejlik, és mivel szavakat elemzünk, és általában azokkal kommunikálunk, így adja magát a válasz, hogy a probléma valahol a nyelvek különbözőségében rejlik. A gond gyökerének megértéséhez így viszont vissza kellene menni a nyelvek összezavarásáig.

      Na valahol ott kellene keresni a Mazsola által is említett elcseszését az embernek. Ez viszont már nem az én asztalom, hanem a történészeké! :)))

      Habár a nyelv elkülönülése még nem magyarázza meg a különböző tudatszinteket, de azért egy egymást megértő családban elfér anyuka szeme fénye a bamba bélával együtt is, nemde? :D
      Panka.

      Törlés
    5. Ö.T vigyázz, Panka belelát a levelezésünkbe! :) Vagy jó érzéke van a morfogenetikus mezőhöz! :)

      Törlés
    6. "A gond gyökerének megértéséhez így viszont vissza kellene menni a nyelvek összezavarásáig."

      Kitűnő válasz Panka néném.
      Most már csak azt kellene meghatározni, hogy mit jelent a nyelvek összezavarása ???

      A történészektől amúgy hiába várod a megoldást, mert őket a pénz meg a dicsőség jobban érdekli.

      Ö.T.

      Törlés
    7. A gordiuszi csomó akkor fejthető meg, ha elfogadjuk, h a ember bizony nem EGY faj, hanem bizony sokféle faj tud inkarnálódni belé.

      Törlés
  5. Hányszor mondtam, hogy ne játssz az étellel!!!
    http://www.youtube.com/watch?v=Cdp4dQ6h9Dc

    VálaszTörlés
  6. Igen, erre gondoltam. Ezek azok a brutalitások, amelyek a rendszert működtetik. HA tényleg minden illúzió, akkor ezzel semmi gond, hisz a fejlődést szolgálja, nem? Bár erről biztos megvan a saját véleménye a nyúlnak is :D

    Dávid bácsi hangjával tényleg olyan ez mint egy mese. Mintha Isten mesélné:

    http://www.youtube.com/watch?v=iVqkJdb9JJ0

    Panka.

    VálaszTörlés
  7. dalok (újra-)felfedezve..
    épp most hallgatom,talán ideillik.. (köszönöm annak akit illet)
    http://www.youtube.com/watch?v=SY4_HO1pNyA
    http://www.youtube.com/watch?v=OGPD0ZBiMs0
    http://www.youtube.com/watch?v=G-jDxJbOTEk&feature=share
    http://www.youtube.com/watch?v=qWlKcEy5MyY
    http://www.youtube.com/watch?v=EwfrORn6vrc
    http://www.youtube.com/watch?v=ZHSLUOPymZ4

    és egy ima a végére:
    (level 1.: nedvesbugyi vs. miasz@arez, level 2.:haggyábékin vs. aztaaa..)
    http://www.youtube.com/watch?v=_sfB7xAmGKc

    VálaszTörlés
  8. Héjjaj fejnefájj ezt nem kell fordítani, igaz magyar nóta, csak az értelmesebbek számára:

    Szomszéd asszonynak csinos a lánya,
    Be is mennék vele a pajtába.
    Betömném a száját, meg a vagináját,
    Áttornásznánk együtt az éjszakát.
    Betömném a száját, meg a vagináját,
    Áttornásznánk együtt az éjszakát.

    Nem vagyok én barát, szeretem a nunát,
    Főleg hogy ha nékem ingyen adják.
    Berakom a lompost, megnyalom a muffost,
    Minden asszony az ágy alatt engem dugdos.
    Berakom a lompost, megnyalom a muffost,
    Minden asszony az ágy alatt engem dugdos.

    Hát nem zseninyális?

    VálaszTörlés
  9. Lám csak, mégse mindenki olyan hisztis f@sz mint én vagyok...!
    Látom neked jambusok, trocheusok és magyar szinkron nélkül is lejött a lényeg...:-)
    Ezért már majdnem megérte megszületned.

    mj

    VálaszTörlés
  10. Ó öregem, hogy miért nem voltál itt, amikor az ős zenét tárgyaltuk! Értékelem én a tréfát, de ha mán így összegyűltünk, csak megkérdezem, hogy tessék mondani, az ágy alatt a minden asszony úgy mégis mivel és hol dugdossa kend?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nemond hogy téged sosem dugdosott az ágya alá egy felszarvazott kan nejecskéje hehe..

