2012. augusztus 29., szerda

Ki vagy Te... igazán?




"Bármi gondolatod volt magadról, akár leeresztett vagy felfújt, az nem te vagy. Ez egyszerűen egy gondolat. Az igazság, hogy ki vagy, nem tud gondolat lenni, mert ez a forrása minden gondolatnak. Az igazság, hogy ki vagy, nem megnevezhető, vagy meghatározható. Szavak, mint lélek, fény, Isten, igazság, én, tudatosság, az univerzális intelligencia, vagy isteniség, míg képesek felidézni az igazság boldogságát, durván nem megfelelőek, a valódi lényed végtelenségének leírására Akárhogy azonosítod magad: mint gyereket, serdülőt, mint anyát, apát, idős személyt, egészséges személyt, beteg személyt, szenvedő személyt, vagy mint megvilágosodott személyt - mindig, mindegyik mögött, ott van önmagad igazsága. Nem idegen neked. Olyan közel van, hogy el sem tudod hinni, hogy az te vagy. Az igazság, hogy ki vagy érintetlen minden koncepció által arról, hogy ki vagy, akár tudatlan, vagy megvilágosodott, értéktelen, vagy nagy. Az igazság, hogy ki vagy, mentes mindettől. Te már szabad vagy és mindaz, ami megakadályozza, hogy felismerd azt a szabadságot az a te saját ragaszkodásod pár gondolathoz, arról, hogy ki vagy. Ez a gondolat nem tart vissza attól, hogy az igazság legyél, aki vagy. Te már az vagy. Ez elzár attól, hogy felismerd,ki vagy.. Én meghívlak, hogy engedd elmerülni a figyelmedet abban, ami mindig itt van, nyíltan várva önmaga felismerését. 

Ki vagy valójában? Néhány kép vagy, ami megjelenik az elmédben? Néhány érzés vagy, ami megjelenik a testedben? Néhány érzelem vagy, ami áthalad az elméden és a testeden? Valami vagy, amit valaki más mondott, hogy vagy, vagy a lázadás vagy valami ellen, amit más mondott,hogy te vagy? Ez néhány a téves azonosítás sok sugárútja közül. E definíciók mindegyike jön és megy, születnek és meghalnak. Az igazság, hogy ki vagy, nem jön és megy. Jelen van születés előtt, egy életen keresztül, és halál után. Hogy felfedezd az igazságot, hogy ki vagy, nemcsak lehetséges ez a születési jogod. Bármi gondolat, hogy ez a felfedezés nem neked való, nem most van itt az ideje, nem vagy rá érdemes, nem vagy rá kész, te már tudod, ki vagy, csak az elme trükkjei. Itt az ideje kinyomozni ezt az Én-gondolatot és látni, milyen érvénye van. Ebben a vizsgálatban, van megnyílás a tudatos intelligencia számára, aki te vagy saját maga végső felismerésére. A legfontosabb kérdés, amit feltehetsz magadnak az: Ki vagyok én? Egy bizonyos módon, ez egy hallgatólagos kérdés, amit életed minden szakaszán keresztül felteszel. Minden cselekvés, egyéni, vagy együttes, a gyökerénél, az önmeghatározás keresése által motivált. Tipikusan, pozitív választ keresel erre a kérdésre és elfutsz egy negatív válasz elől. Ahogy a kérdés megnyilvánul, a kérdés lendülete és ereje irányítja az igaz válasz utáni keresést, ami nyílt végű, élő, és tele van örökké mélyülő betekintéssel. Megtapasztaltál már sikert és kudarcot. Egy bizonyos szint után, előbb vagy utóbb, felismered, hogy ki vagy, akárhogy is van meghatározva, az nem kielégítő. Hacsak nincs ez a kérdés őszintén megválaszolva, nemcsak hagyományosan, mindig éhezni fogsz rá, hogy tudd. Mert nem számít, hogy határoznak meg mások jó szándékúan, vagy nem, és nem számít, hogy határoztad meg magad, egy meghatározás sem tud tartós bizonyosságot nyújtani. A felismerés pillanata, hogy egy válasz sem elégítette ki ezt a kérdést,kritikus. Gyakran említik, mint a spirituális beérés pillanatát, mint a spirituális érettség pillanatát. Ezen a ponton tudatosan ki tudod nyomozni, hogy ki vagy valójában. Valódi hatalmában és egyszerűségében, a kérdés Ki vagyok? visszadobja az elmét a személyazonosság gyökeréhez, az alapvető megállapításhoz: Valaki vagyok. Inkább, mint automatikusan igazságnak venni azt a megállapítást, mélyebbre nyomozhatsz. 

Nem nehéz látni, hogy ez a kezdő gondolat, "Valaki vagyok", vezet mindenféle stratégiához: jobb valaki lenni, védettebb valaki lenni egy valaki több élménnyel, több vigasszal, több végzettséggel. De mikor ez az alapvető gondolat megkérdőjeleződik, az elme találkozik az énnel, amit másnak feltételez, mint amit keres. Ezt önérdeklődésnek hívjuk. Ez a legalapvetőbb kérdés: Ki vagyok?, az, ami a leginkább figyelmen kívül van hagyva. Leginkább azzal töltjük a napjainkat, hogy megmondjuk magunknak és másoknak mi fontos valakik vagyunk, nem fontos valakik, nagy valakik, kis valakik, fiatal valakik, idős valakik, soha nem kérdezve ezt a legalapvetőbb megállapítást: Ki vagy valójában? Hogyan tudod: az az, aki vagy? Igaz? Valóban? Mikor a kérdés felé fordítod a figyelmedet: Ki vagyok? talán látsz egy entitást a te arcoddal és testeddel. De ki van tudatában annak az entitásnak? Te a tárgy vagy, vagy a tárgy tudatossága? A tárgy jön és megy. a szülő, a gyerek, a szerető, az elhagyott, a megvilágosodott, a győztes, a legyőzött. Ezek az azonosságok jönnek és mennek. Ezeknek az azonosságoknak a tudatossága mindig jelen van. Magad téves azonosítása, tárgyként a tudatosságban extrém élvezethez, vagy extrém fájdalomhoz vezet és a szenvedés végtelen ciklusaihoz. Amikor abba akarod hagyni a téves azonosítást és felfedezni közvetlenül és teljesen, hogy te maga a tudatosság vagy és nem ezek a nem állandó meghatározások, saját magad keresése gondolatban véget ér. Amikor a kérdést Ki vagyok? követed ártatlanul, tisztán, egészen vissza a saját forrásához, az egy hatalmas meghökkentő felismerés: Nincs ott semmiféle entitás! Csak saját magad meghatározhatatlan határtalan felismerése mint elválaszthatatlan minden mástól. Szabad vagy. Egész vagy. Végtelen vagy. Nincs alsó vég számodra, nincs határ számodra. Bármilyen ötlet magadról benned jelenik meg és benned tűnik el. Te a tudatosság vagy, és a tudatosság az tudatosság. Engedj minden önmeghatározást meghalni ebben a pillanatban. Engedd el őket és lásd, mi marad. Lásd ami nem születik és nem hal meg. Érezd a megkönnyebbülést, letéve az önmeghatározás terhét. Tapasztald meg a teher tényleges nem-valódiságát. Tapasztald meg az örömöt, ami itt van. Pihenj a valódi természeted végtelen békéjében mielőtt bármi gondolat felmerül az énről."