      Törlés
  11. Ha már új érkezők, lassan látnunk kéne a Nibirut srácok, nem?

    http://www.youtube.com/watch?v=j-1GNe52Iq8&feature=related

    (mj kedvéért oroszul, de angol felirattal! :D
    Panka.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Megnyugtató a videód Panka! :-)
      Cserébe az Arvisurákból, (ööö... Sztálintól?) néhány gondolat. :DD
      5. Arvisura, Tatranig rovása (Kr.e. 3965-3947)

      Erek Arvisura Anyahita rovásából megfejtette, hogy a nagy Mindenség 25920 év alatt fordul egyet az Életadó Nap Birodalmában. Szipparban viszont már annyi ideje figyelték a bölcsek a Nap mozgását a csillagok között, hogy mérték a csillagboltozat teljes megfordulásának időtartamát. Nippar templomkönyvtárából elhoztam egy agyagtáblát, amelyik a 12960-as számot mutatja, vagyis az égbolt járásának kettéosztott időtartamát.
      Kaltes-asszony Birodalmában (Szíriusz) 60 pergős időt mértek és az idő mérésében ezt Nipparban is alapul vették. Az Égi Birodalomban a 25920-as fordulószámot mérve, majd a 60 pergős időhöz viszonyítva a 432 számot, a 9 ismeretlen hatalom számát kapták, amely az emberi faj kipusztítását akaró Égi-Hatalom szövetségében résztvevők számát adja. Arvisura Anyahita ezen 9 ismeretlen hatalom ellen harcolt. Az Ég kapuján 540-szer érkeztek látogatók 800 bölcs munkája segítségével égboltunk színpadára.
      Kaltes-asszony bolygóján lévő 9 ismeretlen hatalmat úgy magyarázza Oánész, hogy ez Kaltes-asszony 9 csodája, ami a 9 Égi Mester létezését biztosítja. A 9 Égi Mester volt Kaltes-asszony bolygójának mozgatója. Égi tudásuk lehetővé tette, hogy már 540-szer felkeressék Joli-Tórem (Föld anya) bolygóját. Minden ilyen látogatás előtt 800 Égi lakó dolgozott Kaltes -asszony egy-egy szekerén.
      (Mintha a 9-es körül lenne valami zavar, vagy nem tudom mit ért emberi fajon, de lehet csak én nem értem...)
      Ezek a földi látogatások addig tartottak, amíg el nem érkezett a Nippurban is följegyzett titokzatos 4320000-es életforgási szám. Azóta csak a Kaltes-asszony féle gyöngyszemecskéikkel figyelik a Földön maradt, elszaporodott utódaik életét.
      Erről az óriási időről, de még annak töredékeiről is csak olyan ember beszélhet, aki a 4320 és az azt felező 2160-as szám lényegét, a Világ-holdévet meg tudja érteni.
      Földünkön az emberiség elszaporodása mindig táplálkozási nehézséget okozott. A megoldást a számok hozták. Amikor például az étkezések száma a Rát-Tigris völgyében elérte a 4320-at, a 43200-at, illetve a 432000-et hol kisebb, hol nagyobb özönvíz keletkezett. Ha nem özönvíz jött, akkor üvöltő vízisárkányok jelentek meg az égbolton és csapkodták meg a Földet.

      Törlés
  12. Jó vagy hozzám, te lyány..., jó vagy...:-)

    mj

    VálaszTörlés
  13. Csak úgy eszembe jutott, hogy a B-ANK és az ANKH szavak mennyire hasonlítanak egymásra. ... :)))

    Ö.T.

    VálaszTörlés
  14. Valamint az ÁVÉHÁ meg a KÁVÉHÁZ...

    mj

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kezdetnek ez sem rossz, de az én példámban egy szemernyivel több az összefüggés. ... :)))

      Ö.T.

      Törlés
  15. "Csak úgy eszembe jutott, hogy a B-ANK és az ANKH szavak mennyire hasonlítanak egymásra. ... :)))"

    Sőt, ha mj kedvéért ángolosan is ejtjük, akkor az jön ki, hogy BENK. Innen meg már nincs is olyan messze ENKI.