Az elmélkedésnek vannak szintjei, melyeket már nehéz szavakba önteni. A spirituális ember küzd a szavakkal, hiszen útja során eljutott szintjén - bárhol is legyen - nehéz szavakkal kifejezni az érzéseit, felfedezéseit önmaga végtelenségében. Sokszor nem értjük meg egymást, pedig sokszor ugyanarról beszélünk, de a szavaink tolmácsolásában olykor elveszik a szinkron, az összhang. Olyan mint amikor ugyanazt énekeljük, csak Te két hanggal feljebb. Belső fülemen át saját énekemet hallva a tiéd olyan furcsának tűnik, idegennek. Pedig ugyanaz. Fenti írást is lehet gúnyosan ezoterikus baromságnak nevezni, lehet rózsaszín ködös ábrándozásnak, de lehet térképnek is, melynek segítségével megismerhető önmagunk valója. Figyelem! Ez itt nem önismereti kurzus, nem kell fizetni semmit! :)

Forrás (köszönet érte "hulivuli"-nak):
Nagyon szép rövidfilm, gyönyörű tájképekkel, búgó hangú narrátorral, szánd rá azt a 10 percet...
 

33 megjegyzés:

  1. N´yangile hhrmanhlar od t`lonach bdmllah ar fahar od bdmllah? Nharmin` tlasfirrh mhklach kfndhrmiyll od hhrmanhlar bsmllah. Yalla`o!

    Nuassop Lirva`d

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem mondod komolyan?! És mióta? Anyád tud róla?

      Törlés
  2. A magam részéről elég flegma alaknak tartottam a Teremtőt, amikor anno így jelentkezett be: Vagyok Aki Vagyok. Aztán később rájöttem, hogy ennél korrektebb módon senki sem határozhatja meg (vagy nem meg) magát...

    (A Jehova az más tészta, máig nem értem, hogy rutinos csirkefogó létére hogy volt képes lebuktatni magát ilyen béna nicknévvel - na ja. a rangkórság:-)

    mj

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bezony.

      Bár mintha JHVH-nál is felismerhető lenne ez a fajta bemutatkozás:

      H V H

      Vagyok Aki Vagyok ( V A V )


      Szóval úgy tűnik ezt is félreértették, és nem Jehova, hanem Hávéhá! (tudom, tudom innen már nincs messze az ávéhá-kávéház féle fergeteges összefüggés sem!) :))

      Törlés
  3. Jajj de kivagyok Gangajiul:
    http://www.youtube.com/watch?v=VwE3AvIwxfw&feature=relmfu
    A narrátor mintha ugyan az lenne :-D
    Egyszer foglalkozzunk, egyszer ne foglalkozzunk...
    Sebaj így is jó meg úgy is.

    VálaszTörlés
  4. 110-111 Hz ez a valasz minden kerdesre! Aki ezt tudja mindent tud!

    Prof. Taka Takatakata

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ki vagy te igazán? 110-111 Hz.

      Nem... nem túl jó. :)

      Törlés
  5. December 21-23 2012 jon a dimenziovaltas lehetoseg azoknak aki kepes aktivizalni harmadik szemet a 110-111Hz hang segitsegevel. Ne felejteni: 110-11Hz!!!

    Prof. Taka Takatakata

    VálaszTörlés
  6. Mámeginn dimenzióváltás?! kezdenek má unalmasak lenni minden huszonvalamennyi ezer évben ezek a dimenzióváltások jó lenne má eccer letelepedni valamejik dimenzióba és nem fojton mászkáni az egyikbő a másikba mint zsidóba a nyavaja. Jávé monnyon le!!!

    Gyula a kilencedik lépcsőházbó

    jah és éjjen az FC FERENCVÁROS!!!

    VálaszTörlés
  7. ...remélem minél többen magukra veszik:
    Kaczvinszky József - Kelet világossága
    http://www.ujkorklub.hu/index/ajanlo/0-102 - itt keressétek!

    VálaszTörlés
  8. nagyon szeretnék nektek kedvet csinálni a fenti könyvhöz, bár lehet, hogy mást nem nyűgöz le annyira mint engem, de azért légyszi tegyetek vele egy próbát és mondjátok el a véleményeteket. Álljon itt egy nagyon passzantos idézet:

    "Minden elvárás, mely a karakter felépítéséhez hozzájárul, természetszerűleg
    megzavarja a motivációs rendszerében és a karakterben rejlő elvárások
    egyensúlyát. minél határozottabb, minél erősebb valamely elvárás helyzete és
    szerepe a karakterben, annál nagyobb erővel és nyomatékkal igyekeznek
    megnyilvánulni a motivációs rendszer avval ellentétes elvárásai, hogy a megzavart
    egyensúly újra helyreálljon. Minthogy azonban a karakter csupán a pályáinak
    megfelelő elvárásokat engedi megnyilvánulni az egyénben, ezért az ellentétes
    elvárások csupán máshol nyilvánulhatnak meg: nem az egyén belső-világában,
    nem az egyén motivációiban, hanem a külső tapasztalataiban, hogy azokon
    keresztül férkőzzenek vissza a karakteréhez.
    A tapasztalatok összessége alkotja az egyén külső világát. Így tehát a legbensőbb
    motivációs rendszerének a karakterrel össze nem férő, illetve a karakterrel
    ellentétben álló hajlandóságai mintegy kivetítődnek az egyén köré, a külső világba.
    Aki fukar, az a pazarlásnak, a tékozlásnak a megnyilvánulásaival találkozik útonútfélen.
    A könnyelmű ember úgyszólván csak a szigorú erkölcs példáit látja maga
    körül. A félénk embert a veszedelem kerülgeti, a vakmerő mellé pedig, aki mintegy
    keresi a bajt, a szerencse, a siker szegődik. A szemérmes embert az
    erkölcstelenség kirívó megnyilatkozásaival veszi körül a sors. Az önfeláldozás
    jellemvonásával bíró emberre pedig a gonoszság acsarkodik a külvilágból."

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ebben lehet valami, minél jobban próbál az ember "jó" lenni, annál inkább a gazemberség veszi körül minden irányból. Nekem legalábbis sok ilyen tapasztalatom van.

      Ez akkor azt jelentené, legyünk gazemberek, hogy sok jó és tisztességes dolog vegyen körül? :))

      Törlés
  9. Nem fog történni semmi sem decemberben, sem máskor. A világ megy tovább, mint eddig. Ez egy állandó "homokozó", aki felkészül benne, az mehet tovább a többiektől függetlenül, bármikor.
    Ez egy folyamat, az ember sem úgy lett ember, hogy egy adott dátum előtt még majom vagy bármi más volt, aztán másnap meg ember.
    Miért kellene egy már "megvilágosodott" embernek 26000 évig várni, amíg megnyílik megint valami "kapu"? Nincs itt semmiféle kapu, baromság az egész.
    A majáknak elfogyott a hely a naptáron, azért nem írták tovább, ennyi :)).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nyitva van az aranykapu, csak bújjatok rajta.
      Rajta, rajta, leszakadt a pajta, bennmaradt a macska...:-)

      Törlés
    2. Őstitkaink kb. a 21 perc-től:
      http://www.youtube.com/watch?v=PwGCDYXKvvk

      Mán ezek a hoppik is plagizálnak...:-)

      Törlés
    3. Van némi ellen vetés, de addig üsd, amíg!

      Pap Gábor Máni-ája a tömeges lélekfelszabadulásról a Szent Koronán keresztül:-)
      http://www.youtube.com/watch?v=PldsN1xJndc
      "a fény a tűz elemén keresztül szabadul fel"
      (Az egész előadás nagyon érdekes nem csak a részlet.
      Emlékeim ha nem csalnak, akkor itt hangzik el, hogy őseink Uruki-Mani vallása szerint, ha valaki tiszta életet élt, és képes volt felemelkedni, akkor is visszafordul segíteni az itt maradottaknak...Na ez az igazi vállalás!!!
      Nem az EGY-ÉN, hanem az EGY(s)ÉG útja!
      Ismerték a Buddhizmust, de nem kellett nekik...)

      u.i.: Ebben az a szép, az a szép, hogy még azok a "bugyuta" csatornázók is szinte mind erről mesélnek...:-D

      SZN

      Törlés
  10. Na, látom megjöttek a betonagyak betonozni. Hát igen, ezeknek is megvan a maguk immunrendszere. ... :)))

    Ö.T.