    Enki (sumer: „a föld ura”, „az alsó ura”, sumer:EN.KI[G] ) - ahol a G biztos nem gój-t jelent... :)

    Továbbá ha magyarul nézzük e nevet, akkor meg talán úgy értelmezhető, hogy Én Ki (vagyok) ? Netán innen ered ez a fenenagy szereptévesztése az emberi fajnak??? :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én Ki-vagyok már teljesen ettől a brain-stormingtól!!! :D
      Panka.

      Törlés
    2. Várjál csak Panka, Ö.T. még csak most kezd bemelegedni! :)

      Törlés
    3. Már alig várom! Addig is: ANKH = ENKI ???
      Panka.

      Törlés
    4. Jól van, akkor csak melegedjünk tovább!!!

      A következő példa: C-ZÁR, Ka-ZÁR, CÁR (deutsch: ZAR)

      Micsoda jó kis csikicsuki, nemde ???
      Persze nem kell mindenhol összefüggéseket látni, de azért itt mintha lenne. ... :)))

      Ö.T.

      @ mj (extra)

      An ANKH kereszt tetején egy hurok van, ami állandó önmagába való visszatérést jelent.
      Ez a K-ERESZT nem ERESZT és megvan a maga irodalma.

      Törlés
    5. @ Mazsola

      Na akkor tegyünk hozzá egy lapáttal:

      ÉN-KI-(felé) mutatok, mint a piramisok.
      Azaz húzzatok innen a pics@ba!!!
      Az anyag energiaminimumra való törekvése.
      Szellemi síkon az anyag az árnyékot képviseli.
      (Schatten = Sátán ; annyit mindenesetre már tudunk, hogy
      valakiket kihajigáltak a magasabb szellemi szintekről - egyenesen bele az anyagba. = materializmus )

      Ha hagyjuk magunkat általa megdumálni, akkor be is fejeztük a létezést, mert neki qrvára nem kellünk.

      Ö.T.

      Mégvalami.
      A K-betű olyan, mint egy KELEPCE.
      Ha jobbra fordul, akkor maga alá ZÁR.

      Törlés
  16. Aztán mégvalami:

    Akit a KELEPCE maga alá zárt, az már önmagától nem fog tudni kijönni onnan, ha belefeszül, akkor sem. De aki még kívül van, az imádkozhat érte.

    Hm ... valaki egyszer azt tanította, hogy az "ellenségeitekért és üldözőitekért" is imádkozzatok, nemde ???? Megvan ám ennek is az értelme.

    "Hogy hagyhatja az Isten, hogy ennyi ártatlan gyermek haljon éhen, betegségben, vagy fegyverek áldozataként másodpercenként?"

    Ez egy eléggé sokat hangoztatott, meglehetősen hülye duma.
    Mint már említettem, Isten semleges. Ha valakinek nem tetszik valami, akkor lehet hozzá imádkozni és kérni valamit a másikért (másokért)is. Nem kell félni, mert nem olyan süket, mint mi.

    Ö.T.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az idézett kérdést ugyan én írtam, de nem én tettem fel, csak próbáltam tolmácsolni a dalszövegben megjelenő ordító kérdést, amit szerintem egy bizonyos szinten mindenki feltesz. Te is feltetted régebben, ebben biztos vagyok, legfeljebb nem emlékszel.

      Törlés
    2. És én emlékszem ám olyan értekezéseidre is, amikor kőkemény Ítéletről beszéltél. Látod, akkoriban még te sem úgy gondoltad, hogy Isten semleges. Aztán később rájöttél, hogy Isten nem ÍTÉL, hanem ITT-ÉL.

      De amúgy szerintem is semleges. Nem büntet, nem jutalmaz, nem ítél. Csak VAN.

      Törlés
    3. A jó és a rossz VAN a fejlődésért.
      A szeretet viszont hogy lesz semleges,(mert szeretettel teremtett/teremtünk) úgy, hogy közben jó eséllyel szeretettel figyeli a teremtését??? Az embör is szereti a jó és rossz gyermekét egyaránt, és nem semleges...
      " A szeretet képes létrehozni energiát - a semmiből. Nem elvesz valahonnan, hanem létrejön általa. Ez egy varázslat, aki megfejti rájön a világ titkára."
      Ki érti ezt, ki érti ezt, én nem...

      Törlés
  17. Az ITT-ÉLET lehet számunkra ÍTÉLET is, ha rossz irányban haladunk.
    Jelenleg elég sokan szarul érzik magukat, ami figyelmeztető jel kellene hogy legyen.

    Amúgy meg minden embernek lehetősége van a tanulásra vagy a szellemi fejlődésre, így a vélemény változása benne van a pakliban. Én sem vagyok kivétel.

    Másrészt meg fölösleges ezt személyes támadásnak értelmezned, mivel ezt a véleményt sokszor lehet hallani és eléggé beleitta magát a köztudatba. Nem Tőled hallottam először, így nem is Téged tartalak a szerzőjének.

    Az új ismeretek mindig más megvilágításba helyezik a már addig tanultakat, így a vélemény változása valamennyire természetes.

    Ö.T.

    VálaszTörlés
  18. Így van, bár a következő kérdést még nem fejtettük meg:

    Azért érzik sokan szarul magukat, mert szarul élnek, vagy azért élnek szarul mert szarul érzik magukat?

    Az ok-okozat állását kellene itt tisztázni. Én úgy vélem inkább az utóbbi az igaz, mert a felsőbb (érzelmi, tudati) sík felől közelít a lentebbi (anyagi) sík felé, és ez a hihetőbb teremtési útvonal.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. hiába látom (évekre) előre a sz@rt, ha belelépek, mert-szeretem (azt hiszem). úgyhogy most qssolok és elmegyek plafont spaklizni.. éppen ma gondoltam arra, hogy utolértem magam az alvással.. most múlik pontosan..

      Törlés
  19. "Azért érzik sokan szarul magukat, mert szarul élnek, vagy azért élnek szarul mert szarul érzik magukat?"

    Hm ... jó kérdés.
    Szerintem mind a kettő igaz.
    A fogyasztói társadalom fogyasztókat nevel, ami annyit jelent, hogy a rendszer működtetőinek KIFEJEZETTEN ÉRDEKE, hogy ne elégedett birkákat neveljen. Az elégedett birka ugyanis nem fogyaszt annyit.

    Így aztán már kora gyerekkortól kezdve arra vagyunk "idomítva", hogy állandóan elégedetlenek legyünk. Mindezt kizárólag azért, hogy a pénzrendszer tovább működhessen.

    Ö.T.

    VálaszTörlés
  20. Névtelen (tán SZN?) írtad, hogy: "Ki érti ezt, ki érti ezt, én nem..."

    Nem érthetünk mindent. Én is érzékelem az ellentmondást abban, hogy a semleges hogyan tud többletet teremteni, de talán emberi mivoltunkban még nem is kell megértsük a Teremtő működését. Más leckéink vannak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igaz!

      Amit nem tudok/értek ott próbálok váltani az analógiák felé, amik nekem nem a semlegességet hozzák, de lehet tévedek...

      Nekem őseink megközelítése sem (sem)leges :-)
      Jó-Ős-TEN (Jó Isten)

      SZN

      Törlés
    2. " ... de talán emberi mivoltunkban még nem is kell megértsük a Teremtő működését. Más leckéink vannak."

      Az évszázad legjobb megállapítása, Mazsola.
      Ha már rájöttünk, hogy nem vagyunk Istenek, hanem csak teremtmények - ez még egyeseknél erősen akadozik - akkor megtanulunk egy kicsit visszavenni a nagy mellényünkből.

      A megalázkodott ember kérését odafönt jobban meghallják, mint egy nagypofájű követelőzését. ... :)))

      Márpedig ideje lenne egy kissé meghunyászkodni, mert eléggé szarul állunk. Na de most a "vezetőség" van soron.

      Ö.T.

      Törlés
    3. @ SZN

      Isten az abszolút jó SZN.
      És ugyanakkor semleges is.
      Ha pl. atombombát kérsz tőle, akkor azt kapsz.
      Aztán ha a nappaliban addig birizgálod, amíg fel nem robban,
      akkor ugye elszállsz tőle a nirvánába, de valahol a tudatalattidban rögződik, hogy ilyesmi többet nem kell.

      Aztán visszajöhetsz a Földre valamilyen reinkarnációban és hancúrozhatsz tovább.

      Ö.T.