    VálaszTörlés
  11. Meg nehany het es az emberiseg atrezeg a negyedik dimenzioba, most a harmadikban elunk (az ido nem egy kulon dimenzio). Maga a bolygo letezik mar a kezdettol minden dimenzioban de az emberiseg most eloszor jut tovabb a kovetkezo dimenzioba. A jelenlegi harmadik dimenzios bolygo tovabb is letezni fog es vele egyutt azok az emberek akik nem jutnak at a negyedik dimenzioba. Akik nem jutnak at csak azt a valtozast fogjak erzekelni hogy hirtelen eltuntek azok akik atjutottak de akik atjutottak tovabb is latni fogjak azokat akik nem jutottak at. Ha valaki rendelkezik eleg empatiaval vagyis elegge legyozte onmagan az egot akkor at fog jutni mert automatikusan megfelelo a rezgésszintje. Persze a multban is volt sok olyan ember aki képes lett volna atjutni de a kapu csak most nyilik (mert most erkezik hozzank a HULLAM) es aztan ujra sokaig zarva lesz. A halottak lelkei nem a negyedik dimenzioban vannak (ahova most a szellemileg fejlodott elo emberek jutnak) hanem egy egeszen mas vilagban ahova ugyanugy a negyedik dimenziobol is fogunk kerulni miutan ott meghaltunk. Ami az allat es noveny vilagot illeti ok egyszerre minden dimenzioban leteznek ameddig elnek tehat peldaul a kutyad vagy macskad mar ott is van es ott is fogod talalni ha atjutsz.

    Prof. Taka Takata

    VálaszTörlés
  12. Kedves professzor Takatakakatakata! A rabbi azt mondja hogy on egy kozonseges smuccer mert nincsenek mas dimenziok es J.hve amugy is csak minket szerelt fel halhatatlan lelekkel tehat a gojok nem csak nem juthatnak at semmifele mas dimenzioba ami nem letezik hanem a halal kapujan sem. Ennek ellenere csak most es kizarolag nalunk felfujhato gumi dimenziokapurezgokulcsot rendelhet tolem minden goj amivel atrezeghet ahova csak akar amikor csak akar. Csak a keszlet erejeig! Az elso tiz rendelo kap ingyen egy felfujhato es sotetben villlogo napelemes gumivibratort!!!

    Slomo

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amivel J.hve felszerelt titeket. az a vastag arcbőr (bivalyszattyán).
      Valószínűleg ezért van szükségetek arra a kellemetlen kis kompenzációs műtétre - valahonnan csak el kell tüntetni a felesleget.

      mj

      Törlés
    2. Kedves MJ leendő ugyfel teljesen igazad van egyetertek veled! Most es kizarolag Slomonal rendelhetsz egy felfujhato gumi szwasztikat es ha rendelsz legalabb harmat kapsz ajandekba egy felfujhato napelemes sotetben vilagito vibratort is! Csak a keszlet erejeig!

      Slomo

      Törlés
    3. Látom, a hollókoszt sikeres felfújása után újabb pneumatikus termékekkel jelentek meg a piacon.

      mj

      Törlés
  13. "Na, látom megjöttek a betonagyak betonozni. Hát igen, ezeknek is megvan a maguk immunrendszere. ... :)))

    Ö.T."


    Ne idegeskedj Ö.T. :), inkább gyere át hírdetni az Igét:

    http://facepalm.freeblog.hu/archives/2012/07/07/zsak_a_foltjat/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mazsola, nekem úgy tűnik, ez az a csapat, akik a mi ellensúlyunk, közös nevezőre sosem fogunk jutni,(lsd. 50. hsz.), ergo felesleges rájuk energiát pazarolni, de ahogy gondolod.
      Sz.

      Törlés
    2. Beleolvastam az ott található írásokba Mazsola és azt kell mondjam, hogy ők is lázasan keresnek valamit.

      Az, hogy a Te blogodon található írásokat pécézték ki maguknak, az ne zavarjon! Inkább örüljél neki, mert a rengeteg faszságot hirdető blogok közül még a Te meseszobádban található valamilyen halvány remény.