      Törlés
  21. Ö.T, Molnár Edit így foglalja össze a mi problémánkat:

    "Hiszen valóban úgy tűnik sok szempontból, hogy világunk immáron bolygóméretűre kiterjedően a vesztébe rohan. Aminek megítéléséhez még olyan információkra sincs szükségünk, hogy tudjuk, milyen veszélyekkel jár a globalizáció, a mértéktelen gazdasági növekedési kényszer, mely mindnyájunkat sakkban tart, az ökológiai krízis és számtalan világjelenség, ami rossz közérzetet okoz bennünk. Elegendő a saját hétköznapi életünkre tekintenünk és érezzük, hogy valami nagyon nincs rendben, valami itt túlpörög, folyton hajszol bennünket előre, nem tudni, hova. Nincs megállás, nincs megnyugvás, nincs béke, egyre kevesebb bennünk és körülöttünk a harmónia. Van viszont stressz, törtetés, állandó pénzgondok, marakodás, ellenségeskedés, ellenségképek burjánzása. Mintha csapdába estünk volna: börtönbe zár, gúzsba köt bennünket technikánk fejlettsége, s annak átkai, mérhetetlen pénzorientáltságunk. A fogyasztói társadalom kisebb-nagyobb buktatói fenyegetnek állandóan; az irányított média-félrevezetés, a politikai manipuláció, az értékválság számtalan megjelenési formája naponta zavart okoz bennünk. A feszültség pedig kint is - a nagyvilágban - és bent is - otthonainkban - egyre nő. Ezért mára már sokan keresik szinte görcsösen a kiutat. Ki kellene innen szabadulni! De hogyan?

    Mindenekelőtt meg kell érteni, hogy ez nem egy börtön, nem egy büntetőtelep, hanem azoknak a tudatoknak anyagi feltételekhez kötött ideiglenes lakhelye, akik pontosan ilyen fizikai körülményekre vágynak, a végletesen polarizált anyagi világot tartják megfelelőnek ahhoz, hogy önmagukat abban valósítsák meg.

    Értsétek meg a lényeget! Ha egy olyan fajta anyagvilág, mint amiben éltek, a ti idő-felfogásátok szerint hosszú szakokon keresztül nem maradna fenn - szolgálván azokat a fejletlenebb, polaritásokban gondolkodó tudatokat, akiknek kifejezetten ilyen létsíkokra van szükségük fejlődésükhöz -, akkor ezek a tudatok sosem juthatnának el a teljességhez. Pontosabban: sosem ismernék fel, hogy eleve mindig is benne éltek-élnek a teljességben. Az is igaz viszont, hogy miközben ők a polaritás-világokban lassacskán közelebb érkeznek önmaguk teljességéhez, fenn is tartják és egyben folytonosan újjá is teremtik a maguk gondolaterőivel azt a dimenziót, melyben léteznek. Ez a földi létsík tehát attól is olyan, amilyen, és nem másmilyen, amit ezek a tudatok vágyvilágukból származóan sugároznak bele. A korlátlanabb tudatok, továbbá a tökéletesen teljes tudatúak, végül pedig az Isten, azért nem szüntetik meg az ilyen létszinteket, mert kiválóan átlátják, hogy a korlátozott tudatúak tapasztalatszerzésének pontosan ezek a világok felelnek meg.

    Ez az emberiség, mely ma itt ezen a Földön él, azért nem képes megalkotni végső értelemben vett tökéletességeket, mert tagjainak többsége nem éli magában azt a fokú tökéletesség-vágyat, ami ehhez szükségeltetne. Ez pedig a korlátozottságuk következménye. Akik ugyanis emberként elérik a teljesség bizonyos fokát, azok az általatok sajátosan emberinek érzékelt karmából, sorsból, az anyagból, a fizikai világok ellentmondásosságából ki is emelkednek. Ha pedig ebből kiemelkedtek, akkor nekik már nem kötelező leszületniük például erre a Földre. Ettől függetlenül közülük is sokan vissza-visszajárnak ide, de elsősorban azért, hogy a földi átlagszintet meghaladó tudatosságukkal tanítsák az anyagvilághoz, karma-működésekhez még erősen kötődő embereket, vagyis személyes példát mutassanak arra, hogy abban harmonikusan élni milyen módokon lehet."

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hogy miket tud ez az Editke... Emlékszem, nemrég még a rongybabáival játszodozott, most pedig azt is tudja, hogy "közülük is sokan vissza-visszajárnak ide, de elsősorban azért, hogy a földi átlagszintet meghaladó tudatosságukkal tanítsák az anyagvilághoz blabla". Csak nem a rongybabák mondták neki?

      Törlés
    2. Nos úgy tűnik Editke rongybabái mindenesetre értelmesebb infókat súgtak neki, mint neked a tieid.

      Törlés
    3. A problémák gyökere - mint a gyökerek általában - a mélyben van Mazsola. Veled már elég sokat keresgéltük a megoldást és leástunk olyan mélyre, amennyire csak lehetett.

      Nos, a mélyben én ezt találtam:

      Nem az ARANY az igazán fontos az emberiség életében, hanem az

      ARÁNY !!!!

      Mindössze egy ékezetnyi különbség, a hatása azonban
      leírhatatlan. Azt meg már megbeszéltük, hogy ki veri itt az ékeket, a maga kis ékírásával, nemde???

      Ö.T.

      Törlés
  22. Aranyarány= 1,618
    Az élet értelme.
    Galaxis útikalauz stopposoknak.:-)

    VálaszTörlés
  23. Na most tessék figyelni Ötike drága! :D


    ARANY = ARÁNY = MÉRTÉK


    Tovább bontva is értelmes, és jelentős a tartalom:


    MÉRTÉK - ÉRTÉK - ÉRT - ÉR - R - ER - ERÉNY


    Azaz végeredményben:


    ARANY ARÁNY = ERÉNY

    !!!


    Milyen jó amikor az ember szembesül a magyar nyelv csodáival, mi? :D

    SZEMBE-SÜL - mily kifejező ez is!!!

    Panka.

    VálaszTörlés
  24. "ARANY ARÁNY = ERÉNY"

    Itt az "arany" kilóg a sorból, mivel az csak anyag.

    És mit fejez ki a "szembe-sül"???
    Mi sül a szembe és ez miért jelentős???

    Hm ... nem értem.

    Ö.T.

    VálaszTörlés
  25. Ugyan.
    Csak elírta.
    Az nem ERÉNY, hanem ERSZÉNY. Így valójában nem az ARANY, hanem az ARÁNY lóg ki a sorból - mármint monetárice, ugyebár...:-)

    mj

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. @ mj

      Ez a rezgés kb. megfelel a szomszéd 50-es években gyártott szovjet márkájú villanyborotvájáénak, ami ugyan önmagában még nem lenne baj, csak azóta már kiderült róla, hogy nem időszerű és nem teljesen fedi le a mai kor által igényelt szükségleteket.

      Persze mindezek felismeréséhez először érzékelni kellene, hogy ami annak idején tökéletesnek tűnt, az ma már nem az, és a kompatibilitásával is problémák vannak.

      Ettől függetlenül üdv Leninnek és szóljál neki, hogy forduljon a másik oldalára, mert akkor elmúlik ez a kellemetlen zsibbadása!

      Ö.T.

      Törlés
    2. De legalább működik az a beretva! Mutass még egy 70 éves működő nyugati műszaki cikket! :D

      És hogy stílszerűen fejezzem be mondandóm:

      LEN-IN vagy LEN-OUT, ez itt a kérdés!
      Panka.

      Törlés
    3. Ne ragadjál le Leninnél Ankha ... akarom mondani Panka, mert a kulcsfigura Sztálin volt.

      ST - ÁL - IN, vagy STÁL - IN

      ami egyértelműen utal arra, hogy melyik bugyorból engedték ki, meg aztán a VAS-korszak végét is az ő neve fémjelzi.

      Ez a néhány évtizedes közbeeső nyöszörgés csak a rendszer lassúságából adódik, de azért már kezd pirkadni.

      Ö.T.

      Törlés
    4. Hát... IN-ST-ÁL-lom, egy darabig csak elrezgek, rezeggetek ezzel a mai kor által igényelt szükségleteket nem teljesen lefedővel, mifelénk vidéken ezért nem szólnak meg a népek.
      Hanem a Lenin elvtárs kérdezteti, melyik másik oldalára forduljon, mivel már nyolcvannyolcadik éve hanyatt fekszik.

      mj

      Törlés
  26. Arany aránynak az aranymetszés arányát hívják, de hát kell-e ezt itt bemutatnom??? No de hogy mi köze az aranymetszésnek az erényhez, arról Pankát kéne megkérdezni! :)
    A szembesül jó kis szó, bár amikor ez a helyzet áll elő, inkább az arcpír jelenik meg, az is tud sütni! :))

    VálaszTörlés
  27. hogy mi köze? Hát én azt meg honnan tudjam hapsikáim? Én csak játszottam a szavakkal! :D
    Panka.

    VálaszTörlés
  28. Elvégre ez egy meseszoba! :D
    Panka.

    VálaszTörlés