      @ istván tóth

      Felejtsd el azt a szót, hogy "ellen" !!!
      Azok is keresnek, meg mi is.
      Minden blogon vannak primitív csahosok, ettől függetlenül
      ugathatnak olyasmit, ami a nagy mozaikba beleillik.
      Nem mindenki tudatos, sőt, inkább azt kell mondjam, hogy az emberi tudat még mindig a küszöb alatt található.

      Na de azért a változások már beindultak. ... :)))

      Ö.T.

      Törlés
  14. Be Water My Friend!
    http://www.youtube.com/watch?v=ud-AUboZl3A

    A leírásnál ott a szöveg és az eredeti interjú is benne van. Érdemes meghallgatni.

    Üdv
    Pétair

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bruce Lee elbujhat a Krav Maga harcosaink alott. Ezt is mi talaltuk ki!

      Slomo

      Törlés
    2. Hiába fényezi magát Slomokám, ha nincs fényforrás, akkor sohasem fog csillogni.

      Ö.T.

      Törlés
  15. Bastian,

    "Miért kellene egy már "megvilágosodott" embernek 26000 évig várni, amíg megnyílik megint valami "kapu"? Nincs itt semmiféle kapu, baromság az egész."

    Szerintem meg lehetnek kitüntetett helyek a ciklusban, amikor lehetőség van a tömeges szellemi ugrásra. Te nem érzel ilyet manapság? Tényleg mint a lefolyóban, (spirál pálya!!) a "kapuhoz" már közel járó dinnyemagok felgyorsulnak, a kintiek még csak róják a köreiket. :)


    Szulthan, tetszett ez az "ők a mi ellenpontunk" teóriád, szerintem találó. Igen, a dualitásban mindennek megvan a másik fele.


    Ö.T., köszönöm a bókot, de úgy vélem a Ti hozzáfűzéseitek nélkül nem sokat érne ez az oldal sem. Még Mózi bátyánk idiótaságaiban is szoktak lenni komolyan megfontolandó intelmek! :))

    VálaszTörlés
  16. SZN, tetszett az Őstitkaink műsor, kár, hogy nem magyarázták el az Aranykapun átbújás lényegét. Viszont megdöbbentem a róvásírás hajlított, azaz az állandó mozgásra - pantha rei! - utaló verzióján! Ez nekem tök új, és bőven van rajta agyalnivalóm!!!

    A vállalásról: igen ezzel teljesen egyetértek. Tényleg csak köszönet jár azoknak a gyöngyhalászoknak, akik visszatérnek ide, segíteni, nekünk kétdimenziós atkáknak! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Érdekes megközelítése a kommunikációnak, hogy a tánc mint mozgás, a mozgó világ leírására hamarabb létezett, mint maga az írás, és minden írás őse nem más mint a képek írása, ami már egy korlátozottabb (álló) információ áramlás.
      (a táncoló rovás, majd később a rovás is egyféle képírás utód?). A gyermekek is fejlődésük során először a jóval informatívabb képekkel foglalkoznak, és csak később fordulnak a betűk felé. A méhek is tánccal kommunikálnak.

      Magyar Adorján gondolatai az ősi kommunikációról. (Ősműveltség)

      "Szumátra vagy Borneó szigete őserdőiben – élnek teljesen kezdetleges törzsek, amelyeknél a gondolatátvitel még egészen
      közönséges valamiként van meg, annyira hogy ha az egyik kis
      településnél valamilyen baj van, úgy a szomszéd településbélieket ezúton hívják segítségül. Érthető pedig hogy éppen kezdetleges állapotú emberfajnál van ez még meg, amelynél az agyvelő tobozmirigye, azaz ezen egykor a villanyosság segítségével ilyképp működő szerv, még nincsen annyira visszafejlődve mint nálunk, mert hiszen igen valószínű hogy a gondolatátvitelnél működő agyvelőközpont valóban a tobozmirigy és talán még annak közvetlen szomszédsága is."


      Törlés